מרחק הקרנה
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הי,
יש לי אפשרות למקם מקרן במרחקים שונים מקיר ההקרנה ובכדי להגיע לתמונה של כ 100 אינטש אני יכול למקם אותו בין ארבעה מטרים לכמעט חמישה מטרים מהקיר.
3.9 מטר מקיר ההקרנה , זום 1.21 תמונה מתקבלת 108 אינטש, עצמת הארה 36nits
4.5 מטר, זום 1.05 תמונה מתקבלת אותו דבר, עוצמת הארה אותו הדבר.
4.75 מטר, זום 1 , תמונה מתקבלת אותו דבר, עוצמת הארה אותו הדבר.
האם זה אומר שמבחינת איכות התמונה אין שינוי בשלושת המצבים ?
האם זה אומר שלמעשה אני יכול למקם אותו במקום שבו הוא הכי "לא מפריע לי" מבין שלושת האפשרויות ?
בהתיחס לנתונים למעלה ( גודל תמונה )
האם 36nits לחדר מוחשך לחלוטין מספיקים ?
ומה בדרך כלל עדיף מבחינת מיקום ? ( בהנחה שהמקרן תלוי מתקרה שגובהה 2.44 והיצרן מצהיר על 25db רעש )
מעל לנקודת הישיבה, לפני נקודת הישיבה או מאחורי נקודת הישיבה ?
תודה,
וסליחה על כל השאלות המעצבנות שאני שואל לאחרונה.
ליאור
יש לי אפשרות למקם מקרן במרחקים שונים מקיר ההקרנה ובכדי להגיע לתמונה של כ 100 אינטש אני יכול למקם אותו בין ארבעה מטרים לכמעט חמישה מטרים מהקיר.
3.9 מטר מקיר ההקרנה , זום 1.21 תמונה מתקבלת 108 אינטש, עצמת הארה 36nits
4.5 מטר, זום 1.05 תמונה מתקבלת אותו דבר, עוצמת הארה אותו הדבר.
4.75 מטר, זום 1 , תמונה מתקבלת אותו דבר, עוצמת הארה אותו הדבר.
האם זה אומר שמבחינת איכות התמונה אין שינוי בשלושת המצבים ?
האם זה אומר שלמעשה אני יכול למקם אותו במקום שבו הוא הכי "לא מפריע לי" מבין שלושת האפשרויות ?
בהתיחס לנתונים למעלה ( גודל תמונה )
האם 36nits לחדר מוחשך לחלוטין מספיקים ?
ומה בדרך כלל עדיף מבחינת מיקום ? ( בהנחה שהמקרן תלוי מתקרה שגובהה 2.44 והיצרן מצהיר על 25db רעש )
מעל לנקודת הישיבה, לפני נקודת הישיבה או מאחורי נקודת הישיבה ?
תודה,
וסליחה על כל השאלות המעצבנות שאני שואל לאחרונה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
עדיף לך לא למקם את המקרן קרוב מאוד למסך ולהשתמש בזום מקסימלי, אלא למקם אותו רחוק יותר ולהשתמש בפחות זום. זום מקסימלי בד"כ גורם לעיוותים מסוימים בתמונה. אני הייתי הולך על דרך האמצע.
לגבי עוצמת ההארה המספקת, תמיר את יחידות ה nits ל foot lamberts. עוצמת החזר אור מומלצת מהמסך היא באזור 12foot lamberts. אתה יכול גם לעבוד עם Lux (למרות שלא נהוג להשתמש ביחידה הזו להחזר, אבל זו סמנטיקה). תחלק את מספר הלומנים שהמקרן נותן, בשטח של המסך ביחידות מטר רבוע, והתוצאה תתן לך ערך Lux מסוים. ערך ה Lux ששווה ל 12foot lamberts זה 133Lux.
לגבי מיקום המקרן ביחס לנקודת הישיבה. לא הייתי הולך על מיקום לפני נקודת הישיבה, כי אז אתה עלול לראות אותו או את ה Light spill ממנו. לא הייתי הולך על מיקום מעל לעמדת הישיבה, כי אז הוא קרוב מדי אליך, וחבל על הרעש שהוא יוסיף. מה נשאר ?.
לגבי עוצמת ההארה המספקת, תמיר את יחידות ה nits ל foot lamberts. עוצמת החזר אור מומלצת מהמסך היא באזור 12foot lamberts. אתה יכול גם לעבוד עם Lux (למרות שלא נהוג להשתמש ביחידה הזו להחזר, אבל זו סמנטיקה). תחלק את מספר הלומנים שהמקרן נותן, בשטח של המסך ביחידות מטר רבוע, והתוצאה תתן לך ערך Lux מסוים. ערך ה Lux ששווה ל 12foot lamberts זה 133Lux.
לגבי מיקום המקרן ביחס לנקודת הישיבה. לא הייתי הולך על מיקום לפני נקודת הישיבה, כי אז אתה עלול לראות אותו או את ה Light spill ממנו. לא הייתי הולך על מיקום מעל לעמדת הישיבה, כי אז הוא קרוב מדי אליך, וחבל על הרעש שהוא יוסיף. מה נשאר ?.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אני גרוע בחשבון ..noam23 כתב:עדיף לך לא למקם את המקרן קרוב מאוד למסך ולהשתמש בזום מקסימלי, אלא למקם אותו רחוק יותר ולהשתמש בפחות זום. זום מקסימלי בד"כ גורם לעיוותים מסוימים בתמונה. אני הייתי הולך על דרך האמצע.
לגבי מיקום המקרן ביחס לנקודת הישיבה. לא הייתי הולך על מיקום לפני נקודת הישיבה, כי אז אתה עלול לראות אותו או את ה Light spill ממנו. לא הייתי הולך על מיקום מעל לעמדת הישיבה, כי אז הוא קרוב מדי אליך, וחבל על הרעש שהוא יוסיף. מה נשאר ?....
1000 לומינס לחלק ל 3.27 מטר רבוע ( שטח המסך כאשר האלכסון הוא 106 אינטש )
נותן לי 305 Lux ( בהנחה שלא טעיתי בחישוב ).
אין לי מושג איך להמיר את זה ל foot lamberts אבל נראה לי שזה הרבה יותר מ 12.
האם זה אומר שאני יכול להרחיק את המקרן עוד יותר מקיר ההקרנה ?
האם זה אומר שאני יכול להשתמש במצב ECO ועדיין לקבל עוצמת הארה מספקת ?
תודה,
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אתה לא צריך להמיר ל Foot lamberts. אמרתי לך ש 12foot lamberts זה 133Lux.אני גרוע בחשבון ..
אין לי מושג איך להמיר את זה ל foot lamberts אבל נראה לי שזה הרבה יותר מ 12....
נכון. אני הייתי מתייחס לנתוני D65, מצב Low lamp, ול Iris סגור (במידה ומדובר במקרן DLP עם Manual Iris).החישובים שלך צריכים להתייחס לנתוני לומנס מדודים ב D65 ולא לנתוני יצרן, והמהדרין מחלקים את הנתון שמתקבל ב- 2 כדי לשקלל דעיכת הנורה לאורך חייה....
לגבי חלוקת עוצמת האור ל 2 כדי לקחת בחשבון את החלשות המנורה עם הזמן, זה נראה קצת קיצוני, לא ?. מעניין תוך כמה שעות שימוש בממוצע ניתן לצפות לירידה ל 75% מעוצמת האור ההתחלתית, ותוך כמה זמן ניתן לצפות לירידה ל 50% מעוצמת האור ההתחלתית ?.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב,noam23 כתב:אתה לא צריך להמיר ל Foot lamberts. אמרתי לך ש 12foot lamberts זה 133Lux.אני גרוע בחשבון ..
אין לי מושג איך להמיר את זה ל foot lamberts אבל נראה לי שזה הרבה יותר מ 12....
נכון. אני הייתי מתייחס לנתוני D65, מצב Low lamp, ול Iris סגור (במידה ומדובר במקרן DLP עם Manual Iris).החישובים שלך צריכים להתייחס לנתוני לומנס מדודים ב D65 ולא לנתוני יצרן, והמהדרין מחלקים את הנתון שמתקבל ב- 2 כדי לשקלל דעיכת הנורה לאורך חייה....
לגבי חלוקת עוצמת האור ל 2 כדי לקחת בחשבון את החלשות המנורה עם הזמן, זה נראה קצת קיצוני, לא ?. מעניין תוך כמה שעות שימוש בממוצע ניתן לצפות לירידה ל 75% מעוצמת האור ההתחלתית, ותוך כמה זמן ניתן לצפות לירידה ל 50% מעוצמת האור ההתחלתית ?....
נראה לי שאני בסדר גם אם אני מחשב לפי שליש לומינס ממה שהיצרן מצהיר.
בבדיקה ( לא נתוני יצרן )
Iris Closed low mode 490 Lum
Iris closed Hi mode 620 Lum
ובכל זאת מאיפה הנתון של ה 133 ? יש טבלה או אלגוריתם בהם אני יכול להשתמש
לערכים שונים ? ( האם זה תמיד פקטור 11.1 כלומר 24ftl שווים 266 לומינס ? )
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
חיפוש קצר בגוגל לא הניב אינפורמציה רשמית, אבל ב AVS העלו השערות בנושא: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... nextnewestnoam23 כתב: לגבי חלוקת עוצמת האור ל 2 כדי לקחת בחשבון את החלשות המנורה עם הזמן, זה נראה קצת קיצוני, לא ?. מעניין תוך כמה שעות שימוש בממוצע ניתן לצפות לירידה ל 75% מעוצמת האור ההתחלתית, ותוך כמה זמן ניתן לצפות לירידה ל 50% מעוצמת האור ההתחלתית ?....
אז אני מבין שאתה הולך על ה HC3100. בחירה טובה.טוב,
נראה לי שאני בסדר גם אם אני מחשב לפי שליש לומינס ממה שהיצרן מצהיר.
בבדיקה ( לא נתוני יצרן )
Iris Closed low mode 490 Lum
Iris closed Hi mode 620 Lum...
כן, Lux תמיד גדול בפקטור של 11.1 מ Foot lamberts.ובכל זאת מאיפה הנתון של ה 133 ? יש טבלה או אלגוריתם בהם אני יכול להשתמש
לערכים שונים ? ( האם זה תמיד פקטור 11.1 כלומר 24ftl שווים 266 לומינס ? )...
אם אתה בכל זאת רוצה לדעת איך הגענו לפקטור של 11.1, אז כך:
Lux זה לומנס חלקי מטר רבוע.
Foot Lambert זה לומנס חלקי רגל רבועה ("רגל" שווה 30.5 ס"מ).
מכיוון שמטר רבוע אחד, גדול פי 11.1 מרגל רבועה, אז כדי לעבור מ Lux ל Foot lamberts מחלקים ב 11.1 (ולהיפך, כופלים ב 11.1).
רק לשם רשמיות, צריך לזכור שבד"כ משתמשים ביחידות Foot lamberts ע"מ לתאר את עוצמת האור שחוזרת מיחידת שטח של המסך, בעוד ב Lux ע"מ לתאר את עוצמת האור שפוגעת ביחידת שטח של המסך, אבל לדיון שלנו, זה לא משנה דבר, מכיוון שההבדל בין עוצמת האור שפוגעת במסך, לעוצמת האור שחוזרת מהמסך, הוא זניח (לגבי מסכי הקרנה לבנים מסחריים).
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה הכיוון. מחר אשתי ואני הולכים לראות אותו שוב בשביל לוודא סופית שאף אחד מאיתנוnoam23 כתב:
אז אני מבין שאתה הולך על ה HC3100. בחירה טובה.
...
לא חוטף התקף אפילפסיה ..
תודה רבה !noam23 כתב:
כן, Lux תמיד גדול בפקטור של 11.1 מ Foot lamberts.
Lux זה לומנס חלקי מטר רבוע.
Foot Lambert זה לומנס חלקי רגל רבועה ("רגל" שווה 30.5 ס"מ).
מכיוון שמטר רבוע אחד, גדול פי 11.1 מרגל רבועה, אז כדי לעבור מ Lux ל Foot lamberts מחלקים ב 11.1 (ולהיפך, כופלים ב 11.1).
....
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי