לבעלי hisense 50m7000, איך נראה upscale של טקסט מ 1080P ל 4k?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Itsik_G פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש לקנות טלוויזיה נוספת לחדר עבודה ומתכנן בין השאר גם לחבר אליה יציאה אחת של המחשב שמוגדר לעבוד ב 1920x1080. אני חושש שהעלאת הרזולוציה ל 4k במחשב תהפוך את הטקסט לקטן מדי ולא קריא על 50 אינץ'.
השאלה שלי למי שניסה, איך נראה upscale של טקסט מ FullHD ל 4k בטלוויזיה הזו?
מנסיון עבר במסכי מחשב, כשמציגים טקסט ברזולוציה לא טבעית של המסך לפעמים מקבלים תוצאה מאוד לא נוחה לקריאה.

אגב, חשבתי גם ללכת על טלוויזית FullHD אבל המחיר מאוד דומה ולא נראה משתלם.
נערך לאחרונה על ידי Itsik_G ב 10/10/2016 20:18, נערך 2 פעמים בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20186
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אתה מודע לזה שגם וינדוס יודעת לעשות סקיילינג לא רע בכלל. ובתוכנות שתומכות בזה הכל יראה קריא, חד ומצויין.
בנוגע לשימוש בטלויזיה על רזולוציה נמוכה יותר בחיבור למחשב. סביר להניח שהכל יראה "רך" יותר ופחות חד, אבל לא נראה לי שזה יהיה ממש משמעותי, במיוחד החל ממרחק מסויים מהמסך. יש לי גם טלויזיה 4K וגם טלויזיה קטנה יותר 1080P ולדעתי הדברים נראים לא פחות טוב על טלויזיה 4K גם ברזולוציה 1080P.

Itsik_G פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #3 

@TheCoolest
·
מודע ליכולות scaling של windows, אבל יש לכך השלכות גם בעומס על כרטיס המסך וגם בגודל הטקסט המוצג על המסך.
הרצת משחק ב 4k לעומת HD מצריכה רמה אחרת של חומרה ועוצמת מחשוב ולכן אני מוכן "להסתפק" ב HD בתנאי שאין פגיעה בחדות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

כן, אבל משחקים פחות רגישים לחדות של התצוגה מטקסט, ולכן אני לא חושב שיש הרבה משמעות לזה.
אני בטוח שמשחק יראה לא פחות טוב ואולי אף טוב יותר, ב-1080P על מסך 4K מאשר 1080P על מסך 1080P.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #5 

כיוון ש-4K הוא בדיוק 4 פעמים FHD, הסקיילינג צריך להיות טוב למדי.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #6 

קודם כל אל תשווה משחק שמרנדר כל פריים לשולחן עבודה עם אופיס. ממש לא אותם סדרי גודל. משחק ב-1080P הרבה יותר "כבד" משולחן עבודה ב-2180P אז לא מוצא סיבה לדאגה.
לגבי ה-upscale אני לא מכיר את היכולות אבל חשוב להגדיר שהחיבור הוא למחשב והדגימה 4:4:4 כדי שמידע לא ילך לאיבוד. לטקסט זה מאוד חשוב. צריך לוודא שזה אפשרי. להבדיל ממוניטור, טלוויזיות כברירת מחדל מציגות 4:2:0 מה שגורם לשולחן העבודה ובייחוד לטקסט להיראות לא טוב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

זה תלוי בטלויזיה. אצל רובן אי אפשר לבחור מצב של 1:1, ואז כל עניין הרזולוציה של 1 ל-4 הופך ללא רלוונטי, מאחר והתמונה כולה עוברת עיבוד בכל מקרה.
Itsik_G כתב:@TheCoolest
·
מודע ליכולות scaling של windows, אבל יש לכך השלכות גם בעומס על כרטיס המסך וגם בגודל הטקסט המוצג על המסך.
הרצת משחק ב 4k לעומת HD מצריכה רמה אחרת של חומרה ועוצמת מחשוב ולכן אני מוכן "להסתפק" ב HD בתנאי שאין פגיעה בחדות.
...
·

דרך אגב מעניין אותי לשמוע אילו השלכות יש לעניין הסקיילינג של וינדוס. שולחן העבודה מרונדר בליבה הגראפית כך או כך במערכות החדשות של מייקרוסופט. ההשפעה של "סקיילינג" על הביצועים תהיה שולית.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 10/10/2016 13:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

*נא למחוק*

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”