ספקים שלא דורשים תשלום על כתובת ip חיצונית
-
eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
אני כרגע בחיפושי ספק במקום בזב"ל שלא קיבלתי מהם שירות ראוי.
תחילה חשבתי על אקספון שבדקתי לפני כמה חודשים ובזמנו קיבלתי ip חיצוני ברגע שביקשתי.
מסתבר שהיום הם דורשים 30 ש"ח נוספים בשביל ip קבוע ואחרת אתה מקבל כתובת מאוחרי NAT. כלומר לדוגמא 48 ש"ח על ספק + ip חיצוני (ללא תשתית). להוסיף חטא על פשע, נציגי המכירות אומרים כן כן על "ip חיצוני" בלי להבין על מה מדובר ומפנים לשירות הטכני שמחזיר אותך לשירות לקוחות לבקש "ip קבוע".... הייתי צריך לרדוף אחריהם 3 ימים עד שהצלחתי להתנתק מהם (בעבר הצלחתי להתנתק מהם תוך 5 דקות ללא בעיות). אני לא יודע אם אני מקולל או שהשירות בכל החברות הולך ומידרדר.
התקשרתי גם ל-ccc שהייתי מרוצה מהשירות שלהם בשירותי אירוח לפני שנים, וכאן רוצים 70 ש"ח! על ספק 100 מגה + כתובת ip חיצונית (ללא תשתית). לפחות ccc אמרו את המחיר במפורש לפני שחיברו אותי.
חוץ מהוט נט ובזב"ל יש עוד ספקים שנותנים כתובת ip חיצונית ללא תשלום (או בתשלום ממש סימלי)?
תחילה חשבתי על אקספון שבדקתי לפני כמה חודשים ובזמנו קיבלתי ip חיצוני ברגע שביקשתי.
מסתבר שהיום הם דורשים 30 ש"ח נוספים בשביל ip קבוע ואחרת אתה מקבל כתובת מאוחרי NAT. כלומר לדוגמא 48 ש"ח על ספק + ip חיצוני (ללא תשתית). להוסיף חטא על פשע, נציגי המכירות אומרים כן כן על "ip חיצוני" בלי להבין על מה מדובר ומפנים לשירות הטכני שמחזיר אותך לשירות לקוחות לבקש "ip קבוע".... הייתי צריך לרדוף אחריהם 3 ימים עד שהצלחתי להתנתק מהם (בעבר הצלחתי להתנתק מהם תוך 5 דקות ללא בעיות). אני לא יודע אם אני מקולל או שהשירות בכל החברות הולך ומידרדר.
התקשרתי גם ל-ccc שהייתי מרוצה מהשירות שלהם בשירותי אירוח לפני שנים, וכאן רוצים 70 ש"ח! על ספק 100 מגה + כתובת ip חיצונית (ללא תשתית). לפחות ccc אמרו את המחיר במפורש לפני שחיברו אותי.
חוץ מהוט נט ובזב"ל יש עוד ספקים שנותנים כתובת ip חיצונית ללא תשלום (או בתשלום ממש סימלי)?
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3845
נסה 013 הם לא שמים לקוחות מאחורי nat אבל המחיר שלהם בערך כמו ב 014
- Eliran_w
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
כולם דורשים כסף על IP קבוע.
כי תחשוב שזה כתובת שאתה משכיר בשבילך ושאף אחד לא יכול לגעת בא. זה שירות וכיום שירות עולה כסף.
כי תחשוב שזה כתובת שאתה משכיר בשבילך ושאף אחד לא יכול לגעת בא. זה שירות וכיום שירות עולה כסף.
- alonrod
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 503
שים לב שהוא לא רוצה כתובת קבועה, רק ללא NAT...
-
eran405
-
- אחראי תחום רשתות

אכן הדבר היחיד שאני צריך כתובת ip אמיתית שאפשר להתחבר אליה דרך האינטרנט (בניגוד לכתובת ip שמאחורי NAT ואי אפשר להגיע אליה מהאינטרנט). אין בעיה שהכתובת תתחלף כל פעם שאני מתחבר לאינטרנט (זה האמת בדיוק מה שיש לי היום).
אני חושב שהבעיה היא בספקים שלא נותנים "שירות" של כתובת חיצונית, אלא רק של כתובת קבועה ואז זה עולה בהתאם....
אני חושב שהבעיה היא בספקים שלא נותנים "שירות" של כתובת חיצונית, אלא רק של כתובת קבועה ואז זה עולה בהתאם....
- koby50
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 483
-
eran405
-
- אחראי תחום רשתות

שוב להבהיר, בספקים כמו בזב"ל והוטנט (ו-013 לפי מר יאיר) בחבילת אינטרנט רגילה אתה מקבל כתובת ip רגילה/חיצונית שאפשר להתחבר אליה מהאינטרנט.
לפחות מניסויני, באקספון אתה מקבל כתובת שמתחילה ב-10 (לדוגמא 10.1.2.3), זאת אינה כתובת אמיתית באינטרנט אלא כתובת ברשת פנימית של אקספון - כלומר אתה מאחורי ה-NAT של אקספון ולכן לא יתאפשר לפתוח חיבורים מהאינטרנט לכיוון המחשב שלך.
באקספון ו-ccc (ממה שביררתי) אין אפשרות לקבל כתובת ip רגילה משתנה אלא רק שירות של כתובת קבועה - כלומר לא רק שהכתובת היא כתובת אינטרנט אמתית אלא מובטח לך שהיא תישאר קובעה כל עוד שאתה משלם להם. למיטב הבנתי זה דבר חשוב לשרתים עסקיים וכאלה אבל ממש לא השימוש שלי. לצערי אין להם אופציה אחרת של ip חיצוני ללא תוספת עלות (או תוספת ממש סימלית).
יש עוד ספקים עם כתובת ip חיצוניות חוץ מהוט נט, בזב"ל ו-013?
לפחות מניסויני, באקספון אתה מקבל כתובת שמתחילה ב-10 (לדוגמא 10.1.2.3), זאת אינה כתובת אמיתית באינטרנט אלא כתובת ברשת פנימית של אקספון - כלומר אתה מאחורי ה-NAT של אקספון ולכן לא יתאפשר לפתוח חיבורים מהאינטרנט לכיוון המחשב שלך.
באקספון ו-ccc (ממה שביררתי) אין אפשרות לקבל כתובת ip רגילה משתנה אלא רק שירות של כתובת קבועה - כלומר לא רק שהכתובת היא כתובת אינטרנט אמתית אלא מובטח לך שהיא תישאר קובעה כל עוד שאתה משלם להם. למיטב הבנתי זה דבר חשוב לשרתים עסקיים וכאלה אבל ממש לא השימוש שלי. לצערי אין להם אופציה אחרת של ip חיצוני ללא תוספת עלות (או תוספת ממש סימלית).
יש עוד ספקים עם כתובת ip חיצוניות חוץ מהוט נט, בזב"ל ו-013?
- koby50
-
- חבר פעיל מאוד

האם מדובר באותה כתובת IP קבועה שמשמשת גם לחיבור מצלמות?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
מה הבעיה לעבור ספק ולשלם יותר?
סה"כ הדיון סובב על שני ספקי אינטרנט ברמת המחיר הנמוכה ביותר וטבעי ומקובל שהמוצר יהיה נחות מאשר זה של הספקים היותר מבוססים - לעניין זה מדובר בכמות כתובות ה-IPv4 שספק האינטרנט יכול להקצות ללקוחותיו (ולכן אתה נמצא מאחורי NAT בתור לקוח).
בשורה התחתונה כוונת המשורר היא שאל תקנה סוזוקי אלטו ותצפה למוצר ברמה של מרצדס E.
סה"כ הדיון סובב על שני ספקי אינטרנט ברמת המחיר הנמוכה ביותר וטבעי ומקובל שהמוצר יהיה נחות מאשר זה של הספקים היותר מבוססים - לעניין זה מדובר בכמות כתובות ה-IPv4 שספק האינטרנט יכול להקצות ללקוחותיו (ולכן אתה נמצא מאחורי NAT בתור לקוח).
בשורה התחתונה כוונת המשורר היא שאל תקנה סוזוקי אלטו ותצפה למוצר ברמה של מרצדס E.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
כבר פתחתי שרשור בנושא: http://www.hometheater.co.il/vt262129.html
למה לפתוח דיון חדש? אפשר, בבקשה, לאחד את השרשורים?
למה לפתוח דיון חדש? אפשר, בבקשה, לאחד את השרשורים?
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- koby50
-
- חבר פעיל מאוד

מדובר על כתובת IP קבועה סטטית?
-
eran405
-
- אחראי תחום רשתות

·שלגון כתב:כבר פתחתי שרשור בנושא: http://www.hometheater.co.il/vt262129.html
למה לפתוח דיון חדש? אפשר, בבקשה, לאחד את השרשורים?...
צודק. לפני שפתחתי את השרשור חיפשתי אבל לא מצאתי את זה. זה אפילו שירשור יחסית טרי, מצטער שלא ראיתי אותו.
אתה באמת קיבלת ip חיצוני מאקספון ללא תשלום לפני פחות משבועיים? כי השבוע הם כבר לא מוכנים
לא. לא מדובר על כתובת IP קבועה סטטית. הסברתי לעיל כמיטב יכולתי על מה כן מדובר.koby50 כתב:מדובר על כתובת IP קבועה סטטית?...
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
זה חדש שכל הספקיות מגדירות net ללקוח?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- גיל37
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2890
·זה NAT.mp3lll כתב:זה חדש שכל הספקיות מגדירות net ללקוח?...
וזה לא אצל כל הספקיות, אלא רק אצל הקטנות יותר ש- Pool הכתובות האמיתיות שלהן מצומצם יחסית לכמות המנויים שלהן.
פשוט יוצאים מתוך הנחה שלרוב הגולשים זה לא מפריע.
בכל מקרה היה ראוי להאיץ כבר את המעבר ל IPV6, לא מבין מה מחכים עם זה.
- koby50
-
- חבר פעיל מאוד

כשאתה מדבר על כתובת IP , מדובר על כתובת IP של האינטרנט
כמו שאתה מחפש בגוגל http://myip.israel.net/ ?
האם מדובר על הכתובת הזאת?
כמו שאתה מחפש בגוגל http://myip.israel.net/ ?
האם מדובר על הכתובת הזאת?
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
·גיל37 כתב:·זה NAT.......
וזה לא אצל כל הספקיות, אלא רק אצל הקטנות יותר ש- Pool הכתובות האמיתיות שלהן מצומצם יחסית לכמות המנויים שלהן.
פשוט יוצאים מתוך הנחה שלרוב הגולשים זה לא מפריע.
בכל מקרה היה ראוי להאיץ כבר את המעבר ל IPV6, לא מבין מה מחכים עם זה....
פעמים כתבתי nat וזה תיקן!!
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
@eran405
·
לא, זה קרה כשעברתי לפני משהוא בין חצי שנה לשנה.
·
לא, זה קרה כשעברתי לפני משהוא בין חצי שנה לשנה.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
- raiden
-
- חבר פעיל

- תגובות: 56
בדיוק עכשיו ירדתי מהקו עם נציג מכירות של טריפל סי. אני עושה סבב השוואת מחירים כדי לעבור לספק חדש.
הנציג נראה מבין עניין ואמר לי שיש תוספת של 15 ש"ח כדי לעבור לחבילה עסקית. בתמורה מקבלים IP חיצוני ו30% רוחב פס מובטח.
שאלתי אותו אם זה IP קבוע והוא הדגיש שלא. זה רק IP חיצוני. הוא ידע מה זה NAT כשדיברתי איתו.
חשוב לי IP חיצוני. לא קריטי אם זה קבוע או לא. לא אכפת לי אם יש תוספת תשלום. רק רוצה לדעת כמה זה. אולי דווקא עדיף לשלם קצת יותר כי ככה זה מובטח בחוזה.
אני אעדכן לגבי שיחות עם חברות נוספות.
הנציג נראה מבין עניין ואמר לי שיש תוספת של 15 ש"ח כדי לעבור לחבילה עסקית. בתמורה מקבלים IP חיצוני ו30% רוחב פס מובטח.
שאלתי אותו אם זה IP קבוע והוא הדגיש שלא. זה רק IP חיצוני. הוא ידע מה זה NAT כשדיברתי איתו.
חשוב לי IP חיצוני. לא קריטי אם זה קבוע או לא. לא אכפת לי אם יש תוספת תשלום. רק רוצה לדעת כמה זה. אולי דווקא עדיף לשלם קצת יותר כי ככה זה מובטח בחוזה.
אני אעדכן לגבי שיחות עם חברות נוספות.
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3845
למה ללכת על הספקים האלה שגובים דמי פרוטקשן
אם בספקים 014 013 מקבלים איפי חיצוני רגיל ללא NAT
וללא בטיח אם אתה רוצה איפי קבוע זה תוספת של 5.90 לדוגמה ב 014
לגבי 013 אני לא יודע
לגבי 013 אני לא יודע
- koby50
-
- חבר פעיל מאוד

·לפי מה שהבנתי ממנו IP קבוע למצלמות לא מתאים למה שהוא מתאר..MrYair כתב:למה ללכת על הספקים האלה שגובים דמי פרוטקשן
לגבי 013 אני לא יודע...