שלום רב,
קראתי הרבה בפורום ובאתרים בחו"ל אך אשמח לחוות דעתכם המקצועית כאן.
אני מחפש מקרן לטווח קצר מאוד UST למרחק הקרנה של עד 60-70 ס"מ שיפתח לי תמונה של 100".
מרחק הישיבה מהמסך הינו 6.5 מטרים, כיום אני צופה בטלויזיה 55" שזה דיי קטן למרחק כזה, קיר הטלויזיה מאפשר לי מסך עד 100". המקרן לא הולך להחליף את הטלויזה אלא לשמש בעיקר לצפיית ספורט, ככה שהוא נועד לצפייה דיי בחושך.
אני מעוניין לא לעבור את ה-8K.
הסיבה למקרן כזה הינה:
* מרחק הישיבה מהמסך הינו 6.5 מטרים, התקנת מקרן באמצע הסלון לא אפשרי.
* התקנן מקרן במרחק כשזה מקיר לקיר עולה לא מעט וכמובן עדיין דורש גם התקנה אם כי אסטתית יותר.
* אין צל ממול ורעש מעל הראש.
* רוב הטלויזיות 75" ומעלה עולות מעל 15K.....כרגע.
השאלות שלי הם:
* שמעתי שמקרנים כאלו נועדו להקרנה על קיר וכאשר מקרינים על מסך זה יוצר גלים. האם זה נכון?
* קראתי על המקרן הפילפס screeneo 1590, חביב, לא FHD, יש גם את ה-OPTOMA GT5500 או EH-320ust היקר יותר, יש גם של BenQ' האם למשהו יש נסיון עם מקרנים אלו?
* ישנו גם ה-LG 1000U שעדיין יקר מאוד ובעל עוצמת הארה של 1000 בלבד (כמו הפילפס) וידרוש חדר דיי חשוך.
או בקיצור לרדת מזה, או מקרן "נורמאלי" או כלום.
תודה מראש.
אריה.
ייעוץ לגביי קניית מקרן UST (הקרנה לטווח קרוב מאוד)
-
ArieSerkin
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מה שיוצר את הגלים הוא המסך ולא המקרן. גלים כאלה נוצרים על מסך גדול, ב100 יכולים להיווצר גלים, תלוי במסך ובבד וכמובן כמה אתה תהיה רגיש לגלים. ככל שהמסך יהיה גדול יותר הגלים יהיו יותר גדולים ונראים לעין
בדיוק בגלל זה יש למסכים נגללים מנגנון מתיחה - מעין גומיות לצידי המסך שמותחות את הבד ומונעות גלים בבד. מסך כזה יקר... לגודל 100 אינצ למשל מתחיל באיזור ה4000 ש"ח.
לגבי התקנה רחוקה על קצה הקיר: אין עם זה שום בעייה, יש משדרים אלחוטיים שמייתרים את הצורך בחוטים. כמובן שנקודת חשמל אתה צריך..
מקרני ust כמו שאתה מחפש יתנו לך תמורה פחות טובה לכסף, ואיכות תמונה פחותה בהשוואה למקרן "סטנדרטי" באותו תקציב. בטח שאתה לא צריך להתפשר ולקחת מקרן שאינו fhd (מקרני 4kבמחירים שפויים ממש מעבר לפינה) התקציב שלך די מכובד ומספיק למקרן ביניים פלוס משדר אלחוטי. יש דגמים שמגיעים עם משדר כזה (בתוספת תשלום, Epson 6600 למשל)
בדיוק בגלל זה יש למסכים נגללים מנגנון מתיחה - מעין גומיות לצידי המסך שמותחות את הבד ומונעות גלים בבד. מסך כזה יקר... לגודל 100 אינצ למשל מתחיל באיזור ה4000 ש"ח.
לגבי התקנה רחוקה על קצה הקיר: אין עם זה שום בעייה, יש משדרים אלחוטיים שמייתרים את הצורך בחוטים. כמובן שנקודת חשמל אתה צריך..
מקרני ust כמו שאתה מחפש יתנו לך תמורה פחות טובה לכסף, ואיכות תמונה פחותה בהשוואה למקרן "סטנדרטי" באותו תקציב. בטח שאתה לא צריך להתפשר ולקחת מקרן שאינו fhd (מקרני 4kבמחירים שפויים ממש מעבר לפינה) התקציב שלך די מכובד ומספיק למקרן ביניים פלוס משדר אלחוטי. יש דגמים שמגיעים עם משדר כזה (בתוספת תשלום, Epson 6600 למשל)