לא מצליח להבין איזה כניסות hdmi יש לי ברסיבר
קניתי מסך סמסונג Ks8500 ואני רוצה לדעת עם אני מחבר מקורות ישירות לרסיבר ואז במוניטור האוט למסך שאני לא מאבד איכות ופורמטים בדרך כגון hdr. הרסיבר תומך ב4k 60 בוודאות ואני לא מצליח למצוא איזה כניסה של hdmi עם זה1.4 או מעבר הבנתי שצריך כניסות של hdmi 2.0 ומעלה בכדי שהעסק יזוז, הפכתי את האינטרנט וכתוב שמה שזה תומך בdeep color וב36 bit color אין לי מושג מה זה אומר,עזרה ממי שמבין תודה רבה לכם
תחבר הכל לרסיבר. וה HDMI אאוט של הרסיבר לוואן קונקט (הקופסאת חיבורים).
Deep colour אומר שהרסיבר מאפשר ״פסטרו״ ל HDR אבל כדי שזה יעבוד אתה צריך להכנס להגדרות בטלוויזיה ולבחור את הכניסה של הטיוי שחיברת אליה את היציאה מהרסיבר לוואן קונקט. לצורך העניין נניח זה hdmi 1.
אז אתה הולך להגדרות של הטלוויזיה ואתה בוחר ב uhd colour ואז מסמן את hdmi 1 בתור פעיל. הטלוויזיה תעשה ריסטרט ואז תאפשר לך להעביר מהרסיבר HDR ב 4k
Deep colour אומר שהרסיבר מאפשר ״פסטרו״ ל HDR אבל כדי שזה יעבוד אתה צריך להכנס להגדרות בטלוויזיה ולבחור את הכניסה של הטיוי שחיברת אליה את היציאה מהרסיבר לוואן קונקט. לצורך העניין נניח זה hdmi 1.
אז אתה הולך להגדרות של הטלוויזיה ואתה בוחר ב uhd colour ואז מסמן את hdmi 1 בתור פעיל. הטלוויזיה תעשה ריסטרט ואז תאפשר לך להעביר מהרסיבר HDR ב 4k
YAMAHA RX-A2020 תומך HDR?
לא רציתי לפתוח שרשור חדש, גם אני מכל הברבורים האתר שלהם לא הבנתי אם הרסיבר תומך???
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 0_black_u/
לא ראיתי היכן מצויינת גרסת ה HDMI
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 0_black_u/
לא ראיתי היכן מצויינת גרסת ה HDMI
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מעניין שקשה למצוא מה גירסת ה- HDMI של הרסיבר.Snirrrr כתב:רגע אז הרסיבר תומך בhdr? כי קראתי קצת וזה מצריך ממה שהבנתי חומרה אחרת יציאות מסויימות ותמיכה בhdcp 2.2 וכל מיני כאלו דברים זה רסיבר די ישן מ2013...
בכל מקום כתוב שה- VSX-1123, שהוא דגם בכיר יותר מאותה שנה, בעל HDMI בגירסה 1.4A.
אין סיבה שה- 823 יהיה שונה.
בהתחלה כתבת:
בטוח?הרסיבר תומך ב4k 60 בוודאות...
בחוברת כתוב:
• 4K signal transfer
– This may not operate properly, depending on the
connected equipment.
– 4K 24p, 4K 25p and 4K 30p signals are supported
כלומר, 4K 60P לא נתמך.
גם אין עדכון firmware שמשנה את זה.
יכול להיות שהיתבלבלתי אחי הייתי בטוח שראיתי איפשהו , השאלה מה זה אומר לגבי 4k hdr כתוב שהרסיבר תומך 4k ultra hd צריך להחליף רסיבר? לא צריך ?. אני כבר מבולבל עם יש מישהו שיכול לעשות לי סדר בבלאגן יש לי מסך תומך 4k hdr מדגם ks8500 עם אני מחבר הכל ישירות לרסיבר ומוניטור האוט למסך מה
אני מפסיד ? ממה שאני מבין אני מפסיד 50/60 frame ב4k ואת הhdr ששניהם חשובים לי יש עצות עזרה בעיניין?
אני מפסיד ? ממה שאני מבין אני מפסיד 50/60 frame ב4k ואת הhdr ששניהם חשובים לי יש עצות עזרה בעיניין?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אאל"ט רק ב- 2015 התחילו לצאת רסיברים שתומכים ב- HDR.
לא תומך, הרסיבר לא יעשה פסטרו לhdr
הדבר היחידי שאתה יכול לעשות, אם נגיד אתה מחבר נגן בלו ריי אתה צריך אחד עם 2 יציאות HDMI
לדוג׳ הנגן בלו ריי של פנסוניק שיש לו HDMI out לאודיו ועוד אחד אאוט לוידאו+אודיו.
אז כבל אחד מהנגן אתה מחבר לוואן קונקט ומהיציאה השנייה של הנגן אתה מחבר לרסיבר.
עם כל מכשיר תאלץ לעקוף את העברת התמונה לרסיבר אם אינך רוצה לוותר על ה hdr.
איזה עוד דברים מחוברים לך לרסיבר?
אם יש להם רק יציאה אחת, תוכל לחבר לטלוויזיה (לוואן קונקט) ואז מהוואן קונקט להוציא HDMI מה arc לרסיבר.
או להחליף רסיבר..
הדבר היחידי שאתה יכול לעשות, אם נגיד אתה מחבר נגן בלו ריי אתה צריך אחד עם 2 יציאות HDMI
לדוג׳ הנגן בלו ריי של פנסוניק שיש לו HDMI out לאודיו ועוד אחד אאוט לוידאו+אודיו.
אם יש להם רק יציאה אחת, תוכל לחבר לטלוויזיה (לוואן קונקט) ואז מהוואן קונקט להוציא HDMI מה arc לרסיבר.
או להחליף רסיבר..
חיברתי אותו בarc אבל המסך לו מוציא לרסיבר דולבי דיגיטל וdts מעצבן אותי הpro logic לא מחלק יפה בין הרמקולים ומנמיך לי את האחוריים כמעט לגמרי באקפטים על הפנים עם המסך היה לרסיבר דולבי או די טי אס לא היה לי בעיה בכלל גם האופטי זה לא מוציא
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
מה הלחץ על הHDR? זה לא שיש היום תוכן HDR וגם ככה הפורמט לא סגור לגמרי ועוד יתכנו שינויים.
לדעתי כל הנתונים מצביעים לכיוון לקנות/להחליף רסיבר עוד שנה שנתיים כשתוכן HDR יהיה זמין וכשהתקן יתבגר עוד קצת.
לדעתי כל הנתונים מצביעים לכיוון לקנות/להחליף רסיבר עוד שנה שנתיים כשתוכן HDR יהיה זמין וכשהתקן יתבגר עוד קצת.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
·תפעיל בהגדרות הטלוויזיה את ה anynet+ של הhdmi של ה arc (נראה לי זה HDMI 4)Snirrrr כתב:חיברתי אותו בarc אבל המסך לו מוציא לרסיבר דולבי דיגיטל וdts מעצבן אותי הpro logic לא מחלק יפה בין הרמקולים ומנמיך לי את האחוריים כמעט לגמרי באקפטים על הפנים עם המסך היה לרסיבר דולבי או די טי אס לא היה לי בעיה בכלל גם האופטי זה לא מוציא...
וברסיבר בהגדרות אתה צריך להפעיל את arc
התקן כן אמור להעביר דולבי דיגיטל מהמסך לרסיבר...
·מעניין אותי לדעת מה זה "פסטרו לHDR"Audemars כתב:לא תומך, הרסיבר לא יעשה פסטרו לhdr
או להחליף רסיבר.....
יש לי רסיבר שתומך ב4K מלא אבל לא בHDR או בHDCP 2.2 שעתידה להתחבר לטלוויזיה שפותח הפוסט קנה ויש לה את הDEEP COLOR שאף פעם לא הבנתי מה זה ובשביל מה צריך את זה
·Passthrough ..tall101 כתב:·מעניין אותי לדעת מה זה "פסטרו לHDR"......
יש לי רסיבר שתומך ב4K מלא אבל לא בHDR או בHDCP 2.2 שעתידה להתחבר לטלוויזיה שפותח הפוסט קנה ויש לה את הDEEP COLOR שאף פעם לא הבנתי מה זה ובשביל מה צריך את זה...
בשביל להעביר HDR צריך HDMI 2.0a ותקן חדש יותר לשמירת זכויות יוצרים.. לכן האות יעבור רק כשהחומרה מאפשרת.
ורק כשההתקן נכון, לגבי HDR 10, אין בעיה להוסיף תמיכה ליכולת hdr אפילו דרך עדכון תוכנה. אך שוב, רק כשההתקן נכון.
ראה לדוגמא בטלוויזיות מסויימות ולפלייסטיישן 4 יצאו עדכונים שאפשרו להם HDR.
בקשר לרסיבר של שניר ושלך לא יכול לצאת עדכון עתידי שיאפשר לכם העברת אות hdr דרך הרסיבר מאחר וההתקן אינו מתאים ולכן לא יוכל לקרוא את הסיגנל..
אך מבחינת רזולוציה ב4K כן תוכל לעשות passthrough דרך HDMI 1.4 אך רק ב 24 פריימים לשנייה.
בגלל ששניר כתב ״שבוודאות״ (לאחר מכן התברר שטעה) הוא קרא שהרסיבר שלו מעביר 4k ב50 ו 60P (מה שמחייב hdmi 2) הנחתי שמדובר ברסיבר חדש המסוגל להעביר hdr גם כן..אך התברר שאצלו, כמו אצלך מדובר ב hdmi 1.4 שלא מסוגל (וגם לא יהיה מסוגל) להעביר את האות.
ARC רק בלית ברירה, הוא יעביר את אותם תקנים בדיוק כמו כבל אופטי. אבל תלוי מה הטלווזיה מאפשרת, ברוב הפעמים ה arc מאפשר רק העברת סטריאו..
לא יודע איך זה בסדרה 8.
הפתרון העדיף כרגע, מאחר ואין יותר מדי תמיכה של מכשירים שהינם גם 4K וגם HDR מלבד כמה נגני uhd בלו ריי זה להשתמש ב2 כבלים. גם הנגן אולטרא HD של סמסונג וגם זה של פנסוניק מאפשרים זאת.כך כבל אחד ילך לרסיבר והשני הולך ישירות לטלווזיה. ככה תוכל להינות מקידודים מתקדמים של הסאונד (כמו אטמוס) וגם מתמונה 4k ו hdr. ואז לא הפסדת כלום ואתה נהנה מ2 העולמות.
אם יש לך אקסבוקס 1 s לדוגמא (שיש לו רק יציאת hdmi אחת) ואתה משתמש בו בתור נגן בלוריי אז אין ברירה ותאלץ לחבר ישירות אותו לטלוויזיה ומהטלווזיה להשתמש ב arc ובכך לאבד קידודים מתקדמים יותר בסאונד, או לאבד את ה HDR בסרטים ומשחקים אם תחבר אותו לרסיבר...מה שתבחר מהשניים.
לא יודע איך זה בסדרה 8.
הפתרון העדיף כרגע, מאחר ואין יותר מדי תמיכה של מכשירים שהינם גם 4K וגם HDR מלבד כמה נגני uhd בלו ריי זה להשתמש ב2 כבלים. גם הנגן אולטרא HD של סמסונג וגם זה של פנסוניק מאפשרים זאת.כך כבל אחד ילך לרסיבר והשני הולך ישירות לטלווזיה. ככה תוכל להינות מקידודים מתקדמים של הסאונד (כמו אטמוס) וגם מתמונה 4k ו hdr. ואז לא הפסדת כלום ואתה נהנה מ2 העולמות.
אם יש לך אקסבוקס 1 s לדוגמא (שיש לו רק יציאת hdmi אחת) ואתה משתמש בו בתור נגן בלוריי אז אין ברירה ותאלץ לחבר ישירות אותו לטלוויזיה ומהטלווזיה להשתמש ב arc ובכך לאבד קידודים מתקדמים יותר בסאונד, או לאבד את ה HDR בסרטים ומשחקים אם תחבר אותו לרסיבר...מה שתבחר מהשניים.