שאלות מדיה סנטר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #1 

קראתי את כל הכתבות בנושא ההשקה של ה-MCE ועדיין יש שני דברים שלא הצלחתי להבין:

1) אז באיזה פורמט יופץ ה-EPG? בפורמט ה-XML הרגיל? האם הוא יוגבל למשתמשי MCE בלבד או שאני אוכל להוריד אותו ולהשתמש בו גם ב-SageTV שיש לי (אין לי שום כוונה לעבור ל-MCE גם בגלל המחיר וגם, ואפילו במיוחד, בגלל ה-DRM).

2) איך ה-MCE יתממשק לממיר של Yes? אני מניח שמייקרוסופט לא ישתמשו גם כן ב-IR Blaster, כי גם הם, כמו כולנו, יודעים כמה זה יכול להיות בעייתי לפעמים. אז איך זה יפעל? יתחבר בכבל לממיר וישלוט עליו? אולי בכלל יקליט באמצעות כרטיס DVB בלי ממיר? מישהו יודע? וכמובן, שוב, האם לדעתכם נוכל לקחת את הממשק MCE-Yes ולהשתמש בו גם במערכות מבוססות ה-SageTV שלנו?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

1. פורמט מיוחד ל-VISTA. כנראה שהוא מבוסס XML. עקרונית זה עבור ה-VISTA בלבד.
2. אכן IR BLASTER.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

היות ואין לוח משדרים לערוצי HOT (ערוצי הבית) אז הלוח לא כלכך רלונטי למשתמשי HOT.
משתמשי YES יכולים להוריד את הלוח דרך כרטיס DVB-S ללא בעיה - הלוח הכי מעודכן - זה שמועבר לממירים עצמם!

מה גם שספק לוח המשדרים הוא TV2DAY...אני חושש שהרוח יצאה כמעט לחלוטין מה"בלון" שנקרא לוח משדרים חינם ב-ויסטה...לדעתי כמובן.

אורן.

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

oferlaor,
1. פורמט מיוחד זה לא כל-כך בעיה, מה עוד שאם כמו שאמרת זה יהיה בפורמט מבוסס XML אז בטוח תוך ימים ספורים כבר מישהו יכתוב תוכנה שממירה אותו ל-XMLTV. השאלה היא האם כל אחד יוכל להוריד את ה-XML הזה או שזה יוגבל רק למשתמשים רשומים.
2. אתה בטוח בזה? זה נשמע לי לא הגיוני שמיקרוסופט תעשה הסכם מיוחד עם Yes ולמרות זאת תאלץ להשתמש ב-IR Blaster, שעם כל הכבוד, הוא פתרון די חורני שאנחנו משתמשים בו רק כי אין ברירה אחרת.

אורן,
אני לא ראיתי בינתיים בעיה בלוח המשדרים של TV2DAY. בסופו של דבר הם מקור לוח המשדרים של בערך כל האתרים באינטרנט ואם אנחנו מצליחים להסתדר אז הם די בסדר...
מה שחשוב זה שיהיה לוח משדרים בפורמט קבוע וברור ולא נצטרך לשהתמש בכל מידי תוכנות פרסור לאתרי אינטרנט ולקוות שהאתרים לא יחליטו לשנות את העיצוב שלהם, מה שידפוק את הפרסור...

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

אני חייב לחדד,
1. העניין הוא לא פורמט מסויים של קובץ נתוני ה-EPG שמגיע ל-VISTA מ-מיקרוסופט/TV2DAY, ברור שניתן להמירו למה שרוצים אבל! הבעיה היא "לתפוס" את הקובץ. אם ההורדה ישירה מאינטרנט לבסיס המידע של התוכנה אז צריך תוכנה שתדע להוציא את המידע מה-VISTA לקובץ חיצוני ולהמירו. אני לא מכיר תוכנה שעושה זאת בעולם - למה אין? אף אחד לא צריך את ה-EPG ממיקרוסופט?
2. ההקלטה היא אנלוגית כפי שעופר אמר. זה לא פיתרון "חורני" אלא האפשרות היחידה להתמשק לממירים הקיימים. אם בעתיד, YES יחליטו, בשיתוף NDS, לאפשר הקלטה דיגיטלית של תכניות הטלויזיה אז כל שצריך יהיה כרטיס לויין DVB-S ויחידת פענוח כדי לוודא את זכויות הקליטה של אותו אדם לפי המנוי שלו. צריך לזכור שאו אז הקבצים הדיגיטליים יהיו מוגנים DRM ולא ניתן יהיה להעביר אותם למישהו אחר.

לגבי TV2DAY,
לשמחתי או לא לשמחתי...כבר מספר שנים אני עובד עם נתוני לוח המשדרים אותם הם מפיקים/מרכזים. מבחינת אמינות המידע יש פעמים רבות שגיאות בשמות התכניות וכמובן בזמנים.
החשש הגדול שלנו (מספר שבועות לפני ההכרזה) היה כי מקור המידע לא יהיה חב' YES עם הנתונים שמגיעים לממירים עצמם אלא חב' TV2DAY. אז נכון כי נוח יותר לקבל את הנתונים בצורה ישירה ל-VISTA במקום להשתמש בתוכנה נוספת, אבל אמינותם/נכונותם היא הדבר החשוב.
כיום אני עובד עם כרטיס DVB-S כדי להוריד את לוח המשדרים מהלויין - ההבדל עצום בדיוק הנתונים.
אז למה ללכת אחורה?

כמובן, שזו דעתי האישית :D

אורן.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

אורן,
אני חושב שלשגיאות שקיימות במדריך של TV2DAY יש מטרה והן לא סתם נמצאות שם.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

ובמילים אחרות...קונספירציית ה-EPG הגדולה (Y)

אורן.

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אורן,
אני לא מדבר על להוציא את ה-EPG מ-MCE אלא להוריד אותו מהאינטרנט באותה צורה שה-MCE מוריד אותו. אז איך הוא הולך להוריד את ה-EPG? האם זה סתם קובץ באתר web כלשהו? אם כן, אז לא תהיה בעיה להוריד אותו לבד (אפשר לגלות את ה-URL בקלות עם Wireshark או כל network sniffer אחר). האם, לעומת זאת, קיים פרוטוקול מיוחד להורדת ה-EPG או שנדרשת סיסמה שמאפשרת רק למשתמשי MCE להוריד אותו?

בקשר לשאלה השניה, הבנתי שההקלטה תהיה אנלוגית, אבל זה לא מה ששאלתי. מה ששאלתי זה איך תהיה השליטה על הממיר, כלומר איך MCE יגיד לממיר איזה ערוצים להחליף. בהחלט ייתכן שהוידאו עצמו יעבור בצורה אנלוגית, אבל יהיה חיבור USB או RS232 שיאפשר ל-MCE לגרום להפעלה / כיבוי / העברת ערוצים בממיר.

ואין לי מושג על מה אתם מדברים, בינתיים עבור כל התוכניות שהקלטתי הלוח של TV2DAY היה מדוייק.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

לדעתי יש פרוטוקול מיוחד הכולל זיהוי ע"י קוד של מבקש המידע (ויסטה) מול האתר השולח...אני לא בטוח שזה יהיה קל כמו למצא URL...רק לאחר הפרסום (בשבוע הבא) נוכל לבדוק...

החלפה דרך RS232 אינה אפשרית שוב כי החיבור לא פעיל בממירים הכוללים את החיבור - נבדק בעבר,
אני גם לא בטוח ש-MCE יכול לשלוט שלא דרך הבלאסטרים על ממיר...שאלה מעניינת!
לגבי הבלאסטר השולט על הממיר -
אני יכול לאמר מנסיון של מעל 400 הקלטות כל חודש, אחוז השגיאות/אי העברת הערוצים זניח...אחת עד שתיים בחודש וזה בשלשה ממירים עם USB-UIRT. על אמינות הבלאסטר של ה-MC בהעברת הערוצים אני לא יכול להוסיף - אני לא משתמש בו.

במצב בו אתה לא צופה ב-LIVETV ותלוי רק בהקלטות, מנסיון, אני יכול לאמר כי הטעיות בנתוני TV2DAY היו רבות!
הרבה פרצופים זועפים קבלתי מאשתי :evil: כאשר ההקלטות היו חתוכות או לא הוקלטו כלל.

אורן.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

בתור אחד שבקיא בטכנולוגיות מידע מודרניות, אני מניח שמיקרוסופט ישתמשו ב-Web Services עם כמה שכבות הגנה על התוכן.
קודם כל, ה-transport stream שבוודאי מבוסס HTTP יוצפן ב-SSL, ואף ייתכן בשימוש Client Certificates. חוץ מזה, תהיה גם שכבת הגנה של Web Services Security. התהליך מן הסתם ישתשמש במספר הרישום של Vista ואף יוודא את חוקיותו תוך כדי!.

בקיצור, מי שחושב שיוכל להתחקות אחרי Vista באמצעות Sniffer כזה או אחר ולמשוך את המידע בדרכים עוקפות יכול להמשיך לחלום :(

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #11 

לדעתי אתה מניח לא נכון, אם אני לא טועה מדובר ב- http get פשוט מאוד שמחזיר את ה- XML.
HiFiMusic IL

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אלון,

קצת קשה לי המחשבה שמיקרוסופט תנדב מידע כלשהו בצורה כה פרוצה לאנשים שלא שילמו להם...

האם ביררת את זה בצורה כלשהי?

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

כן, נו, זה דבר ידוע שמייקרוסופט לא נותנים הרבה דברים בחינם.
בכל אופן כדי לענות על השאלה הזאת, מישהו אולי יודע איך זה עובד במדינות שכבר פועל בהן ה-MCE של מייקרוסופט?

אני יודע שה-RS232 לא פעיל כרגע, אבל לחברות ענק כמו מייקרוסופט יש יכולת להשפיע גם על Yes בנדון.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

mpogr כתב:אלון,

קצת קשה לי המחשבה שמיקרוסופט תנדב מידע כלשהו בצורה כה פרוצה לאנשים שלא שילמו להם...

האם ביררת את זה בצורה כלשהי?
...
אני מניח את זה על סמך השיטה שעובדים עם תוכנות ההמרה היום.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אלון,

על איזה תוכנות המרה אתה מדבר? האם שאלת הוצאת ה-EPG בפורמט XMLTV מתוך VISTA או MCE עיניינה מישהו עד עכשיו?
למיטב הבנתי, הייתה עד עכשיו בעיה הפוכה: היו מקומות בעולם (כמונו ועוד) בהם לאנשים היה מקור EPG איכותי בפורמט XMLTV והיה צריך להזין אותו בכוח ל-VISTA או MCE. כאן אנחנו מדברים על בעיה ייחודית מאוד לישראל והיא הוצאת ה-EPG ב-XMLTV מתוך VISTA...

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

זה לא בדיוק כמו במקומות אחרים בעולם: כאן גם אין מקור XMLTV איכותי.
ושוב, אין טעם לנסות להוציא את ה-EPG מתוך MCE. זה חסר תועלת כי בשביל זה אתה צריך שקודם כל יהיה לך MCE שיוריד את זה, ואם מישהו חכם יחליט להוציא את זה מתוך ה-MCE ולהפיץ לכל היתר, תהיו בטוחים שהוא יקבל תביעה ממייקרוסופט לפני שהוא יספיק להגיד EPG. שוב, ההתמקדות צריכה להיות רק איך מורידים את ה-EPG מהאתר המקורי בלי MCE מותקן.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

NegativeIQ,

מבחינתי, VISTA ומקור ה-EPG שלה ברשת ("השרת") הם חלק מאותה המערכת. עובדה היא שהם נועדו לעבוד ביחד והשרת הזה נוצר, נבדק ונתמך אך ורק למטרה הזאת. אני גם די בטוח שהוא אפילו שייך למייקרוסופט בלי קשר למהיכן מגיע המידע.
הבעיה שאנשים התמודדו איתה עד עכשיו, בארץ ובמקומות מסויימים בעולם, הייתה שלא היה שירות EPG עבור VISTA מטעם מייקרוסופט והיה צריך להזין EPG בפורמט XMLTV ממקור כלשהו (איכותי יותר או איכותי פחות) לתוך ה-VISTA.
לעומת זאת, כאן אנחנו מדברים על בעיה הפוכה: מייקרוסופט עומדים לפתוח שירות EPG ל-VISTA בארץ ואנחנו רוצים לקחת את המידע הזה ולהמירו ל-XMLTV שיכול לשמש מערכות PVR אחרות.
עכשיו זאת בעיה מאוד ייחודית לישראל, כיוון שבכל מקום אחר בעולם יש להם כבר מקורות לא פחות טובים ל-EPG בפורמט XMLTV בלי קשר למייקרוסופט.
השאלה ששאלתי את אלון הייתה האם יש לו מידע כלשהו לגבי היכולת לעשות את זה, כיוון שכמו שציינתי קודם, הבעיה הזאת היא מאוד ייחודית לנו ולא ממש מעניינת אנשים אחרים בעולם.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

אבל mpogr, אתה לא חושב ש- "כל" מה שהם מתכוונים לעשות (ואני בכלל לא בטוח שאלו מיקרוסופט יכול מאוד להיות שאלו בכלל tv2day) זה לפתוח שרת שמפרסם XML כמו בכל מקום אחר בעולם? למה שיכינו פלטפורמה חדשה בשביל ישראל? להגן על tv2day? מקווה שלא כי זה מגוחך.
HiFiMusic IL

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

אלון,

מהיכן אתה יודע בדיוק איך זה עובד "בכל מקום אחר בעולם"? מישהו עשה Sniffing וגילה מה בדיוק קורה על הקו? אם כן, אשמח אם תיתן קישור למידע...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

יווו :) אני מניח לא יודע, על סמך ה- key הבא ברגיסטרי:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG\discSvc
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”