Archer C9 דרך אמזון גרמניה, דרך תיק גב, דרך חנות בארץ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
popply פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

אהלן,

לאחר שימוש ממושך בראוטר *** שקיבלתי מבזק שסיפק לי מהירות גלישה של 50% מהחבילה שברשותי (50 מתוך 100 מגה) עם טווח קליטה רע החלטתי לפתוח את העיניים ולחפש נתב שייתן הצדקה לחבילת האינטרנט שברשותי.

אז מצאתי שה-TP-Link Archer VR900 AC1900 הוא הנתב האידיאלי מבחינת טווח העלות שאני מוכן להשקיע, 3 אנטנות וטווח קליטה מצויין מהביקורת שקראתי באמזון. מסוגל לשדר באות 5ghz שזה מעולה משום שהראוטר ממוקדם ממשך סמוך לחדר.

ואז הגיע הרגע שהבנתי שכמות גדולה של ערוצים חסומים בכלל לצורכי צה"ל בתדר הזה אז החלטתי להזמין מאמזון גרמניה כמו שחלקכם ממה שיצא לי לקרוא עשו (שכן, הנתב בחו"ל לא חסום לאותם ערוצים). הבוקר קיבלתי מייל מטעם i-parcel, חברת הבת של UPS שביקשו שאמסור ת.ז לצורך זירוז שיחרור החבילה מהמכס כשתגיע לארץ (נכון לעכשיו היא עדיין לא נשלחה לארץ).

אז כרגע החלטתי להתעלם מהמייל ולחכות שהחבילה תחזור למחסנים של אמזון על מנת לקבל החזר כספי. הרי אין סיכוי שהמכס (או יותר נכון גוף התקשורת הממונה על כניסה של אותם מוצרים לארץ) ייאשר כניסה של מוצר שכזה.

אז יש לי שתי שאלות:
1) כרגע יש לי אפשרות להביא את הנתב דרך חבר שבחו"ל אבל עד כמה הסיכויים גבוהים יותר שלא ייתפס?
2) האם יש הבדל משמעותי בין הגירסה המסורסת של הנתב שבארץ לבין הנתב שלא עבר עדכון קשוחה? אם אין הבדל משמעותי אני קופץ לKSP ומסיים עם הכאב ראש הזה. שיפור בטוח יהיה.

תודה!

פרסמתי בפורום הלא נכון, אשמח אם המנהל ימחק את הפוסט הנוכחי.

popply פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Archer C9 דרך אמזון גרמניה, דרך תיק גב, דרך חנות בארץ?

שליחה

אהלן,

לאחר שימוש ממושך בראוטר *** שקיבלתי מבזק שסיפק לי מהירות גלישה של 50% מהחבילה שברשותי (50 מתוך 100 מגה) עם טווח קליטה רע החלטתי לפתוח את העיניים ולחפש נתב שייתן הצדקה לחבילת האינטרנט שברשותי.

אז מצאתי שה-TP-Link Archer VR900 AC1900 הוא הנתב האידיאלי מבחינת טווח העלות שאני מוכן להשקיע, 3 אנטנות וטווח קליטה מצויין מהביקורת שקראתי באמזון. מסוגל לשדר באות 5ghz שזה מעולה משום שהראוטר ממוקדם ממשך סמוך לחדר.

ואז הגיע הרגע שהבנתי שכמות גדולה של ערוצים חסומים בכלל לצורכי צה"ל בתדר הזה אז החלטתי להזמין מאמזון גרמניה כמו שחלקכם ממה שיצא לי לקרוא עשו (שכן, הנתב בחו"ל לא חסום לאותם ערוצים). הבוקר קיבלתי מייל מטעם i-parcel, חברת הבת של UPS שביקשו שאמסור ת.ז לצורך זירוז שיחרור החבילה מהמכס כשתגיע לארץ (נכון לעכשיו היא עדיין לא נשלחה לארץ).

אז כרגע החלטתי להתעלם מהמייל ולחכות שהחבילה תחזור למחסנים של אמזון על מנת לקבל החזר כספי. הרי אין סיכוי שהמכס (או יותר נכון גוף התקשורת הממונה על כניסה של אותם מוצרים לארץ) ייאשר כניסה של מוצר שכזה.

אז יש לי שתי שאלות:
1) כרגע יש לי אפשרות להביא את הנתב דרך חבר שבחו"ל אבל עד כמה הסיכויים גבוהים יותר שלא ייתפס?
2) האם יש הבדל משמעותי בין הגירסה המסורסת של הנתב שבארץ לבין הנתב שלא עבר עדכון קשוחה? אם אין הבדל משמעותי אני קופץ לKSP ומסיים עם הכאב ראש הזה. שיפור בטוח יהיה.

תודה!

moss5
טרול
טרול
תגובות: 467

שליחה

.מתן ת.ז ל I-PARCEL לא קשור בכלל לארץ או למכס בארץ,זה נוהל קבוע שלהם.
הסיכוי שהנתב הזה יתפס במכס בארץ ויידרש עבורו אישור מישרד התקשורת,כשהוא נשלח ע"י I-PARCEL הוא נמוך,ובכל מקרה תוכל להחזירו לאמזון ולקבל החזר כספי מלא.
היה לך מזל שהנתב נשלח לארץ ע"י ע"י I-PARCEL ולא ע"י UPS(שם הסיפור שונה לגמרי).
אם עדיין המשלוח ממתין למשוב ממך-תממש את זה! ותמתין שיגיע אליך.
אם נתב שכזה נתפס במזוודה של מישהו שניסה להכניסו ארצה-הוא מוחרם.
ולגביי המחיר-אינני יודע מה טווח המחירים בין אמזון לארץ בדגם הזה,ואם לא רכשת אותו בדיל כלשהו הוא לא גדול.
אני לדוגמה,רכשתי בהצלחה מאמזון נתב מתקדם יותר מחברה אחרת בשליש מחיר מעלותו בארץ.
לך על זה,ובהצלחה!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

חסימת התדרים מסרסת את ביצועי הנתב לא שלא תהנה ותשפר המצב הקיים אבל לא תקבל תמורה מלאה להשקעה.

מה הסיכוי שיתפש במכס ? תלוי בחזות שלו, במצב הרוח של המוכס (האם קיבל פינוק בלילה מההנהלה או הלך לישון בודד) , במספר המזוודות שברשותו...... או בקיצור - מזל נטו.

במקומך לא הייתי חושב פעמים
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960

שליחה

popply כתב:2) האם יש הבדל משמעותי בין הגירסה המסורסת של הנתב שבארץ לבין הנתב שלא עבר עדכון קשוחה? אם אין הבדל משמעותי אני קופץ לKSP ומסיים עם הכאב ראש הזה. שיפור בטוח יהיה.
...
·לראוטר יש טווח תדרים, חלק מהם אסור לשימוש פרטי בארץ ומותר בחו"ל. כשכל השכנים יושבים על אותם תדרים ביצועי אלחוט יורדים. האם תרגיש בחיסרון תדרים אסורים או לא תלוי רק עד כמה עמוסים תדרים מותרים בסביבה שלך ומכיוון שמרחב שידור הנתב די קטן אם אתה בבית פרטי למשל כנראה שבתים שכנים לא יפריעו. גם בדירה רגילה לא בטוח שיש הצדקה אמיתית לשימוש בתדר אסור, אבל אם כבר מזמינים נתב מחו"ל שכולל אותם אז למה לא.

ראוטר יותר מתקדם לא יבטיח שתקבל את כל ה-100 מגה מבזק, רוב הסיכויים שזאת הגבלה של תשתית ותקבל שיפור קטן אם בכלל. דרך פשוטה לבדוק את זה עם ראוטר קיים: חבר אותו בחיבור קווי למחשב, תוודא ששום דבר אחר לא מעמיס אותו ותבדוק הורדת קובץ גדול או speedtest. בקירוב גס זה יראה למה התשתית מסוגלת כשהראוטר לא עמוס

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

אם כבר הזמנת תמשיך את התהליך, אין טעם לבטל בגלל ספקולציות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

popply פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ראוטר יותר מתקדם לא יבטיח שתקבל את כל ה-100 מגה מבזק, רוב הסיכויים שזאת הגבלה של תשתית ותקבל שיפור קטן אם בכלל. דרך פשוטה לבדוק את זה עם ראוטר קיים: חבר אותו בחיבור קווי למחשב, תוודא ששום דבר אחר לא מעמיס אותו ותבדוק הורדת קובץ גדול או speedtest. בקירוב גס זה יראה למה התשתית מסוגלת כשהראוטר לא עמוס
...

אז עשיתי עכשיו בדיקה:

עם חיבור קווי
82.6Mb/s (הורדה)
2.8Kb/s (העלאה)

חיבור wifi
52.3Mb/s (הורדה)
2.9Kb/s (העלאה)

והבנתי שבתשתית של הוט אפשר להגיע לאחוז ניצול מלא אז אני כן חושב על מעבר אליהם (ועל הדרך גם לעבור מטריפל סי להוט נט במסגרת המבצע שלהם ספק+תשתית).

...

תודה על ההמלצה. אקרא על ביקורות.

תודה על התגובות!

popply פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

moss5 כתב:.מתן ת.ז ל I-PARCEL לא קשור בכלל לארץ או למכס בארץ,זה נוהל קבוע שלהם.
הסיכוי שהנתב הזה יתפס במכס בארץ ויידרש עבורו אישור מישרד התקשורת,כשהוא נשלח ע"י I-PARCEL הוא נמוך,ובכל מקרה תוכל להחזירו לאמזון ולקבל החזר כספי מלא.
היה לך מזל שהנתב נשלח לארץ ע"י ע"י I-PARCEL ולא ע"י UPS(שם הסיפור שונה לגמרי).
אם עדיין המשלוח ממתין למשוב ממך-תממש את זה! ותמתין שיגיע אליך.
אם נתב שכזה נתפס במזוודה של מישהו שניסה להכניסו ארצה-הוא מוחרם.
ולגביי המחיר-אינני יודע מה טווח המחירים בין אמזון לארץ בדגם הזה,ואם לא רכשת אותו בדיל כלשהו הוא לא גדול.
אני לדוגמה,רכשתי בהצלחה מאמזון נתב מתקדם יותר מחברה אחרת בשליש מחיר מעלותו בארץ.
לך על זה,ובהצלחה!
...
וואו כיף לשמוע.. אתה מדבר מניסיון אני מניח?
I-Parcel חברת בת של UPS, אתה בטוח שהסיכויים אינם דומים בנוגע להיתפסות במכס?

moss5
טרול
טרול

שליחה

popply כתב:
...
...
וואו כיף לשמוע.. אתה מדבר מניסיון אני מניח?
I-Parcel חברת בת של UPS, אתה בטוח שהסיכויים אינם דומים בנוגע להיתפסות במכס?
...
מניסיון טרי
אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי
·

moss5
טרול
טרול

שליחה

istarmini כתב:חסימת התדרים מסרסת את ביצועי הנתב לא שלא תהנה ותשפר המצב הקיים אבל לא תקבל תמורה מלאה להשקעה.

מה הסיכוי שיתפש במכס ? תלוי בחזות שלו, במצב הרוח של המוכס (האם קיבל פינוק בלילה מההנהלה או הלך לישון בודד) , במספר המזוודות שברשותו...... או בקיצור - מזל נטו.

...
·אני כן הייתי חושב ולכן ויתרתי.
אין אחריות למוצר

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

moss5 כתב:
...
...
·אני כן הייתי חושב ולכן ויתרתי.
אין אחריות למוצר
...
·

היו לי כבר לפחות 4 ראוטרים.מעולם לא הייתה תקלה ובמחיר המבוקש, לדעתי כאמור, אין מה לחשוב פעמים.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

@moss5
למה אין אחריות? אמזון גרמניה נותנים שנתיים אחריות. שווה לוודא איתם.

moss5
טרול
טרול

שליחה

dima_vy כתב:@moss5
למה אין אחריות? אמזון גרמניה נותנים שנתיים אחריות. שווה לוודא איתם.
...
·התכוונתי למכשיר שיואב הפנה אליו

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589

שליחה

רק נקודה חשובה אחת צריך 2 לטנגו:
כדי לנצל תדרים שני הצדדים הנתב וגם הלקוחות שלו צריכים לתמוך באותו התדר.
אם הלקוחות, לפטופ סולרי וכו, נקנו בארץ הם כבר מסורסים מבחינת תדרים אז זה לא יעזור אם תקנה נתב שתומך.

הנתב יבחר תדר עבודה שקט אבל אף לקוח לא ימצא אותו כי הוא עובד בתדר שהם לא מחפשים.
נערך לאחרונה על ידי rm1 ב 13/10/2016 1:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

moss5
טרול
טרול

שליחה

rm1 כתב:רק נקודה חשובה אחת צריך 2 לטנגו:
אם הלקוחות, לפטופ סולרי וכו, נקנו בארץ הם כבר מסורסים מבחינת תדרים אז זה לא יעזור אם תקנה נתב שתומך.
...
·(Y)

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890

שליחה

rm1 כתב:רק נקודה חשובה אחת צריך 2 לטנגו:

הנתב יבחר תדר עבודה שקט אבל אף לקוח לא ימצא אותו כי הוא עובד בתדר שהם לא מחפשים.
...
איך בדיוק ניתן להגביל במחשב את תדרי העבודה של הרשת האלחוטית ?
אשמח אם תביא מקור מהימן למידע הזה.
בנתב עושים את זה בקושחה ונועלים אותה כך שניתן לעדכן רק את הגירסה שמיועדת לישראל ולא את הגירסה הבינלאומית.

בכרטיס רשת אלחוטי אין שום אפשרות להגביל, יש דרייבר שמפעיל את הצ'יפ וזה מאפשר לך לבחור כל תחום וכל מדינה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589

שליחה

@גיל37
יכול להיות שאתה צודק (לא מצאתי) אבל יש גם בעיה של חוקיות בשימוש בתדרים ובעוצמות אסורים.
בדף הזה ניתן לראות את עוצמות השידור והערוצים השונים המותרים בכל מדינה.
סימו לב להבדלים בעוצמת השידור זה מאוד משפיע על טווחי הקליטה של המכשירים.
אבל עם משהו באזור צפוף מנתבים אלחוטיים יחליט לעבוד בקונפיגורציה של ברזיל או קנדה 1000 במקום 200
הוא פשוט ידרוס וישבש להרבה שכנים את שידורי ה-WIFI שלהם.
כמוכן עם משהוא בסביבה צפופה מפעיל רוחב פס של 40MHz במקום 20 גם ישפיע על מספר רב של משתמשים.

https://w.wol.ph/2015/08/28/maximum-wif ... r-country/
http://www.extremetech.com/computing/17 ... ht-channel

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”