רסיבר יאמהה נכבה ישר כשמדליקים (קצר?) - מה עושים?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
נתק את כל חוטי הרמקולים, לוודא שאין סיב של כבל שנוגע בגוף הרסיבר.
לפני שאתה הולך למעבדה, היות ואתה גם ככה מפרק את הכל, תוציא את הרסיבר ממקומו ותסתכל על החיבורים של הרמקולים (ברסיבר) אלרי שניתקת את כל החוטים ותוודא שלא נשאר שום גיד קטנטן של חוט רמקול... אחרי 10 שנים יכול להיות שאחד הגידים קצת התפורר והתיישב במקום לא רצוי ועד שלא תסתכל טוב טוב מקרוב כנראה שלא תבחין בו.
אתה יכול לנסות להעביר את הרסיבר לשולחן בפינת האוכל או למקום מואר אחר ושם אחרי שניקית והסתכלת לחבר שוב לחשמל ולראות מה התוצאה.
היות ואין אחריות גם ככה, אני הייתי פותח את הרסיבר ומסתכל מבפנים לראות אולי משהו שם השתבש (לפעמים אפשר לראות גם בלי להיות טכנאי...), תחפש קבל רופף, או חלקים אלקטרוניים שנראה שעבר זמנם (יבשים, שרופים וכו׳...).
בהצלחה
אתה יכול לנסות להעביר את הרסיבר לשולחן בפינת האוכל או למקום מואר אחר ושם אחרי שניקית והסתכלת לחבר שוב לחשמל ולראות מה התוצאה.
היות ואין אחריות גם ככה, אני הייתי פותח את הרסיבר ומסתכל מבפנים לראות אולי משהו שם השתבש (לפעמים אפשר לראות גם בלי להיות טכנאי...), תחפש קבל רופף, או חלקים אלקטרוניים שנראה שעבר זמנם (יבשים, שרופים וכו׳...).
בהצלחה
מחזק את קודמיי . אין לך מה להפסיד . אני במקומך הייתי מתפרע , פותח את המכסה ומעיף מבט על האלקטרוניקה ה"גסה" (רכיבי THROUGH-HOLE) , שמהווים את מעגל הכוח . פעם אחת גיליתי במקרה דומה שמדובר בנגד מבוקע , לצערי לא הצלחתי למצוא אחד דומה , אבל שווה לנסות . כמו כן , אם יש לך אפשרות , נתק את הלוחות של עיבוד תמונה וקול מאספקת הכוח (הלוחות עם הצ'יפים ורכיבי SMD) - בכדי לבודד את הבעיה למעגל אספקת הכוח או העיבוד.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
אם יש כמה פיוזים על על המעגלים השונים, לפני שאתה מדליק נתק נתק את חלקם, אולי ככה תראה שהפיוז הראשי לא קופץ
אם המכשיר כל פעם נכבה בלחיצת הPOWER (מתוך הידע הדל שלי).
באט לחיצה על הPOWER מקוצר המעגל עם הRELEY (שזו מן קופסא כזו באזור הלוח שמתחבר לחשמל/ הכוח) והוא זה שמקצר המעגלים של השנאי הראשי או החלק האחראי על המגבר עצמו (הסאונד). /--/---/---|
***אין לי כרגע מושג מעבר לזה
אני יודע שה RELEY משמש גם בתור הגנה (עוד לא ידוע לי איך לבדוק אותו אם נגרם בו נזק)
כיבוי המגבר אחרי ה POWER רוב הסיכויים שזו עבודה של הRELEY או הפיוז שמטרתם להגן עליו (במידה והם תקינים)
יתכן ויגרם למגבר נזק חמור אם תכריח דברים לעבוד בכוח
אם המכשיר כל פעם נכבה בלחיצת הPOWER (מתוך הידע הדל שלי).
באט לחיצה על הPOWER מקוצר המעגל עם הRELEY (שזו מן קופסא כזו באזור הלוח שמתחבר לחשמל/ הכוח) והוא זה שמקצר המעגלים של השנאי הראשי או החלק האחראי על המגבר עצמו (הסאונד). /--/---/---|
***אין לי כרגע מושג מעבר לזה
אני יודע שה RELEY משמש גם בתור הגנה (עוד לא ידוע לי איך לבדוק אותו אם נגרם בו נזק)
כיבוי המגבר אחרי ה POWER רוב הסיכויים שזו עבודה של הRELEY או הפיוז שמטרתם להגן עליו (במידה והם תקינים)
יתכן ויגרם למגבר נזק חמור אם תכריח דברים לעבוד בכוח
כנס לקישור ותבדוק אולי זה הקבל במעגל של הממסר ספק כח
https://www.avforums.com/threads/yamaha-rxv1700-power-problem.1533016/
זה תקלה נפוצה בימהה קבל שעולה גרוש וחצי משבית מכשיר שלם.
זה תקלה נפוצה בימהה קבל שעולה גרוש וחצי משבית מכשיר שלם.