Nuc i3 או i5 עזרה בבקשה ממי שמבין
מעוניין לקנות מחשב nuc מהדור השישי לצורך קולנוע ביתי בעיקר סרטי hd ובעתיד 4k
לפי הבנתי ההבדל העיקרי בין הדגמים i3 i5 הוא הכרטיס הגרפי
האם הכרטיס של הi3 ייספק אותי למטרתי hd540
או שחייב את ה i5 שיקר בהרבה כדי להינות מאיכות צפייה טובה - כרטיס גרפי Iris540
ברור לי שהיקר יותר טוב יותר השאלה אם זה משמעותי בצפייה?
לעוזרים תודה
לפי הבנתי ההבדל העיקרי בין הדגמים i3 i5 הוא הכרטיס הגרפי
האם הכרטיס של הi3 ייספק אותי למטרתי hd540
או שחייב את ה i5 שיקר בהרבה כדי להינות מאיכות צפייה טובה - כרטיס גרפי Iris540
ברור לי שהיקר יותר טוב יותר השאלה אם זה משמעותי בצפייה?
לעוזרים תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
למחשב המיועד לוידאו אין צורך בליבה גראפית חזקה כמו ה-IRIS, מאחר ומעבד הוידאו בשתי הליבות זהה.
ההבדל המרכזי ב-I5 מול I3 הוא תמיכה בטורבו-בוסט + תדר בסיס גבוה יותר, לא הבדל משמעותי עבור צפיה בוידאו. I5 עם IRIS אלה גרסאות "מיוחדות"\יקרות יותר.
נ.ב. בכתוב מעלה אני מתיחס למעבדים מסדרת ה-U.
ההבדל המרכזי ב-I5 מול I3 הוא תמיכה בטורבו-בוסט + תדר בסיס גבוה יותר, לא הבדל משמעותי עבור צפיה בוידאו. I5 עם IRIS אלה גרסאות "מיוחדות"\יקרות יותר.
נ.ב. בכתוב מעלה אני מתיחס למעבדים מסדרת ה-U.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
דור חמישי תומך רק בפיענוח חומרה של H264.
H265 הוא מסוגל לבצע עד 1080P.
דור שישי תומך גם ב H265 8BIT 4K.
הדור השביעי כבר תומך בהכל, בתחילת השנה הבאה אמורים להשיק את ה-NUCים החדשים.
H265 הוא מסוגל לבצע עד 1080P.
דור שישי תומך גם ב H265 8BIT 4K.
הדור השביעי כבר תומך בהכל, בתחילת השנה הבאה אמורים להשיק את ה-NUCים החדשים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לפי לוחות הזמנים של אינטל אמורים להשיק אותם ב"תחילת הרבעון הראשון" של 2017.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם המסך שלך 4K אז דור 7 רלוונטי כי הוא יודע לפענח תוכן HEVC 10BIT. בנוסף תמיכה ב-HDMI 2.0 תאפשר לך בעתיד לשדרג למסך עם HDR ולהנות גם מתוכן HDR מהמחשב (במידה וזה יתאפשר בעתיד).
מעבר לזה, מרבית התכנים שאתה מוריד הם ב-24P, כך שקצב ריענון גבוה לא קריטי לצפיה בוידאו. הבעיה עם 4K@30HZ היא בעיקר עם הרגשה חלקה של ממשק המשתמש.
קופסת הקודי שלי מוגדרת להוציא 1080P@60HZ לטלויזיה כל עוד מדובר על תוכן 1080P ומטה, בנוסף הממשק רץ חלק עקב קצב ריענון גבוה.
כאשר אני מנגן תוכן 4K הקודי מעביר את הרזולוציה ל-4K לזמן הניגון בלבד.
מעבר לזה, מרבית התכנים שאתה מוריד הם ב-24P, כך שקצב ריענון גבוה לא קריטי לצפיה בוידאו. הבעיה עם 4K@30HZ היא בעיקר עם הרגשה חלקה של ממשק המשתמש.
קופסת הקודי שלי מוגדרת להוציא 1080P@60HZ לטלויזיה כל עוד מדובר על תוכן 1080P ומטה, בנוסף הממשק רץ חלק עקב קצב ריענון גבוה.
כאשר אני מנגן תוכן 4K הקודי מעביר את הרזולוציה ל-4K לזמן הניגון בלבד.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני חושב שנוק דור6 כבר מגיע עם זכרון DDR4, אבל לא בטוח. אם כן, אז תוכל להשתמש בזכרון וגם בקשיח במחשבים הבאים.
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
יש לי נוק דור חמישי עם מעבד סלרון, מכיוון שהוא משמש אך ורק כמדיה סנטר - אין צורך במעבד חזק ויקר.
הוספתי לו כמובן SSD איכותי וזכרון מהיר, שמתי עליו מערכת הפעלה ייעודית libreelec ואני חייב לציין שזה פשוט מטוס !
הבנתי שאינטל לא שחררו גרסה של הסלרון בדור השישי אבל שמעתי שמועות שתהיה גרסת סלרון בדור השביעי
הוספתי לו כמובן SSD איכותי וזכרון מהיר, שמתי עליו מערכת הפעלה ייעודית libreelec ואני חייב לציין שזה פשוט מטוס !
הבנתי שאינטל לא שחררו גרסה של הסלרון בדור השישי אבל שמעתי שמועות שתהיה גרסת סלרון בדור השביעי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הסלרון\פנטיום הם מעבדים מבוססים על ליבות עיבוד של אטום ואין להם שום קשר למעבדי ה-Core. לכן גם מספור הדורות שונה.
סדרת ה-N3000 היום הם הכי חדשים, אבל יש כבר מעבדי סלרון\פנטיום מבוססים על דור חדש של ליבות האטום מעבר לפינה.
סדרת ה-N3000 היום הם הכי חדשים, אבל יש כבר מעבדי סלרון\פנטיום מבוססים על דור חדש של ליבות האטום מעבר לפינה.
לפי זה נראה שאתה טועה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... processors
בכל מקרה, אם השימוש של הפותח זה רק בשביל קולנוע ביתי, יש סיבה להוציא כלכך הרבה כסף במקום על איזה משהו מבוסס אנדרויד / ARM ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... processors
בכל מקרה, אם השימוש של הפותח זה רק בשביל קולנוע ביתי, יש סיבה להוציא כלכך הרבה כסף במקום על איזה משהו מבוסס אנדרויד / ARM ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני טועה בקשר למה?
תסתכל טוב טוב. מעבדי הN3000 מבוססים על BRASWELL, נכון להיום הם הכי חדשים.
הדור הבא של האטום אמור להגיע בקרוב ולהביא שדרוג משמעותי בביצועים, מעניין לדעת מה יצא מזה.
תסתכל טוב טוב. מעבדי הN3000 מבוססים על BRASWELL, נכון להיום הם הכי חדשים.
הדור הבא של האטום אמור להגיע בקרוב ולהביא שדרוג משמעותי בביצועים, מעניין לדעת מה יצא מזה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה צודק, אבל הכוונה שלי היתה לסדרת הפנטיום\סלרון המדוברות בשרשור ולא באופן כללי.
כמו סדרת ה-N3000 וסדרת ה-Z3700.
כמו סדרת ה-N3000 וסדרת ה-Z3700.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
רק מילה נוספת על ה-NUC דור שישי
קניתי אחד כזה ממש עכשיו לעצמי בתור "תחנת עבודה" לבית. בעיקרון ב-i5 יש גרסה מהירה יותר של ה-IRIS ועם זיכרון CACHE נוסף שמגשר אל הזיכרון הראשי של המכשיר כך שבפועל יוצא שה-I5 מהותית מהיר יותר מה-I3.
מה שכן - שניהם overkill בשביל מי שרוצה קודי עם 1080P. המשחק מתחיל להיות מעניין רק ב-4K, ששם הם כבר אמורים לתת תמיכה בניגוד לגרסאות ישנות יותר של NUCים.
בכל מקרה הם יקרים מדי בתור HTPC, לא הייתי ממליץ עליהם למטרה הזו אלא אם כן אין ממש ברירה. וד"א, אומנם אין HDMI 2 אבל יש DISPLAY PORT למי שצריך.
מה שכן - שניהם overkill בשביל מי שרוצה קודי עם 1080P. המשחק מתחיל להיות מעניין רק ב-4K, ששם הם כבר אמורים לתת תמיכה בניגוד לגרסאות ישנות יותר של NUCים.
בכל מקרה הם יקרים מדי בתור HTPC, לא הייתי ממליץ עליהם למטרה הזו אלא אם כן אין ממש ברירה. וד"א, אומנם אין HDMI 2 אבל יש DISPLAY PORT למי שצריך.