בעיה עם כיול Audyssey
שלום לכולם,
ברשותי רסיבר: Denon x2300w
רמקולים OmegaAudio OLP501
לצערי הAudyssey מחליט על דעת עצמו שתדרים נמוכם לא נחוצים.
בבדיקת הReference הנחתה על תדרי הבאס, -15DB באזור 50 עד 80 הרץ.
בבדיקת הLevel הסאב מונחת ל-12DB- (הסאב מכוון אל המקסימום LPF ו50 אחוז עוצמה )
לצורך הסר ספק, הכיול לא נמצא בקרבת קיר ( יותר מ50CM מהקיר ).
ברשותי רסיבר: Denon x2300w
רמקולים OmegaAudio OLP501
לצערי הAudyssey מחליט על דעת עצמו שתדרים נמוכם לא נחוצים.
בבדיקת הReference הנחתה על תדרי הבאס, -15DB באזור 50 עד 80 הרץ.
בבדיקת הLevel הסאב מונחת ל-12DB- (הסאב מכוון אל המקסימום LPF ו50 אחוז עוצמה )
לצורך הסר ספק, הכיול לא נמצא בקרבת קיר ( יותר מ50CM מהקיר ).
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
הווליום בסאב גבוה מידי.
תוריד רבע סיבוב ותנסה שוב.
תוריד רבע סיבוב ותנסה שוב.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
תודה רבה.. קראתי את הכל,
לצערי לא היתה לי הזדמנות שקטה לעשות כיול מחדש.
לבנתיים החלטתי ללכת על bypass לרמקולים הקדמיים בלבד, מה שהחזיר אותם לחיים אבל אני בטוח שזה לא קרוב לפוטנציאל של הכל מכוון כראוי.
אני עדיין מתלבט לגבי חשיבות הסאב, אני חושב שבהזדמנות אני ינסה אפילו להוציא אותו. להעביר את ערוץ הlfe לטיפול של הקדמיים.
מדובר בסאב שהוא דיי קומבינה.. הגברה ותיבה של פיליפס עם אלמנט של מורל mw265 שהוא בגדול אלמנט 9 אינץ עם יעוד של מידבאס/וופר.. ככה שמטפס דיי גבוה ולא ממש יורד נמוך. מאבד את האפקטיביות כבר 35 הרץ.
לצערי לא היתה לי הזדמנות שקטה לעשות כיול מחדש.
לבנתיים החלטתי ללכת על bypass לרמקולים הקדמיים בלבד, מה שהחזיר אותם לחיים אבל אני בטוח שזה לא קרוב לפוטנציאל של הכל מכוון כראוי.
אני עדיין מתלבט לגבי חשיבות הסאב, אני חושב שבהזדמנות אני ינסה אפילו להוציא אותו. להעביר את ערוץ הlfe לטיפול של הקדמיים.
מדובר בסאב שהוא דיי קומבינה.. הגברה ותיבה של פיליפס עם אלמנט של מורל mw265 שהוא בגדול אלמנט 9 אינץ עם יעוד של מידבאס/וופר.. ככה שמטפס דיי גבוה ולא ממש יורד נמוך. מאבד את האפקטיביות כבר 35 הרץ.
לאחר שהנמכתי את הסאב וביצעתי כיול מחודש, קיבלתי את התוצאות המצורפות בתמונות.
כנראה שאודסיי מנסה לגרום לרמקולים הקדמיים להיות מאוזניים על ידיי הנמכה של באס וטרבל.
האם יש דרך לערוך ידנית את האקולייזר לאחר כיול? ( ללא ביטול של האודיסיי )
כנראה שאודסיי מנסה לגרום לרמקולים הקדמיים להיות מאוזניים על ידיי הנמכה של באס וטרבל.
האם יש דרך לערוך ידנית את האקולייזר לאחר כיול? ( ללא ביטול של האודיסיי )
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
תצלם את הרמקולים בבקשה ואת נקודת הישיבה שלך,לפי מה שאני רואה הרמקולים האחוריים מאוד קרובים לנקודת הישיבה,תנסה לשנות את הזוית שלא יהיו מכוונים אליך,
בנוסף-לא שומעים בדיינמק ווליום,כי זה "מסרס" את הדינמיות
שומעים בדינמיק EQ
בנוסף-לא שומעים בדיינמק ווליום,כי זה "מסרס" את הדינמיות
שומעים בדינמיק EQ
כיף חיים.
הרמקולים האחוריים אכן מכוונים לנקודת הישיבה, וקרובים מאוד, לצערי אין אפשרות לשנות זוית או להרחיק מכיוון שהרמקולים שקועים בגבס.
אני לא יהיה בבית בסופש אז לא יהיה לי אפשרות לצלם את החדר.
בסופו של דבר מדובר בחדר שינה.
אני ינסה בהזדמנות את הdynamicEQ ויחזיר תשובות.
אני לא יהיה בבית בסופש אז לא יהיה לי אפשרות לצלם את החדר.
בסופו של דבר מדובר בחדר שינה.
אני ינסה בהזדמנות את הdynamicEQ ויחזיר תשובות.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
@royla
בוקר טוב, מה הכוונה ששומעים ב דיינמק ווליום זה "זה מסרס את הדינמיות"?
אני שואל כי, תמיד שאני מסיים לכייל אז הוא שואל אותי אם אני רוצה דינמיק ווליום? Yas או no?, אבל! בלילה עשיתי לרסיבר שחזור הגדרות יצרן וכיילתי מחדש והרסיבר בכלל לא שאל אם אני רוצה להגדיר לו דיינמק ווליום.הוא כן שאל על multeEQ xt reference,כמובן שאישרתי לו, ושאל גם על dynmic EQ,ואישרתי לו, מעניין מאוד מה גרם לו לשינוי בהגדרה הספציפית הזאת. ומה בכלל משנה ברסיבר ה dynamic volume?
בוקר טוב, מה הכוונה ששומעים ב דיינמק ווליום זה "זה מסרס את הדינמיות"?
אני שואל כי, תמיד שאני מסיים לכייל אז הוא שואל אותי אם אני רוצה דינמיק ווליום? Yas או no?, אבל! בלילה עשיתי לרסיבר שחזור הגדרות יצרן וכיילתי מחדש והרסיבר בכלל לא שאל אם אני רוצה להגדיר לו דיינמק ווליום.הוא כן שאל על multeEQ xt reference,כמובן שאישרתי לו, ושאל גם על dynmic EQ,ואישרתי לו, מעניין מאוד מה גרם לו לשינוי בהגדרה הספציפית הזאת. ומה בכלל משנה ברסיבר ה dynamic volume?
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 28/10/2016 13:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·האיטלקי כתב:@royla
בוקר טוב, מה הכוונה ששומעים ב דינמיק ווליום זה "זה מסרס את הדינמיות"?
אני שואל כי, תמיד שאני מסיים לכייל אז הוא שואל אותי אם אני רוצה דינמיק ווליום? Yas או no?, אבל! בלילה עשיתי לרסיבר שחזור הגדרות יצרן וכיילתי מחדש והרסיבר בכלל לא שאל אם אני רוצה להגדיר לו דינמיק ווליום.הוא כן שאל על multeEQ xt reference,כמובן שאישרתי לו, ושאל גם על dynmic EQ,ואישרתי לו, מעניין מאוד מה גרם לו לשינוי בהגדרה הספציפיתr הזאת. ומה בכלל משנה ברסיבר ה dynamic volume?...
להלן הסברים והנחיות מפי המשורר.
http://www.audyssey.com/technologies/dynamic-volume
http://www.audyssey.com/technologies/dynamic-volume/faq
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@istarmini
בוקר טוב יואב, תודה ההיתייחסות יכולתי גם להיכנס לשם, אני צריך תשובה בעיברית שמסכמת את הכל, ושאלתי מה הכוונה למסרס?
אני יודע שאתה מסוגל ליותר תתאמץ קצת יותר בשבילי
בוקר טוב יואב, תודה ההיתייחסות יכולתי גם להיכנס לשם, אני צריך תשובה בעיברית שמסכמת את הכל, ושאלתי מה הכוונה למסרס?
אני יודע שאתה מסוגל ליותר תתאמץ קצת יותר בשבילי
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 28/10/2016 13:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
"סירוס" לאודיו בהקשר הנל.
הכוונה ביטול תדרים נמוכים ותת נמוכים ואי יכולת להתמודד איתם.
תדרים מ- 650hz (בערך) ומטה.
תדרים מתחת ל 650 מאוד מושפעים במיוחד מכלל תופעות אקוסטיות - מבנה הרמקול ומה שמניע אותו - וסביבת הרמקול.
מערכות כיול "אוטומטיות" ה-נפוצות ברסיברים מאוד מתקשות לטפל בתדרים מתחת ל 650hz, או שפשוט מתעלמות מהם או שפשוט מרדדות אותם משמעותית ומתקשות לאזנם.
הכוונה ביטול תדרים נמוכים ותת נמוכים ואי יכולת להתמודד איתם.
תדרים מ- 650hz (בערך) ומטה.
תדרים מתחת ל 650 מאוד מושפעים במיוחד מכלל תופעות אקוסטיות - מבנה הרמקול ומה שמניע אותו - וסביבת הרמקול.
מערכות כיול "אוטומטיות" ה-נפוצות ברסיברים מאוד מתקשות לטפל בתדרים מתחת ל 650hz, או שפשוט מתעלמות מהם או שפשוט מרדדות אותם משמעותית ומתקשות לאזנם.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@itay123
אז שורה תחתונה, אחרי הכיול הוא לא שאל אותי אם אני רוצה את הדינמיק ווליום, וכרגע הוא מכובה, לפי מה שהבנתי ממך עדיף ככה נכון?
אז שורה תחתונה, אחרי הכיול הוא לא שאל אותי אם אני רוצה את הדינמיק ווליום, וכרגע הוא מכובה, לפי מה שהבנתי ממך עדיף ככה נכון?
החלון לא כזה גדול ללא וילון, משהו כמו מטר על מטר, והוא ממקום קצת מעל הגובה הסטנדרטי.
בבחדר קיימות שתי מראות אחת 200CM X40CM על דלת הארון השנייה משהו כמו 150CM X 100CM .
שאתה מתכוון לטיפול אקוסטי אתה מתכוון למשהו כזה?
אם כן יש לי תמונה שתלויה בין שני הרמקולים האחוריים שיכולה לשמש למשהו כזה.
בכל מקרה basstrap קלאסי לא כל כך מתאים לחדר שינה.
בבחדר קיימות שתי מראות אחת 200CM X40CM על דלת הארון השנייה משהו כמו 150CM X 100CM .
שאתה מתכוון לטיפול אקוסטי אתה מתכוון למשהו כזה?
אם כן יש לי תמונה שתלויה בין שני הרמקולים האחוריים שיכולה לשמש למשהו כזה.
בכל מקרה basstrap קלאסי לא כל כך מתאים לחדר שינה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@itay123
אז נכנסתי ללינק ש istarmini שלח לי ולעוד כמה מקומות ואז הבנתי על מה אתה מדבר,כל העניין שאתמול עשיתי כיול מחדש כי שינתי מקום לסב וופר וגם קבלתי מחול כבל איכותי שהזמנתי אז עשיתי את השינוי, פעם ראשונה שזה קורה לי אחרי כיול שאודיסי בכלל לא מציע לי את דיינמק ווליום!! (לפי מה שהבנתי בלימוד שלי היום) איזה כייף לדעת שהשינוי עשה טוב למערכת הכיול, הסאונד בכלל לא מקומפרס התווך תדרים הרבה יותר גדול והכל נשמע הרבה יותר טוב, גם לפני שמעו טוב אבל זה לא היה שם היה חסר משהו, כמו שאנחנו תמיד אומרים שיש מקום לשיפורים והנה הוא הגיע, אומנם לפני הכיול האחרון כמו בכל הכיולים לפני שהוזזתי את הסב מקום, שאודיסי היה מציע לי דיינמק ווליום, הייתי מאשר לו בלי שום סיבה פשוט לא ידעתי את משמעות המילה ומה באמת קורה שהיא נכנסת לפעולה.
אז נכנסתי ללינק ש istarmini שלח לי ולעוד כמה מקומות ואז הבנתי על מה אתה מדבר,כל העניין שאתמול עשיתי כיול מחדש כי שינתי מקום לסב וופר וגם קבלתי מחול כבל איכותי שהזמנתי אז עשיתי את השינוי, פעם ראשונה שזה קורה לי אחרי כיול שאודיסי בכלל לא מציע לי את דיינמק ווליום!! (לפי מה שהבנתי בלימוד שלי היום) איזה כייף לדעת שהשינוי עשה טוב למערכת הכיול, הסאונד בכלל לא מקומפרס התווך תדרים הרבה יותר גדול והכל נשמע הרבה יותר טוב, גם לפני שמעו טוב אבל זה לא היה שם היה חסר משהו, כמו שאנחנו תמיד אומרים שיש מקום לשיפורים והנה הוא הגיע, אומנם לפני הכיול האחרון כמו בכל הכיולים לפני שהוזזתי את הסב מקום, שאודיסי היה מציע לי דיינמק ווליום, הייתי מאשר לו בלי שום סיבה פשוט לא ידעתי את משמעות המילה ומה באמת קורה שהיא נכנסת לפעולה.