העברת כבל לאינטרנט דרך שקע טלפון
שלום לכולם ,
רכשתי דירה מקבלן ולא עשיתי הכנה לרשת .
בכול חדר אנחנו מקבלים נקודת טלפון שכמובן מחוברת לארון תקשורת , רציתי לדעת האם אני יכול לפרק את הנקודה ולמשוך משם את הכבל של הטלפון ולהשחיל שם במקום כבל רשת לאינטרנט ?
תודה לעונים
בכול חדר אנחנו מקבלים נקודת טלפון שכמובן מחוברת לארון תקשורת , רציתי לדעת האם אני יכול לפרק את הנקודה ולמשוך משם את הכבל של הטלפון ולהשחיל שם במקום כבל רשת לאינטרנט ?
תודה לעונים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
האמת היא שכיום, כל חשמלאי שמכבד את עצמו יודע להקים תשתית רשת בבית (CAT6).
מה שאני מציע זה להתקשר לכמה חשמלאים מומלצים ולשאול כל חשמלאי אם הוא יודע להוסיף כבלים ונקודות רשת CAT 6 בנקודות הטלפון בדירה.
אם הוא יודע על מה אתה מדבר, שאל אותו כמה זה עולה ומה זה כולל.
ייתכן שהוא יציע CAT 7, זה גם טוב, שאל כמה עולה ומה ההפרש בין 7 ל-6. אם ההפרש גדול, לך על 6, כי 7 הוא אוברקיל מיותר.
אם הוא לא יודע על מה אתה מדבר, תגיד יפה תודה ותעבור לחשמלאי הבא...
מה שאני מציע זה להתקשר לכמה חשמלאים מומלצים ולשאול כל חשמלאי אם הוא יודע להוסיף כבלים ונקודות רשת CAT 6 בנקודות הטלפון בדירה.
ייתכן שהוא יציע CAT 7, זה גם טוב, שאל כמה עולה ומה ההפרש בין 7 ל-6. אם ההפרש גדול, לך על 6, כי 7 הוא אוברקיל מיותר.
אם הוא לא יודע על מה אתה מדבר, תגיד יפה תודה ותעבור לחשמלאי הבא...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רוב יודעים רק להשחיל כבל זול של טלראן עם 0.01 אחוז נחושת ולאחר שמחברים שום דבר לא עובד כי הם לא אנשי תקשורת...pixies כתב:האמת היא שכיום, כל חשמלאי שמכבד את עצמו יודע להקים תשתית רשת בבית (CAT6).
אם הוא לא יודע על מה אתה מדבר, תגיד יפה תודה ותעבור לחשמלאי הבא......
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בעיקרון לא היית חייב לעשות הכנה מכוון שהקבלן מחויב להכין לך תשתית על ידי צינור נוסף לארון תקשורת.MosheShaby כתב:שלום לכולם ,
תודה לעונים...
אם הבית עוד בבנייה רצוי שתעזר באנשי מקצוע שיכולים להוציא מסמך דרישה לקבלן.
אם הבית כבר בנוי ומאוכלס אתה יכול לדרוש החזרים של הכנת תשתית חדשה.
אם אינך כלל מודע לזכויותיך אני מציע לתיצור קשר עם אנשי מקצוע
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ייתכן שלא דייקתי וחלק מהחשמלאים רק משחילים את הכבל רשת אך לא מחברים שקעים ותקעים בקצוות שלו.
יבגני, תודה על ההבהרות, וטוב לדעת על ההחזר הכספי מהקבלן.
יבגני, תודה על ההבהרות, וטוב לדעת על ההחזר הכספי מהקבלן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"