מה העוצמה שעלי לקבוע ברסיבר לפני ביצוע כיול ב Audyssey?
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
אני שואל שאלה זו בעקבות המאמר הזה:: Audyssey sets the levels to be 75dB with the supplied test tone, when the Master Volume is set at 0
This is the standard Reference level that FILMS are mixed at.
Audyssey requires this level so that Dynamic EQ and dynamic volume will work correctly to always provide the correct tonal balance for when you are listening at levels less than 0 on the master volume.
leave Dynamic Volume turned off for now, but have DynamicEQ turned on
how close is your seating position (where you put the Audyssey mic) to the sepakers
Typically when watching movies I have my master volume at -10dB and i'm sitting around 3m away from the speakers/ screen
This is the standard Reference level that FILMS are mixed at.
Audyssey requires this level so that Dynamic EQ and dynamic volume will work correctly to always provide the correct tonal balance for when you are listening at levels less than 0 on the master volume.
leave Dynamic Volume turned off for now, but have DynamicEQ turned on
how close is your seating position (where you put the Audyssey mic) to the sepakers
Typically when watching movies I have my master volume at -10dB and i'm sitting around 3m away from the speakers/ screen
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
זה לא משנה מה העוצמה של הרסיבר,האודסי משדר בעוצמה לבד,בלי קשר לרסיבר בכלל,
http://www.hometheater.co.il/vt215565.html
http://www.hometheater.co.il/vt215565.html
כיף חיים.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
מה שכתוב בטקסט שציטטת הוא שלאחר הכיול, הרמקולים יוציאו עוצמה של 75dB RMS כשכפתור הווליום ברסיבר שלך על 0 (לא 0 ווליום אלא 0dB, זה כמעט פול-ווליום)
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
-
masteraudio
- חבר ותיק

משהו מוזר לאחר הכיול קיבלתי הניתה שך 12- DB בסאב-וופר SVS PB1000.
ובכלל בכל הרמקולים ישנה הנחתה משמעותית, האים זה תקין?
ביצעתי כיול מלא של 8 נקודות.
ובכלל בכל הרמקולים ישנה הנחתה משמעותית, האים זה תקין?
ביצעתי כיול מלא של 8 נקודות.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תקין זו שאלה של השקפה.
אצלי בכמה פעמים הכיול של אודיסי הנחית את הסנטר ב 5dB ואני תיקנתי ידנית לאחר הכיול. אבל אני שמתי לב שזה מאוד תלוי בתנאי הכיול, למשל אם לא נשמר שקט מוחלט בזמן הכיול, אם קצת זלזלתי בהקפדה על הצבת המיקרופון באותו גובה בכל המקומות, או אפילו בסדר שבו הצבתי את המיקרופון.
כרגע אני מרוצה מתוצאות הכיול האחרון אבל בחיי שבאותה פעם נאלצתי להשתין ברגים ולחרבן קוביות עד שהתגברתי על אינסוף בעיות קטנות שהפריעו לכיול להסתיים בהצלחה.
אצלי בכמה פעמים הכיול של אודיסי הנחית את הסנטר ב 5dB ואני תיקנתי ידנית לאחר הכיול. אבל אני שמתי לב שזה מאוד תלוי בתנאי הכיול, למשל אם לא נשמר שקט מוחלט בזמן הכיול, אם קצת זלזלתי בהקפדה על הצבת המיקרופון באותו גובה בכל המקומות, או אפילו בסדר שבו הצבתי את המיקרופון.
כרגע אני מרוצה מתוצאות הכיול האחרון אבל בחיי שבאותה פעם נאלצתי להשתין ברגים ולחרבן קוביות עד שהתגברתי על אינסוף בעיות קטנות שהפריעו לכיול להסתיים בהצלחה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- RobotCop
- חבר ותיק

12dB זה המקסימום שהמערכת יכולה להגביר או להחליש. זה כנראה אומר שהווליום של הסאב שלך מאוד מאוד חזק.masteraudio כתב:לאחר הכיול קיבלתי הניתה שך 12- DB בסאב-וופר SVS PB1000....
וודא שבורר הווליום של הסאב נמצא באמצע הדרך ושכפתור של חיתוך התדרים (Cutoff) פתוח לגמרי.
עוד משהו שאולי אפשר לעשות, תראה אם יש לך בורר על הסאב של +4dB ו -10dB. אם יש לך דבר כזה, שים אותו על -10dB.
-
masteraudio
- חבר ותיק

בורר הווליום בסאב נימצא על קצת פחות מהחצי, הפאזה על 0 והקרוס נימצא על מצב LFE עד הסוף.
בזמן הכיול היה שקט מוחלט, המיקרופון בגובה האוזנים וכל שלב נעשה לפי ההוראות, אבל משמוזר קצת הוא שכאילו מעוצמה של 20- DB שאני מגביר את הווליום כאילו אין שינוי בעוצמה הכללית.
בזמן הכיול היה שקט מוחלט, המיקרופון בגובה האוזנים וכל שלב נעשה לפי ההוראות, אבל משמוזר קצת הוא שכאילו מעוצמה של 20- DB שאני מגביר את הווליום כאילו אין שינוי בעוצמה הכללית.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- RobotCop
- חבר ותיק

נשמע קצת לא הגיוני.
תבדוק אולי פאזות הפוכות בין הרמקולים (סתם ניחוש) ואם לא עובד נסה להחזיר את הרסיבר להגדרות הראשונית ותתחיל שוב תוך כדי שאתה מוודא שאף אחד מהמגברים שלך לא נמצא על +4dB (גם חיבור XLR זה +4dB, אם יש לך כאלה תעביר לRCA רגיל).
תבדוק אולי פאזות הפוכות בין הרמקולים (סתם ניחוש) ואם לא עובד נסה להחזיר את הרסיבר להגדרות הראשונית ותתחיל שוב תוך כדי שאתה מוודא שאף אחד מהמגברים שלך לא נמצא על +4dB (גם חיבור XLR זה +4dB, אם יש לך כאלה תעביר לRCA רגיל).
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
-
masteraudio
- חבר ותיק

מה הערך התקין או המקובל?
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000