באיזה גודל יכול להיות אסימון שסוף סוף נופל ? סטריאו מול ק'ב
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
נפל לי סוף סוף האסימון אחרי 20 שנה של קניית ומכירת ציוד סטריאו.
חיפשתי תמיד צליל חם ונעים ש"עושה לי את זה". זה התחיל ברכישת ציוד ישן בשוק הפשפשים וחיפוש "מציאות" ונגמר במערכות קולנוע ביתית כאלו ואחרות וסוף סוף נפל לי האסימון.
מערכת קולנוע ביתי תהיה תמיד בעלי מאפייני FLAT. צליל מאוד מדוייק בלי אופי ייחודי מהותי. ואילו רסיברים (ובמיוחד הישנים מבוססי הטרנזיסטורים, יהיו בעלי אופי הרבה יותר בולט שיוכל להיות מודגש עם הרמקולים המתאימים באקוסטיקה המתאימה.
אז אם אני מחפש את אותו צליל "חם", אוכל למצוא אותו רק במגבר סטריאו נטו (או פרה+מגבר) ורמקול שנשמע לי טוב.
אין מצב ששום רסיבר של קולנוע ביתי ייתן לי את מה שאני מחפש, אולי יוכל להתקרב אבל זה מעולם לא יהיה "זה".
כמו שאומרים, עדיף מאוחר מאשר מחר.....
חיפשתי תמיד צליל חם ונעים ש"עושה לי את זה". זה התחיל ברכישת ציוד ישן בשוק הפשפשים וחיפוש "מציאות" ונגמר במערכות קולנוע ביתית כאלו ואחרות וסוף סוף נפל לי האסימון.
מערכת קולנוע ביתי תהיה תמיד בעלי מאפייני FLAT. צליל מאוד מדוייק בלי אופי ייחודי מהותי. ואילו רסיברים (ובמיוחד הישנים מבוססי הטרנזיסטורים, יהיו בעלי אופי הרבה יותר בולט שיוכל להיות מודגש עם הרמקולים המתאימים באקוסטיקה המתאימה.
אז אם אני מחפש את אותו צליל "חם", אוכל למצוא אותו רק במגבר סטריאו נטו (או פרה+מגבר) ורמקול שנשמע לי טוב.
אין מצב ששום רסיבר של קולנוע ביתי ייתן לי את מה שאני מחפש, אולי יוכל להתקרב אבל זה מעולם לא יהיה "זה".
כמו שאומרים, עדיף מאוחר מאשר מחר.....
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לי נפל האסימון הזה גם לאחרונה, אם כי אחרת. אני הבנתי שדי לי לראות סרטים בסטריאו בתנאי שאיכות הסאונד טובה.
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
OK,logankungfu כתב:לי נפל האסימון הזה גם לאחרונה, אם כי אחרת. אני הבנתי שדי לי לראות סרטים בסטריאו בתנאי שאיכות הסאונד טובה....
אסימון כזה קשה לי לבלוע
החוויה הקולנועית ב- DD לא ניתנת לשיחזור בסטריאו (גם טוב מאוד) !
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
זה מזכיר לי את עולם הסאונד לרכב שאני מתעסק בו כתחביב נוסף. אנשים מכוונים את הרכב שלהם עם אוסילוסקופים וכל מיני ולא מבינים שבשניה שהם פותחים חלון או פשוט מתניעים את הרכב הכל משתנה מייד.Fish72 כתב:היה לי ויכוח עם אודיופיל שהגיע אלי אתמול לרכוש רמקולים.
אני טענתי שלא ניתן באמצעות מכשירי בדיקה אלקטרונים לכמת (מלשון כמות) את כל מאפייני הסאונד, והוא טען שכן.
מה דעתכם ?...
פשוט אומרים לו , קנה מה שאתה רוצה ונהנים מההכנסה .
בנוסף אם אתה עוסק בתחום נראה לי שכדאי שתבקש שיוסיפו את זה לפרופיל שלך.
אורי.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
נראה לי שאנו מתייחסים שונה למהי חוויה קולנועית.
גם בשר הטבעות, אני ממש לא זקוק לצליל היקפי כדי להיכנס לסרט.
ולגבי "ווליום חזק מהממוצע"- ממש לא מדוייק. בסרט אני מתייחס לאיכות הסאונד בדומה למוזיקה- רק מחפש דברים קצת אחרים.
חשוב לי שהוא יישמע טוב, לא סתם חזק. שיהיה מפורט, עם נפח, צליל נקי, באס, אימג'ינג (אם אני צופה יחיד ויכול לשבת באמצע) וכו'.
ההבדל ממוזיקה הוא, שכאן אין חיפוש אחרי הצליל המאוזן, אלא יותר אחרי הצליל ה"גדול", המנופח אפילו, פירוט יתר בגבוהים, ועוד כמה דברים השונים מההעדפות במוזיקה.
מה שכן- ברור ש DD אינו ניתן לשחזור בסטריאו.. השאלה היא רק סובייקטיבית- האם זה נותן לך ערך מוסף מספיק כדי שתשקיע בזה.
אני הגעתי למסקנה שלפחות בחדר קטן (להבדיל מאולם עם מקרן למשל..), עבורי, הערך המוסף קטן.
גם בשר הטבעות, אני ממש לא זקוק לצליל היקפי כדי להיכנס לסרט.
ולגבי "ווליום חזק מהממוצע"- ממש לא מדוייק. בסרט אני מתייחס לאיכות הסאונד בדומה למוזיקה- רק מחפש דברים קצת אחרים.
חשוב לי שהוא יישמע טוב, לא סתם חזק. שיהיה מפורט, עם נפח, צליל נקי, באס, אימג'ינג (אם אני צופה יחיד ויכול לשבת באמצע) וכו'.
ההבדל ממוזיקה הוא, שכאן אין חיפוש אחרי הצליל המאוזן, אלא יותר אחרי הצליל ה"גדול", המנופח אפילו, פירוט יתר בגבוהים, ועוד כמה דברים השונים מההעדפות במוזיקה.
מה שכן- ברור ש DD אינו ניתן לשחזור בסטריאו.. השאלה היא רק סובייקטיבית- האם זה נותן לך ערך מוסף מספיק כדי שתשקיע בזה.
אני הגעתי למסקנה שלפחות בחדר קטן (להבדיל מאולם עם מקרן למשל..), עבורי, הערך המוסף קטן.
- efib
- חבר במועדון 10K

logankungfu,
אתה צודק, האיכות היא פרמטר שלא ניתן לפסוח עליו.
ובסטריאו הוא הפרמטר הראשון במעלה.
אך... בק"ב זה לא הפרמטר היחיד.
החוויה ההיקפית היא בהחלט מימד שמוסיף לך בצורה משמעותית ביותר על החוויה הסטריאופונית.
בסירטי הפעלולים למינהם משקיעים זמן רב בתיכנון נכון של החוויה ההיקפית.
אתה צודק, האיכות היא פרמטר שלא ניתן לפסוח עליו.
ובסטריאו הוא הפרמטר הראשון במעלה.
אך... בק"ב זה לא הפרמטר היחיד.
החוויה ההיקפית היא בהחלט מימד שמוסיף לך בצורה משמעותית ביותר על החוויה הסטריאופונית.
בסירטי הפעלולים למינהם משקיעים זמן רב בתיכנון נכון של החוויה ההיקפית.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- efib
- חבר במועדון 10K

לא רוצה להיות קטנוני, אך...Fish72 כתב:הי אורי, אני לא עוסק בתחום.
אני חושב שהנושא של אפקטים ושל איכות צליל הוא שונה לחלוטין ולא ניתן להשוות בין הדברים.
זה כמו להשוות בין פלאפון שהקליטה בו טובה, לבין אחר שיש בו הרבה פונקציות......
פלאפון זה שם של חברת תיקשורת ולא של מכשיר סלולרי.
המינוח הוא מכשיר סלולרי או MOBILE.
זה כמו המינוח פ'ריז'ידר.
בטעות חושבים שהכוונה למקרר.
אך זוהי חברה שייצרה בזמנו מקררים.
והדביקו את השם למקרר.
Fish72, קח את התיקון באהבה
לא רציתי להישמע קטנוני.
בוא תקרא ותגיד לי מה אתה חושב על זה..Fish72 כתב:היה לי ויכוח עם אודיופיל שהגיע אלי אתמול לרכוש רמקולים.
אני טענתי שלא ניתן באמצעות מכשירי בדיקה אלקטרונים לכמת (מלשון כמות) את כל מאפייני הסאונד, והוא טען שכן.
מה דעתכם ?...
http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Carver#Controversy
זאת עובדה גמורה אגב, הכל קרה במציאות.
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
הפתרון האולטימטיבי לבעיה קיים הוא רק עולה לא מעט כסף.
פשוט מאוד קונים מגבר כוח רב ערוצי , קונים PRE איכותי , ופרוססור איכותי .
ומסיפים מקור
כך יהיה ניתן להנות מ2 העולמות ובאיכות גבוהה.
פשוט מאוד קונים מגבר כוח רב ערוצי , קונים PRE איכותי , ופרוססור איכותי .
ומסיפים מקור
כך יהיה ניתן להנות מ2 העולמות ובאיכות גבוהה.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
הקיצר ארגנתי חמישיית רמקולים של ELTAX UNIVERSE לחודשים הקרובים לשמוע עם ה AVR 5500 לבינתיים עד שאתבשל במיץ של עצמי ואחליט על איזה הגברת סטריאו + רמקולים אני הולך ואם בכלל עקב מגבלות האקוסטיקה בדירה שלי שגם אמורות להשתקלל באיכות הסאונד.....
נערך לאחרונה על ידי Fish72 ב 28/02/2007 22:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
בקשר להיקפי,
אני בצד של רוי (קונגפו)
לי הרבה יותר טיבעי לישמוע בסטראו מאשר שהצלילים באים מיכל כיוון אפשרי. אותי זה מלחיץ גם בקולנוע. לכן, איל, גם אים האיכות של הניספחים שמיסביב תיהיה גבוהה זה לא מדבר אלי.
ניאה לי שזו מין תפיסה שונה של החוויה לראות סרט או לישמוע מוסיק בסטראו או בסוראונד.
דג 72,
יש הרבה אנשים שמחזיקים בדעות שונות מאשר דרמבוי מציג. תיהיה גבר ותחליט לבד על סמך ניסיונך האישי...
.
אני בצד של רוי (קונגפו)
לי הרבה יותר טיבעי לישמוע בסטראו מאשר שהצלילים באים מיכל כיוון אפשרי. אותי זה מלחיץ גם בקולנוע. לכן, איל, גם אים האיכות של הניספחים שמיסביב תיהיה גבוהה זה לא מדבר אלי.
ניאה לי שזו מין תפיסה שונה של החוויה לראות סרט או לישמוע מוסיק בסטראו או בסוראונד.
דג 72,
יש הרבה אנשים שמחזיקים בדעות שונות מאשר דרמבוי מציג. תיהיה גבר ותחליט לבד על סמך ניסיונך האישי...
.