מה הבעיה בפלאזמה שלי?
-
udiraz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אני כבר כמה שבועות מסתכל בעין עקומה על ה SAMSUNG דגם: PS50Q7H שלי.
יש בעיה רצינית בסצינות כהות. כאשר אני מוריד את contrast ואת ה brightness המצב משתפר.
גם כאשר יש רקע אחיד, ניתו לראות שהוא מורכב מגוונים שונים.
כאשר התמונה כהה, אני מרוצה מרמת השחור. כלומר אני מרוצה מה contrast של הפלאזמה.
אני תוהה, האם הבעיה הוא מספר גוונים נמוך מידיי?
ענין דומה ושונה. הכנסתי לפלאזמה סרטי HD ( בעיקר IMAX שהורדתי מהרשת ). רזולוציה מדהימה וכשאני יושב קרוב אני בתור הסרט, אבל, כאשר יש סצינות כהות, שוב אותה בעיה צצה ומפריעה ומבאסת אותי.
אגב, ממרחק הצפיה שלי, 5 וחצי מטר, אני בכלל לא רואה הבדל בין DVD לתכני HD ( יש לי OPPO ואני משתמש ביציאתו הדיגיטלית ).
אם מספר הגוונים הוא צוואר הבקבוק לצפיה איכות, איך זה שפרמטר זה אינו מודגש? איך זה שלא ראיתי אף אחד מדבר על זה כאן?
מה אני מפספס?
תודה, עודי
יש בעיה רצינית בסצינות כהות. כאשר אני מוריד את contrast ואת ה brightness המצב משתפר.
גם כאשר יש רקע אחיד, ניתו לראות שהוא מורכב מגוונים שונים.
כאשר התמונה כהה, אני מרוצה מרמת השחור. כלומר אני מרוצה מה contrast של הפלאזמה.
אני תוהה, האם הבעיה הוא מספר גוונים נמוך מידיי?
ענין דומה ושונה. הכנסתי לפלאזמה סרטי HD ( בעיקר IMAX שהורדתי מהרשת ). רזולוציה מדהימה וכשאני יושב קרוב אני בתור הסרט, אבל, כאשר יש סצינות כהות, שוב אותה בעיה צצה ומפריעה ומבאסת אותי.
אגב, ממרחק הצפיה שלי, 5 וחצי מטר, אני בכלל לא רואה הבדל בין DVD לתכני HD ( יש לי OPPO ואני משתמש ביציאתו הדיגיטלית ).
אם מספר הגוונים הוא צוואר הבקבוק לצפיה איכות, איך זה שפרמטר זה אינו מודגש? איך זה שלא ראיתי אף אחד מדבר על זה כאן?
מה אני מפספס?
תודה, עודי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
תופעה ידועה ב-Q7.
ה-Q7 מאוד אגרסיבית בדינמיות הקונטרסט שלה (CONTRAST STRETCHING) וזה גורם לכך שבסצינות מאוד כהות, המסך מציג את האי דיוקים של הכיווץ. הצבעים והריבועים המוזרים הללו נמצאים שם במקור בגלל הכיווץ, אבל בד"כ לא שמים לב אליהם, אבל ה-Q7 מדגיש אותם בכדי לתת תמונה יותר תלת מימדית ומפורטת בשחורים.
זה ה-DOWNSIDE של האלגוריתם שלהם (שלטעמי הוא אגרסיבי מדי).
ה-Q7 מאוד אגרסיבית בדינמיות הקונטרסט שלה (CONTRAST STRETCHING) וזה גורם לכך שבסצינות מאוד כהות, המסך מציג את האי דיוקים של הכיווץ. הצבעים והריבועים המוזרים הללו נמצאים שם במקור בגלל הכיווץ, אבל בד"כ לא שמים לב אליהם, אבל ה-Q7 מדגיש אותם בכדי לתת תמונה יותר תלת מימדית ומפורטת בשחורים.
זה ה-DOWNSIDE של האלגוריתם שלהם (שלטעמי הוא אגרסיבי מדי).
-
udiraz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
1. אין מצב, בדקתי עם תכניי HD והורדתי את ה contrast מאוד מה שקטין את הבעיה ( על חשבון דברים אחרים ).aloni כתב:אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, התופעה הזאת בדר"כ מתרחשת כאשר המסך לא מכוייל נכון או כאשר איכות החומר המוצג היא לא משהו......
2. תודה לך ולעופר על ההתייחסות, אבל אני מנסה להבין משהו אחר. האם צוואר הבקבוק הוא מספר הגוונים שהפלאזמה מסוגלת להוציא?
תודה, עודי.
לא, הבעיה היא יחס ניגודיות גבוה (מה שאמור ליהיות יתרון). יחס הניגודיות הגבוה בא לידי ביטוי בפירוט הגבוה של הגוונים הכהים.udiraz כתב:1. אין מצב, בדקתי עם תכניי HD והורדתי את ה contrast מאוד מה שקטין את הבעיה ( על חשבון דברים אחרים ).aloni כתב:אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, התופעה הזאת בדר"כ מתרחשת כאשר המסך לא מכוייל נכון או כאשר איכות החומר המוצג היא לא משהו......
2. תודה לך ולעופר על ההתייחסות, אבל אני מנסה להבין משהו אחר. האם צוואר הבקבוק הוא מספר הגוונים שהפלאזמה מסוגלת להוציא?
תודה, עודי....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
הייתה לי אותה בעיה.
הורדתי brightness ל- 51 וזה הפחית משמעותית את התופעה.
לפי דעתי יש קשר יותר חזק בין ה- brightness לתופעה מאשר contrast.
בינתיים אני כיביתי את ה- DNIE שהפחית עוד יותר את התופעה.
בינתיים אני כיביתי את ה- DNIE שהפחית עוד יותר את התופעה.
אתה יכול לפרט הכן הורדת את הDNIE?yaronkle כתב:הייתה לי אותה בעיה.
בינתיים אני כיביתי את ה- DNIE שהפחית עוד יותר את התופעה....
קראתי את קישור לAVFORUM וזה לא ברור בכלל .