התחדשתי ברסיבר וינטאג'
שלום חברים
כנראה שאני מכור, ראיתי את המודעה ולא עמדתי בפיתוי.
פיוניר sx850 יד ראשונה (אמיתי מאמריקאי מבוגר שעשה עליה וקנה אותו בצעירותו), במצב קוסמטי כמעט מושלם (בהמשך) מתפקד 100% ומקורי לחלוטין.
מצב מטה כמה תמונות.
הספקתי גם להרים את המכסה והכל נראה אורגינל, המכשיר אף פעם לא תוקן,שופץ או עבר שדרוג.
כל הנורות עובדות והכל מקורי.
לא יאומן הגודל של המכשיר, הוא מוגדר רק 65 וואט אבל בהשוואה ל 2270 שלי הוא שוקל הרבה יותר וגדול משמעותית.
בשילוח לארץ. קיבל מכה קטנה והציר של הפוטנציומטר של הטרבל נשבר, חוץ מזה אין כל נזק.
יש למישהוא רעיון יצירתי לאיך אפשר לתקן?.
עדיין לא ניסיתי לכוון BIAS וכאלה אבל עם רמקולים פשוטים הוא נשמע אחלה, האם מציעים להכנס לסבב של החלפת קבלים?.
מישהוא מכיר את המכשיר ויכול לחוות דעה? (אני קונה על בסיס משקל).
תודה,
שמוליק.
כנראה שאני מכור, ראיתי את המודעה ולא עמדתי בפיתוי.
פיוניר sx850 יד ראשונה (אמיתי מאמריקאי מבוגר שעשה עליה וקנה אותו בצעירותו), במצב קוסמטי כמעט מושלם (בהמשך) מתפקד 100% ומקורי לחלוטין.
מצב מטה כמה תמונות.
הספקתי גם להרים את המכסה והכל נראה אורגינל, המכשיר אף פעם לא תוקן,שופץ או עבר שדרוג.
כל הנורות עובדות והכל מקורי.
לא יאומן הגודל של המכשיר, הוא מוגדר רק 65 וואט אבל בהשוואה ל 2270 שלי הוא שוקל הרבה יותר וגדול משמעותית.
בשילוח לארץ. קיבל מכה קטנה והציר של הפוטנציומטר של הטרבל נשבר, חוץ מזה אין כל נזק.
יש למישהוא רעיון יצירתי לאיך אפשר לתקן?.
עדיין לא ניסיתי לכוון BIAS וכאלה אבל עם רמקולים פשוטים הוא נשמע אחלה, האם מציעים להכנס לסבב של החלפת קבלים?.
מישהוא מכיר את המכשיר ויכול לחוות דעה? (אני קונה על בסיס משקל).
תודה,
שמוליק.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 13/10/2016 23:34, נערך 3 פעמים בסך הכל.
נראה מדהים!
תחפש כפתורים כאלו באיביי, אולי למישהו יש זרוקים עבור המכשיר.
אולי לאיזה תכנאי פה שהציאה מכסים וחלקי-חילוף אולי יש לו.
אני רק יודע שאפשר לקנות בורר זול של מגבר מאיביי (סורי, כרגע מוגבל בזמן כדי לחפש).
כנראה שבאמת תצטרך לחפש דרכים יצירתיות לתקן את הגליל/ קונוס הזה של בורר הטרבל.
תחפש כפתורים כאלו באיביי, אולי למישהו יש זרוקים עבור המכשיר.
אולי לאיזה תכנאי פה שהציאה מכסים וחלקי-חילוף אולי יש לו.
אני רק יודע שאפשר לקנות בורר זול של מגבר מאיביי (סורי, כרגע מוגבל בזמן כדי לחפש).
כנראה שבאמת תצטרך לחפש דרכים יצירתיות לתקן את הגליל/ קונוס הזה של בורר הטרבל.
תתחדש ושתהנה ממנו בשליו זה לא שווה לשפץ כל עוד הוא עובד טוב לא לגעת בו
ואם הוא מקרחץ או אחרת אז לשפץ ד.א המכשיר ניראה מדהים ממש כייף לראות
אותו שמור עליו
ואם הוא מקרחץ או אחרת אז לשפץ ד.א המכשיר ניראה מדהים ממש כייף לראות
אותו שמור עליו
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
תתחדש!
אני גם שמתי עליו עין אבל אני כבר בתפוסה מלאה ויש עוד מכשיר באויר בדרכו אליי.
מבחינת הגודל ביחס להספק הוא מזכיר את הסנסוי 7070 (שזה בעצם אומר שהוא באותו גודל כמו 9090DB) , אני גם לא אתפלא אם ממניעים שיווקיים הוא קוטלג כרסיבר של 65 וואט ובפועל מוציא יותר או שאפשר להוציא ממנו יותר אבל זאת קצת קונספירציה..
צלם את הפוטנצ' והגלגלת , אולי יש לי משהו בג'אנק.
אני גם שמתי עליו עין אבל אני כבר בתפוסה מלאה ויש עוד מכשיר באויר בדרכו אליי.
מבחינת הגודל ביחס להספק הוא מזכיר את הסנסוי 7070 (שזה בעצם אומר שהוא באותו גודל כמו 9090DB) , אני גם לא אתפלא אם ממניעים שיווקיים הוא קוטלג כרסיבר של 65 וואט ובפועל מוציא יותר או שאפשר להוציא ממנו יותר אבל זאת קצת קונספירציה..
צלם את הפוטנצ' והגלגלת , אולי יש לי משהו בג'אנק.
תודה אליעד ו Legopart יש לי את הגלגלת זה רק הציר ששבור ואין לאן לחבר אותה.
תודה נועם בדקתי הבוקר ויש מדי פעם קרחוצים כשעוברים בין ה aux ל fm.
יש בחור עם סרטון ביוטיוב שמתאר תיקון של התופעה במכשיר הזה (קבלים וטרנזיסטורים באחד מהמעגלים של האקולייזר) כמובן שאנסה לנקות טוב את הפוטנציומטרים והמתגים לפני שאגיע לזה..
אליעד הפיוניר בתמונה שלך או שהבאת מהרשת
תודה נועם בדקתי הבוקר ויש מדי פעם קרחוצים כשעוברים בין ה aux ל fm.
יש בחור עם סרטון ביוטיוב שמתאר תיקון של התופעה במכשיר הזה (קבלים וטרנזיסטורים באחד מהמעגלים של האקולייזר) כמובן שאנסה לנקות טוב את הפוטנציומטרים והמתגים לפני שאגיע לזה..
אליעד הפיוניר בתמונה שלך או שהבאת מהרשת
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 14/10/2016 11:01, נערך 4 פעמים בסך הכל.
המשך
שלום חברים
אליעד\יהודה, מצ"ב תמונות של הפוטנציומטר השבור ותמונות של יחידה מהרשת, לדעתי לא בר תיקון ומחייב החלפה.
לפי השרטוט 100 קילו אוהם "כפול" שנעשה בו שימוש גם ב SX950 ו Sx1080, sx737 ו SX636 , צרפתי תמונה.
מכירים את זה שהכול כמעט מושלם ואז אחרי יום של משחק מתחילים לגלות את הבעיות אז אתמול חיברתי את הפטיפון וכשלחצתי על בורר הכניסה התחילו שוב הקירחוצים שהיו קודם במעבר מ aux ל FM (אלה כבר לא קיימים) רק שהפעם זה נשמע יותר כמו פיצוצים, בנוסף לזאת מערוץ שמאל לא בקע סאוונד.
חוץ מהרעש בפונו הכול עובד ונשמע פרפקט!.
עברתי על הסכמה ונראה שיש תקלה במעגל של הפונו, מדובר במעגל לא מורכב שהגישה אליו קלה.
מצאתי פוסט באודיו קרמה עם המלצה להחליף את ששת הטרנזיסטורים שכנראה ידועים כמקור לבעיות ( 2SC1313 ו 2SA725) בתחליף מודרני אמין ושקט יותר.
בהמשך אפילו מצאתי סרטון ביוטיוב על בחור שמשפץ מכשיר זהה ונתקל בבדיוק אותה התופעה (קישור למטה דלגו 21 דקות ).
בקיצור, איך שיגמר החג ונחזור לעבודה אני מוציא הזמנה ל digikey עבור הטרנזיסטורים התחליפיים, האלקטרוליטים שנמצאים על הפונו והאלקטרוליטים שנמצאים על המעגל של ספק כוח, אם כבר אז כבר..
קצת על המכשיר מניסיון של יומיים..
סאוונד מלא, בס הדוק ומלא עוצמה, פחות בהיר מהסנסואי, מפורט וחם.
הכול במכשיר משדר איכות ללא פשרות, ותכנון מוקפד.
הטיונר מצוין הסלקטיביות טובה יותר טוב מזה של ה 2270 (וגם של מרנץ 104) והסאונד מצוין.
במילה אחת קדילאק.
[url=]קישור לסרטון ביוטיוב - קפצו ל 21:00
אליעד\יהודה, מצ"ב תמונות של הפוטנציומטר השבור ותמונות של יחידה מהרשת, לדעתי לא בר תיקון ומחייב החלפה.
לפי השרטוט 100 קילו אוהם "כפול" שנעשה בו שימוש גם ב SX950 ו Sx1080, sx737 ו SX636 , צרפתי תמונה.
מכירים את זה שהכול כמעט מושלם ואז אחרי יום של משחק מתחילים לגלות את הבעיות אז אתמול חיברתי את הפטיפון וכשלחצתי על בורר הכניסה התחילו שוב הקירחוצים שהיו קודם במעבר מ aux ל FM (אלה כבר לא קיימים) רק שהפעם זה נשמע יותר כמו פיצוצים, בנוסף לזאת מערוץ שמאל לא בקע סאוונד.
חוץ מהרעש בפונו הכול עובד ונשמע פרפקט!.
עברתי על הסכמה ונראה שיש תקלה במעגל של הפונו, מדובר במעגל לא מורכב שהגישה אליו קלה.
מצאתי פוסט באודיו קרמה עם המלצה להחליף את ששת הטרנזיסטורים שכנראה ידועים כמקור לבעיות ( 2SC1313 ו 2SA725) בתחליף מודרני אמין ושקט יותר.
בהמשך אפילו מצאתי סרטון ביוטיוב על בחור שמשפץ מכשיר זהה ונתקל בבדיוק אותה התופעה (קישור למטה דלגו 21 דקות ).
בקיצור, איך שיגמר החג ונחזור לעבודה אני מוציא הזמנה ל digikey עבור הטרנזיסטורים התחליפיים, האלקטרוליטים שנמצאים על הפונו והאלקטרוליטים שנמצאים על המעגל של ספק כוח, אם כבר אז כבר..
קצת על המכשיר מניסיון של יומיים..
סאוונד מלא, בס הדוק ומלא עוצמה, פחות בהיר מהסנסואי, מפורט וחם.
הכול במכשיר משדר איכות ללא פשרות, ותכנון מוקפד.
הטיונר מצוין הסלקטיביות טובה יותר טוב מזה של ה 2270 (וגם של מרנץ 104) והסאונד מצוין.
במילה אחת קדילאק.
[url=]קישור לסרטון ביוטיוב - קפצו ל 21:00
-
- תמונה של יחידה מתאימה מהרשת
-
- הפוטנציומטר השבור
טוב... לפוטנציומטר השבור אין תקנה. צריך להחליף.
לשימחתך הוא די פשוט יחסית בלי סנף מרכזי וכד'.
האם הוא מולחם על המעגל או עם חוטים המובילים אליו (נראה כמו פוטציומטר מורכב על המעגל המודפס - מקרה מסובך יותר...)
בדוק מהו אורך הציר - יכול להיות שתמצא פוטנציומטרים דומים גם חדשים.
לשימחתך הוא די פשוט יחסית בלי סנף מרכזי וכד'.
האם הוא מולחם על המעגל או עם חוטים המובילים אליו (נראה כמו פוטציומטר מורכב על המעגל המודפס - מקרה מסובך יותר...)
בדוק מהו אורך הציר - יכול להיות שתמצא פוטנציומטרים דומים גם חדשים.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
·חוני כתב:@shoko555
תתחדש![]()
ומי הם הקולגות של הפיוניר ?...
שלום חוני
צעיר בתחום, אין יותר מדי, בשלב של לטעום קצת מכל דבר לפני שמחליט מה אוהב ורוצה להתרכז בו,
רקע באלקטרוניקה, הערכה לעבודת הנדסה טובה ואהבה לנוסטלגיה, מתכון מצוין להתמכרות כרונית .
רסיברים:
פיוניר SX850
מרנץ 2270
סנסואי G2000
משולב
שרווד S5000II
פאוור
ימאהה P2200
טיונרים
מרנץ 104
סוני ST555ES
רמקולים
KEF105 MARK1
יש לי פטיפון לא מזוהה עם קצת תקליטים וטייפ סלילים של אקאי (בשביל היופי).
שמוליק