כיוון עוצמת רמקולים בעזרת אפליקצית SPL

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743

שליחה

היי חברים

שאלה/הבהרה קטנה בנושא.הבנתי שצריך לכוון את כל הרמקולים לעוצמה של 75DB כשעוצמת הווליום ברסיבר מכוון על 0 db

ואז להפעיל את ה test tone . הבעיה היא שהווליום מתחיל אצלי ב 1db והדבר היותר בעייתי הוא שאני שומע את ה test tone מאוד חלש ואני צריך להגביr את הווליום ברסיבר ( onkyo nr 515) וככל שמגבירים אז ה db עולה מן הסתם ,מקווה שהבהרתי את עצמי כמו שצריך :lol:

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921

שליחה

איזה רסיבר יש לך?
לפי מה שאתה מתאר, תצוגת הווליום שלך לא מראה דציבלים.
תצוגת דציבלים ברסיברים היא בד"כ בתחום 60- (ווליום הכי נמוך) עד 12+(ווליום הכי גבוה) - המספרים יכולים להשתנות קצת.

test tone שמיוצר ע"י הרסיבר לא אמור להיות מושפע ממצב כפתור הווליום.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

Amir64 כתב:איזה רסיבר יש לך?
לפי מה שאתה מתאר, תצוגת הווליום שלך לא מראה דציבלים.
תצוגת דציבלים ברסיברים היא בד"כ בתחום 60- (ווליום הכי נמוך) עד 12+(ווליום הכי גבוה) - המספרים יכולים להשתנות קצת.

test tone שמיוצר ע"י הרסיבר לא אמור להיות מושפע ממצב כפתור הווליום.
...
·

יש רסיברים שה TEST TONE מושפע מהווליום הראשי, כמו ההרמן קארדון שהיה לי בזמנו . במקרה כזה מומלץ לכוון הווליום הראשי ל 0DB ,או במידה וזה נותן סיגנל חזק מידי (וזה נותן גם נותן) , מומלץ לכוון לעצמה שבדרך כלל שומעים .

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

היי יואב

אצלי אין 0 db וגם ה1 db הוא העוצמה הכי חלשה . מה הכוונה לכוון לעוצמה ששומעים בדרך כלל. נומר שאני שומע בד"כ בעוצמה 25 ומד
ה spl מראה 50 db הרי בשביל להגיע ל 75 db אני צריך להגביר את הוליום ברסיבר מבין את כוונתי.אני מפספס פה משהו ?

אמיר

מדובר ב רסיבר onkyo nr 515

Amir64
גורו
גורו

שליחה

ברסיבר שלך, 0dB, זה כאשר התצוגה מראה מספר גבוה, 79 או 82, נדמה לי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

ALFRED3 כתב:היי יואב

אצלי אין 0 db וגם ה1 db הוא העוצמה הכי חלשה . מה הכוונה לכוון לעוצמה ששומעים בדרך כלל. נומר שאני שומע בד"כ בעוצמה 25 ומד
ה spl מראה 50 db הרי בשביל להגיע ל 75 db אני צריך להגביר את הוליום ברסיבר מבין את כוונתי.אני מפספס פה משהו ?

אמיר

מדובר ב רסיבר onkyo nr 515
...
·
שלב ראשון בדוק במניואל של הרסיבר ניתן להגדיר את סקאלת הווליום ל thx ואז הווליום יוצג ב DB ונוכל לדבר באותה השפה

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יואב

חוששני שאין אפשרות כזאת בדגם שלי .

אמיר

max ווליום בריסיבר הוא אכן 79 אבל אם אני יכוון על max ישמע test tone בווליום מאוד גבוהה,ומה אז? כרגע הרמקולים אצלי מוגדרים בסביבות 10db

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

ALFRED3 כתב:יואב

חוששני שאין אפשרות כזאת בדגם שלי .

אמיר

max ווליום בריסיבר הוא אכן 79 אבל אם אני יכוון על max ישמע test tone בווליום מאוד גבוהה,ומה אז? כרגע הרמקולים אצלי מוגדרים בסביבות 10db
...
·

79 (לפי המניואל אמור להיות 82) זה ה 0DB שלך.

מאחר וה TEST TONE נשמע מאוד חזק ,כשהווליום הראשי מכוון ל 79-82DB ,כוון אותו נמוך יותר או במילים אחרות לעוצמה שאתה רגיל לשמוע ,בדרך כלל ותוסיף קצת מעבר.

לאחר מכן ,מתוך תפריט הרסיבר ,תכוון עוצמת כל רמקול ל 75DB יחסית למקום הישיבה שלך. הבעיה היחידה היא הסאב כי אפליקציית ה SPL בנייד והמיקרופון שבו לא עושים עבודה טובה עם תדרי הסאב ולצורך זה נדרש מד SPL ייעודי ולכן בתור התחלה ככלל אצבע כוון הווליום בסאב לאמצע. במידה והרסיבר הנחית את הווליום יותר מידי( 8-12DB) תנמיך העוצמה בסאב ותכייל שוב עד שההנחתה / הגברה תגיע לאזור ה +- 3-4DB.

בהצלחה

Amir64
גורו
גורו

שליחה

בכיול - test tone מושמע חזק.
75db זה ווליום הרפרנס שלפיו מכיילים מערכת.
בפועל שומעים חלש יותר בבית.

יואב,
לא מבין את ההסבר שלך כל פעם על ה- 75dB עם מד SPL, אבל עם טוויסט.
אם אתה אומר לו לכוון לווליום כל שהוא, שלא יודעים מה הוא ב- dB, אז מה נותן המשפט
תכוון עוצמת כל רמקול ל 75DB יחסית למקום הישיבה שלך
...
הרי כל העניין הוא שמי שרוצה לשמוע ברפרנס ווליום, יידע איפה זה על סקאלת הווליום.
אם ה- test tone מושמע חלש מ- 75dB, ועם מד SPL אתה מגביר את הרמקולים ל- 75dB (אם אפשר, כי אתה יכול להגיע לתיקרת ה- dB12+ תיקון, ולא להגיע ל- 75dB), כל מה שזה יעשה, זה לשנות את מספר הווליום המוצג, יחסית ל- SPL בפועל בחדר, למספר נמוך יותר, ואת תיקון ה- dB ברסיבר לגבוה יותר.
אין לפעולה הזו שום משמעות.

ALFRED3
לדעתי, עליך לעשות אחד מהשניים:
1. לכוון למקסימום ווליום ולהריץ את הכיול.
2. לכוון לווליום נוח לך, כל שהוא, ולהריץ כיול.
לאחר מכן אתה צריך לוודא שהרסיבר לא נותן תיקון גבוה מידי לרמקולים.
אין מה להתעסק עם מד SPL באפליקציה.

לא מכיר את הרסיבר שלך, אבל לא ניתקלתי ברסיבר שלא יודע לזהות טוב את עוצמת הקול שמגיעה אל המיקרופון שלו, שהוא בוודאות טוב יותר מזה של הסמרטפון. (והרסיבר מכיר את חסרונותיו, ומתקן בהתאם)
תמיד לאחר כיול כשבדקתי על אפליקציה, התוצאה הייתה מושלמת לכל הרמקולים, למעט הסאב, כמובן.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183

שליחה

מאחר וה TEST TONE נשמע מאוד חזק ,כשהווליום הראשי מכוון ל 79-82DB ,כוון אותו נמוך יותר או במילים אחרות לעוצמה שאתה רגיל לשמוע ,בדרך כלל ותוסיף קצת מעבר.

לאחר מכן ,מתוך תפריט הרסיבר ,תכוון עוצמת כל רמקול ל 75DB יחסית למקום הישיבה שלך.

שלום יואב, גם לי יש הנחתות קטנות אחרי שאני מכייל אוטומטי, סביב -5 , -3, קדמיים אחוריים וסנטר.

אני שומע ממש יפה ואני מרוצה, אבל! הייתי שמח לדעת איך בדיוק מבצעים את השלבים עם המד spl, בנתיים לא כולל הסב רק רמקולים.

התחלת להסביר יפה ציטטתי לך את הקטע הברור, משם איך אני ממשיך עם מד spl יעודי?
את זה אני חייב להבין וללמוד...
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Amir64
גורו
גורו

שליחה

@ALFRED3
מעיון בחוברת שלך עולה:
1. לא כתוב לכוון לווליום מסויים לפני תחילת הכיול.
2. כן כתוב, שלאחר הכיול תקבל 0dB SPL, כאשר הווליום על 82.

כנראה הכיול יודע לבדוק את ה- SPL המתקבל במיקרופון בווליום הנבחר, ומחשב את ערך התיקון dB לכל רמקול, יחסית לווליום הנוכחי, כך שבבחירת מקסימום ווליום לאחר מכן, תקבל 75dB SPL.

לדעתי, עזוב את ההתעסקות עם 75db, ממילא אתה לא הולך לשמוע משהו בווליום כזה.
תן לכיול לעשות את שלו, בווליום שנוח לך.
לאחר מכן כדי להיות שקט, בדוק עם מד SPL שמכל הרמקולים אתה מקבל אותו ערך ב- dB, לא משנה מה הוא.
עבור הסאב בדוק שהרסיבר לא נותן תיקון רחוק מידי מה- 0.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@istarmini

לאחר מכן ,מתוך תפריט הרסיבר ,תכוון עוצמת כל רמקול ל 75DB יחסית למקום הישיבה שלך.

שלום יואב, גם לי יש הנחתות קטנות אחרי שאני מכייל אוטומטי, סביב -5 , -3, קדמיים אחוריים וסנטר.

אני שומע ממש יפה ואני מרוצה, אבל! הייתי שמח לדעת איך בדיוק מבצעים את השלבים עם המד spl, בנתיים לא כולל הסב רק רמקולים.

התחלת להסביר יפה ציטטתי לך את הקטע הברור, משם איך אני ממשיך עם מד spl יעודי?
את זה אני חייב להבין וללמוד...
חזור למעלה | פרופיל | שלח הודעה | חפש
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יואב

תודה על ההסבר (Y)

אמיר

כשקניתי את הרסיבר עשיתי כיול מספר פעמים עם המקרופון אבל התוצאות היו ממש עגומות ,לפי מה שאני קורא בפורומים זה לא ממש מפתיע, עשיתי כמו שאמרת בערך , מבחן האוזן + אפליקציית ה spl :)
לגבי הסאב זה כבר סיפור בפני עצמו ,התחדשתי לפני כחודש בסאב ,בהזדמנות אפתח פוסט יעודי התחדשתי וכו' ,יש לי לא מעט שאלות בנושא ,אבל כשיתפנה לי מעט זמן וכח כדי ללכת על ארבע :lol: קודם

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@ALFRED3
תתחדש ותהנה כמה שיותר, בקשר לכיול, איך אתה מכייל? או אם אתה עושה כיול ידני איך אתה משפר תוצאות?

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עשיתי כיול ידני , לגבי שיפור תוצאות לדעתי צריך קרוא כמה פעמים את המדריך של הרסיבר ,היום אחרי 4 שנים שיש לי את הרסיבר גיליתי שיש הגדרה שהיתה מופעלת אצלי ושהיא מנחיתה/מעלימה אפקטים/קולות רמים . בהצלחה (Y)

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@האיטלקי
מישהו יכול להסביר איך מתבצע כל העניין עם ה spl?

יש משהו שלא ברור לי, כשאני עובד עם הspl בודקים את הdb של כל רמקול ומשווים כל אחד ל75 db? או לווליום שאתה שומע בדרך כלל ועוד קצת

ואז עושים כיול ?

השאלה שלי היא האם אחרי שהשוונו עוצמת רמקולים ל75 db ומבצעים כיול אז מערכת הכיול מתייחסת לשינוי שהתבצע לעוצמת הרמקולים ולפי זה מכיילת?

אני שואל כי בכיולים הראשונים שלי תמיד הייתי משנה את הdb ב levels, ולימים שהייתי מכייל שוב לא הייתי משנה בחזרה את הdb בlevels ושהייתי מכייל היה מראה לי תוצאות כיול כמו הכיול האחרון לפני שנגעתי, מה שאומר שכל שינוי הdb דרך הlevels שזה למעשה גם ה test tone לא משנה למערכת הכיול היא פשוט לא מתייחסת לשינויים שנעשו בכיול האחרון.

או שבכלל לא עובדים ככה עם מד spl ?:roll:

Amir64
גורו
גורו

שליחה

כל העניין עם מד SPL חיצוני חשוב יותר כדי לעזור בכיול הסאב, כי צריך לסנכרן בין הווליום על הסאב ועוצמת האות הנשלח אליו מהרסיבר.
בעיקרון אין כל צורך להשתמש במד SPL אם יש מערכת כיול ברסיבר, עבור כל הרמקולים חוץ מהסאב.
מערכת הכיול עושה עבודה מעולה לבד, ולא נתקלתי ברסיבר שלא כיוון את העוצמות כמו שצריך.

שוב, עניין ה- 75dB מיותר לגמרי, אלא אם מעניין אותך לשמוע בווליום 0 (שזה אומר 75dB לאחר ביצוע כיול)
כאשר מערכת הכיול סיימה לרוץ, אתה יכול לבדוק את העוצמות שהמערכת החליטה עבור כל רמקול.
אתה נכנס לsetup הידני, אומר למערכת להשמיע test tone מכל רמקול.
אותו test tone שהרסיבר מפיק, הוא כבר ב- 75dB (יש רסיברים שזה לא ככה, אבל הרוב המכריע כן)
ואז אתה בודק עם מד SPL מה העוצמה של כל רמקול (מבטיח לך שזה יהיה 75dB מכל הרמקולים),
ואם במקרה אתה רואה שרמקול אחד לדוגמה נותן 73dB אתה יכול להגביר אותו ל- 75dB ע"י הגברת הרמקול במסך ה- setup בעוד 2dB.

אתה יכול לעשות זאת ללא הרצת כיול בכלל, אלא ישר להכנס ל- setup הידני, אבל לדעתי זה מיותר ולא נותן שום תועלת.

עכשיו, למה אמרתי שעניין ה- 75dB מיותר?
הכיול ל- 75dB מסדר את כפתור הווליום כך שתצוגה של 0dB ברסיבר תתן 75dB SPL מהרמקולים בנקודת הישיבה.

נניח שכיילת עם test tone את הרמקולים ל- 75db, ואתה שומע באופן רגיל כשהווליום על 20dB-, אתה תראה שמד ה- SPL מראה 55dB
עכשיו נניח שכיילת עם רעש לבן נניח בעוצמה של 65dB, ואתה משנה ווליום ברסיבר לעוצמה שתתן במד SPL 55dB, אתה תראה שסקאלת הווליום מציגה מספר אחר, ולא 20-. בפועל כל מה שקורה הוא שתקבל את אותה עוצמה מהרמקולים שנוחה לך, אבל יוצג מספר אחר בסקאלת הווליום.
זה אומר שאם תכוון את הווליום ל- 0dB, לא תקבל 75dB אלא עוצמה אחרת, שתלויה בעוצמת האות שאיתו ביצעת את הכיול.
מעשית אין לזה שום משמעות אם אתה לא מחפש לשים ווליום על 0, ולשמוע סרט בווליום שטכנאי הסאונד החליט שצריך לשמוע.

ולכן, כל מה שחשוב, הוא לוודא שמקבלים אותה עוצמה מכל הרמקולים בנקודת הישיבה, ולא משנה מה היא העוצמה שאיתה אתה מכייל.
יש אנשים שלא סומכים על מנגנון הכיול, מספקים לבד test tone לרסיבר, שיש לדוגמה בכל מיני דיסקים לכיול מערכת, ומכיילים את הרסיבר דרך הכיול הידני.
זה אולי כדאי רק ברסיברים המאפשרים אחר כך כיול של כל אופציות הכיול הנוספות שיש במערכת אבל אפשר להגיד לרסיבר לא לגעת בכיול הידני שכבר בוצע.
זה לא כדאי בכל הרסיברים הזולים, שבהם אין לך שליטה על מה יכוייל, והכיול רץ אוטומאטית על כל התהליך, ללא אפשרות לדלג על חלקים שכויילו מראש בדרך אחרת. אתה מתחיל כיול, והוא מוחק את כל ההגדרות שהיו.

למה זה עוזר לגבי הסאב?
כי לסאב יש ווליום עצמאי.
אתה מכוון את הווליום בסאב עד שאתה מקבל 75db במד SPL, כשאתה משמיע test tone ממסך הכיול הידני ברסיבר, ואז מריץ את הכיול האוטומאטי ברסיבר, בלי לבצע קודם ידנית תיקון ווליום לסאב במסך הכיול הידני ברסיבר.
הרסיבר כבר בטוח ייתן תיקון מינימאלי, אם בכלל, לסאב, ולא יקרה מצב שהכיול קבע 12dB+ או 12dB-, כי הווליום בסאב חלש או חזק מידי.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@Amir64
תודה רבה על התשובה המושקעת, כן אני מכיר את תפריט הרסיבר כמו את כף היד שלי, שאני על 25- שומעים ממש חזק תאמין לי השכנים שלי יכולים לספר לך על זה חחחחח, אני מאוד מרוצה מהסאונד שלי, בסך הכל עשיתי דרך דיי ארוכה ויצא לי פצצה בסוף, בסרטים שומעים מדהים יש במה קדמית מצויינת כמובן שזה גם בזכות ה bi amp שעשיתי לקדמיים על חשבון surround back וכמובן בזכות הסנטר המפורט htm61 s2, כמובן תמיד יש יותר טוב ותמיד יש מה לשפר, אני מבסוט, גם במוזיקה שומעים מצויין אולי בעתיד הקרוב אני יוסיף מגבר כוח רק לסטריאו, תודה רבה לך אתה אחלה בחור שתמיד עוזר.

בקשר לסב בהתחלה כיילתי שהבורר בסב על האמצע ואז קבלתי בכיול 9.5- בכיולים אחרי זה כבר הוזזתי את בורר לפחות ואז קבלתי תוצאה טןבה יותר 1.5-...
שוב פעם תודה רבה לך

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”