איכות סאווב וופאר
היי
אני דיי חדש בעסק, אז עוד שאלה חובבנית
הזמנתי וקיבלתי סאב וואפר של אלפה טכנולוגי
על הקופסא של הוואפר כתוב ""with a very deep bass
עכשיו שמעתי את באס, והוא באמת נשמע עמוק, מאוד עמוק (ומשוחרר)
יש לציין שלעולם לא שמעתי כיוון נשמע סאווב וואפר "בייתי" בעבר
אך התקנ תי מערכת באוטו לא מזמן עם וואפר והוא נשמע אחרת, פחות עמוק, יותר בקטע של "בום בום"
לא יודע אם אכן תוכלו לענות על השאלה מכיוון שלא שמעתם את זה בפועל, אך אודה אם תוכלו לנסות.
האם סוואב וואפר אמור להשמע כזה עמוק? האם זה טוב או לא ?
האם זה נחשב איכותי? יכול להיות שהוואפר הספיציפי הזה יותר מדי עמוק (ככה נשמע לי?)
וזה פוגע באיכות הצליל לאנשים מסויימים שלא אוהבים את זה?
האם אם אני יחליף וואפר אני יתאכזב כי זה בעצם מעיד על איכות ואף פעם לא שמעתי בעבר כיצד זה נשמע ואני סתם יתאכזב?
האם יש וואפרים שמוצאים צליל יותר מדי עמוק?
אני דיי חדש בעסק, אז עוד שאלה חובבנית
הזמנתי וקיבלתי סאב וואפר של אלפה טכנולוגי
על הקופסא של הוואפר כתוב ""with a very deep bass
עכשיו שמעתי את באס, והוא באמת נשמע עמוק, מאוד עמוק (ומשוחרר)
יש לציין שלעולם לא שמעתי כיוון נשמע סאווב וואפר "בייתי" בעבר
אך התקנ תי מערכת באוטו לא מזמן עם וואפר והוא נשמע אחרת, פחות עמוק, יותר בקטע של "בום בום"
לא יודע אם אכן תוכלו לענות על השאלה מכיוון שלא שמעתם את זה בפועל, אך אודה אם תוכלו לנסות.
האם סוואב וואפר אמור להשמע כזה עמוק? האם זה טוב או לא ?
האם זה נחשב איכותי? יכול להיות שהוואפר הספיציפי הזה יותר מדי עמוק (ככה נשמע לי?)
וזה פוגע באיכות הצליל לאנשים מסויימים שלא אוהבים את זה?
האם אם אני יחליף וואפר אני יתאכזב כי זה בעצם מעיד על איכות ואף פעם לא שמעתי בעבר כיצד זה נשמע ואני סתם יתאכזב?
האם יש וואפרים שמוצאים צליל יותר מדי עמוק?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לדעתי הגדרה "בס עמוק" היא מאותה סדרה כמו "במה", "פירוט", "חור במיד", רמקול "פתוח"\"סגור", "מהיר"\"מרוח" וכל שאר הגדרות "אודיופיליות" סובייקטיביות המקובלות בסקירות למיניהן.
אף אחת מההגדרות הנ"ל לא מועילה ולא נכונה, אבל גם לא מקפיצה אף אחד כל עוד היא לא מתייחסת למוצר מדבקה.
אז נכון שהסאב הנ"ל כנראה לא יורד מתחת ל 50Hz ב 6dB- ועיווטים של 30% ב- 90dB והמגבר שלו מוציא במקרה הטוב 50W.
אבל לא כדאי לאף אחד להיטפל לשימוש בהגדרות לא טובות כאשר המגיבים משתמשים בעצמם בהגדרות כאלה כל הזמן.
אף אחת מההגדרות הנ"ל לא מועילה ולא נכונה, אבל גם לא מקפיצה אף אחד כל עוד היא לא מתייחסת למוצר מדבקה.
אז נכון שהסאב הנ"ל כנראה לא יורד מתחת ל 50Hz ב 6dB- ועיווטים של 30% ב- 90dB והמגבר שלו מוציא במקרה הטוב 50W.
אבל לא כדאי לאף אחד להיטפל לשימוש בהגדרות לא טובות כאשר המגיבים משתמשים בעצמם בהגדרות כאלה כל הזמן.
Pakostnik כתב:לדעתי הגדרה "בס עמוק" היא מאותה סדרה כמו "במה", "פירוט", "חור במיד", רמקול "פתוח""סגור", "מהיר""מרוח" וכל שאר הגדרות "אודיופיליות" סובייקטיביות המקובלות בסקירות למיניהן.
אבל לא כדאי לאף אחד להיטפל לשימוש בהגדרות לא טובות כאשר המגיבים משתמשים בעצמם בהגדרות כאלה כל הזמן....
חח
סורי אנשים שנעלמתי
אני עדיין לא יודע לתאר את זה באמת
אבל תחשבו שאתם פוגשים בן אדם ברחוב , ויש לו קול ממש עמוק(בנוגד לציפ ציפ?), מה זה אומר לכם?
אני יודע שבאסים אמורים להשמע עמוקים, זה טווח התדרים שלהם
על הקופסא של הרמקולים עצמם כתוב "WITH VERY DEEP" באס, אז למה כוונת המשורר כשכתבו את משפט השיווק הזה על הרמקולים(אם הוא נכון או לא נכון)
טווח התדרים שלו בכול מקרה, היא 30-40 עד 180
מדובר על סאב של וופר של וופר Alpha Technologyו XP1150
מישהו שמע את הסאפ הזה בפעולה ויכול להגיד איך הוא לעומת סאבים אחרים במחיר שלו?
והשאלות "המטומטמות" שלי , אני מודה, הם ביגלל שלא יצא לי לשמוע ממש סאבים אחרים בפעולה ולהשוות(חוץ ממועדנים?חח)
האם יש מה שנקרא באס עמוק מדי שפוגע ביופי של הצליל? או שכמה שצליל יותר עמוק זה מאיד על איכות יותר גבוהה?
או שבכלל אין כזה דבר וככה כולם נשמעים וזה סתם משפט שיווקי?
אני בטח נשמע עכשיו מזה חובבן
סורי אנשים שנעלמתי
אני עדיין לא יודע לתאר את זה באמת
אבל תחשבו שאתם פוגשים בן אדם ברחוב , ויש לו קול ממש עמוק(בנוגד לציפ ציפ?), מה זה אומר לכם?
אני יודע שבאסים אמורים להשמע עמוקים, זה טווח התדרים שלהם
על הקופסא של הרמקולים עצמם כתוב "WITH VERY DEEP" באס, אז למה כוונת המשורר כשכתבו את משפט השיווק הזה על הרמקולים(אם הוא נכון או לא נכון)
טווח התדרים שלו בכול מקרה, היא 30-40 עד 180
מדובר על סאב של וופר של וופר Alpha Technologyו XP1150
מישהו שמע את הסאפ הזה בפעולה ויכול להגיד איך הוא לעומת סאבים אחרים במחיר שלו?
והשאלות "המטומטמות" שלי , אני מודה, הם ביגלל שלא יצא לי לשמוע ממש סאבים אחרים בפעולה ולהשוות(חוץ ממועדנים?חח)
האם יש מה שנקרא באס עמוק מדי שפוגע ביופי של הצליל? או שכמה שצליל יותר עמוק זה מאיד על איכות יותר גבוהה?
או שבכלל אין כזה דבר וככה כולם נשמעים וזה סתם משפט שיווקי?
אני בטח נשמע עכשיו מזה חובבן
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- קיבל תודות: 0
ymg,
כמה דברים.
עזוב מה כתוב על הקופסה, או על הבורשור, אלו הם משפטים שיווקים נטו.
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה ללכת לשמוע סאבים (ולא במועדונים
)
בחר לך חנות או שתים מיקצועים עם מיבחר טוב ויאללה סולחה.
ולבחור אחד שנשמע לך הכי טוב וכמובן גם מתאים לתקציב.
לדעתי מרווח הטעות שיכול להיות לך בסאב הוא קטן בהרבה מרמקולים.
כמה דברים.
עזוב מה כתוב על הקופסה, או על הבורשור, אלו הם משפטים שיווקים נטו.
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה ללכת לשמוע סאבים (ולא במועדונים
בחר לך חנות או שתים מיקצועים עם מיבחר טוב ויאללה סולחה.
ולבחור אחד שנשמע לך הכי טוב וכמובן גם מתאים לתקציב.
לדעתי מרווח הטעות שיכול להיות לך בסאב הוא קטן בהרבה מרמקולים.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני אנסה כאישה שמבינה ללב הכותב
אני אוהבת להרגיש את הסאב בצורה של בומים בחלל החדר (מסג' בכורסה) ולא לשמוע
בדרך כלל בגב של הסאב או איפה שהוא עליו אמור להיות איזה כפתור של קרוס - תנסה לשחק איתו.
אצלי זה מוגדר ברסיבר טרבל נמוך (-4) באס עוד יותר נמוך (-6) והסאב עם קרוס של 120 Hz
אבל זה מה שאני אוהבת.
אתה יכול ללכת לשמוע עוד סבים (וגם סבתות
) אבל אם כבר קנית סאב אני לא חושבת שתקנה עוד אחד. אז חבל סתם ללכת לשמוע משהו יוקרתי ולהגיע הביתה לאכול את הלב, ולנסות לשחזר את הצליל עם הסאב שלך. אני חושבת שאתה צריך לדעת מה עושה לך טוב במוזיקה ולפי זה להגדיר אותו.
כמה טיפים.
ככל שהקרוס יהיה יותר גבוה ככה הסאב ישמיע תווח יותר גדול של צלילים, לדוגמא קרוס 100Hz ישמיע צלילים מהכי נמוך שהסאב יכול עד 100Hz.
האדם שומע את הגלילים הנמוכים טובה טובה אך גבולית משמע צלילים מאוד נמוכים אתה יותר תרגיש מאשר תששמע (50-60Hz)
אם הסאב חופר נמור מידיי ונישמע עמוק מידיי תתן קרוס גבוה יותר ותנמיך קצת.
בחלק מהסאבים יש כפתור שהופך אותם למעיין רמקול ואז אתה תשמע ממנו גם צלילים גבוהים (לדוגמא דיבור). תשים גלגלצ ואם אתה שומע דיבור דרך הסאב תדעשהפונקציה הזו כנראה מופעלת וצריך לכבות אותה.
מקווה שעזרתי.
בדרך כלל בגב של הסאב או איפה שהוא עליו אמור להיות איזה כפתור של קרוס - תנסה לשחק איתו.
אצלי זה מוגדר ברסיבר טרבל נמוך (-4) באס עוד יותר נמוך (-6) והסאב עם קרוס של 120 Hz
אבל זה מה שאני אוהבת.
אתה יכול ללכת לשמוע עוד סבים (וגם סבתות
כמה טיפים.
ככל שהקרוס יהיה יותר גבוה ככה הסאב ישמיע תווח יותר גדול של צלילים, לדוגמא קרוס 100Hz ישמיע צלילים מהכי נמוך שהסאב יכול עד 100Hz.
האדם שומע את הגלילים הנמוכים טובה טובה אך גבולית משמע צלילים מאוד נמוכים אתה יותר תרגיש מאשר תששמע (50-60Hz)
אם הסאב חופר נמור מידיי ונישמע עמוק מידיי תתן קרוס גבוה יותר ותנמיך קצת.
בחלק מהסאבים יש כפתור שהופך אותם למעיין רמקול ואז אתה תשמע ממנו גם צלילים גבוהים (לדוגמא דיבור). תשים גלגלצ ואם אתה שומע דיבור דרך הסאב תדעשהפונקציה הזו כנראה מופעלת וצריך לכבות אותה.
מקווה שעזרתי.