קצת עזרה בנוגע לטרנזיסטורים (BC327)
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
לא בקיא בתחום, אבל מנסה משהו: אני צריך רכיב שיסגור מעגל (מתח 3v) ברגע שהוא מקבל מתח (גם כן 3v).
קראתי קצת והבנתי שכדאי ללכת על BC327-16. לא מצאתי 16 אז קניתי 25 שגם עשו את העבודה, אבל אחר כך הבנתי שקניתי PNP והייתי צריך NPN (בינתיים הסתדרתי עם ה PNP, אבל NPN יעשו את העבודה טוב יותר).
העניין הוא שאני לא מוצא חנויות פה בארץ שמוכרות את הרכיב, אז תהיתי אם יש רכיבים דומים שיעשו את העבודה.
כמובן שגם המלצות על חנויות יתקבלו בברכה.
ב eBay וכו׳ אפשר להשיג את הרכיב במחירים מגוכחים, אבל אני קצת לחוץ בזמן.
תודה!
קראתי קצת והבנתי שכדאי ללכת על BC327-16. לא מצאתי 16 אז קניתי 25 שגם עשו את העבודה, אבל אחר כך הבנתי שקניתי PNP והייתי צריך NPN (בינתיים הסתדרתי עם ה PNP, אבל NPN יעשו את העבודה טוב יותר).
העניין הוא שאני לא מוצא חנויות פה בארץ שמוכרות את הרכיב, אז תהיתי אם יש רכיבים דומים שיעשו את העבודה.
כמובן שגם המלצות על חנויות יתקבלו בברכה.
ב eBay וכו׳ אפשר להשיג את הרכיב במחירים מגוכחים, אבל אני קצת לחוץ בזמן.
תודה!
BC327 הוא טרנ' PNP כמובן, אבל הוא טרנ' עם יכולות בסיסיות בלבד של עמידות במתח והספק שהוא יכול לפזר. לכן אני מניח שמדובר על מיתוג דיי בסיסי. אם זה המצב אתה יכול לקנות כל NPN באריזה דומה, במעגל של 3V כולם יעבדו בלי בעיה (רובם עומדים ב-30-40וולט בלי בעיה).
אני מניח שאתה שם נגד להגבלת זרם בבסיס של הטרנ'. אגב, אתה יכול גם להשתמש ב-MOS ללא שום בעיה במרבית המקומות.
אני מניח שאתה שם נגד להגבלת זרם בבסיס של הטרנ'. אגב, אתה יכול גם להשתמש ב-MOS ללא שום בעיה במרבית המקומות.
תפתח את דף המפרט של הטרנ' ותראה מה רשום תחת maximum rating.
למיתוג עדיף טרנזיסטור מסוג MOSFET, שהמתח שנופל עליו בזמן פעולה נמוך. נסה BS270 למשל.
(אם הזרמים שלך בתחום עשרות מליאמפרים. אחרת צריך משהו אחר. הנתון הוא RDS-on ההתנגדות שנופלת עליו בזמן פעולה, והנתון המקביל בBJT זה VCE-sat מתח במצב רוויה)
(אם הזרמים שלך בתחום עשרות מליאמפרים. אחרת צריך משהו אחר. הנתון הוא RDS-on ההתנגדות שנופלת עליו בזמן פעולה, והנתון המקביל בBJT זה VCE-sat מתח במצב רוויה)
..
יש לך את האתר http://alltransistors.com/
עם מידע על כל סוגי הטרנסיסטורים , והוא נותן רשימה למחליף ראוי לכל טרנסיסטור .
עם מידע על כל סוגי הטרנסיסטורים , והוא נותן רשימה למחליף ראוי לכל טרנסיסטור .
·אם המטרה היחידה היא שהוא ישרוד, אז כן.legopart כתב:·ואני אוכל להחליף בלי בעיה אם ה maximum rating תואם?.........
במקרים מסוימים בוחרים טרנ' על פי פרמטרים אחרים של קיבול, הגבר זרם, מהירות, רעש, וכו'. במקרים כאלה הביצועים של המעגל יכולים להשתנות עקב החלפת הטרנ'.
ברוב המקרים זה לא המצב, לפחות לא בפרוייקטים של חובבים.
·אני רוצה לנסות לשפר את הסאונד במגבר/רסיבר.anatoli15 כתב:
·אם המטרה היחידה היא שהוא ישרוד, אז כן.......
במקרים מסוימים בוחרים טרנ' על פי פרמטרים אחרים של קיבול, הגבר זרם, מהירות, רעש, וכו'. במקרים כאלה הביצועים של המעגל יכולים להשתנות עקב החלפת הטרנ'.
ברוב המקרים זה לא המצב, לפחות לא בפרוייקטים של חובבים....
חייב לציין שאני אחרי חקירות רבות בנושא חשבתי שזה בסדר שבין ה Collector ל Emitter תהיה התנגדות במידה והראשון שלילי והשני חיובי (ולא הפוך שאז יהיה נתק).
+נתקלתי גם בטרנזיסטורים דיגיטליים, עם נגדים מובנים בתוכם, שגם התוצאות שלהם שונות מהמידע היבש.
+במקרה הזה, הטרנזיסטור מסדרת 2S (ולא 2N) אז הרגל הראשונה היא הBASE
-ופחות קשור, העלתי שאלה לגבי הטרנזיסטור עם 4 רגליים, אז זה למעשה גשר דיודות (כחלק ממיישר המתח), נמצא בכל מעגל כמאט ולא נותנים לו כמאט וחשיבות בסרטוטים.
-ועוד רכיב שמזכיר טרנזיסטור, זה מייצב המתח, שממיר מתח עודף לחום
תודה רבה.
ד"א: מה הפירוש של טרנזיסטור כוח?