שנה חדשה, ושוב מתקרבים לעונת מעבר.
בקרוב אזכה שוב לבעיות חליטה, שוב לכיוון טרמוסטט, שוב למחשבות על DB, ושוב (אחרי שהסתכלתי בחשבון בנק והבנתי שעם תינוקת בבית ועוד אחת בדרך זה כניראה בפריוריטי אחרון) - לדיון על תרמומטר
אז בעקבות השרשור השני שנפתח לפני מספר ימים, מצאתי סוף סוף תחליף ראוי למד הטמפ' (הסופר יקר) מכריס.
http://mimesis-jaehyun.tistory.com/186 זה הלינק והוא עולה 260 ש"ח כולל משלוח.
לפני שאני לוחץ על הכפתור אני ממש מנסה להבין אם זה כלי שימושי באמת.
כיום אני תמיד קולע לשוט הראשון. תמיד מוציא את אותה כמות מים ומקבל בערך את אותה טמפ' חליטה (לפני נסיונות עם מד טמפ' חיצוני ופרוב).
הבעיה היא בשוטים עוקבים.
נכיד אני מארח ועושה פעמיים אספרסו ברצף. אף פעם אין לי מושג איפה אני עומד עם השוט השני. אף פעם לא יודע אם בזמן שהכנתי את המנה השניה, הטמפ עדיין לא עלתה מספיק, או אם המים כבר גועשים שם בפנים.
ממש מתסכל - אז תמיד אני מנסה שהשוט השני ילך עם חלב כי באספרסו הוא יצא דרק (לפעמים שורף עם טעמי קיצון ולפעמים חמוץ ברמת יריקה).
אני מנסה להבין מה המד הזה מודד.
אני יודע שהוא מודד את טמפ' המים שעושים סירקולציה במחליף, אבל מה אני אמור לראות כדי לדעת שאני במקום הנכון? איפה אני אמור לעצור?
בסרטונים אני רואה שהטמפ' עפה למעלה (כי מגיעים מים מהמחליף) ואז מתחילים לרדת. עד כאן הגיוני.
אבל תמיד אני רואה שעוצרים לפני הזמן. ז"א אם רוצים לקבל 92 בחליטה, עוצרים באיזה 96, ואז בחליטה זה איכשהו קופץ ל 92.. מה הולך פה?
ומה קורה בין שוט לשוט? האם תמיד (לא משנה אם שוט ראשון או שני) אני מכוון שהטמפ' במד תהיה זהה או שיש פה עוד נעלם?
כל מיש יכול לשפוך קצת אור על מה אני אמור לראות בתכלס מד טמפ' יעזור לי מאוד.
גרפים זה נחמד, אני מעדיף תכלס.
תודה מראש לעוזרים
(אם מישהו רוצה להיות צדיק להרים טלפון גם אשמח מאוד 0549984589)
אופיר