שלום רב.
ברצוני להתקין פילטר ND למקרן שציינתי בכותרת, על מנת לשפר את רמת השחורים של המקרן.
איני מצליח למצוא מתאם אשר יתאים לעדשה של המקרן הזה.
כמו כן, איני יודע באיזה גודל פילטר להשתמש.
אני כמובן מעוניין בהתקן שייתן לי את האפשרות לשנות זום ופוקוס לאחר התקנתו.
האם יש כאן כאלו שהתקינו פילטר ND על מקרן? אם כן, אשמח לשמוע כיצד עשו זאת, והאם מרוצים מהתוצאה.
תודה.
אוהד.
הוספת פילטר ND למקרן EPSON Home Cinema 3000
היי אוהד.
אני שיחקתי עם ND במשך למעלה מ-10 שנים , על מספר גדול של מקרנים.
בנוסף שיחקתי עם פילטרים שמוסיפים TINT אדום לתמונה.
ההגיון מאחורי פילטר כאמור היה כניסה לתפריט טכנאים למטרת העלאת הקונטרסט, שהיה מתבצע לרוב באמצעות ה- Green Gain, סיטואציה שיצרה מחסור בצבע האדום ולכן שימוש באותו פילטר.
הפסקתי להשתמש ב- ND פילטר בשנים האחרונות , לאור המקרנים שרכשתי.
כמובן שדקה לפני הרכישה, אני מניח את המובן מאליו שכיילת את המקרן ברמה הבסיסית של קונטרסט, ברייטנס וגאמה ואחרי כיול כאמור אתה עדיין לא מרוצה מרמת השחור.
ואחרי שיעור ההיסטוריה, לשאלתך:
צריך לזכור ש-ND פילטר יתן לך את אותה תוצאה כמו החלפת מסך ל-גיין נמוך יותר, ההגיון ברכישת פילטר ולא בהחלפת המסך הן העלויות והעובדה שאת הפילטר ניתן להוריד או להחליף מיידית וכיוצ"ב.
אתה צריך לזכור שהמרכיב הכי דרמטי שלך במקרן היא העדשה.
ברגע שאתה שם פילטר אתה למעשה מכניס גורם זר בין העדשה למסך ובכך, תיאורטית יכול לפגוע באיכות התמונה.
כאשר אתה בוחר ND פילטר אתה צריך לקחת בחשבון מה רמת ההארה שאתה מבקש לחתוך. 25% או 50% או 75%.
זה מסוג הדברים שאי אפשר להמליץ עליהם ולצערי זה רק עניין של התנסות.
על פניו 50% נשמע המון, אבל זה עניין של הסתגלות של העין.
מעבר לזה אתה צריך להקפיד על מספר דברים:
1. חברה מעולה כמו Hoya או B&W או חברות באיכות דומה. אל תתפשר בעניין הזה בזמנו אני ביצעתי את הרכישות מ- B&H.
2. שהם יהיהו עם coating מיוחד non reflective וזה מהטעם שלא יהיו החזרי אור לעדשה ובכך לפגוע לך אנושות בקונטרסט.
לגביי הרכבת הפילטר.
ניתן לרכוש מעין הברגה חיצונית שאותה אתה יכול להלביש על העדשה.
בתיאוריה כמובן, כי לרוב זה לא ניתן טכנית, בגלל סוג או גודל העדשה.
אני השתמשתי במסקין טייפ שחור ופשוט הדבקתי את הפילטר על החלק החיצוני של העדשה, במקרנים מסוימים הייתי משתמש במכסה של העדשה. חותך חור באמצע ודוחף לשם את הפילטר.
לגביי גודל הפילטר, פשוט תמדוד את הקוטר של העדשה ולפי זה תזמין, יכול להיות קצת יותר קטן מהקוטר של העדשה.
מקווה שעזרתי.
רן
אני שיחקתי עם ND במשך למעלה מ-10 שנים , על מספר גדול של מקרנים.
בנוסף שיחקתי עם פילטרים שמוסיפים TINT אדום לתמונה.
ההגיון מאחורי פילטר כאמור היה כניסה לתפריט טכנאים למטרת העלאת הקונטרסט, שהיה מתבצע לרוב באמצעות ה- Green Gain, סיטואציה שיצרה מחסור בצבע האדום ולכן שימוש באותו פילטר.
הפסקתי להשתמש ב- ND פילטר בשנים האחרונות , לאור המקרנים שרכשתי.
כמובן שדקה לפני הרכישה, אני מניח את המובן מאליו שכיילת את המקרן ברמה הבסיסית של קונטרסט, ברייטנס וגאמה ואחרי כיול כאמור אתה עדיין לא מרוצה מרמת השחור.
ואחרי שיעור ההיסטוריה, לשאלתך:
צריך לזכור ש-ND פילטר יתן לך את אותה תוצאה כמו החלפת מסך ל-גיין נמוך יותר, ההגיון ברכישת פילטר ולא בהחלפת המסך הן העלויות והעובדה שאת הפילטר ניתן להוריד או להחליף מיידית וכיוצ"ב.
אתה צריך לזכור שהמרכיב הכי דרמטי שלך במקרן היא העדשה.
ברגע שאתה שם פילטר אתה למעשה מכניס גורם זר בין העדשה למסך ובכך, תיאורטית יכול לפגוע באיכות התמונה.
כאשר אתה בוחר ND פילטר אתה צריך לקחת בחשבון מה רמת ההארה שאתה מבקש לחתוך. 25% או 50% או 75%.
זה מסוג הדברים שאי אפשר להמליץ עליהם ולצערי זה רק עניין של התנסות.
על פניו 50% נשמע המון, אבל זה עניין של הסתגלות של העין.
מעבר לזה אתה צריך להקפיד על מספר דברים:
1. חברה מעולה כמו Hoya או B&W או חברות באיכות דומה. אל תתפשר בעניין הזה בזמנו אני ביצעתי את הרכישות מ- B&H.
2. שהם יהיהו עם coating מיוחד non reflective וזה מהטעם שלא יהיו החזרי אור לעדשה ובכך לפגוע לך אנושות בקונטרסט.
לגביי הרכבת הפילטר.
ניתן לרכוש מעין הברגה חיצונית שאותה אתה יכול להלביש על העדשה.
בתיאוריה כמובן, כי לרוב זה לא ניתן טכנית, בגלל סוג או גודל העדשה.
אני השתמשתי במסקין טייפ שחור ופשוט הדבקתי את הפילטר על החלק החיצוני של העדשה, במקרנים מסוימים הייתי משתמש במכסה של העדשה. חותך חור באמצע ודוחף לשם את הפילטר.
לגביי גודל הפילטר, פשוט תמדוד את הקוטר של העדשה ולפי זה תזמין, יכול להיות קצת יותר קטן מהקוטר של העדשה.
מקווה שעזרתי.
רן
תודה רבה על התשובה המפורטת מאוד.
יש לי מסך לבן עם GAIN של 1.1 בגודל 92 אינץ׳.
כיילתי את הצבעים, ניגודיות ובהירות.
אני עדיין מעוניין להשחיר את השחורים.
אני הסתכלתי על HOYA וחברות איכותיות אחרות. העניין הוא שקוטר טבעות העדשה (טבעת הפוקוס) הוא כ92 מ״מ. שזהו גודל לא תקני עבור עדשה.
מה עוד, שיש מעל הטבעת הזו צ׳ופצי׳ק שקשור לטבעת הזום, שלא מאפשר ״להלביש״ את פילטר מבחוץ, אלא רק בתוך הטבעות של העדשה.
חשבתי לקנות מתאם כזה:
https://www.aliexpress.com/item/ZOMEI-S ... 191.JbVwXi
ולקנות פילטר ND מרובע. אך גם כאן הצ׳ופצ׳יק של הזום מפריע כי זה מתלבש על הטבעת במחוץ.
לגבי מכסה העדשה - המקרן הגיע עם מכסה לחיץ פנימי, ולא מכסה מוברג חיצוני.
יש לי מסך לבן עם GAIN של 1.1 בגודל 92 אינץ׳.
כיילתי את הצבעים, ניגודיות ובהירות.
אני עדיין מעוניין להשחיר את השחורים.
אני הסתכלתי על HOYA וחברות איכותיות אחרות. העניין הוא שקוטר טבעות העדשה (טבעת הפוקוס) הוא כ92 מ״מ. שזהו גודל לא תקני עבור עדשה.
מה עוד, שיש מעל הטבעת הזו צ׳ופצי׳ק שקשור לטבעת הזום, שלא מאפשר ״להלביש״ את פילטר מבחוץ, אלא רק בתוך הטבעות של העדשה.
חשבתי לקנות מתאם כזה:
https://www.aliexpress.com/item/ZOMEI-S ... 191.JbVwXi
ולקנות פילטר ND מרובע. אך גם כאן הצ׳ופצ׳יק של הזום מפריע כי זה מתלבש על הטבעת במחוץ.
לגבי מכסה העדשה - המקרן הגיע עם מכסה לחיץ פנימי, ולא מכסה מוברג חיצוני.