Kef CODA70 VS Boston CR55
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
את זה שנשמע לך יותר טוב, ושהוא נציל ובעל עכבה יציבה מספיק לעבוד עם הטי- אמפ.
יש לי חבר שמפעיל זוג Coda 70 (רמקול מופלא למחירו) עם T-Amp. בחדר קטן זה עובד יפה מאוד.
אני בכלל חושב שה-Coda 70 הוא רמקול יוצא דופן באיכות שלו, משום שאין לו שום נקודת תורפה או משהו מרגיז בצליל, לא חשוב מה מנגנים בו. All Rounder אמיתי במחיר מצחיק. נכון שברמות גבוהות יותר אפשר לקבל יותר באס, יותר פירוט ועוד, אבל למחירו הוא פשוט מציאה.
אני בכלל חושב שה-Coda 70 הוא רמקול יוצא דופן באיכות שלו, משום שאין לו שום נקודת תורפה או משהו מרגיז בצליל, לא חשוב מה מנגנים בו. All Rounder אמיתי במחיר מצחיק. נכון שברמות גבוהות יותר אפשר לקבל יותר באס, יותר פירוט ועוד, אבל למחירו הוא פשוט מציאה.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
אם הרמקול הזה שומר כל האיכויות של הקודה 7 אז הקניה היא בטוחה.
הקודה 7 בזמנו היה הרמקול הטוב ביותר ברמת מחירו.
לגבי הטוויטר החדש אני לא יודע מי הוא כיוון שהוא מתכתי .
הפלוס המאוד גדול של הרמקול הזה הוא א. הטוויטר מתחת לוופר מה שמקנה לו נוחות התקנה נוחה יותר ככה שגם אם צריך לשים אותו גבוהה מהרגיל הטוויטר קרוב יותר לגובה האוזניים.
הדבר השני הוא הפורט הקדמי שנותן לו נצילות מעולה ווליום גבוהה ובאס עמוק.
מה שעוד הוא נותן זה אפשרות לשים אותו יותר קרוב לקיר.
המינוס הגדול הוא בניה בסין. הקודה הישנים היו תוצרת אנגלית ואלו סינים .
ב 1200 ש"ח זה לא משהו שאפשר לבקש ממנו גדולות מדיי אלא להבין שיש מוגבלויות בתקציב כזה. הייתי מנסה לבדוק גם מישן M71 וכמו כן DAIMOND של וורפדייל כרמקולים זולים.כמו כן GALE 3020 ששמעתי בזמנו הפתיעו אותי לטובה.
הקודה 7 בזמנו היה הרמקול הטוב ביותר ברמת מחירו.
לגבי הטוויטר החדש אני לא יודע מי הוא כיוון שהוא מתכתי .
הפלוס המאוד גדול של הרמקול הזה הוא א. הטוויטר מתחת לוופר מה שמקנה לו נוחות התקנה נוחה יותר ככה שגם אם צריך לשים אותו גבוהה מהרגיל הטוויטר קרוב יותר לגובה האוזניים.
הדבר השני הוא הפורט הקדמי שנותן לו נצילות מעולה ווליום גבוהה ובאס עמוק.
מה שעוד הוא נותן זה אפשרות לשים אותו יותר קרוב לקיר.
המינוס הגדול הוא בניה בסין. הקודה הישנים היו תוצרת אנגלית ואלו סינים .
ב 1200 ש"ח זה לא משהו שאפשר לבקש ממנו גדולות מדיי אלא להבין שיש מוגבלויות בתקציב כזה. הייתי מנסה לבדוק גם מישן M71 וכמו כן DAIMOND של וורפדייל כרמקולים זולים.כמו כן GALE 3020 ששמעתי בזמנו הפתיעו אותי לטובה.
אתה יכול להסביר?אורי_ו כתב:הדבר השני הוא הפורט הקדמי שנותן לו נצילות מעולה ....
אתה ראית פעם את הרמקול?אורי_ו כתב:המינוס הגדול הוא בניה בסין....
ה-Coda 70 טוב יותר מהמישן והוורפדייל וגם מה-MX2 של טאנוי, בוודאי שמבחינת איכות בנייה.אורי_ו כתב: ב 1200 ש"ח זה לא משהו שאפשר לבקש ממנו גדולות מדיי אלא להבין שיש מוגבלויות בתקציב כזה. הייתי מנסה לבדוק גם מישן M71 וכמו כן DAIMOND של וורפדייל כרמקולים זולים.כמו כן GALE 3020 ששמעתי בזמנו הפתיעו אותי לטובה....
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

טוב.
מה אתה רוצה שאני אגיד?
לחבר שלך יש אותו , אתה החלטת שהוא נהדר למחירו , ולכן כל מה שאכתוב ישמע לך מגוחך.
אתה לא פותח השרשור ופניתי אליו.
אם היית קורא טוב היית מבין שדעתי אובייקטיבית וניסיתי לעזור בלבד.
לגבי הפורט הקדמי צריך ללמוד על מבנה של רמקולים והיפוכי פאזות והגברה כדי להבין למה.
מה אתה רוצה שאני אגיד?
לחבר שלך יש אותו , אתה החלטת שהוא נהדר למחירו , ולכן כל מה שאכתוב ישמע לך מגוחך.
לגבי הפורט הקדמי צריך ללמוד על מבנה של רמקולים והיפוכי פאזות והגברה כדי להבין למה.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
אורי .
באמת לא הצלחתי להבין את הקשר בין הפורט הקידמי לנצילות לווליום ולעומק הבס , ניראה לי שהיתכוונת למשהו אחר ויצא לך "פורט".
ואם באמת לזה היתכוונת אשמח להבין את הקשר ... ואם טעית לא קרה כלום.
באמת לא הצלחתי להבין את הקשר בין הפורט הקידמי לנצילות לווליום ולעומק הבס , ניראה לי שהיתכוונת למשהו אחר ויצא לך "פורט".
ואם באמת לזה היתכוונת אשמח להבין את הקשר ... ואם טעית לא קרה כלום.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

פורט קדמי יכול ליצור הגברה של באס בצורה טובה יותר מפורט אחורי.
אם הוא מתוכנן נכון הוא יכול ליצור התאבכות בונה כאשר התזוזה של הוופר מאחור יוצרת גל , אשר מתהפך על קיר הרמקול ויוצא באותה פאזה כמו מה הגל שיוצא מהחלק הקדמי של הרמקול.
הדבר יכול ליצור בתדרים מסויימים לפי התכנון התאבכות בונה והגברה מה שבעצם יוצר יותר dB SPL לרמקול. (חוץ מללמוד את זה , נבירה קטנה באתר של KEF..).
מה שזה נותן בעצם זה האפשרות להוציא (שוב תלוי בתכנון) מרמקול בגודל קטן הרבה יותר dB SPL למשל לרמקול הזה לפי היצרן יש מקסימום של 109 dB .
אולי ההתייחסות למילה נצילות היא קצת הטעתה אך בגדול היא לא בעייתית.
אני חייב לומר לכם שיש פה קצת טעם של התנשאות מצד הוותיקים בפורום.
סה"כ אדם שלא הכיר את הפורום הזה זה לא אומר שהוא אינו מבין ואינו יודע ולהפך.
אמנם אינני משקיע את כל זמני ומרצי בתחביב כיום אך עדיין הלכתי ללמוד את הדברים הנ"ל ועדיין קראתי , ועדיין אני מתעניין בתחום מגיל 8.
לכן הריצה המהירה לתקן כל פיפס במה שמישהו חדש כותב היא לא נעימה ויוצרת אנטגוניזם אצל החברים החדשים וחבל כי זו לא דרך ליצור קהילה פורה כמו שיכולה וצריכה להיות פה.
אם הוא מתוכנן נכון הוא יכול ליצור התאבכות בונה כאשר התזוזה של הוופר מאחור יוצרת גל , אשר מתהפך על קיר הרמקול ויוצא באותה פאזה כמו מה הגל שיוצא מהחלק הקדמי של הרמקול.
הדבר יכול ליצור בתדרים מסויימים לפי התכנון התאבכות בונה והגברה מה שבעצם יוצר יותר dB SPL לרמקול. (חוץ מללמוד את זה , נבירה קטנה באתר של KEF..).
מה שזה נותן בעצם זה האפשרות להוציא (שוב תלוי בתכנון) מרמקול בגודל קטן הרבה יותר dB SPL למשל לרמקול הזה לפי היצרן יש מקסימום של 109 dB .
אולי ההתייחסות למילה נצילות היא קצת הטעתה אך בגדול היא לא בעייתית.
אני חייב לומר לכם שיש פה קצת טעם של התנשאות מצד הוותיקים בפורום.
סה"כ אדם שלא הכיר את הפורום הזה זה לא אומר שהוא אינו מבין ואינו יודע ולהפך.
אמנם אינני משקיע את כל זמני ומרצי בתחביב כיום אך עדיין הלכתי ללמוד את הדברים הנ"ל ועדיין קראתי , ועדיין אני מתעניין בתחום מגיל 8.
לכן הריצה המהירה לתקן כל פיפס במה שמישהו חדש כותב היא לא נעימה ויוצרת אנטגוניזם אצל החברים החדשים וחבל כי זו לא דרך ליצור קהילה פורה כמו שיכולה וצריכה להיות פה.
מבחינה עניינית זה בכלל לא משנה אל מי אתה פונה. זהו טבעו של פורום, הדיונים והתגובות פתוחים לכולם. אתה כתבת דעה שבעיני נראתה תמוהה, ונראה היה שהיא מבוססת על דעה קדומה (מיוצר בסין) ולא על היכרות עם המוצר. על כך הגבתי.אורי_ו כתב:טוב.
מה אתה רוצה שאני אגיד?
לגבי הפורט הקדמי צריך ללמוד על מבנה של רמקולים והיפוכי פאזות והגברה כדי להבין למה....
לגבי התהייה לנושא הפורט הקדמי, זו באמת היתה תהייה אמיתית.
בשום מקום לא היתה התנשאות ושום יחס אליך כמשתמש חדש או ישן. בסה"כ היתה תגובה עניינית למה שאתה כתבת, לטובת פותח השרשור וטובת כלל המשתמשים. זה שמאן דהוא חולק עליך , זה מטבעו של דיון, ואין סיבה לתפוס את התגובה כביקורת עליך כחובב אודיו וכאדם.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

זו הייתה הרגשה אישית שלי.
לצערי כיוון שאני בן אדם אי טועה.
אולי טעיתי בתגובה ואולי גם אתה.
זו פשוט תרבות פורומים שראיתי בכמה מקומות. זו צורה קצת ישראלית מדיי בשבילי.
שוב אולי זה אני.
אני עדיין אומר שזה מהפורמים הבאמת מקצועיים שראיתי . אנשים רציניים ולמדתי פה הרבה דברים חדשים שלא ידעתי לפני.
שוב אולי זה אני.
אני עדיין אומר שזה מהפורמים הבאמת מקצועיים שראיתי . אנשים רציניים ולמדתי פה הרבה דברים חדשים שלא ידעתי לפני.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
באמת שלא היתה שום כוונה לזלזל או לפגוע. פשוט, אם תשים את הרמקולים שהזכרת ליד ה-Coda 70 אם יש משהו אחד שמאוד בולט זה יתרונו של ה-Kef מבחינת איכות גימור. בשביל לראות את זה לא צריך להבין הרבה בכלום. בגלל זה התגובה שלך נראתה לי קצת תמוהה.אורי_ו כתב:זו הייתה הרגשה אישית שלי.
שוב אולי זה אני.
אני עדיין אומר שזה מהפורמים הבאמת מקצועיים שראיתי . אנשים רציניים ולמדתי פה הרבה דברים חדשים שלא ידעתי לפני....
לגבי תרבות הפורומים בישראל, פה מחזיקים קצר, וטוב שכך.