זיהוי תקלה
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אנשים טובים שמבינים בטלוויזיות,
יש לי טלוויזיה 42 אינץ' של פיילוט מדגם PILD421CH.
הטלוויזיה נדלקת ונותנת תמונה וסאונד, רק שבעיקר בשולי הטלוויזיה יש ריצוד צבע מעצבן כמו בתמונה המצורפת.
באיזה חלק של הטלוויזיה סביר להניח שהבעיה? עצות כלליות גם יתקבלו
יש לי טלוויזיה 42 אינץ' של פיילוט מדגם PILD421CH.
הטלוויזיה נדלקת ונותנת תמונה וסאונד, רק שבעיקר בשולי הטלוויזיה יש ריצוד צבע מעצבן כמו בתמונה המצורפת.
באיזה חלק של הטלוויזיה סביר להניח שהבעיה? עצות כלליות גם יתקבלו
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20190
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
נראה מוזר שזה מוגבל לאיזור כזה ולא לחצי או כל המסך.
האם הבעיה באה והולכת או שהיא מופיעה באופן קבוע על המסך? והאם זה תמיד מוגבל לחלק הימני שבצילום או שזה מופיע גם באיזורים אחרים?
בעיקרון זה יכול להיות החל מכרטיס ראשי לא טוב ועד למגע לא טוב של האלקטרוניקה עם הפאנל.
יכול להיות שזו בעיה בלוח ה-TCON או החיבורים\מגעים שלו עם אלקטרוניקה של הפאנל.
בכל אופן, אני לא רוצה להטעות. אני ממש לא בטוח מה הבעיה.
האם הבעיה באה והולכת או שהיא מופיעה באופן קבוע על המסך? והאם זה תמיד מוגבל לחלק הימני שבצילום או שזה מופיע גם באיזורים אחרים?
בעיקרון זה יכול להיות החל מכרטיס ראשי לא טוב ועד למגע לא טוב של האלקטרוניקה עם הפאנל.
יכול להיות שזו בעיה בלוח ה-TCON או החיבורים\מגעים שלו עם אלקטרוניקה של הפאנל.
בכל אופן, אני לא רוצה להטעות. אני ממש לא בטוח מה הבעיה.
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

הבעיה מופיעה בשולי המסך באופן די סימטרי (זאת אומרת, קיים ריצוד דומה גם בצד שמאל), בנוסף אני יכול להגיד שהוא נראה לעין בעיקר כשהתמונה "רצה" ומתחלפים על פני המסך אובייקטים וצבעים ופחות כאשר התמונה סטטית.
צילמתי סרטון שמציג את הבעיה אבל לא הייתה אפשרות להעלות אותו לפורום. הנה קישור יוטיוב שלו:
צילמתי סרטון שמציג את הבעיה אבל לא הייתה אפשרות להעלות אותו לפורום. הנה קישור יוטיוב שלו:
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
במקרה הזה ההימור שלי (מאחר ואני לא ממש בטוח) הוא שהוא הראשי דורש החלפה.
ויכול להיות שזאת בעיית מגעים בין הלוחות.
ניסית להחליף כניסת HDMI? ניסית לחבר אולי מחשב או מקור נוסף כדי לבדוק אם זה לא הממיר?
ויכול להיות שזאת בעיית מגעים בין הלוחות.
ניסית להחליף כניסת HDMI? ניסית לחבר אולי מחשב או מקור נוסף כדי לבדוק אם זה לא הממיר?
- Victormihov
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
היה לי משהו דומה והבעיה היית בכבל hdmi
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

לא מדובר בבעיה בכבל או בממיר כי את הבדיקה עשיתי כשהשאלתי את הכבל מממיר ההוט בסלון שמחובר לטלוויזיה שם ואין בעיות בתמונה
- Victormihov
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אז הטיוי דפוק נו...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Victormihov
זה שהטיוי דפוק הבנו גם בלי הארה שלך. השאלה היתה איזה חלק דפוק ב"טיוי"?
@Ashkenazzio
אם ניסית לחבר גם את הממיר השני והבעיה עדיין קיימת, אז *כנראה* הבעיה בלוח הראשי של הטלויזיה.
זה שהטיוי דפוק הבנו גם בלי הארה שלך. השאלה היתה איזה חלק דפוק ב"טיוי"?
@Ashkenazzio
אם ניסית לחבר גם את הממיר השני והבעיה עדיין קיימת, אז *כנראה* הבעיה בלוח הראשי של הטלויזיה.
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

תודה על חוות הדעת. איך קוראים לו באנגלית? Main Board?
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

הייי חברים, הבעיה עדיין לא נפתרה ואשמח אם מישהו נתקל בה פעם ויוכל לזהות.
כעדכון אני יכול לספר שהחלפתי כרטיס T-Con והבעיה נמשכת
כעדכון אני יכול לספר שהחלפתי כרטיס T-Con והבעיה נמשכת
מתוך כל הסרטונים שבעולם שלא היה שום היגיון לצלם אותם במצב portrait, אני חושב ששלך הכי לא הגיוני.
זה טלפון, אפשר לסובב אותו! את המסך של המחשב אי אפשר!
בכל זאת אנסה לעזור. אמרת שזה קורה פחות כשהתמונה סטטית. אתה יכול לבדוק תמונה סטטית לחלטין ולבדוק אם זה קורה בכלל?
אני מנחש שאם זה לא קורה בכלל בתמונה סטטית, אז כנראה שזו לא בעיה של חיבורים. הייתי מנחש בעיה בקבלים שעל הלוח שאולי צריך להחליף אותם.
בכל זאת אנסה לעזור. אמרת שזה קורה פחות כשהתמונה סטטית. אתה יכול לבדוק תמונה סטטית לחלטין ולבדוק אם זה קורה בכלל?
אני מנחש שאם זה לא קורה בכלל בתמונה סטטית, אז כנראה שזו לא בעיה של חיבורים. הייתי מנחש בעיה בקבלים שעל הלוח שאולי צריך להחליף אותם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@leyaniv
יש הרבה מסכי מחשב שניתן לסובב. ראה את מסכי ה-U (וכנראה ה-P) של דל. ויש גם להרבה חברות אחרות את הפיצ'ר. זה נקרא PIVOT.
יש הרבה מסכי מחשב שניתן לסובב. ראה את מסכי ה-U (וכנראה ה-P) של דל. ויש גם להרבה חברות אחרות את הפיצ'ר. זה נקרא PIVOT.
·TheCoolest כתב:@leyaniv
יש הרבה מסכי מחשב שניתן לסובב. ראה את מסכי ה-U (וכנראה ה-P) של דל. ויש גם להרבה חברות אחרות את הפיצ'ר. זה נקרא PIVOT....
כפרה עליך, אני יושב פה עם שלושה מסכים של דל בתצורת PLP, אבל אני דואג לאדם הפשוט שאין לו PIVOT מול הפרצוף בכל רגע נתון.
וגם ה-PIVOT לא פותר את הבעיה שאם מכניסים לפריים את כל הטלויזיה אז 80 אחוז מהשטח של הצילום לא רלוונטי.
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

צילמתי בצורה הזאת כי היה לי חשוב להראות ב"זום" את הריצודים כי חשבתי שאולי זה יעזור למי שנתקל בהם או מבין מאיפה הם יכולים להגיע לזהות. בכל מקרה תודה על העזרה, אני אבדוק בתמונה סטטית בקרוב, כרגע יכול להגיד שבמסך הכחול של לפני שהוא מקבל SIGNAL אין ריצודים בכלל, אם זה מייצג את מה שרצית לבדוק.leyaniv כתב:מתוך כל הסרטונים שבעולם שלא היה שום היגיון לצלם אותם במצב portrait, אני חושב ששלך הכי לא הגיוני.
אני מנחש שאם זה לא קורה בכלל בתמונה סטטית, אז כנראה שזו לא בעיה של חיבורים. הייתי מנחש בעיה בקבלים שעל הלוח שאולי צריך להחליף אותם....
בינתיים אני מנסה להבין אבל - בעיה בכבלים של איזה לוח? אני בראש של לקנות לוח חדש ולהחליף את כולו
·Ashkenazzio כתב:צילמתי בצורה הזאת כי היה לי חשוב להראות ב"זום" את הריצודים כי חשבתי שאולי זה יעזור למי שנתקל בהם או מבין מאיפה הם יכולים להגיע לזהות. בכל מקרה תודה על העזרה, אני אבדוק בתמונה סטטית בקרוב, כרגע יכול להגיד שבמסך הכחול של לפני שהוא מקבל SIGNAL אין ריצודים בכלל, אם זה מייצג את מה שרצית לבדוק.......
בינתיים אני מנסה להבין אבל - בעיה בכבלים של איזה לוח? אני בראש של לקנות לוח חדש ולהחליף את כולו...
קבלים, לא כבלים. קבלים אלקטרוליטיים זולים נוטים להיות לא אמינים ולהתחיל לזייף ואפילו לנזול אחרי כמה שנים של שימוש.
הייתי מנסה עוד צבעים חוץ מכחול. אפילו תמונה צבעונית כלשהי אם אפשר. אם ההפרעה הזאת תלויה בתזוזה של התמונה (כלומר לא קורת כשהתמונה סטטית) אז לדעתי זה אומר שהכל בפנים מחובר כמו שצריך. בנוסף אם אפשר להסתכל על הלוח הראשי ועל הקבלים שלו. לראות אם רואים דברים בסגנון הזה:
http://www.repeater-builder.com/motorol ... 5+c636.jpg
או אם הקבלים שם הם לא SMD אז לבדוק אם הראש שלהם נפוח כמו שרשום כאן
http://www.capacitorlab.com/visible-failures/
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

@leyaniv
·היי שוב תודה, בדקתי את הטלוויזיה בתמונה סטטית וכמו שאתה יכול לראות קיימים ריצודים. יכול להיות שטעיתי מראש לגבי זה שהתמונה מרצדת רק בתמונה זזה וזה סתם היה נדמה לי.
בנוסף גם פתחתי את הטלוויזיה ובחנתי את הכרטיסים. לא זיהיתי אף שינוי צבע, צורה או משהו לא נורמלי בקבלים או בשאר הכרטיסים.
עוד משהו אחד, כשהפעלתי את הטלוויזיה שמתי לב שהבעיה עוד יותר חמורה מאשר קודם, אז החזרתי את כרטיס ה T-Con הקודם והחומרה של הבעיה חזרה להיות כשהייתה. לכן אני לא שולל שהבעיה יכולה להיות גם בכרטיס הT-Con ופשוט נמכר לי אחד פגום כשחשבתי שקיבלתי אחד חדש ותקין.
·היי שוב תודה, בדקתי את הטלוויזיה בתמונה סטטית וכמו שאתה יכול לראות קיימים ריצודים. יכול להיות שטעיתי מראש לגבי זה שהתמונה מרצדת רק בתמונה זזה וזה סתם היה נדמה לי.
בנוסף גם פתחתי את הטלוויזיה ובחנתי את הכרטיסים. לא זיהיתי אף שינוי צבע, צורה או משהו לא נורמלי בקבלים או בשאר הכרטיסים.
עוד משהו אחד, כשהפעלתי את הטלוויזיה שמתי לב שהבעיה עוד יותר חמורה מאשר קודם, אז החזרתי את כרטיס ה T-Con הקודם והחומרה של הבעיה חזרה להיות כשהייתה. לכן אני לא שולל שהבעיה יכולה להיות גם בכרטיס הT-Con ופשוט נמכר לי אחד פגום כשחשבתי שקיבלתי אחד חדש ותקין.
יכול להיות שהבעיה נהיית חמורה יותר ופחות בגלל שכל הוצאה והחזרה של הכרטיס מזיזה דברים באזור שגורם לבעיה. כלומר זה לא בהכרח אומר שהכרטיסים עצמם פגומים. גם אם אני לא טועה, כרטיס T-CON פגום יכול לגרום לקווים אנכיים אבל לא אופקיים. בכל מקרה, אולי שווה לנסות לנקות עם אלכוהול לחיטוי את נקודות המגע של הכבלים שנכנסים לכרטיס הזה אם לא עשית את זה עדיין. בתמונה זה נראה שהקווים מפסיקים כולם בנקודה ספציפית, אולי זה מעיד על משהו? אולי על בעיה בפאנל דווקא? מצטער אבל אני לא חושב שאני יכול להיות מועיל יותר מזה עם הידע שיש לי...
-
Ashkenazzio
-
- חבר שרק התחיל

·אחד הכרטיסים כבר נוקה ולא נראה שזה פתר את הבעיה. לגבי בעיה בפאנל - למה הכוונה? אני באמת לא מבין בזה כמו שאני פשוט נחוש לתקן אותה אז תצטרך לפרטleyaniv כתב:יכול להיות שהבעיה נהיית חמורה יותר ופחות בגלל שכל הוצאה והחזרה של הכרטיס מזיזה דברים באזור שגורם לבעיה. כלומר זה לא בהכרח אומר שהכרטיסים עצמם פגומים. גם אם אני לא טועה, כרטיס T-CON פגום יכול לגרום לקווים אנכיים אבל לא אופקיים. בכל מקרה, אולי שווה לנסות לנקות עם אלכוהול לחיטוי את נקודות המגע של הכבלים שנכנסים לכרטיס הזה אם לא עשית את זה עדיין. בתמונה זה נראה שהקווים מפסיקים כולם בנקודה ספציפית, אולי זה מעיד על משהו? אולי על בעיה בפאנל דווקא? מצטער אבל אני לא חושב שאני יכול להיות מועיל יותר מזה עם הידע שיש לי......