מנורות - מה לקנות?
הי
יש לי מגבר וינסנט 236 שאני מאד מרוצה ממנו
http://www.stereophile.com/integratedam ... Zu8uHTo.97
למגבר 3 מנורות 12ax7
בזמן האחרון שמתי לב שיש רעש hiss קבוע ללא קשר לווליום ואחרי חיפוש קצר ברשת הבנתי שזו אכן בעיה שלו (כמו גם של מגברים היברידיים אחרים) הרעש לא נשמע כאשר מושמעת מוזיקה אבל העובדה שהוא שם קצת מטרידה
יש שהמליצו להחליף את המנורות וכיוון שהמגבר כבר מעל 5 שנים חשבתי שזה רעיון טוב בכל מקרה
חיפשתי ב ebay ומצאתי מלא אפשרויות מכמה עשרות שקלים למנורה ועד אלפי שקלים
מישהו יכול להמליץ מה כדאי לקנות , למה יש הפרשים כאלו במחירים ?
ראיתי גם שמוכרים מנורות תואמות (matched) , אני מניח שזה נכון כאשר מספר המנורות זוגי - מה קורה במצב הזה שיש 3 מנורות?
תודה
מועדים לשמחה
יש לי מגבר וינסנט 236 שאני מאד מרוצה ממנו
http://www.stereophile.com/integratedam ... Zu8uHTo.97
למגבר 3 מנורות 12ax7
בזמן האחרון שמתי לב שיש רעש hiss קבוע ללא קשר לווליום ואחרי חיפוש קצר ברשת הבנתי שזו אכן בעיה שלו (כמו גם של מגברים היברידיים אחרים) הרעש לא נשמע כאשר מושמעת מוזיקה אבל העובדה שהוא שם קצת מטרידה
יש שהמליצו להחליף את המנורות וכיוון שהמגבר כבר מעל 5 שנים חשבתי שזה רעיון טוב בכל מקרה
חיפשתי ב ebay ומצאתי מלא אפשרויות מכמה עשרות שקלים למנורה ועד אלפי שקלים
מישהו יכול להמליץ מה כדאי לקנות , למה יש הפרשים כאלו במחירים ?
ראיתי גם שמוכרים מנורות תואמות (matched) , אני מניח שזה נכון כאשר מספר המנורות זוגי - מה קורה במצב הזה שיש 3 מנורות?
תודה
מועדים לשמחה
שלושת המנורות אצלך 12ax ?
יש גרסה שבה יש 2 6DJ8 .
תוודא.
ממה שאני יודע, הנורות שמגיעות עם המגבר הם סיניות, מאיכות טובה יחסית.
בכל מקרה, כל מה שתמצא בעמוד\אתר שנתתי לך יהיה לך טוב, משם זה עניין של התקציב - אני לא הייתי מתפרע.
יש גרסה שבה יש 2 6DJ8 .
תוודא.
ממה שאני יודע, הנורות שמגיעות עם המגבר הם סיניות, מאיכות טובה יחסית.
בכל מקרה, כל מה שתמצא בעמוד\אתר שנתתי לך יהיה לך טוב, משם זה עניין של התקציב - אני לא הייתי מתפרע.
@keystone
·קיבלתי את שני הסטים
הראשון של JJ - עלו 10 דולר ליחידה , ההיס נחלש איכות השמע השתפרה מאד - כנראה שהמנורות הישנות היו ממש גמורות
השני של telefunken - משומשות מעט משנות ה 70 . ההיס כמעט נעלם והאיכות השתפרה בעוד רמה - בהחלט שווה את הכמה עשרות דולרים הפרש - ההבדל נשמע בלי צורך במבחני שמיעה קפדניים
כאן נשאלת השאלה איך שפופרות חדשות עם טכנולוגיות ייצור מתקדמות שיש היום נשמעות פחות טוב ממשומשות שיוצרו לפני 40 שנה?
·קיבלתי את שני הסטים
הראשון של JJ - עלו 10 דולר ליחידה , ההיס נחלש איכות השמע השתפרה מאד - כנראה שהמנורות הישנות היו ממש גמורות
השני של telefunken - משומשות מעט משנות ה 70 . ההיס כמעט נעלם והאיכות השתפרה בעוד רמה - בהחלט שווה את הכמה עשרות דולרים הפרש - ההבדל נשמע בלי צורך במבחני שמיעה קפדניים
כאן נשאלת השאלה איך שפופרות חדשות עם טכנולוגיות ייצור מתקדמות שיש היום נשמעות פחות טוב ממשומשות שיוצרו לפני 40 שנה?
·שמח לשמוע.לירן_ב כתב:@keystone
·קיבלתי את שני הסטים
כאן נשאלת השאלה איך שפופרות חדשות עם טכנולוגיות ייצור מתקדמות שיש היום נשמעות פחות טוב ממשומשות שיוצרו לפני 40 שנה?...
לגבי ה jj - חכה איתם קצת, הן צריכות כ 50-100 שעות להישמע במיטבן, לא הייתי ממהר לשפוט אותם.
לגבי נושא הנורות החדשות לעומת הישנות - יש המון דיונים בנושא ברשת והרבה אנשים זורקים הרבה סיבות.
1. הנורות הישנות נוצרו במדינות מערביות, עם תקנים מחמירים. הנורות החדשות מיוצרות בסין או במזרח אירופה באיכות ייצור נמוכה יותר.
2. הביקוש לנורות נמוך יחסית ולא משקיעים בתהליך הייצור.
3. בהמשך לסעיף הקודם, בעבר ייוצרו כמויות אדירות של נורות ועדיין יש סטוקים עצומים. היצרנים היום בעיקר מייצרים עבור ביקוש למנורות זולות.
4. החומרים שמהם יוצרו המנורות בעבר - ללא תקנים בני יומנו לגבי החומרים שמותר לעשות בהם שימוש, אם בתהליך הייצור ואם בנורה עצמה.
יש עוד סיבות\השערות, אבל הן סובבות סביב הנושאים הללו.
שוחחתי על זה עם אבא שלי לפני מספר שנים, איש מנורות וותיק, הוא טען שסעיפים 1 ו 4 הם הסיבות העיקריות (וזה שהדור שלי מאמין
בקיצורי דרך...).
@keystone
·לא פסלתי את JJ , הם הגיעו אלי יומיים לפני ה telefunken והשיפור שהן נתנו הורגש מאד
הם ניגנו בערך 10 שעות, אני אחליף ואתן להם באמת איזה חודש ואז אשווה ביניהם
תודה על ההסבר, האמת שהסיבה של הביקוש הקטן נראית לי הכי הגיונית
·לא פסלתי את JJ , הם הגיעו אלי יומיים לפני ה telefunken והשיפור שהן נתנו הורגש מאד
הם ניגנו בערך 10 שעות, אני אחליף ואתן להם באמת איזה חודש ואז אשווה ביניהם
תודה על ההסבר, האמת שהסיבה של הביקוש הקטן נראית לי הכי הגיונית