עזרה בתכנון ארון נישה של מערכת מולטימדיה ובקרה מרכזית

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

אנחנו ממש בתחילת הבנייה של בית פרטי ואני רוצה לעשות הכנה למערכת מולטימדיה מרכזית.
מצאתי נישה לעשות ארון כזה שהוא בנוי לתוך הקיר.
המיקום:
בעצם בהנמכת תקרה של קומת הקרקע מעל השירותי אורחים, כאשר הגישה לשם היא מהפודסט של המדרגות שעולים לקומה א' - באמצע הדרך למעלה יש לי אפשרות להנמיך את התקרה בשירותי אורחים (כרגע 3.27) לסביב ה-2.70, וזה ישאיר לי כ-50 ס"מ גובה פנימי לארון (ואולי אפילו אוכל להרוויח עוד 5-7 ס"מ עם הקונסטרוקטור יאשר)

גודל הנישה:
רוחב 1.40 , גובה 50-55 ס"מ,
(1) עומק - כמה כדאי ? אני כנראה לא מוגבל בכלל?

איוורור:
הנישה תהיה סגורה מקדימה ,
(2) האם פשוט להשאיר פתח לכיוון כל החלל בהנמכת תקרה זה מספיק טוב? או שצריך מאוורור? פתח לחזית? המזגן המיני מרכזי נמצע ממש ליד, האם כדאי לנצל אותו לצורך קירור?

נקדות חשמל:
(3) האם מספיק נקודת חשמל אחת בתוך הנישה ואז להשתמש במפצל? האם צריך חוטים יותר עבים מהסטנדרט?
(4) האם כדאי לפצל לשני שקעים משני מפסקים מלוח החשמל הראשי , כך שיהיה אפשר לכבות את החשמל לכל המערכות אך להשאיר את מערכת האזעקה והמצלמות עובדת? האם זה בכלל מקום טוב למקם את מערכת האזעקה (אולי נוכל להסתיר את הגישה לנישה ).

הכנות של צנרות מובילים:
אני מבין שמהנישה הזאת אני צריך להעביר צינורות קוברה לכל הנקודות. הנקודות קצה שאני חשבתי עליהם הם:
- קיר טלויזיה ראשי בסלון
- קיר לויזיה בחדר הורים
- קיר טלויזיה בפינת משפחה בקומה א
- גראג' (חניה סגורה)
(5) האם צינור קוברה 50 זה טוב?
(6 ) האם יש עוד נקודות קצה שכדאי למשוך אליהם צינורות קוברה: מטבח, חדרי ילדים, דק חיצוני, ממ"ד ?

גישה למכשירים:
בתוך הנישה יהיו מכשירים עם הרבה חיבורים מאחורה (רסיבר, כבלים, ראוטר, HTPC....) ויש צורך לאפשר גישה נוחה לאחורי המכשירים.
(7) האם יש זרועות ומגשים יוצאים יעודיים למשהו כזה?

אשמח לקבל הכוונה .
תודה וחג שמח.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

1. עומק לפחות חמישים, אם יכול יותר מזה, יותר טוב.

2. לא מספיק. אתה חייב פתח נמוך לטובת יניקת אויר טרי ופתח גבוה יותר לטובת פליטת אויר חם. רצוי מאוד לתכנן את פתח היניקה עם מקום לשני מאווררי 12-14 ס"מ של מחשבים שעושים מעט מאוד (אם בכלל) רעש. בנוגע לפתח בחזית, הכי טוב להשאיר פתוח לגמרי ולא לחסום זרימת אויר כלפי מעלה. מזגן? נחמד מאוד בקיץ. מה יעשה הציוד שלך כשתרצה לראות טלוויזיה בינואר והמיזוג יהיה על חימום?

3. תמיד עדיף שקעים מסודרים ולא מפצלים חיצוניים. בנוגע לכמות של שקעים ומעגלים שונים, זה תלוי בכמה ציוד הגברה יש לך שם. בעיקרון, שמונה-עשרה שקעים על שני מעגלים יתנו לך שקט מלא.

4. אין שום סיבה בעולם לתכנן לחתוך את החשמל למערכות שיודעות להמתין במצב סטנדביי אלא אם יש רשת חשמל נוראית אצלך באיזור ואתה רוצה להיות מסוגל לקפוץ ובחצי שניה לסגור את כל המערכת. לציוד האבטחה שלך כדאי בכל מקרה שיהיה מעגל נפרד משלו, בלי קשר לאודיו ולתקשורת.

5.קוברה זה מצוין. מצד שני, קשה מאוד לכופף קוברות ולפעמים זה נגמר לא טוב עם צינור מקופל. גם צינור 30 מעביר כבל HDMI בקלות. אל תשכח שקעים ליד המסכים או עוד צינור ממקום שבו יש חשמל. לא מריצים מתח נמוך ו220V באותו צינור.

6. קודם כל כן. כמה שיותר חיבורים בין החדרים / נקודות, יותר קל בשבילך אח"כ לשנות/להוסיף/להעביר או אפילו לתכנן מערכת מרכזית לכל הבית. מצד שני (תמיד יש צד שני), אי אפשר להתחיל להניח צנרת בכל מקום, זה גם יקר וגם בלתי אפשרי בשלב מסויים בגלל גודל קופסאות, עובי קיר וכו'. המלצתי היא לצאת לכל ריכוז אודיו בבית, בחדרי שינה נגיד, עם צינור קוברה או שני צינורות 30 ושם בחדר לעשות את הפיצולים לרשת / רמקולים / טלוויזיה וכו'. זה יאפשר לך לשים את הממירים / מגברים בחדרים ולאחר מכן תהיה לך את הגמישות לעשות איזה שינוי שבא לך.

7. אפשר לשים ארון מס"ד. יש לו גלגלים ומגירות נשלפות ושקעים שבנויים בתוכו וכל מה שתרצה בערך. משלבים אותו בתוך הנגרות ולא צריך יותר כלום. אם הנישה שלך היא רחבה ונמוכה אולי יותר נכון שהנגר יעשה לך מדפים נשלפים במקום לקנות ארון מס"ד בהזמנה מיוחדת. אם אתה הולך על מדפים אל תשכח שגם בינהם צריכה להיות זרימת אוויר ומעבר של כבלים - שהמדפים לא יגיעו עד גב הרהיט אלא יסתיימו כמה ס"מ לפני.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

2. לגבי איוורור:

בעקרון יש לי חימום תת-ריצפתי אז מזגנים לא יעבדו בחורף. במצב זה האם יש היגיון לחבר יציאה מהמיני מרכזי לנישה הזאת?

לגבי יניקה ופליטה של אוויר מהנישה: אולי זה יהיה רעיון טוב להביא צינור קוברה נוסף (או 2) שיוביל אוויר מהחלל של החדר לתוך תחתית הנישה, ועוד צינור (או 2) שיוביל אוויר מהחלק העליון של הנישה ליציאה\פליטה לחלל של הקומה מעל- זה רעיון טוב ומספיק ? אוכל אז לסגור לגמרי את הנישה מקדימה עם דלתות?

3. לגבי נקודות חשמל:
כל נקודה עולה כסף, 10 נקודות זה די הרבה כבר. בהינתן שיש לי עומק לא מוגבל (אין בעיה למטר עומק) ואין בעיה לחבר מפצלים בצורה מסודרת על הקיר הפנימי ( הכל חבוי גם ככה אז אין בעיה של עיצוב) האם מבחינת צריכת הספק נקודה אחת או שתיים יספיקו?

4. מפסקים בלוח הראשי: אכן יש לנו בחורף הרבה קפיצות חשמל (לפחות במושב הישן) והייתי רוצה אפשרות לכבות בקלות כדי להגן על הרכיבים.

6. האם צינור 30 לכל חדר שינה מספיק? אני מניח שכל מה שצריך להעביר בו זה כבל רשת וכבל כבלים.

7. יש איזה לינק לחברה שמייצרת פתרונות של ארון מס"ד?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

raoul כתב:אנחנו ממש בתחילת הבנייה של בית פרטי ואני רוצה לעשות הכנה למערכת מולטימדיה מרכזית.
מצאתי נישה לעשות ארון כזה שהוא בנוי לתוך הקיר.
המיקום:
בעצם בהנמכת תקרה של קומת הקרקע מעל השירותי אורחים, כאשר הגישה לשם היא מהפודסט של המדרגות שעולים לקומה א' - באמצע הדרך למעלה יש לי אפשרות להנמיך את התקרה בשירותי אורחים (כרגע 3.27) לסביב ה-2.70, וזה ישאיר לי כ-50 ס"מ גובה פנימי לארון (ואולי אפילו אוכל להרוויח עוד 5-7 ס"מ עם הקונסטרוקטור יאשר)
...
גודל הנישה:
רוחב 1.40 , גובה 50-55 ס"מ,
(1) עומק - כמה כדאי ? אני כנראה לא מוגבל בכלל?

* הכל תלוי כמה עומק ישאר לך לאחר מעברי צינורות מכל הבית, אם זה אפשרי בכלל. צריך לראות תוכנית בכדי להבין...
* ראה דוגמה: תמונה

איוורור:
הנישה תהיה סגורה מקדימה ,
(2) האם פשוט להשאיר פתח לכיוון כל החלל בהנמכת תקרה זה מספיק טוב? או שצריך מאוורור? פתח לחזית? המזגן המיני מרכזי נמצע ממש ליד, האם כדאי לנצל אותו לצורך קירור?

* לא ניתן להבין היכן ממוקמת הנישה ומה יש מסביב לכן אין תשובה שניתן לענות לך שתספק אותך

נקדות חשמל:
(3) האם מספיק נקודת חשמל אחת בתוך הנישה ואז להשתמש במפצל? האם צריך חוטים יותר עבים מהסטנדרט?
(4) האם כדאי לפצל לשני שקעים משני מפסקים מלוח החשמל הראשי , כך שיהיה אפשר לכבות את החשמל לכל המערכות אך להשאיר את מערכת האזעקה והמצלמות עובדת? האם זה בכלל מקום טוב למקם את מערכת האזעקה (אולי נוכל להסתיר את הגישה לנישה ).

* ערבבת שני דברים...
תשובה פשוטה לגבי חשמל: שקע כוח...
תשובה פשוטה לגבי מערכת אזעקה: מערכת דמה ונגישות...
מעבר לזה שוב כמו בכל תשובה, צריך לראות את התוכנית בכדי להבין האם יש מספיק נגישות לבקרה ואם יש בכלל מקום לכל התשתיות שיעברו לאותה נישה.

הכנות של צנרות מובילים:
אני מבין שמהנישה הזאת אני צריך להעביר צינורות קוברה לכל הנקודות. הנקודות קצה שאני חשבתי עליהם הם:
- קיר טלויזיה ראשי בסלון
- קיר לויזיה בחדר הורים
- קיר טלויזיה בפינת משפחה בקומה א
- גראג' (חניה סגורה)
(5) האם צינור קוברה 50 זה טוב?
(6 ) האם יש עוד נקודות קצה שכדאי למשוך אליהם צינורות קוברה: מטבח, חדרי ילדים, דק חיצוני, ממ"ד ?

* הכל תלוי בתכנון הבית, אם אפשר להעביר כל כך הרבה צינורות ממקום אחד לכלל הבית? מה המרחק בין הקצוות? מה יהיה מחובר בכל אחד מהחדרים וכו'... גם זה, סליחה שאני נשמע כמו תקליטף צריך לתכנן על התוכנית עם רישום מפרט מלא.

גישה למכשירים:
בתוך הנישה יהיו מכשירים עם הרבה חיבורים מאחורה (רסיבר, כבלים, ראוטר, HTPC....) ויש צורך לאפשר גישה נוחה לאחורי המכשירים.
(7) האם יש זרועות ומגשים יוצאים יעודיים למשהו כזה?

* אפשר למקם מגשים אך צריך לקחת בחשבון את התכנון נכון של נגרות + חיווט

--------------------------------------------------------------------------------------

עניתי לך בגוף ההודעה אבל בגדול תכנון קשה מאוד לבצע בהתכתבות מבלי לראות את התוכנית ומבלי להבין ולבחון אפשרויות שונות.
תמיד רצוי להעזר באנשי מקצוע בתחום
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ציירתי כאן ע"ג התוכנית את הרעיון למיקום הנישה מעל שירותי האורחים.

האדום סימנתי את הרעיון שלי לצינורות איוורור.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@raoul

2. ברור שמזגן יעזור אבל אתה תשעבד אותו לקירור הציוד. מה קורה כשיש מזג אויר נעים בחוץ אבל עדיין צריך לספק קירור לריכוז, תדליקו מזגן בשביל זה? אני ממליץ שהפתרון שלך לא יכלול מזגן.

אני די בטוח שצינור קוברה אחד לא מספיק לאוורור, זה כמו להוציא ולהכניס אויר מהחלל הזה עם קש. אתה צריך פתח כניסה ופתח יציאה ראויים.

3.שים כמה מפצלים שאתה רוצה, רק אל תשאל אם כדאי לעשות את זה כשאתה יודע שזה מה שאתה הולך לעשות בכל מקרה.

6. כבל רשת עובר בתשתית פרטית משלו - צינור 20 מארון תקשורת ישר לנקודה. אותו דבר כבל Hot / Yes וגם טלפון אם אתה רוצה. לכל השאר כמו HDMI, רמקולים ושליטה על המערכת, צינור 30 אחד מספיק למרות שעדיף שניים למקרה של תקיעות בצינור או העתקה של כל הריכוז המקומי לריכוז הראשי ויצירת מערכת מרכזית עליה שאלת בפוסט הראשון.

7. נסה פה

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@RobotCop
·
2. צודק לגבי המזגן - אי אפשר להסתמך על זה. אני אמצע דרך לתת מעבר אוויר יותר הולם. את האמת יש לי את כל המקום פנוי מעל השירותי אורחים - אני יכול להכניס אוויר ממש מהחדר מחסן שנמצא בצידו השני של שירותי האורחים (נראה לי לא כדאי להכניס אוויר משירותי האורחי עצמם :) ....

3. לגבי המפצלים, אני ילא יודע מה אני הול לעשות , האם שהחשמלאי עושה 8 נקודות אחת ליד השניה הוא ממש מעביר 8 קווי חשמל או שפשוט מעביר קו אחד ומפצל? השאלה היא מה הצורך שלי שם מבחינת הספק?

6. הרעיון שלי הוא לעשות הכנות עתיד, אני עדיין לא יודע איה קווים אעביר בצינורות. האם יש בעיתיות להעביר כבל כבלים + כבל רת בתוך הצינור קובה 50?

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

3. החשמלאי מושך כבל חשמל אבל לא כמו שיש במפצל. הוא מושך כבל שיכול להחזיק אמפרז' גבוה יחסית ואז מפצל את זה בקופסאת חיבורים ומשם לשקעים.

6. אתה יכול להעביר כל מה שתרצה בצינור קוברה, כל עוד הוא יושב כמו שצריך ולא התקפל או נסתם.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”