תהיות לגבי שוק סיטונאי , בזק ומהירויות גלישה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nepet פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

קצת ארוך , מה גם שהרוב ידוע , ובכל זאת תהיות שעלו אצלי בימים האחורנים.

לאור ניתוקים בלתי פוסקים בגלישה הן בחיבור קווי והן באלחוטי התחלתי לבדוק כל מיני אופציות:
החלפת חומרה / כבלים / ספק אינטרנט.
בסופ"ש למדתי המון משיטוט פה בפורום ונחשפתי להמון מושגים ודברים טכניים שלא הייתי מודע להם.
ביום ששי החלפתי ספק אינטרנט ועברתי מבזק בינל ל CCC.
נכון לעכשיו יומיים אחרי הכל עובד חוץ משני ניתוקים שחוויתי . (מוכן לספוג את זה , ממוצע של אחד ביום).
בשתי החברות מדובר על שוק סיטונאי במהירות 100M.

היום התקשרתי לבזק בינ"ל וביקשתי להתנתק , הסאגה המוכרת של מעבר לשימור והמתנה של 20 דק על הקו.
בשורה תחתונה , הנציגה אמרה שהיא רואה בתיעוד שפניתי המון פעמים לאחרונה בגלל תקלות .
לטענתה , הטכנולוגיה חדשה ולכן השיבושים והתקלות היו בעיות תשתית ולא משהו שקשור אליהם.
כדי בכל זאת לנסות לגרום לי לא להתנתק , היא הציעה לעבור לחבילה של תשתית לחוד וספק לחוד.
היא טוענת שכל עוד לקוחות מחוברים לשוק סיטונאי הם לא יקבלו 100M מכל מיני סיבות טכניות .
רק אם לקוח יעבור לחבילה של תשתית לחוד וספק לחוד הוא ימצה את מלוא היכולות .
ממש עצבן אותי , כי לא נראה לי הגיוני שאותו ספק אינטרנט ואותו ספק תשתית יעבדו במודל תמחור שונה עבור אותה חבילה.
ספק + תשתית במודל שהיא הציעה עולים פי 1.5 בערך .

אז היום אני מקבל במקרה הטוב 70M בהורדה בארץ.
ונגיד שמה שהנציגה אמרה נכון ואם אעבור למודל שהיא הציעה אקבל 100M בהורדה בתרחיש הכי אופטימי ,
אני צריך להוסיף כמעט 50% במחיר כדי לקבל קצת פחות מ 50% תוספת במהירות הגלישה . (תוספת של 30 מתוך 70 )

אז מה הועילו חכמים ? ...

נעזוב את זה שכל הדבר הזה הוא מגעיל, פותחים את השוק עאלק לתחרות אבל בזק אומרים לך אין בעיה , עברת לספק אינטרנט בשוק סיטונאי ששוכר מאיתנו את התשתית , אז למרות שאתה משלם על מרצדס תקבל סובארו.
זו אמורה להיות אותה מהירות גלישה בשתי הצורות כי את בזק זה לא אמור לעניין אם אני מחובר דרכם לרשת במודל של שוק סיטונאי שבו ספק האינטרנט מעביר להם את הכסף או שאני עובד ישירות מולם , זו אותה תשתית ואותה חברה.

אלא אם אני מפספס משהו , כי באמת לא ניסיתי אפילו להבין למה הנציגה התכוונה כשאמרה שהטכנולוגיה של השוק הסיטונאי היא טכנולוגיה חדשה ויש כרגע בעיות שגורמות לניתוקים ובעיות בגלישה .
הייתי כל כך מעוצבן מזה שאני אמור להוסיף עוד 40 שקלים ולקבל (כביכול) אותו דבר. עובד עם אותם ספקים (תשתית + אינטרנט) בשביל חבילה של 100M.

משהו אצלי בהבנה לא בסדר ? זו באמת טכנולוגיה שונה ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

זה בדיוק אותו דבר מבחינה טכנית. כשאתה עובר לדוגמא מלקוח ישיר של בזק לשוק הסיטונאי הם משנים רק שיוך במערכת ולכן המהירות של התשתית אמורה להיות בדיוק אותו דבר (אלא אם בזק עושים משחקים מגעילים של להגביל מהירות בכח ללקוחות של שוק סיטונאי - אישית אני לא מאמין לתיאוריות קונספירציה האלו).

כמה נקודות לפי הניסיון האישי שלי:

1. המהירות של התשתית נשארה אצלי בדיוק אותו דבר שעברתי מבזק לשוק סיטונאי כל עוד נשארתי עם אותו הציוד. ברגע שהחלפתי את המודם/ראוטר של בזק בציוד פח של בזב"ל המהירות ירדה בכ-10%.

2. החיסרון העיקרי שאני רואה לשוק הסיטונאי הוא השירות שאתה מקבל על תקלות תשתית. אם אתה לקוח ישיר של בזק תקבל שירות טוב יחסית אבל בשוק הסיטונאי....

3. קח בחשבון שבתשתית בזק אתה לא תקבל 100 מגה אלא אם אתה גר בארון תקשורת של בזק. המהירות המקסימלית יורדת ככל שהמרחק שלך מהארון תקשורת גדול יותר ו-70 מגה זה מאד מקובל. אם זה קריטי לך, אתה יכול לדבר אם התמיכה של בזק (לא יודע איך לעשות את זה בשוק סיטונאי) ואם הם שולחים טכנאי יכול להיות שהוא יצליח להעלות לך את המהירות קצת - אבל עדיין לא סביר שתגיע ל-100 מגה מלא.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

קודם כל לקנות ציוד פרטי לפי המלצות של כאלו שהתנסו ויש פה בפורום את לביא (נטצ'יף) שמפרסם באתר שלו סקירות והמלצות.
אחרי זה לבחור ספקית אינטרנט טובה (ולא, CCC הם לא מהטובים).
חשוב גם לעשות תאום ציפיות, התשתית של בזק לא מסוגלת לתת 100M, גם 70 אצלם זה נחשב מצויין.
יותר חשוב אם באמת מקבלים את המהירות שבה המודם מסוגל להסתנכרן ואם הורדות רצות בקצב המתאים (לבדוק מאתרים גדולים וחוקיים ולא טורנטים וכאלו).

nepet פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אם אני זוכר נכון אז הראוטר שלי שקיבלתי מבזק לפני 5 שנים בערך תומך בהורדה של 80 מגה. אז אני מבין שכנראה 70 זו מהירות סבירה.
אם זה המצב אז חבל על הכסף ועדיף להשאר לקוח של שוק סיטונאי .
נכון להיום 3 ימים אחרי המעבר ל ccc חוץ משני ניתוקים שכבר כתבתי עליהם בהתחלה הכל תקין ואפילו במחשבים שמחוברים אצלי דרך רשת החשמל כשאני מריץ בדיקה אני מקבל כ 60 - 65 מגה, אז אני מבין מזה שמצבי טוב.
יכול להיות שעוד שבועיים אעמיס על חבר טוב שחוזר מצרפת את ה vr 200 על הדרך אקנה כבלים איכותיים ואבדוק אם השתנה משהו.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #5 

nepet
15 אם כבר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #6 

בזק מצפצפת על החוק. יוצרת בידול באיכות הגלישה במתכוון בין שוק סיטונאי לפרטי.
ולא מפחדת להציג זאת בשירות הלקוחות. יצרה מצב שככל שתשלם יותר תקבל גלישה יותר מהירה ואיכותית.
ככה זה שקנסות משרד התקשורת, נמוכים משמעותית מהרווחים שהיא מייצרת.

מזכיר קצת את השיטה של פבלו אוסקובר בנרקוס שבמתכוון וויתר על 600 קילו סמים שנתפסו בזמן שהבריח 3 טון בכל יום.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

benco6
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
שם מלא: בני
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

בזק עושים מה שהם רוצים
הייתי מחובר לבזק היה לי עם ציוד פרטי שלי 80 מגה
עברתי לשוק הסיטונאי וברגע ירדתי ל48 מגה
אפילו לא התקשרתי לברר למה וכמה