באיזה תכנולגייה של מסך רואים ערוצי sd יותר יפה led או oled?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #1 

??????????

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2611 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

CRT. ואולי פלסמה.
בנוגע לLCD מול OLED, תלוי ב-LCD.
אם לוקחים LCD טוב ומשווים אותו ל-OLED בתוכן SD, ככל הנראה הוא יראה טוב יותר על ה-LCD. אבל ההבדל כנראה לא יהיה גדול במיוחד, ואם אתה יכול להרשות לעצמך לקנות OLED, לא הייתי באמת שוקל מסך LCD, אלא אם כן יש סיבות אחרות כגון גודל מסך או פיצ'רים אחרים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

@TheCoolest
lcd ולד זה אותו הדבר?

תודה על ההיתייחסות לשאלה, פשוט השאלה היית באיזה תכנולגייה של מסך רואים יותר יפה led או oled?.

לא הזכרתי lcd, או פלזמה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

כשאומרים LED בקשר למסך, מדובר על מסך LCD עם תאורה אחורית מסוג LED ולא פלורוסנט כמו שהיה בטלויזיות LCD של פעם. כך שהיום המושגים "טלויזית LED" ו-"טלויזית LCD" הם בעצם אותו דבר, מאחר וכבר מזמן לא מייצרים טלויזיות עם תאורה אחורית מהסוג הישן.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

@TheCoolest
תודה הבנתי, יש לי תקציב של 15 אלף שקל, ואני מעוניין ב65 אינץ, לא פחות מזה, התחלתי לבדוק על oled B6 של lg כמובן (השחקנית היחדה בזירה) וככה גם מחירי ה65 אינץ בתוספת של מס עשירים מגיע ל22 אלף שקל (אני מאמין שאפשר להוציא אותה הכי נמוך עד 20 אלף שקל או אולי 19 אלף שקל, לפי מה שהספקתי להבין אחרי ריחרוח קצר.(יכול מאוד גם להיות שאני טועה), פתחתי את השרשור בשביל להבין איפה רואים יותר טוב ערוצי sd, מהסיבה הפשוטה, המסך יהיה בסלון, אני רוב היום בעבודה ולכן חשוב לי שכל המשפחה תהנה מאיכות תמונה טובה, ולא לחשוב רק על עצמי.

מכאן הגיע הרעיון לled, ראיתי מסך led של samsung ספינת הדגל k9500 במחיר מצחיק לפני מלחמות, זה כל כך מפתה 65 אינץ במחיר מצחיק, ומפה גם התחילו הדילמות....

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #6 

אני חושב שההבדל הוא לא בין LCD לOLED אלא בין FHD ל4K.

כשצריך "לפתוח" את הסיגנל של ערוץ 2 בהוט/ס לרזולוציה גבוהה כמו 4K זה תמיד יראה רע. זה כמו לנסות לפתוח סרטון של 480p ביוטיוב על מסך FHD.

מי שקונה היום מסך 4K יודע (בשאיפה) שהוא הולך לראות תמונה עוצרת נשימה בסרטוני הדגמה וסרטוני גו-פרו, תמונה טובה עד טובה מאוד בסרטי בלו-ריי ותמונה מזעזעת בערוץ 2 וכו'.

מסכי 4K, בין אם LED או OLED קונים עם הפנים קדימה :)
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

אז דעתך היא שבשתי התכנולוגיות לא רואים טוב למשל כמו פלזמה 1080 בערוצי sd

אם ככה אנחנו באמת מעוניינים לשדרג לאחד משתיי האופציות led או oled, ככה שזה לא משנה אפשר לזרום חופשי על אחד מהמסכים.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #8 

כשמתכננים לראות בעיקר sd בכל הטכנולוגיות תהיה אכזבה. נראה לי שאם זה מקור התוכן העיקרי תנסה לכוון לרזולוציית fhd וגודל מסך קטן ככל שאפשר (55״-50״ לא יותר)

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

@oferlaor
השימושים הם 70 אחוז סרטים דרך מחשב ששם באמת שווה להשקיע במסך טוב,חיבור פלסטיישן, וכו'.

לילדים יש טלויזיות בחדרים פשוט שלפעמים הם אוהבים להתפנק על מסך גדול חחחחח... היה מעניין אותי לדעת איך רואים בערוצי sd .

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #10 

@TheCoolest
.זה נכון שרואים בLCD יותר טוב מאולד בSD אני אומר מנסיון..אבל ידוע לך למה זה ככה?

pocho6
טרול
טרול
תגובות: 89
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #11 

www.usatoday.com/story/tech/2016/08/16/ ... ./88876942

Ultimately, given the focus on both SDR content and the light-controlled environment, LG's G6 flagship OLED TV won in almost every category. Here are the official results from the close of the Shootout:

ב sdr ה oled יותר טובה אני אומר מנסיון רק שכל המסכים שלי fhd ולא 4k
lg910 oled vs panasonic and sams

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #12 

שלום, מעוניין לרכוש פרארי 458 חדשה, מישהו יכול לתת חוות דעת איך היא מתמודדת עם הכיבישים המשובשים והשבורים ודרכי העפר בארץ?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

@jacko-il
פשששששש איזה התנשאות, רגע מה אתה מציע לקחת את הפררי לניסיון לפני או ללכת למגרש ןלעשות סיסוב לפני רק בשביל להבין ולהרגיש איך היא נוסעת בכבישים של הארץ?, בקיצור שואלים שאלה כי כרגע לא יודעים את התשובה עליה, ומחר בערב כבר נדע כי נראה על חיי.
לא מבין מה קורה לאנשים כנראה הם שוכחים למה הפורום נועד, אתם כל המתנשאים שכנראה מבינים את התחום כבר המון שנים גורמים פה לאנשים להסס המון לפני שהם מעלים שאלות פה לפורום!!

זה ממש לא נעים דווקה ממך לא ציפית לזה, בעבר עזרת לי והיית יותר נחמד!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

@האיטלקי
·
מתנצל אם נפגעת, לא זו הייתה הכוונה שלי וגם לא ברור לי למה את תופס את מה שרשמתי כהתנשאות, מה הקשר?

כל מה שניסיתי לומר, כנראה לא בהצלחה יתרה, הוא שהעולם כבר מדבר במונחים של HDR ו- 4K ושיפורים בגאמוטי צבע ובביטים ומה לא וכאן (אגב, לא רק כאן אלא גם באתרים ופורומים בחו"ל אם כי אולי פחות) עדיין עולה השאלה שוב ושוב ושוב - איך המסך סופר פרימיום X הזה שהוצאתי עליו כל כך הרבה דם, יזע ודמעות מתמודד כשמכניסים לו משהו דראק בכניסה.

רשמתי את זה שנים וארשום שוב - Garbage in Garbage out. אין פה יותר מידי אפשרות תמרון, מסך לא מסוגל להפיק יש מאין. וכן, אתה בהחלט יכול לגשת לחבר או לתצוגה בחנות ולבחון איך רואים שידורי SD על מסך שאתה מתכנן לרכוש אם זה פרמטר שחשוב לך.

שוב, לא מבין איך ולמה נפגעת ממה שרשמתי, אבל מתנצל שוב.

pocho6
טרול
טרול

שליחה #15 

הבדלים מהותיים בין הדגמים B6, C6, E6 (באיכות התמונה)
jacko-il

תגובות: 57
צפיות: 4835

פורום: טלוויזיות OLED TV נשלח: ו' 23/09/16 6:52
יש הבדלים, הם לא גדולים, אבל הם שם. אלו גם הבדלים שניתן למדוד והם צויינו בביקורות בחו"ל כפי שרשמתי קודם. לא ברורה לי התשובה של נציג ח.י שכן LG בעצמם ציינו שישנם הבדלים קטנים בין המסכים.
בין B ו C לא ...
שרשור: הבדלים מהותיים בין הדגמים B6, C6, E6 (באיכות התמונה)
jacko-il

תגובות: 57
צפיות: 4835

פורום: טלוויזיות OLED TV נשלח: ג' 20/09/16 9:40
זה לא בשביל 3 אחוז.
זה בשביל ה 3 אחוז, ההבדל ביכולת עצמת הארה, אולי עיבוד מעט טוב יותר (אולי כי זה מבוסס על משהו משוער מסקירה מסויימת), תלת מימד, סאונד בר, עיצוב וכו'.
שווה או לא? זה חשבון שיעשה מי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

@pocho6
·
מה אתה מנסה לצטט או להראות פה בדיוק? אשמח אם תסביר..

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

@jacko-il
כנראה שלא הבנתי אותך נכון, סליחה אם אני גרמתי לך למבוחה.

pocho6
טרול
טרול

שליחה #18 

שלום, מעוניין לרכוש פרארי 458 חדשה לפי jacko-il רגע אחד פררי רגע שני ההבדלים לא גדולים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

@pocho6
·
מה זה קשור?
לצורך הדיון, כל האולדים הם "פרארי", סבבה? מ- B6 ועד ה- G6. וכן, כנ"ל גם מסכי LCD של יצרנים אחרים הם "פרארי" לצורך הדיון. גם לסמסונג יש פרארי, גם לפנסוניק וגם ל- סוני וכו'.

בדיון ההוא שאלו על מהות ההבדלים בין דגמי ה- OLED. ניסיתי לענות, על סמך מה שידוע לי (כידוע, אני לא עובד ומייצג את LG, אלא רק עוקב אחרי סקירות ודעות של אנשים מהתחום בעולם). וכן, לדעתי יש הבדלים בין דגמי ה- OLED השונים וכן, לדעתי על סמך מה שידוע לי ההבדל לא כזה גדול, אבל הוא שם.
שפלוני יחליט אם עוד כמה עשרות ניטס תאורה או עוד אחידות בסביבה של הקצת מעל השחור ועוד פיצ'רים כאלה ואחרים (כמו תלת מימד, סאונד בר ועיצוב למשל) שווים את ההבדלים במחיר.
הנה לדוגמא סקירות על ה- 65E6 וה- 65G6 של HDTVtest
לפי הסקירות הנ"ל, למשל, אני מסיק שיש ל- G6 יתרון כלשהו, אם כי הוא לא מוחץ וברור כל כך, אבל הוא שם. ההנחה שלי היא שאולי מדובר בהעדפה של פאנלים בסלקצייה בייצור ו/או אולי איזה פיצ'ר חומרתי כזה או אחר שגורמים להבדלים הללו.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled65e6 ... 104333.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled65g6 ... 304343.htm

אמ"לק ציטוט:
Where the 65G6 edged ahead of its 65E6 sibling were in the areas of near-black uniformity, 24p smoothness and HDR peak brightness, at least as far as we could surmise from our review units. Whereas our LG OLED65E6 sample still manifested some mild vignetting along its right screen border, and smaller 55-inch B6 and E6 OLEDs tend to evince some brightening along the sides (LG’s method to tackle vignetting), our OLED65G6 sample didn’t show any sign of vignetting or brightening on 1%, 2%, 3% or 4% above black full-field slides. There remained some thin streaks of vertical and horizontal bands on 3% and 4% above black slides, but we rarely saw them in real-life content.
...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #20 

@pocho6
לגבי הציטוט שלך מקודם בנוגע ל-SDR. מדובר על תוכן שהוא לא HDR (ר"ע Standard Dynamic Range), אין לו שום קשר ל-SD או HD או 4K וכו' שמדברים עליהם בשרשור כאן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”