שבוע טוב,
קניתי דירה חדשה ואני בשלב תוכניות החשמל עבור הסלון.
מידות הסלון הם 4.5*4.5 כאשר הספה המרכזית צמודה לקיר האחורי.
הקיר של הטלויזיה באורך של 440סמ.
עליו אני ממקם: טלויזיה, רמקולים שקועים, סנטר מדפי, ומזנון.
אני מבצע תכנון לטלויזיה 60 אינץ למרות שכרגע יש לי 46.
הטלויזיה תותקן בגובה של 90 סמ מהריצפה ותגיע בסהכ לגובה של 170סמ(עבור 60 אינץ) וכמובן במרכז הקיר.
רמקולים שקועים של RC85I של פולק אודיו בגובה של 36 סמ, יותקנו במרחק של 60סמ מימין ושמאל של הטלויזיה ובגובה של 145 סמ מהריצפה כך שהמרחק מהקן העליון של הטלויזיה הוא 23סמ ומהחלק התחתון הוא 20 סמ. כלומר כמעט ממורכזים עם הטלויזיה.
בהתחלה כאשר אשתמש ב46 אינץ אזי הקו העליון של הרמקול יהיה בקו העליון של הטלויזיה במידה ואתקין את ה 46 בגובה של 90סמ מהריצפה.
לגבי האחוריים, הם יותקנו בקו ישר עם הקידמיים אבל לגבי הגובה אני לא סגור מכיוון שגובה סטנדרטי של ספה הוא בערך 100סמ אזי אם אני אתקין אותם בגובה 145 הם כמעט ויגעו בספה.
1. האם התכנון נשמע הגיוני? אשמח להערות/הצעות
2. מה מומלץ במקרה זה עם הגובה של האחוריים?
מיקום רמקולים in wall והטלויזיה
-
amirba
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- itzik-m111
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
היי,
גם אני מתכנן את ה SETUP שלי בדירה חדשה כמוך.
רציתי לדעת מדוע החלטת ללכת על השקועים של פולק (למרות שהרבה ממליצים עליהם) ?
דרך אגב - כמה עולה זוג של פולק בארץ / אמזון ?
יש לי ניסיון עם ריצפתיים של B&W , אך מאחר שמכרתי את כל המערכת - שוקל כעת לקנות שקועים (עם בנייה מגבס כמובן),
המליצו לי על שקועים של PRADIGM מדגם CI Home H55-LCR מסדרת קלאסיק (כזוג קידמיים וסנטר, אחוריים עדיין לא סגור).
כמו כן - ראיתי בחו"ל אפשר לקנות רמקולים של Heco מסדרת INW במחיר ממש מפתה,
כמובן שאין לי ניסיון באף אחד משני החברות שציינתי, ולכן סקרן אותי לדעת למה בחרת דווקא בפולק... ?
גם אני מתכנן את ה SETUP שלי בדירה חדשה כמוך.
רציתי לדעת מדוע החלטת ללכת על השקועים של פולק (למרות שהרבה ממליצים עליהם) ?
דרך אגב - כמה עולה זוג של פולק בארץ / אמזון ?
יש לי ניסיון עם ריצפתיים של B&W , אך מאחר שמכרתי את כל המערכת - שוקל כעת לקנות שקועים (עם בנייה מגבס כמובן),
המליצו לי על שקועים של PRADIGM מדגם CI Home H55-LCR מסדרת קלאסיק (כזוג קידמיים וסנטר, אחוריים עדיין לא סגור).
כמו כן - ראיתי בחו"ל אפשר לקנות רמקולים של Heco מסדרת INW במחיר ממש מפתה,
כמובן שאין לי ניסיון באף אחד משני החברות שציינתי, ולכן סקרן אותי לדעת למה בחרת דווקא בפולק... ?
- gal-cohen
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
תיעזר בזה, המספרים שלך לא ממש מסייעים.amirba כתב:שבוע טוב,
קניתי דירה חדשה ואני בשלב תוכניות החשמל עבור הסלון.
מידות הסלון הם 4.5*4.5 כאשר הספה המרכזית צמודה לקיר האחורי.
הקיר של הטלויזיה באורך של 440סמ.
עליו אני ממקם: טלויזיה, רמקולים שקועים, סנטר מדפי, ומזנון.
אני מבצע תכנון לטלויזיה 60 אינץ למרות שכרגע יש לי 46.
הטלויזיה תותקן בגובה של 90 סמ מהריצפה ותגיע בסהכ לגובה של 170סמ(עבור 60 אינץ) וכמובן במרכז הקיר.
רמקולים שקועים של RC85I של פולק אודיו בגובה של 36 סמ, יותקנו במרחק של 60סמ מימין ושמאל של הטלויזיה ובגובה של 145 סמ מהריצפה כך שהמרחק מהקן העליון של הטלויזיה הוא 23סמ ומהחלק התחתון הוא 20 סמ. כלומר כמעט ממורכזים עם הטלויזיה.
בהתחלה כאשר אשתמש ב46 אינץ אזי הקו העליון של הרמקול יהיה בקו העליון של הטלויזיה במידה ואתקין את ה 46 בגובה של 90סמ מהריצפה.
לגבי האחוריים, הם יותקנו בקו ישר עם הקידמיים אבל לגבי הגובה אני לא סגור מכיוון שגובה סטנדרטי של ספה הוא בערך 100סמ אזי אם אני אתקין אותם בגובה 145 הם כמעט ויגעו בספה.
1. האם התכנון נשמע הגיוני? אשמח להערות/הצעות
2. מה מומלץ במקרה זה עם הגובה של האחוריים?...
http://www.thx.com/consumer/home-entert ... er-set-up/
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
בקשר למסך, לדעתי אתה הולך לעשות טעות, הסלון הוא 4.5 על 4.5, זה אומר שאתה יושב 4 מטר לפחות מהמסך, מה שאומר ש60 אינץ יהיה קטן לך, תבחר מסך 65,בקשר לרמקולים, הייתי ממליץ לך על מדפיים עם פיר מקדימה ולא מאחורה, ככה שאתה תשמור על המראה של רמקול שקוע כי בכייף הוא יכול לשבת בנישה של כיר גבס אם אתה מתכנן, תאמין לי שיש הבדלים בסאונד ממש משמעותייים בין מדפיים טובים לרמקולים שקועים, הכל תלוי בתקציב שלך, אני הייתי מכין תוכנית ב מה שנקרא ובודק טוב טוב לפני, ומנסה לייסם את הרעיון בראש וחושב טוב טוב לפני.