אז קודם כל כן מדובר בגודלם הפיזי של הרמקולים!
ואתה חייב (לא צריך...) להגדיר אותם כקטנים.
לגבי חיתוך הסאב, אני הייתי הולך על איזור ה-120 HZ צפונה לפי השמיעה.
broitman כתב:אז קודם כל כן מדובר בגודלם הפיזי של הרמקולים!
ואתה חייב (לא צריך...) להגדיר אותם כקטנים.
לגבי חיתוך הסאב, אני הייתי הולך על איזור ה-120 HZ צפונה לפי השמיעה.
...
שאני מגדיר את הרמקולים כגדולים אז הם מפיקים יותר באסים .
במקרה שלך עדיף להגדיר את הרמקולים כקטנים - עודף באס יכול לקרוע את הממברנה באיזה ירי תותח בסרט.
את הסאב תחתוך מ110 ומטה, כי רמקולים הלויניים יורדים עד ל-100 הרץ.
לנושא....... אם הרמקולים הקטנים מחוברים דרך הסאב והסאב מקבל אות מהחיבור שלהם אז ההגדרה כרמקולים גדולים לא תזיק להם אני צודק? כי הוא כאילו מתמודד עם התדרים הנמוכים שהרמקולים מקבלים.
Shtirlitz כתב:במקרה שלך עדיף להגדיר את הרמקולים כקטנים - עודף באס יכול לקרוע את הממברנה באיזה ירי תותח בסרט.
את הסאב תחתוך מ110 ומטה, כי רמקולים הלויניים יורדים עד ל-100 הרץ.
TiGeRGuY כתב:לנושא....... אם הרמקולים הקטנים מחוברים דרך הסאב והסאב מקבל אות מהחיבור שלהם אז ההגדרה כרמקולים גדולים לא תזיק להם אני צודק? כי הוא כאילו מתמודד עם התדרים הנמוכים שהרמקולים מקבלים.
...
אם הרמקולים לא מחוברים ישירות לרסיבר, אלא דרך סאב, אז זה כבר לא משנה איך תגדיר אותם ברסיבר.
TiGeRGuY כתב:לנושא....... אם הרמקולים הקטנים מחוברים דרך הסאב והסאב מקבל אות מהחיבור שלהם אז ההגדרה כרמקולים גדולים לא תזיק להם אני צודק? כי הוא כאילו מתמודד עם התדרים הנמוכים שהרמקולים מקבלים.
...
אם הרמקולים לא מחוברים ישירות לרסיבר, אלא דרך סאב, אז זה כבר לא משנה איך תגדיר אותם ברסיבר.
...
כן גם אני חשבתי כך ואחר כך סתם מעיון בחוברת של הרמקולים ראיתי שצריך להגדיר אותם על LARGE.
MartinHSabag כתב:זה לא ממש קשור לגודל הפיזי שלהם.
גדול = הבאסים של הערוצים הללו יישלחו אליהם.
קטן = הבאסים של הערוצים הללו יישלחו לסאב (בנוסף לערוץ ה-LFE).
מה נכון?
מה שנשמע לך יותר טוב.
איך לשים את הקרוס?
ככה שתהיה חפיפה מינימלית בין הרמקולים לסאב. (לא "כמה שיותר גבוה זה יותר טוב").
קרא את המאמר על כיוון ומיקום סאב וופר.
...
מרטין, איך אני מכוון את הקרוס דרך הרסיבר? הדגם שלי הוא RVX596