כאבי עיניים ב OLED

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
לבעלי ה OLED, אשמח לדעת אם אתם מרגישים יותר עייפות בעיניים בצפייה ב OLED לעומת המסך הקודם (LED או PLASMA)
לאחרונה מרגיש עייפות וכאבים בעיניים ולא יודע אם זה קשור ל OLED או לא...
עברתי ל OLED B6 לאחר שנים עם פלזמה פנסוניק ומעולם לא הרגשתי עייפות בעיניים בצפייה במסך.

לא יודע אם זה קשור ל OLED או משהו אצלי לכן אשמח לקבל פידבק מחברים אחרים בעלי OLED

תודה רבה

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

אני צופה ב- B6 בערך חודש (במסגרת ההתנסות של חברי הפורום),
וצופה די הרבה. לא הרגשתי בעייפות מיוחדת שנגרמת עקב המסך הזה. לפחות לא משהו מיוחד\שונה מהמסך הקודם שלי (LCD).

אולי אתה עובד קשה בעבודה? :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

על איזה ערך מוגדר "תאורת OLED" בהגדרות תמונה? איזה ערך לצפייה בחושך ואיזה ערך לצפייה בחדר מואר?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #4 

אני לא חושב שהעניין כאן זה הטכנולוגיה של המסך, אין ספציפית ב- OLED דבר שיכול לגרום לבעיות כאלה והעניין
כאן יכול להיות יותר כללי.

השאלה הראשונה בעניין זה היא האם אתה צופה במסך בדרך כלל באזור חשוך ?

המסכים היותר ישנים (ובמיוחד לפלזמה) לא יכלו להגיע לרמות הארה הרבה יותר גבוהות מהתקן הנוכחי.
היום מסכים יכולים לעבור בקלות את אותו התקן, ואם הם מכוונים לרמת הארה יותר גבוהה וצופים בהם בחדר
חשוך (או רואים במצב זה תכנים ב- HDR שיכול להחמיר את המצב) אז העין צריכה להסתגל כל הזמן לשינויים
ברמות הארה מתוכן הוידאו. אז הבעיה הזו גם היתה קיימת עם המסכים הישנים אבל במסכים חדשים עם רמות הארה
יותר גבוהות העין צריכה לעבוד יותר קשה כדי להסתגל לשינויים היותר גדולים. דבר זה משפיע על כל מי שצופה
בתכנים בצורת צפיה כזו אבל תמיד יהיו אנשים שתופעה זו יכולה להשפיע עליהם יותר ולגרום ליותר עיפות של העין.

דבר שבדרך עוזר בבעיה זו זה שימוש ב- bias light, שבאמת בא לעזור עם עוד כמה דברים נוספים לצפיה נכונה
יותר בתוכן בחדר חשוך, אבל מעצם הצורה שבה הוא משפיע על העין הוא גם עוזר לבעיה הזו.

הבעיה עם זה (שהיא באמת לא בעיה אלא צורת צפיה נכונה בתוכן) והסיבה שאנשים לא רוצים להשתמש
ב- bias light היא שהוא מעלה את מה שנקרא ה- black floor ואז העין פחות רגישה לרמת השחור בתמונה,
ודבר זה חשוב בעיקר ב- OLED שהסיבה העיקרית שאנשים קונים מסך כזה היא רמת השחורים העמוקים
בתמונה.
נערך לאחרונה על ידי rwg1 ב 30/10/2016 10:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

שחר, היייתי עסוק בכתיבת התשובה ולא ראיתי שאתה כבר מתחיל לתת תשובה באותו הכיוון.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #6 

גם אני צופה בפלזמה רוב הזמן, עוצמת ההארה של ה-OLED גבוהה הרבה יותר מהפלזמה הישישה שלי.
מרגיש בוהק לעיתים, אבל לא גרם לי לכאבי עיניים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

חבר'ה, זה הכל עניין של כיוון ערך התאורה במסך. פלזמות ישנות בקושי מגיעות להארה מירבית של 100 ניטס. פלזמות מודרניות לדעתי עוברות, אך לא בהרבה.
OLED מודרניים מגיעים לכמה מאות ניטס (לא מדבר על פאטרן מסך לבן מלא, אלא על תכן אמיתי). פשוט צריך לכוון לערך נכון עבור התכן ותנאי הצפייה בחדר.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@jacko-il
שחר, אני מסכים שנכון להיום ברוב המקרים ניתן להתגבר על הבעיה בכיוון נכון של המסך, אבל יש שני דברים שאני
העלתי בתגובה שלי שאתה לא לוקח בחשבון. ראשון זה שיש באמת אנשים שהעיניים שלהם יותר רגישות לבעיה, כי
הבעיה הזו היא לא בעיה חדשה והיו כבר אנשים שהתלוננו עליה גם בצפיה בחושך במסכים שמכוונים בצורה נכונה
גם בעבר וגם בצפיה בפלזמות. והדבר השני והיותר חשוב ( וזו בעיה שכנראה נתקל בה יותר בעתיד) הוא מה בקשר
לתכנים ב- HDR?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

גיל, קשה לי לומר מה יהיה עם HDR בהקשר הזה. למיטב הבנתי כיום הרבה פרמטרים נעולים למשתמש בהגדרות התמונה כאשר המסך במצב HDR. אבל יחד עם זאת, אני גם זוכר שיש מספר הגדרות בהיבט הזה שפתוחות למשתמש כמו מצב VIVID (רחמנא ליצלן), מצב HDR NIGHT ו- HDR BRIGHT (או משהו כזה, אל תתפסו אותי על המילה פה) שאמורים לעשות את ההתאמות לתנאי הצפייה השונים. ייתכן מאד שבנוסף אליהם, גם הגדרות נוספות כמו תאורת הפאנל וכו' פתוחות. קשה לי לומר כי אין לי הרבה נסיון כרגע עם HDR (מודה ומתוודה) וגם בגלל שכל מסך ויצרן תוקפים את זה קצת אחרת.

ובהחלט יכול להיות מצב בו אנשים יגידו - "תשמע, צפייה ב- HDR זה לא בשבילי. לא אוהב את זה. עושה לי כאבי ראש / עיניים" וכו'. הרי שמענו את אותן תלונות קודם, כפי שרשמת, וגם בהקשר של צפייה בתלת מימד. שמעתי תיאורים שנשמעו לי הזויים לגבי תלת מימד כשבעוד שאנשים מסויימים מסוגלים להנות מזה שעות (כמוני לדוגמא) אחרים סובלים מכאבי ראש ו/או סחרחורות ומה לא תוך עשר דקות. כל אחד סובלני פיזיולוגית מעט שונה מהאחר וזה טבעי.

לגבי הנושא בדיון הזה ספציפית, לדעתי לא תהיה בעיה. מנסיון שלי כבעלים של OLED (ובעבר הממש לא רחוק ובמקביל גם LCD ופלזמה) ניתן לכוון את ה- OLED, אם רוצים, להיות רך ועמום דומה (אם לא לומר זהה) למה שמקבלים בפלזמה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@jacko-il

אני באמת לא מנסה להיכנס לויכוח איתך לגבי הנושא של bias lighting, מנסיון אני יודע שהויכוח הזה ימשך
לפחות כ-10 דפים בשירשור שבסוף נסכים בצורה ידידותית שלא להסכים אחד עם השני בנושא :D .

אני פשוט מנסה להסביר את הגישה שעל לפי כל דעה מקצועיות בנושא (ולכל גופי התקינה שיש להם נגיעה
בנושא הזה יש המלצות בעניין) היא הגישה הנכונה לעניין.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #11 

מומלץ גם ללכת ולעשות בדיקת עניים וזה חשוב תרגיש טוב (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

@rwg1
·
גיל, אין לנו וויכוח לגבי BIAS LIGHTING מפני שאתה צודק. גם אמרתי לך את זה בעבר.
רק באתי הוספתי שאני מעדיף בלי, גם אם זה לא מומלץ או לא נכון לצפות כך. גם כשהסלון שלי (חדר הצפייה הנוכחי) מוחשך לחלוטין, תמיד יש מעט אור ללא השליטה שלי בחדר. (שלא לדבר על שעות היום בהן בכלל אין על מה לדבר על החשכת החדר).
אבל עזוב, ברשותך בוא לא נגלוש לזה, לפחות לא בדיון הנוכחי. לא אוהב להספים דיונים עם וויכוחי צד.
גם אם פותח הדיון יעבור לצפייה עם תאורת BIAS, ההמלצות שלי עדיין רלוונטיות שכן עדיין צריך להתאים את עצמת תאורת המסך לתאורת החדר. ועל זה כמובן אין לנו וויכוח.

אני למשל בתור אחד שצופה בחדר מוחשך הורדתי את תאורת ה- OLED בהגדרות ל- 50 בחדר חשוך ו- 80 בחדר מואר.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אני צופה לרוב בחדר חשוך ועוצמת התאורה היא דיי גבוהה 90 מתוך 100. גם הניגודיות מוגדר על 90/100.
אנסה להוריד את העוצמה ולראות אם יש שיפור.
תודה רבה לכל העונים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

90 מתוך ה- 100 זה המון לצפייה בחדר חשוך (אפילו די בוהק לדעתי לחדר מואר סטנדרטי)
כפי שרשמתי כהמלצה גסה מהנסיון שלי הייתי ממליץ להוריד לאזור ה- 50 (פלוס מינוס איזה 10).
בונוס על הדרך - משפרים את הסיכוי לאריכות ימים לחומר האורגני בפאנל..

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

jacko-il כתב:90 מתוך ה- 100 זה המון לצפייה בחדר חשוך (אפילו די בוהק לדעתי לחדר מואר סטנדרטי)
כפי שרשמתי כהמלצה גסה מהנסיון שלי הייתי ממליץ להוריד לאזור ה- 50 (פלוס מינוס איזה 10).
...
תודה jacko-il,
אנסה היום ואעדכן בהמשך. יש המלצה לגבי ערך הניגודיות?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

90 אמור להיות בסדר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73189
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #17 

tomer953 כתב:אני צופה ב- B6 בערך חודש (במסגרת ההתנסות של חברי הפורום),
וצופה די הרבה. לא הרגשתי בעייפות מיוחדת שנגרמת עקב המסך הזה. לפחות לא משהו מיוחד\שונה מהמסך הקודם שלי (LCD).

אולי אתה עובד קשה בעבודה? :)
...
·

אותו כנ"ל, כחודש עם OLED ולא מרגיש שום שינוי בתחום הנ"ל.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4996
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #18 

כמו שאמרו - כיוון העוצמות והניגודיות

odedwe
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 504
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #19 

jacko-il כתב:90 מתוך ה- 100 זה המון לצפייה בחדר חשוך (אפילו די בוהק לדעתי לחדר מואר סטנדרטי)
...
·
אבל האם אתה מסכים איתי שהעניין של כיוונון המסך זה לפי העדפה אישית?
כי אציל למשל במסך התאורה היא גבוה ואני לא מרגיש מזה בעיה בעיניים ואני אוהב תאורה גבוהה כדי לראות בצורה טובה גם צבעים שהם בצבע כהה.
השם האמיתי שלי זה רמי,
השם משתמש שלי הראשון פה זה רמקולים.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”