ביקורת הדרכונים בנתב"ג

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
starrywolf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064

שליחה

בחודשים האחרונים נתקלתי בתופעה מעניינת:

בבואי לצאת מהארץ ליד עמדת בידוק הדרכונים צצה עמדה נוספת של בידוק דרכונים ביומטריים.

ליד העמדה הנ"ל עומדת בחורה שבצורה אגרסיבית ביותר מנסה "לשכנע" אנשים שלא לעמוד בתור הרגיל אלא לבוא לעמדה הביומטרית על מנת "לחסוך זמן".

כאשר שאלתי אותה אם ע"י שימוש בעמדה הביומטרית אכנס למאגר הביומטרי היא טענה שלא ושאין לזה כל קשר למאגר הביומטרי.

בעמדה הביומטרית יש מצלמה שמצלמת אותך ומשווה את הפנים שלך לתמונת הפנים שבדרכון ומאשרת לך לעבור.

שאלתי היא: לאור ההחלטה שנתקבלה לאחרונה לעשות מאגר עם תמונות פנים בלבד וללא טביעות אצבע - מה מונע מהם לצלם אותי בניגוד לרצוני בעת השימוש בעמדת הבידוק הביומטרית ולהכניס אותי למאגר גם ללא הסכמתי ? האם זו עוד מזימה של משרד הפנים לכפות את המאגר הביומטרי על אנשים שלא מבינים בנושא ?

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

חחחח...חשבתי שאני הפרנאיד היחיד. אני די בטוח שזה אכן תרגיל להכניס אנשים למאגר מהסיבה הפשוטה ביותר: בחיים לא יבזבזו משאבי אנוש (הבחור שעומד שם 24 שעות כל השבוע) בשביל "לעזור" לנו לעבור את הבידוק מהר יותר. אישית לא עברתי את הבידוק "הלא ביומטרי אשר מתבסס על זיהוי בייומטרי" והמשכתי לעמוד בתור.

חזור אל “ללא קשר”