הזדכות על מעמ במשלוח מBUY2USA

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #1 

אני עוסק מורשה. שלחתי חבילה דרך BUY2USA שמכילה מוצרים שאני יכול להצהיר עליהם כהוצאה מוכרת ולהזדכות על המעמ.
ערך החבילה פחות מ1000$ והמוצר היקר ביותר הוא 300$.

בקבלה שהם מספקים נרשם מעמ באופן כללי בדולרים על כל המוצרים ולא פר מוצר

כמה שאלות למי שמכיר:
1. האם אני בכלל יכול לרשום כהוצאה מוכרת מוצרים מיובאים מחול ביבוא אישי ללא רשימון פרטני?
2. האם אני יכול להזדכות על המעמ למרות שאין פירוט פר מוצר? (יש לי קבלות שמפרטות מחירי המוצרים, אבל לא בקבלה של B2U)

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

לא כדאי לשאול שאלות כאלו את רואה החשבון שלך?? או יועץ המס שלך?

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #3 

אני מגיש דוחות לבד...

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

כן וכן בהנחה ומע"מ יאשרו לך את זה (לפי החוק יש ברשותם אפשרות לאשר "מסמך אחר" [למיטב זכרוני זה הניסוח] כקביל לצורך רישום כמע"מ תשומות). צריך לפנות לפקיד השומה הרלוונטי ולהציג את הנושא.

אגב, עם UPS ו-Fedex לדוגמה אין בעיה כזו שכן על אף שהם מבצעים את השחרור במסגרת שחרור מהיר ע"י רשימון קולקטיבי אתה בתור לקוח מקבל חשבונית מס שנכלל בתוכה גם המע"מ ששולם לרשויות (הוא נכלל שם בתור מרכיב מע"מ של החשבונית) ואותה כמובן אין בעיה לזקוף.

הבעיה עם BUY2USA היא שהם עוסק זר (ובנוסף אינו רשום בישראל) שמשתמש בשירותים של חברות מקומיות בארץ - BUY2USA גובים מהצרכן ואילו החברות האלו גובות מהם. הבעיה כמובן זה שאין שום אינטרקציה בינן לבין הצרכן מבחינה חשבונאית.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #5 

לכל הפחות שיבקש את רשימון היבוא הקולקטיבי של העמיל של buy2usa גם אם יוסתרו השורות הלא רלבנטיות ותשאיר השורה שלו.
בלי זה אני בספק אם אפשר יהיה להכיר
כי אין לו אסמכתא לתשלום בפועל של המע״מ בגין יבוא הפריטים. יש לו חיוב של צד ג׳ שלא מוכיח ששולם המע״מ ביבוא אלא רק שמישהו לכאורה גבה הוצאות בגינו.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”