התנסות ראשונה עם נטפליקס

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
nirzon פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #1 

במהלך סוף השבוע האחרון התחברתי בפעם הראשונה לנטפליקס (חודש ראשון חינם).
גם על מנת לספק לאישתי משהו יציב ונוח יותר לשימוש מקודי (שאותי מספק ביותר).
מספר תובנות ראשוניות שלי:
המבחר בישראל סביר בהחלט בעיני. לפי האתר Unogs, בישראל זמינים היום בערך 20% מהמבחר הזמין בארה"ב. זה כבר לא אחוזים בודדים כמו שדווח עם השקת השירות.
עברית - שוב, לפי אותו האתר, יש כ-136 סרטים עם כתוביות בעברית, 27 סדרות עם כתוביות בעברית, וכ-31 סרטים עם דיבוב בעברית (זה כולל סרטים ישראלים, כמו רבין היום האחרון, ככה שזה לא אינדיקציה לסרטים מדובבים לילדים, מהם יש די מעט).
דרך דפדפן האינטרנט, ניתן לבצע חיפוש לפי תרגום בעברית, וזה די נוח (לא אפשרי דרך האפליקציות במכשירים השונים).
הממשק אכן נוח ביותר לשימוש.
דרך האפליקציה לחלונות 10 ניתן לצפות בתכנים עם שמע בסראונד.
ההרגשה שלי שנטפליקס עובד טוב יותר בדפדפן של מייקרוסופט, Edge, בהשוואה ל-Chrome. דיווחים ברשת מאשרים את ההרגשה הזו שלי.
בינתיים בדקתי את האפליקציות של נטפליקס על הפלטפורמות הבאות:
אנדרואיד (טלפונים, טבלטים ו-Tv Box) - על כולם היא עובדת היטב, אם כי, היא מותאמת ביותר למכשירים עם מסך מגע, ועל ה-Tv Box זה פחות נוח לשימוש.
iPhone - עובד די דומה לאנדרואיד.
PS4 - עובדת נהדר. אולי האפליקציה הטובה ביותר מכל הפטפורמות.
חלונות 10 - שימושית כרגע רק להזרמה של שמע רב ערוצי, אחרת, עדיף לצפות דרך הדפדפן.

בקיצור, נכון לעכשיו, אני שוקל בהחלט להמשיך את המנוי גם בסיום החודש נסיון שניתן לי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

אהבתי מאד את נטפליקס - את הממשק ואת המהירות והפשטות בה מוצאים תכן. איכות הוידאו מעולה והסאונד אחלה ומספק אותי לגמרי (איכותי בכמה סדרי גודל למשל מול סלקום TV בכל אספקט - מהממשק ועד איכות השידור).
אבל אחרי חודש חינם פלוס חודש נוסף בתשלום בטלתי השבוע את המנוי איתם. לא אהבתי את ה-"בערך" הזה. סדרות מסויימות חסרות בארץ או לחלופין פתאום עונות מסויימות הפסיקו להעלות. אך מעצבן אותי יותר זה העניין של התרגום. לדעתי זו לא פחות משערורייה שעדיין אחרי כל כך הרבה חודשים הם לא דאגו להעלות תרגום ליותר תכנים. ניקח לדוגמא מרקו פולו, סדרה מקורית של נטפליקס די חדשה שמעולם (תקנו אותי אם אני טועה) לא מכרו את זכויות השידור שלה לזכיינית בארץ. בפעם האחרונה שבדקתי, לפני מספר ימים לפני שניתקתי, יש תרגום רק לשלושת הפרקים הראשונים של העונה השניה. למה? כובע. עונה ראשונה נאדה ועונה שניה שלושה פרקים ראשונים. שיהיה כזה, בערך כבר אמרתי..
ככה מצאתי עצמי פה ושם מתחיל לצפות בסרט כזה או אחר או סדרה (בלי תרגום כי אני סה"כ סבבה לגמרי עם אנגלית) ואז מוצא עצמי מגביר כי אני לא שומע מה אומרים ו/או מפספס מילה או משפט פה ושם ולפעמים מבין חלקית סצינות שלמות כי הן שילוב של עוד שפות (ע"ע נרקוס) ו/או מבטאים ומינוחים קצת זרים לי (ע"ע בית הקלפים). ואני אפילו לא מדבר על הבאג שיש להם בכמה פלטפורמות בו התרגום מפסיק פתאום להופיע לגמרי ואז צריך ללחוץ על "משהו" כדי להעיר אותו חזרה. (קורה במיוחד כשיש קטעים ארוכים ללא שיח ואז כששוב אמור להופיע התרגום הוא כבר לא חוזר. כנראה הלך למטבחון להכין קפה ונתקע שם בשיחת חולין עם אחד הקולגות..)

וזהו, הרגשתי שנמאס לי מהבערך הזה.
אני אשמח לחזור אליהם בעתיד כשהם ייישרו קו עם מה שמצופה מהם לספק.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

nirzon פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #3 

jacko, לגבי הבעיה עם הבנת שמע בעייתית, הפתרון שלי הוא להעלות את התרגום באנגלית. שמתי לב שתמיד יש להם תרגום ללקויי שמיעה (CC), שזה בדיוק ההגדרה המתאימה למצב הזה. אני משתמש בזה די הרבה (גם לפני נטפליקס, בתכנים שאין להם אף תרגום בעברית).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

@nirzon
·
אכן, גם בזה השתמשתי לעיתים.
העניין הוא שעברית אני קורא מהר יותר מאנגלית. לא בהרבה, אבל מעט מהר יותר. ואם יש מילה קצת פחות מוכרת לעין באנגלית זה יכול לעקב מעט.. ואני מעדיף כמה שיותר להביט בתמונה וכמה שפחות לקרוא כשאני צופה בטלויזיה.
תשמע, לפי דעתי האזור שלנו לא כזה מעניין את נטפליקס, אחרת היינו רואים תרגומים להכל כולל הכל (אולי למעט היכן שיש בעייתיות של זכיינות) תוך מעט מאד זמן. אני כלל לא כועס, זה מובן לי לגמרי - בסופו של יום הכל שיקולים כספיים וסדרי עדיפויות וזה לגיטימי.
אני די בטוח שאחזור אליהם בעתיד כאשר יהיה יותר תכנים והרבה יותר תרגומים. כרגע זה מרגיש לי מאד "בערך".

אגב, גם עם סלקום TV יצא לי להתנסות מעט בתקופה האחרונה וזו פשוט בדיחה על הפלטפורמה של LG. הממשק לא נעים ולא נוח, איכות הוידאו בתכנים ירודה ואין סראונד ואין את ערוצי הלייב הלינאריים - לא מתקרב להיות שווה את ה- 40 ש"ח שמבקשים על זה.

HTuser1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #5 

יש לי בבית גם הוט עכשיו שידרגו לי את הממירים למיני פייבר וגם סלקום טיוי, הממשק של סלקום טיוי בממיר הישן שלהם אוכל את הוט בלי מלח, אולי האפליקציה באמת לא שווה אבל הממיר שווה ביותר.

הממשק החדש של הוט קטן ומקרטע ואילו של סלקום גדול יפה ומאיר עיניים וטס.

ובקשר לנטפליקס עוד לא ניסיתי וחבל באמת שהם לא מעלים את הכתוביות בקצב יותר גבוה ולא מסדרים בעיות שטוענים כאן שיש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #6 

אין ספק שהתרגום שם הוא פיאסקו מתמשך אבל התחושה היא שיש שינוי לטובה בגזרה הזו. בהחלט לא קרוב למספיק, אבל.

לא ברור מה קורה עם דברים כמו "כתום השחור החדש" שעדיין בעונה שניה. מצד אחד יס וסלקום שידרו את העונות הראשונות עד השלישית אבל כרגע אף אחד לא משדר את הרביעית.

מה שיכול להיות זה שהם לא רכשו את העונה הרביעית או שנטפליס לא מכרו להם אותה אבל מצד שני הם עדיין מחזיקים את הזכויות כך שגם נטפליקס לא יכולים לשדר אותה. אם זה המצב, סימן שנטפליקס פשוט מחכים בסבלנות שיפקעו הזכויות של יס וסלקום על התוכן הזה ואז יעלו אותם.

ממה שראיתי, בית הקלפים למשל עלה במלואו (4 עונות).

סהרגבריאלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

@oferlaor
·

עונה 3 עלתה בסלקום 4 חודשים לאחר נטפליקס

ככה שאם זה הסכם הרכש הסדרה אמורה לעלות רק בעוד חודשיים -שלושה

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #8 

מחזק את עניין הכתוביות. מעבר לזה שחסר כתוביות בהרבה תכנים יש נקודה שיותר מעצבנת אותי וזה עונה שמתורגמת בחלקה, ולא ברצף.
עדיף לא להוסיף בכלל כתוביות בעברית מאשר להוסיף לחלק מהפרקים.
מרקו פולו, סדרה מקורית של נטפליקס די חדשה שמעולם (תקנו אותי אם אני טועה) לא מכרו את זכויות השידור שלה לזכיינית בארץ. בפעם האחרונה שבדקתי, לפני מספר ימים לפני שניתקתי, יש תרגום רק לשלושת הפרקים הראשונים של העונה השניה. למה? כובע. עונה ראשונה נאדה ועונה שניה שלושה פרקים ראשונים. שיהיה כזה, בערך כבר אמרתי.
...
התכוונת לכתוביות בעברית לשלושת הפרקים בנטפליקס או ברשת?
אין כתוביות בעברית למרקו פולו בכלל בנטפליקס.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”