רסיבר למוזיקה
-
avinatbezeq
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 202
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני שומע בחדר העבודה שלי מוזיקה בעיקר מכרטיס הסאונד במחשב (Asus Xonar Essence) שמתחבר משקע האוזניות המוגבר שלו למגבר סטראו (NAD B 326BEE) ומשם לשני רמקולים ולסאב.
האם יש איזשהו טעם לעבור לרסיבר ולקונפיגורציה של 5.1 או ל-7.1? משהו אני אשמע אחרת?
אני לא מדבר על סרטים או על משחקי מחשב. רק לגבי מוזיקה. יש בכלל מוזיקה רב ערוצית? ואם כן, איך אני מוציא אותה מהמחשב לרסיבר?
האם יש איזשהו טעם לעבור לרסיבר ולקונפיגורציה של 5.1 או ל-7.1? משהו אני אשמע אחרת?
אני לא מדבר על סרטים או על משחקי מחשב. רק לגבי מוזיקה. יש בכלל מוזיקה רב ערוצית? ואם כן, איך אני מוציא אותה מהמחשב לרסיבר?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
עבור מוזיקה בסטריאו, לא רואה שום טעם לעבור לרסיבר.
מוזיקה רב ערוצית יש. יש דיסקים שיצאו בעיבוד רב ערוצי, ויש הופעות חיות שהוקלטו ברב ערוצי.
כדי להוציא אות רב ערוצי מהמחשב לרסיבר צריך יציאה דיגיטאלית SPDIF מהמחשב, וכניסה מתאימה ברסיבר.
זה יכול להיות חיבור קואקסיאלי או אופטי. לא ממש משנה איזה.
אפשרות אחרת ונדירה יותר היא כשיש 6 יציאות אנלוגיות במחשב, אחת לכל ערוץ מה 5.1, וכניסות אנאלוגיות מקבילות ברסיבר.
מוזיקה רב ערוצית יש. יש דיסקים שיצאו בעיבוד רב ערוצי, ויש הופעות חיות שהוקלטו ברב ערוצי.
כדי להוציא אות רב ערוצי מהמחשב לרסיבר צריך יציאה דיגיטאלית SPDIF מהמחשב, וכניסה מתאימה ברסיבר.
זה יכול להיות חיבור קואקסיאלי או אופטי. לא ממש משנה איזה.
אפשרות אחרת ונדירה יותר היא כשיש 6 יציאות אנלוגיות במחשב, אחת לכל ערוץ מה 5.1, וכניסות אנאלוגיות מקבילות ברסיבר.
הבעיה עם spdif שהוא מוגבל ל dd / dts ולא ניתן להעביר פורמטים מתקדמים כמו dts-hd ma.
כשמנגנים פורמטים מתקדמים מהמחשב הוא עושה למעשה downsample מה שפוגע באיכות הצליל.
מומלץ להעביר הכל לרסיבר על גבי hdmi ושהרסיסיבר יפענח.
כשמנגנים פורמטים מתקדמים מהמחשב הוא עושה למעשה downsample מה שפוגע באיכות הצליל.
מומלץ להעביר הכל לרסיבר על גבי hdmi ושהרסיסיבר יפענח.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
את רוב האנשים זה לא מעניין.alchemy כתב:הבעיה עם spdif שהוא מוגבל ל dd / dts ולא ניתן להעביר פורמטים מתקדמים כמו dts-hd ma.
מומלץ להעביר הכל לרסיבר על גבי hdmi ושהרסיסיבר יפענח....
צריך מערכת רמקולים טובה כדי לשמוע את ההבדל.
לא יודע אם בכלל יש מוזיקה רב ערוצית בפורמטים הללו.
כרגע הבנאדם מדבר על שמיעה משקע האוזניות, שזה הכי פחות טוב שאפשר.
-
avinatbezeq
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 202
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
יש SPDIF בכרטיס עם DD ומצאתי כתבה עם כמה קישורים להקלטות, אבל לא נראה שזה נפוץ.
אוקיי. מישהו יכול לכוון אותי לקישור שמסביר על מקורות מוזיקה רב ערוציים ל-PC ואיך מנגנים אותם?
אוקיי. מישהו יכול לכוון אותי לקישור שמסביר על מקורות מוזיקה רב ערוציים ל-PC ואיך מנגנים אותם?