תשתיות עבור Z-Wave בדירה מקבלן
שלום,
קראתי בפורום והבנתי שצריך בשביל Z-Wave לשים בכל מתג גם קו-0.
ביקשתי את זה מהרכזת שינויים של הקבלן והיא אמרה שזה מצריך צינור וחוט משיכה לכל נקודה.
האם זה נכון? זה לא משהו שעובר בתוך הצינור של החשמל?
כמו כן,
האם יש צורך בתשתיות נוספות?
אם רוצים מצלמה ושליטה על הדלת כניסה, חיישנים לתזוזה, משהו שיעשה סירנה למקרה שמישהו פרץ וכו'.
האם זה הכל דברים שעובדים על בטריות או שצריך לשים נקודות חשמל/תקשורת במקומות אלה?
קראתי בפורום והבנתי שצריך בשביל Z-Wave לשים בכל מתג גם קו-0.
ביקשתי את זה מהרכזת שינויים של הקבלן והיא אמרה שזה מצריך צינור וחוט משיכה לכל נקודה.
האם זה נכון? זה לא משהו שעובר בתוך הצינור של החשמל?
כמו כן,
האם יש צורך בתשתיות נוספות?
אם רוצים מצלמה ושליטה על הדלת כניסה, חיישנים לתזוזה, משהו שיעשה סירנה למקרה שמישהו פרץ וכו'.
האם זה הכל דברים שעובדים על בטריות או שצריך לשים נקודות חשמל/תקשורת במקומות אלה?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
לדעתי היא לא הבינה אותך, בין היתר כי גם אתה לא הסברת טוב כנראה.
זה לא "לשים בכל מתג גם קו-0" אלא להעביר למפסקים 0 בנוסף לפאזה ואדמה. בגדול, בשלב הקמת תשתית החשמל של הדירה החשמלאי סה"כ צריך במקום לזרוק כבל 2x1.5 לזרוק כבל 3x1.5 ולא צריכים לזה צנרת נוספת (שלך תדע לאן מגיעה בכלל - הרי ה-0 והפאזה צריכים להיות באותו שדה).
זה לא "לשים בכל מתג גם קו-0" אלא להעביר למפסקים 0 בנוסף לפאזה ואדמה. בגדול, בשלב הקמת תשתית החשמל של הדירה החשמלאי סה"כ צריך במקום לזרוק כבל 2x1.5 לזרוק כבל 3x1.5 ולא צריכים לזה צנרת נוספת (שלך תדע לאן מגיעה בכלל - הרי ה-0 והפאזה צריכים להיות באותו שדה).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
עבור מצלמה אפשר גם להכין תשתית רשת, במקום להיות תלויים בחיבור אלחוטי.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
האם זה אומר שבשביל מצלמה מחוץ לדלת הבית אני צריך לבקש נקודת חשמל מחוץ לדלת הבית? אפשר לעשות כזה דבר?ahiel כתב:@Spook
·אכן צריך לעיתים למשוך חוט למפסקי תאורה. זה יהיה באותו הצינור אבל עוד חוט.
בכל אופן תמיד מומלץ שבכל מקום של מצלמה וסירנה יהיה גם נקודות חשמל.
בנוגע לחיישני תנועה, מה שאני מכיר עובד על סוללות....
ומה לגבי הדלת עצמה אם רוצים שאפשר יהיה לפתוח אותה על ידי המערכת? איזה תשתית נחוצה לכך או שזה פועל על סוללות?
@Spook
·אם זה בית פרטי אין בעיה. אם זה בית משותף אתה יכול פשוט שבצד הפנימי תהיה נקודת חשמל (ואז להעביר פנימה את החוט עם חור אחד....)
ומה לגבי הדלת עצמה אם רוצים שאפשר יהיה לפתוח אותה על ידי המערכת? לגבי הדלת עיין בדיון שעכשיו אנחנו מנהלים.
עקרונית יש פתרונות עם סוללות, אם אתה רוצה ואני חושב שעדיף אחד הפתרונות הוא לחבר עם חשמל ואז צריך נקודת חשמל ליד המשקוף של הדלת.
נ.ב. כשאני מדבר על נקודה אפשר גם במקום שקע פשוט קופסת חשמל מוסתרת בקיר...
·אם זה בית פרטי אין בעיה. אם זה בית משותף אתה יכול פשוט שבצד הפנימי תהיה נקודת חשמל (ואז להעביר פנימה את החוט עם חור אחד....)
ומה לגבי הדלת עצמה אם רוצים שאפשר יהיה לפתוח אותה על ידי המערכת? לגבי הדלת עיין בדיון שעכשיו אנחנו מנהלים.
עקרונית יש פתרונות עם סוללות, אם אתה רוצה ואני חושב שעדיף אחד הפתרונות הוא לחבר עם חשמל ואז צריך נקודת חשמל ליד המשקוף של הדלת.
נ.ב. כשאני מדבר על נקודה אפשר גם במקום שקע פשוט קופסת חשמל מוסתרת בקיר...