Z-wave

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
stav2000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני בונה בית ונמצא בשלבים של תכנון
הבנתי שניתן להתקין מערכת של Z-WAVE בית חכם
איפה ניתן לקנות והאם יש כאן אנשי מקצוע שמתקינים?
תודה

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@stav2000
·

הרבה חברים טובים השקיעו מזמנם ומרצם ותרמו / כתבו הרבה חומר בנושא המופיע בשירשור בראש הרשימה
http://www.htmag.co.il/vt236100.html
כל המידע שאתה מחפש נמצא שם תשקיע קצת זמן תקרא ותחכים.

בהצלחה.

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

זה לא רלוונטי לשלב התכנון, תתכנן את הבית שלך כרגיל. הבית החכם פשוט מתלבש על מפסקים קיימים, מחליף נורות, מוסיף חיישנים אלחוטיים וכו'.

מעבר לזה, אם המטרה שלך היא להשתמש במערכות נורמליות ולא בזבל שנמכר בישראל, אז זה אפילו לא רלוונטי לשלב הבניה אלא רק לאחרי שתקבל כבר טופס 4 ורק אז תוכל להוסיף את המודולים האירופאים.

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #4 

כפי שתעיין בפורום רק נקודה חשובה זה למשוך חוט אפס לכל מפסק תאורה, זה יקל לך את החיים אח"כ...

ZvikaZ
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

ועוד נקודה חשובה - להגדיל את הקופסאות של המתגים. לא זוכר כמה ממליצים, חפש פה בפורום.
הסטנדרט קצת קטן מידי.
הקבלן מן הסתם יתפלא למה אתה צריך את זה, ואת האפס, אבל כל עוד אתה בשלב המשא ומתן אין סיבה שהוא ירצה על זה תוספת כסף.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

כמו שכבר אמרו, הכי חשוב: נקודות אפס וקופסאות גדולות.

פלוס שווה לקרוא ולהבין מה אתה רוצה לפני הבנייה, יש לפעמים דברים נוספים מעבר לנקודות חשמל הסטנדארטיות.
נקודות שלי עלו בשיפוץ שעשינו (לצערי חלקם מאוחר מידי):
- הרבה נקודות חשמל, כמה שאתה חושב - תוסיף עוד, נסה לחשוב על השימוש בכל מקום, ברור שתאורה, אבל אם חושב על מצלמות: צריך חשמל וכדאי נקודת רשת לכל אחת.
- נקודות רשת, ברור שלכל חדר ואיפה שחושב לשים מחשבים, אבל גם איפה שמתכנן מערכות בידור, שליטה, מצלמות וכו'.
- אם חושב על תאורת לדים ותאורה לא סטנדארטית: בנייה מתאימה + מיקום בקרי ZWAVE או אחרים.
- ארון תקשורת גדול.
- אם יש גינה: נקודת חשמל ליד איפה שיהיה מחשב השקייה.

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

מזכירים פה קופסאות חשמל גדולות מהסטנדרט, בנוסף אני חושב שהוספת קופסאות הסתעפות גדולות תחת הטיח (בהתאם לתכנון מקדים) יכולות לעזור מאוד, נגיד איפה לשים את המגען לדוד הידוע לשמצה וכו'.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #8 

מגען לדוד - לדעתי למקם בתוך ארון החשמל, ואת המפסק הידני של הדוד - למשוך לנקודה בבית, לא חייב להיות בכניסה למקלחת...

אני הייתי שם את המגען בתוך ארון החשמל, מעביר שני חוטים לנקודה מתחת לארון החשמל למפסק ידני עם נורת חיווי , ומשתמש במודול של קובינו עם כניסה של סנסור טמפ שחוזר לתוך הדוד בחזרה.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”