התקנת זרוע לטלויזיה על חיפוי גבס
-
Elyashiv
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
אהלן
אם אני רוצה לתלות זרוע טלויזיה תלת מפרקית על חיפוי קיר גבס שמאחוריו נמצא קיר מאבנים ירושלמיות, איך הכי מומלץ להתקין? איזה עובי ואורך של ברגים וכו?
העובי של הקיר גבס זה 5 סמ
תודה
אם אני רוצה לתלות זרוע טלויזיה תלת מפרקית על חיפוי קיר גבס שמאחוריו נמצא קיר מאבנים ירושלמיות, איך הכי מומלץ להתקין? איזה עובי ואורך של ברגים וכו?
העובי של הקיר גבס זה 5 סמ
תודה
- onyx2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 467
אני השתמשתי בתליית מסך על קיר גבס בדיבליים מסוג רוזט. דיבל מיוחד לתלית משקלים כבדים על גבס.
http://www.mytad.co.il/productscatlog/d ... ssete.html
http://www.mytad.co.il/productscatlog/d ... ssete.html
Bad decisions make good stories
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
@Elyashiv
·אני לא מתלהב מזה אבל כנראה אתה חייב, כדאי לבדוק אפשרות לתליה של זרוע מהתקרה.
בכל מקרה אם כן לתלות על גבס הייתי מתעקש על לוח עץ בחלל הקיר לפיזור העומס.
בנוסף אמרת זרוע רב מפרקית, לא להרחיק את הטלוויזיה מהקיר יותר מידי, הבעיה שלך זה המומנט שמתפתח בין בסיס הזרוע והברגים לבין קיר הגבס, ככל שהטלוויזה תהיה קרובה יותר לקיר המומנט יקטן.
בנוסף אמרת זרוע רב מפרקית, לא להרחיק את הטלוויזיה מהקיר יותר מידי, הבעיה שלך זה המומנט שמתפתח בין בסיס הזרוע והברגים לבין קיר הגבס, ככל שהטלוויזה תהיה קרובה יותר לקיר המומנט יקטן.
-
Elyashiv
-
- חבר שרק התחיל

אבל מאחורי החיפוי יש קיר אבנים ירושלמיות שהיה קיר חיצוני של הבית, הממטרה שהמתקן יתפס עליו, לא על הקיר גבסHuvenster כתב:@Elyashiv
בנוסף אמרת זרוע רב מפרקית, לא להרחיק את הטלוויזיה מהקיר יותר מידי, הבעיה שלך זה המומנט שמתפתח בין בסיס הזרוע והברגים לבין קיר הגבס, ככל שהטלוויזה תהיה קרובה יותר לקיר המומנט יקטן....
וגם התקרה היא לא בטון, בניה קלה, לא זוכר איזה חומר במדיוק
נערך לאחרונה על ידי Elyashiv ב 09/10/2016 10:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huvenster
-
- חבר ותיק

כנראה שלא הבנתי אותך, חשבתי שמדובר על קיר גבס מחופה אבנים.
ממליץ לך שבעל מקצוע יעיף מבט כי צריך להבין מה החתך של הקיר שאתה מדבר עליו? אמרנו 5 ס"מ גבס בפנים הבית, מה יש מאחוריו? בידוד? ישר חובר לקיר החיצוני הישר? יש קונסטרוקצית פח או אין? יש אפשרות לעבור דוך מעבר לאבנים בחוץ ולשים פלטקה עם חורים של הברגים וכו'...
ממליץ לך שבעל מקצוע יעיף מבט כי צריך להבין מה החתך של הקיר שאתה מדבר עליו? אמרנו 5 ס"מ גבס בפנים הבית, מה יש מאחוריו? בידוד? ישר חובר לקיר החיצוני הישר? יש קונסטרוקצית פח או אין? יש אפשרות לעבור דוך מעבר לאבנים בחוץ ולשים פלטקה עם חורים של הברגים וכו'...
-
Elyashiv
-
- חבר שרק התחיל

·אתה מדבר על מה שבין הקיר גבס לאבנים ירושלמיות?Huvenster כתב:כנראה שלא הבנתי אותך, חשבתי שמדובר על קיר גבס מחופה אבנים.
ממליץ לך שבעל מקצוע יעיף מבט כי צריך להבין מה החתך של הקיר שאתה מדבר עליו? אמרנו 5 ס"מ גבס בפנים הבית, מה יש מאחוריו? בידוד? ישר חובר לקיר החיצוני הישר? יש קונסטרוקצית פח או אין? יש אפשרות לעבור דוך מעבר לאבנים בחוץ ולשים פלטקה עם חורים של הברגים וכו'......
-
Elyashiv
-
- חבר שרק התחיל

·בין הקיר גבס לאבן ירושלמית יש דבק ואז בערך 4 סנטימ של אבן ירושלמית (אולי קצת יותר?) ואז בלוקיםHuvenster כתב:כנראה שלא הבנתי אותך, חשבתי שמדובר על קיר גבס מחופה אבנים.
ממליץ לך שבעל מקצוע יעיף מבט כי צריך להבין מה החתך של הקיר שאתה מדבר עליו? אמרנו 5 ס"מ גבס בפנים הבית, מה יש מאחוריו? בידוד? ישר חובר לקיר החיצוני הישר? יש קונסטרוקצית פח או אין? יש אפשרות לעבור דוך מעבר לאבנים בחוץ ולשים פלטקה עם חורים של הברגים וכו'......
אז בערך 11 סנטימ עד שמגיעים לבלוק, בורג ג'מבו 12 יעשה את העבודה? או שמספיק לתקוע דיבלים באבן ירושלמית?
- Huvenster
-
- חבר ותיק

@Elyashiv
·עדיף קיבוע בבלוק ולא באבן הירושלמית, בלוק הומוגני ואפשר לסמוך על החוזק שלו בגלל התו תקן, חוזק של קיר אבן ירושלמית תלוי באיכות הביצוע והמלט שהכינו לכוחלה.
·עדיף קיבוע בבלוק ולא באבן הירושלמית, בלוק הומוגני ואפשר לסמוך על החוזק שלו בגלל התו תקן, חוזק של קיר אבן ירושלמית תלוי באיכות הביצוע והמלט שהכינו לכוחלה.
-
Elyashiv
-
- חבר שרק התחיל

@Huvenster
·אז בורג גמבו 12?
ומומלץ לקדוח חור בקוטר קטן ולאט לאט להגדיל?
·אז בורג גמבו 12?
ומומלץ לקדוח חור בקוטר קטן ולאט לאט להגדיל?
- Huvenster
-
- חבר ותיק

@Elyashiv
·תמיד כדאי לקדוח בשלבים ולהעלות קוטר, תלוי בניסיון ובסבלנות.
אני אישית לא חובב ג'אמבו, מעדיף דיבל פלסטיק ארוך של חברת Fischer, אבל אני מיעוט בנושא הג'אמבו.
·תמיד כדאי לקדוח בשלבים ולהעלות קוטר, תלוי בניסיון ובסבלנות.
אני אישית לא חובב ג'אמבו, מעדיף דיבל פלסטיק ארוך של חברת Fischer, אבל אני מיעוט בנושא הג'אמבו.
-
Elyashiv
-
- חבר שרק התחיל

@Huvenster
·אם אני בכל זאת משתמש בגמבו, כמה סנטימ הוא צריך להיות בתוך הקיר?
והוא חייב לעבור את האבן ירושלמית? כי נראה לי שגמבו 10 יהיה קצר אם לוקחים בחשבון את ה 5 סנטימ של הגבס
והוא חייב לעבור את האבן ירושלמית? כי נראה לי שגמבו 10 יהיה קצר אם לוקחים בחשבון את ה 5 סנטימ של הגבס
- RafalovitchTom
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
·לכל בלוק יש את סוג הבורג שמתאים לו.Elyashiv כתב:@Huvenster
והוא חייב לעבור את האבן ירושלמית? כי נראה לי שגמבו 10 יהיה קצר אם לוקחים בחשבון את ה 5 סנטימ של הגבס...
ג׳מבו זה לקירות בטון !!
לבלוקים יש דיבלים אוניברסליים, דיבל בקוטר 10 מ״מ אמור להספיק לך (בהנחה ויש 4 לפחות)
שים לב שאתה מכניס אותו בעדינות לקדח ומשתמש במסרגה חשמלית להדק את הבורג.
אם אתה רוצה לתלות על גבס אז עדיף לשים לוח עץ בין הניצבים של הגבס ולתלות על הלוח עץ
- RafalovitchTom
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
בכל מקרה אל תתלה ישירות על הגבס !! הדיבלים של הגבס הם למשקלים נמוכים
-
Elyashiv
-
- חבר שרק התחיל

תודה חברים
בסוף התקנתי ג'מבו 10, 4 כאלה, אני יכול לעשות עליו מתח והוא לא יפול, מחזיק חזק מאד!
בסוף התקנתי ג'מבו 10, 4 כאלה, אני יכול לעשות עליו מתח והוא לא יפול, מחזיק חזק מאד!