אשמח לעזרה בתכנון קיר טלוויזיה עם מזנון תלוי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Dor1989 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני צריך עזרה בתכנון של קיר הטלוויזיה (תעלות, אינטרנט ותליית מזנון).

מתכנן להתקין מסך 65 אינצ׳ (ככל הנראה lg 651 ) בגובה של 78 ס״מ לפי הסברים פה בפורום (שליש תחתון גובה העיניים בישיבה).

שאלות בנוגע להתקנת הטלוויזיה על הקיר:

1. הקיר יעבור חיפוי בבריקים מאבן טבעית (בעובי 1 ס״מ), עדיך להשאיר מלבן קטן של קיר חשוף ללא בריקים שעליו יהיה מתלה המסך? אולי כך הטלוויזיה תהיה צמודה יותר לבריקים והאחיזה על הקיר תהיה טובה יותר?
2. קירות הבית עשויים מבלוקים איטונג, ההתקנה של המסך ושל המזנון שונה?

שאלות בנוגע למזנון תלוי:

1. המזנון מתוכנן לרוחב של 2 מטר גובה של 35 ס״מ, מה עומק הרצוי? כרגע אני מתכוון להשתמש שם בממיר לווין קטן וסטרימר או מחשב קטן אבל יש גודל ממומלץ למכשירים בעתיד?
2. מתכנן להתקים סאונד בר שישב על המזנון, צריך לקדוח חור בחלק העליון כדי להעביר את חיבור hdmi והחשמל? או שיש דרך אלגנטית יותר?
3. חשוב לי שהמזנון יהיה סגור והציוד נסתר, מה צריך לבקש מהנגר בכל הנוגע לקליטת השלטים? איך עושים את זה?

שאלות בנוגע לתעלה:

1. מה צריך להיות מאחורי המסך והיכן? (שקע חשמל למסך? או כבל החשמל יעבור בתעלה למזנון התלוי?
כמה שקעי חשמל רצוי להתקין מאחורי המזנון?
2. איך להעביר אינטרנט קווי? יש לי ראוטר שמשמש כAP מהצד השני של הקיר, אפשר פשוט להעביר כבל בתוך הקיר? עדיף שיהיה שקע אינטרנט (נקבה) ליד שקעי החשמל מאשר שיהיה כבל שיוצא מהקיר, לא?
3. כנ״ל בנוגע לחיבור לווין פרטי, הכבל עובר נכון לעכשיו דרך הקיר בדיוק במקום המיועד למזנון, עדיף לחבר אותו לחיבור נקבה עם השקעים?

תמונה של התכנון מצורפת..

אשמח אם מישהו יכול לעזור.. :)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20193
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אני מצטרף לרוב השאלות שלך, למרות שאני לא צופה לתלות טלויזיה בזמן הקרוב, עדיין אני מתעניין.
מעניין אותי לדעת איך מעבירים\מחביאים את כבלי ה-HDMI. כבל רשת, חשמל, לווין (קואקס) ניתן להעביר דרך תעלות בתוך הקיר. אבל לא כל כך ברור לי איך מעבירים כבל HDMI עם החיבור שלו.

אם אתה עושה שיפוצים, אז בהחלט ניתן להעביר תעלות חדשות בתוך הקיר ע"מ להעביר בהן כבלים נוספים. אפשר כמובן להעביר תעלה עבור כבל רשת. כך עשיתי אצלי בכל חדר בבית (דירה חדשה).

Dor1989 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני בשיפוצים והקיר יעבור חיפוי בריקים ככה שאפשר להעביר תעלה בקיר, אבל כרגע יש לי כבל לווין שפשוט עובר בחור בקיר ויש לי ראוטר בחדר שמאחורי הקיר, אני רוצה לדעת איך עושים את זה נכון לפני שאני קורא לחשמלאי.

אמור להיראות ככה? רק עם חיבורי נקבה של אינטרנט ולווין?

Dor1989 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

מישהו? זה דיי דחוף... :(

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #5 

@Dor1989
·
לדעתי לא כדאי לתחום את שטח הטלוויזיה כי היום היא 65" , בעוד שנה 75" ועוד שנתיים מי יודע ולכן אם קיר הוא בצורה מסויימת (נגיד בריקים) שיהיה על הכול.
עומק של מחשב היום זה הרבה פחות מהממיר של הוט/יס אבל שים לב שרסיבר ממוצע זה כ40 ס"מ וזה must למערכת קולנוע ביתית. בהקשר הזה חובה להשאיר 20 ס"מ בין המזנון לטלוויזיה בשביל רמקול סנטר. - כל זה חסר משמעות אם אתה שם סאונדבר.

אני אם הייתי מוותר על רסיבר לא הייתי בכלל שם מזנון , המחשב סלוני יכול להתחבא מאחורי הטלוויזיה הוא להיות מונח על מדפון/סאונדבר.
תדמיין כמה זה יפה קיר חלק לגמריף רק עם טלוויזיה דקה תלוייה.
ככה אגב זה אצלי המחשב והרסיבר בצד של החדר ורק הכבל של ה HDMI והרמקולים רצים ברצפה עד לקיר הקדמי.

מהראוטר יוצאים כבלי רשת שמתחברים לנקבות בשקעים בחדרים השונים

Dor1989 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@acker16
·
בנוגע לבריקים מאחורי המסך, התכוונתי שרק איפה שיהיה המתלה לא יהיו בריקים (למשל אם המתלה בגודל 30X20 הוא יוצמד לקיר ומסביבו יהיו בריקים, הטלוויזיה היא בערך 85X144).
מאחר והבריקים עדינים מאוד ובעובי של ס״מ אחד לא יודע אם כדאי לקדוח בהם, בנוסף אני לא יודע אם צריך חיזוקים או משהו לתליית המתלה כי הקיר הוא מבלוקים של איטונג.

דרך אגב, יש המלצה למתלה? או מה שמגיע עם הטלוויזיה מספיק? חשוב לי שהטלוויזיה תהיה צמודה ככל הניתן לקיר.

Eli1988
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

Dor1989 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@JEXY מה עדיף? להתקין את מתלה הטלוויזיה על קיר הבריקים או להשאיר מקום חשוף (רק למקום של המתלה לא לכל גודל הטלוויזיה)?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@Dor1989
·

על הבריקים עם ברגים ייעודיים
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Dor1989 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@JEXY

תודה, המתקינים של היבואנים יודעים את זה או שאני צריך להכין משהו לפני שהם יבואו להתקין, מהם אותם ברגים יעודיים? הבלוקים בקיר הם איטונג זה משפיע?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

@Dor1989
·

אין לי תשובה לשאלה הזו בגלל ניגוד עניינים
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”