שרשור תגובות: אפל מציגה את השינוי הגדול ביותר מזה שנתיים לליין המקבוקים שלה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #21 

שורה תחתונה.
יש לי מקבוק פרו מ2011 ועדיין עובד נהדר, מריץ פוטושופ כאילו מדובר במחשב חדש(אחרי שדרוג ssd).
וזה למה אני מזמין אחד ברגע שיגיע לארץ! המחשבים האלו סוסי עבודה.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #22 

דא- אף מילה על המסך החדש של אפל וlg?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #23 

לדעתי הם דיי פספסו פה בכמה נקודות קריטיות.

הם מנסים להציג חדשנות שזה אכן אספקט חשוב ובעל מקום מכובד אך הם עושים זאת על חשבון הריסת היסודות של מחשב עבודה מעין זה - וזה בפירוש מוצר שממותג בתור "מחשב נייד במקום מחשב שולחני" (אם זה היה MacBook או MacBook Air היה אפשר לטעון אחרת - אבל פה זה ה-PRO אז אי אפשר להתחמק מכך).

למה הכוונה:

1. המקלדת - לא יודע מה תהיה חווית השימוש במקלדת של הנ"ל, אך מדובר במקלדת "פרפר" כמו שהם עשו ב-MacBook החדש, רק דור אחד קדימה, ומהתנסות עם האחרון מדובר לדעתי בלא פחות מקטסטרופה - בפירוש לא משהו שיכול להוות תחרות כלשהי למקלדת ThinkPad אפילו של המחשבים הדקים יותר כמו ה-X1 (על להתחרות עם ה-T4XX בכלל אין מה לדבר). כנראה שאין תחליף ל-key travel נאות.

2. המפרט הטכני (יותר רלוונטי לדגם ה-13") - מצד אחד הם טוענים שהעתיד כבר כאן (בזכותם) והגיע הזמן לעבור למסכי 5K (לכן גם השיתוף פעולה עם LG למי ששם לב בעמוד המוצר של ה-MBP החדש, בתור תצוגה תואמת ל-MBP ברזולוצית 5K) ולכן הם מספקים 4 פורטים של TB3 עם המחשב.

מנגד, החומרה חלשה מדי כדי להזיז כמו שצריך מסכי 5K בשימושים יום יומיים - אני משתמש במסך 5K של HP וב-NUC עם מעבד i7 מרובע ליבות הכולל ליבה גרפית Iris Pro 580 (ה-NUC זה ה-Skull Canyon) והוא מתקשה להתמודד עם מסך ה-5K בכל מה שקשור ל-zooming של דפי אינטרנט לדוגמה. ל-MBP 13" יש מעבד וליבה גרפית חלשים משמעותית ממה שיש ב-Skull Canyon אז אני לא רואה מצב שבו העסק יעבוד כראוי עם מסך אחד ובטח שלא עם 2.

ל-15" תהיה פחות בעיה בזכות ליבה גרפית ייעודית.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #24 

DuduA כתב:אז זהו שלא.

אכזבה אטומית. חיכיתי ל-keynote הזה כמה שנים.
...
זה אפל, אל תדאג יהיה מתאם SDCARD במחיר לכל נפש של 40$... אתה בוכה על SDCARD מה עם חיבור 3.5MM זה באמת לכל אחד יש רק לאייפון 7 לא (לפחות שם המתאם זה 9$)...

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

מסך 5K בגודל 27"... טוב, לפחות בארה"ב זה "רק" 5500 ש"ח.

http://www.apple.com/shop/product/HKN62 ... 5k-display

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

רוצים לחבר את האייפון שלכם למאקבוק החדש שלכם בשביל להעביר תמונות או סתם להטעין ? אין בעיה, גם לזה המצאנו מתאם, רק 25$....
http://www.apple.com/shop/product/MK0X2 ... -cable-1-m

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #27 

@alonrod

אני משתמש במק בעשר שנים האחרונות בעבודה כל יום, לפחות כ 6-8 שעות יומיות, ובמקביל משתמש בלעדית בחלונות בבית בנייד/נייח/שרת. אישית אני מעדיף בהרבה את חלונות, אבל לקרוא ל OS X *** זה קצת ילדותי כמו לקרוא לחלונות *** - לכל אחת מהמערכות האלה יש יתרונות וחסרונות, וכמובן שמיצוי של כל מערכת הפעלה תלוי נטו ברמה של המשתמש.

אפל חברת חומרה, אין מה להתפלא שכל החומרה שלהם יקרה. לא "עלית" פה על שום דבר - המתאמים שלהם יקרים, כי התוכנה שלהם חינמית. ברור שיש גם כמה אחוזי "מס מותג", אבל זה נכון לכמעט כל מותג בעולם (אגב, גם הסורפס מכשירים די יקרים ביחס לחומרה שאתה מקבל, וגם שם די קשה לשדרג עצמאית רכיבים ויש להם כל מיני מתאמים משלהם).

אם כבר, לדעתי מה שמאוס באפל זה החיזור של התקשורת אחריה - אבל שמתי לב שבשנתיים האחרונות זה דועך. החברה אשפית בהצגה של מוצרים, אבל אחרי כ"כ הרבה שנים הקסם קצת מיצה את עצמו. במקביל, מוצרים כמו ליין הסורפס גם סיקורים חיוביים. אז יש מגמה של שינוי -יחד עם זאת, זו לא "אשמת" אפל, אלא יותר אשמת הבלוגרים שמסקרים מוצרים שלהם.

לגבי ה TOUCH BAR הזה, לטעמי זה קצת בעייתי כמוצר INPUT - הוא דורש ממני להזיז את הידים מהמקלדת ולקטוע את רצף העבודה. זה משהו שהמשטח מגע לא עושה. אותה הסיבה שמסך מגע בלפטופ "רגיל" זה דבילי לרצף עבודה כי אף אחד לא ירים את היד ללחוץ על המסך ולהחזיר למקלדת. מהתמונות זה נראה גבוה מדי ביחס למקלדת כדי לעבור מהר מהמקלדת לטאץ' ובחזרה. לא הבנתי איך הטאץ בר הזה, למשל, יותר מהיר מלשנות גודל של מברשת בפוטושופ מגלגלת של עכבר/קיצור מקלדת. לעומת זאת, בתור הצגת נתונים זה נהדר. טיים קוד לתוכנת עריכה/ממשק שליטה על מוסיקה וכו'.

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #28 

ממש לא פריצת דרך.
לנובו כבר מימשו פתרון כזה ב2014.
Adaptive keyboard

קיים ב X1 Carbon gen2

ודא זה לא נוח לעבודה...
בדורות הבאים, לאור תגובות המשתמשים (אני מניח) הם נטשו אותו.

ועוד משהו, רעיון דומה כבר מומש גם ע״י דב מורן והמקלדת החכמה שלו.

ייתכן מאוד שהמימוש של אפל הרבה יותר מלוטש וחלק, אבל הם לא המציאו אותו..

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #29 

מישהו מוכן להתערב שבאייפון הבא יחזירו את שקע האוזניות ואז אייפון 7 יהפוך למוצר נדיר לאספנים ? :lol:

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

בחיים לא.. הסיבה שיש שקע אוזניות במקבוק היא שהוא מתפקד גם כשקע input למיקרופון.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

https://m.

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

nati-va
כי אין מיקרופון USB-C ו/או באייפון החיבור הזה לא היה input למיקרופון גם כן (בשני המכשירים הרי יש מיקרופון מובנה...)

בכל מקרה, בינתיים האייפון שובר שיאי מחירות, גם בארץ. כל עוד לא ימצאו דרך לגרום למכשיר להחזיק מעמד עם בטרייות קטנות יותר השקע לא יחזור.

----
elangab
החרא במערכות ההפעלה של שתי החברות מגיע בעיקר מהכיוון שהם מנסים בכח להכניס על חשבון יציבות, טכנולוגיות ודברים שיכלו להיות תוספת צדדית בנפרד למערכת ההפעלה. בלי קשר למיצוי ו/או לתפעול הסביל של 2 מערכות ההפעלה.

לדוגמא מהשבוע האחרון, הסתכלתי על הזוועה של חלונות 10 שנקראת עדכון creators pack, לא ראיתי שם פיצ'ר אחד שהייתי רוצה בתוך החלונות שלי, אבל מה, אין לי ברירה חוץ מלחפור אחרי זה בכל מני פורומים ולעבוד שעות על הסרת כל הזבל שלא צריך.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #33 

אתה מבזבז יותר מדי זמן על מאבק בשינויים האלה או עובד בשיטות מאוד מסויימות - אני לא מבין למה את לוקח את זה כ"כ אישית. המערכות הפעלה האלה מיועדות למיליוני אנשים, רובם המוחלט רוצה סתם לשחק סוליטר, לשלוח מייל ולהסתכל על תמונות. הפיצ'רים שהציגו ב CU לא בהכרח מעידים על חוסר פיתוח או שיפור של אלמנטים אחרים במערכת הפעלה. אני חושב שאם הם היו מציגים ספציפית באירוע הזה את השינוי בדרך בה המערכת מריצה SERVICES אנשים היו משתעממים.

https://blogs.windows.com/windowsexperi ... Bl4XM8q.97

בכל מקרה, אני בטוח שתוכל להסיר כל מה שלא תרצה עם קצת POWERSHELL או תוכנת צד ג', וזה לא יקח "שעות".

zahipan2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #34 

כמה המקבוק החדש יעלה בארץ?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #35 

אוקי, מחשבות כפירה...

שוקל לבטל את ההזמנה של המקבוק פרו 15 ולהזמין את ה-Razer Blade החדש במקום...

http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-blade

Batnun

.

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #37 

דווקא ה ALIENWARE 13 נראה מבטיח:
http://www.businesswire.com/news/home/2 ... 13-inch-VR

עם מסך OLED.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #38 

alonrod כתב:דווקא ה ALIENWARE 13 נראה מבטיח:
http://www.businesswire.com/news/home/2 ... 13-inch-VR

עם מסך OLED.
...
·

לדעתי קצת מכוער... בנוסף, הרייזר בלייד דק וקל יותר, ולמסך יש רזולוציה גבוהה יותר.

Batnun

.

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #39 

OS X היא אחלה מערכת הפעלה, אבל למשתמש הממוצע ההבדלים בינה ובין חלונות כבר שוליים. 10 היא מערכת הפעלה טובה לא פחות (אם לא יותר) וכמובן תומכת במשחקים כמו שצריך.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”