עזרה דחוף

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
YoavYehezkel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: Yoav Yehezkel
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים יקרים ברצוני להיתחדש על מערכת קולנוע ביתית בלו רי, לפי התקציב שלי הגעתי למסקנה שיש 2 אופציות אפשריות, הבעיה שאני לא מבין גדול ולא יודע לקרוא מפרט טכני ולהבין אותו, השאלה שלי מה עדיף Lg Bh 7540 או Sony Bdv e4100 אני ישמח לעזרה מכול מי שיש לו ניסיון ויודע בקשר לדגמים או מישהו שיכול לקרוא מפרט ולתת לי המלצה, תודה מראש

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #2 

מדוע אתה זקוק למפרט ?

ברכישת רמקולים הדבר הכי חשוב זה להאזין להם ולפי זה להחליט מה מתאים לך.

YoavYehezkel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@pessik
·יש מוצר מול מוצר, פירמה נגד פירמה, יש rms' יש hrz ויש דברים מסוימם שקשורים לרמה של סאונד, אם אתה לא מבין לא בושה, אבל גם אל תגיב שטויות של מציק כי אני יודע שיכלתי לעמוד לשמוע, זה לא מה שרציתי, רציתי מישהו שמבין ויודע לפי מפרט טכני

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10917
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

@YoavYehezkel
אתה, כמי שחבר באתר יום אחד עם הודעה אחת, לא צריך להעליב חבר וותיק באתר, הרבה שנים, אלפי הודעות, וידע לא מבוטל.
ולעניין,
1. כל המספרים, אבל כולם, לא אומרים שום דבר על איזו מערכת טובה יותר לעומת אחרת.
בהחלט יש מצב שמערכת עם מספרים פחות אטרקטיביים נשמעת טוב יותר מאשר מערכת עם מספרים אטרקטיביים יותר.
אתה אומר שאתה לא מבין, אז תתאמץ קצת, וקרא על נושא הרמקולים, ומה משמעות המספרים.
הזכרת RMS, אז ניקח אותו לדוגמה.
ברמקולים, זו העוצמה בה יש סכנה ממשית שיינזק הרמקול.
נניח כתוב על רמקול 100 וואט RMS.
בפועל כשאתה בחדר, עם הספק של 8 וואט RMS מכל הרמקולים, אתה בורח מהחדר כי האוזניים כואבות.
רמקול שכתוב עליו 50 וואט RMS יכול להשמע הרבה יותר טוב מרמקול שכתוב עליו 350 וואט RMS.
אז אתה מבין שלא משנה המספר?

2. שני אנשים יעמדו מול 2 המערכות שהזכרת, וכל אחד יגיד שהשנייה טובה יותר, וזה בסדר, כי מה לעשות, כל אחד אוהב או מעדיף סגנון אחר באופי הרמקול.

3. גם סוני וגם LG, הן לא חברות המתמחות ברמקולים, ולכן הן לא בשורה הראשונה, שנייה או שלישית של יצרני רמקולים בעולם.

4. כל היצרנים מציגים מספרים שנמדדו על ידם בתנאים שונים, וגם מוצגים בתנאים שונים, כך שכמעט בלתי אפשרי להשוות נתונים ולקבל משמעות אמיתית מההבדל, במיוחד במערכות כאלו שבאות כסט.
שמת לב, לדוגמה שבמערכת של סוני במפרט היפה שמוצג, לא מוצגים נתונים על הרמקולים, למעט מידות ומשקל?
זו לא טעות, זה בכוונה. כי אין על מה להתגאות במפרט.
וזה לא אומר שאין אנשים שאוהבים וקונים אותם.

5. בעיקרון, מערכות מהסוג הזה מאוד לא מומלצות, כי יש להן בעיית חיבוריות קשה למקורות חיצוניים.
ובסוף, אתה צריך את החיבוריות החיצונית, כי כמה סרטים במדיה DVD או BD יש לך לראות?

YoavYehezkel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@Amir64
·תודה רבה על התשובה היפה והמפורטת שלך, אני לא מתכוון לעשות שימוש בנגן עצמו, המטרה שלי זה לחבר אותו לטלויזיה/מחשב כדי שיהיה סאונד ברמה איכותית, אם אתה אומר שמבחינת סאונד sony או lg שווים לכלום ושום דבר אז אולי אני יחפש משהו אחר, אני ישמח להמלצות על חברות שמתמחות ויכולות להפיק צליל נקי ואיכותי יותר...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #6 

YoavYehezkel כתב:@pessik
·יש מוצר מול מוצר, פירמה נגד פירמה, יש rms' יש hrz ויש דברים מסוימם שקשורים לרמה של סאונד, אם אתה לא מבין לא בושה, אבל גם אל תגיב שטויות של מציק כי אני יודע שיכלתי לעמוד לשמוע, זה לא מה שרציתי, רציתי מישהו שמבין ויודע לפי מפרט טכני
...
·זה לא עובד ככה.
דבר ראשון שצריכים ממך זה תקציב, כמה אתה מוכן להשקיע.

שנית, מראש אני אומר שכל הקומפלטים האלו שבאים הכל כולל הכל, כוללים אולי במזל רק 50% ממה שהיית מקבל ברכישה של רכיבים איכותיים.
מבחינת רמקולים: מדובר כולה על שברי עץ ומתכת שאיחדו בינהם, זה ממש לא מבטיח לך שום דבר.
היום גם כל החברות הם סיניות וגם הרכיבים שלהם בפנים הם סיניים ויש מצב שהורכבו באותו מפעל.
ולפי מחיר קנייה זול אפשר גם לומר שאין סיכוי שהושקע משהו מיוחד בכל הרכיבים שאתה קונה.
המגברים וודאי שלא שווים הרבה בתווח המחיר הזה.

אם יש לך אפשרות להאזין למערכת לפני הקנייה עוד יותר טוב.
סוני כמה שהיא פורצת דרך, מבחינת אאודיו, היא בקושי מגרדת את הקרקעית, LG גם פורצת דרך אבל בבאודיו היא חברה אורחת.
זה לא שהם לא שלא יהיה לך מוצר שמשמיע צליל, פשוט מהמערכות הרציניות יהיה לך הפרש רציני.

אם אתה עדיין מתעקש לקחת אחת מהן על עוור, אז תחפש עליהם ב AMAZON ושם תראה מה אמרו עליהם אנשים שנתנו ***** ואנשים שנתנו * ותראה איזה תקלות הכי נפוצות יש למכשירים שתקנה.
אבל שוב פעם, מדובר על ליגה נמוכה ממה שרגילים לעשוק פה בפורום

YoavYehezkel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@legopart
·מבחינה טכנית יש לי רסיבר של Harman Kardon Avr 142 אני לא יודע אם כדאי להשקיע על רמקולים או פשוט לקנות הכול חדש, אני מקציב לכול הסיפור הזה 3.500 שקל, אני יותר מישמח לקבל עצות על מה עדיף לעשות ואיזה ציוד לקנות כדי להגיע לצליל איכותי ונקי וכמובן שחשוב שישמעו חזק מאוד...

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

YoavYehezkel כתב:@legopart
·מבחינה טכנית יש לי רסיבר של Harman Kardon Avr 142 ואיזה ציוד לקנות כדי להגיע לצליל איכותי ונקי
וכמובן שחשוב שישמעו חזק מאוד...
...
·

הרסיבר הזה מיושן יחסית , ואינו תומך בפורמטים DTS-HD ו Dolby Digital True HD .

הוא כן תומך ב DD רגיל , ו DTS רגיל . תלוי איזה תכנים אתה מעונין לשמוע.

אין כמו מבחן האוזן אך אם חשוב לך נושא ההספקים כפי שציינת מקודם

אז הרסיבר הזה הוא עם הספק נמוך יחסית - 40 וואט ב 8 אוהם .

כדי לשמוע "חזק" כמו שכתבת : זה מאוד תלוי איזה רמקולים אתה מחבר

מבחינת רגישות (DB) או עכבה (אוהם)

עוד מידע על נתונים טכנים תוכל למצוא כאן : http://www.hometheater.co.il/vt254954.html

בהצלחה (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

@YoavYehezkel
·הקצבת לעצמך משהו כמו 3,500 ש"ח לכל הפרוייקט הזה, נכון? בסכום הזה תצטרך לבצע חישוב מסלול מחדש כאשר הבררות העומדות מולך הן לדעתי:

1. לרכוש אחת משתי המערכות שהבאת בהודעה הראשונה. לדעתי הן שתיהן תת רמה, גם מבחינת צליל וגם מבחינת אפשרויות חיבור, אבל אם זה מה שמצא חן בעינך...

2. יד2, לוחות האתר או פניה לחנות מתמחה שיש לה אולי עודפים מטרייד אין.

3. להגדיל את התקציב ולגשת לחנות מתמחה.

בהערת אגב, בפעם הבאה שתבקש עצה בנושא הזה כדאי שתציין את המיקום והמרחב שבו אתה מתכנן לשים את המערכת. דין מערכת המתאימה לסלון קטן הוא לא אותי דין כמו מערכת לסלון גדול.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 09/10/2016 21:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #10 

@pessik
אחרי התגובה המבישה שלו כלפיך ועוד בלי להתנצל בהמשך, אחרי שהסבירו לו שהתשובה שלך צודקת, לא הייתי טורח בכלל לענות לו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

@Lee
·הוא רוצה קיצור דרך ושמישהו יגיד לו מה יתאים לו מבלי לדעת איפה המערכת תותקן, למה בדיוק היא תתחבר ומה ההעדפות שלו בלי שיבלבלו לו את השכל. אבא שלי בדיוק כזה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #12 

הרסיבר לא מעביר לרמקולים אודיו המגיע ביחד עם וידאו (סרט) דרך HDMI.
מגבלה ידועה ברסיבר הזה.

40 וואט זה מעל ומעבר כדי לקבל עוצמת ווליום.
תנסה להגביר את הטלויזיה עד שאתה לא מסוגל להיות בחדר.
לא תגיע לסוף הווליום, ונחש מה? מדובר ברמקולים של מקסימום 10 וואט.

גם עם הרסיבר הכי חלש, ורמקולים הכי לא נצילים שיש, שומעים חזק מאוד.

YoavYehezkel,
עכשיו אתה יכול להבין למה חשוב להקשיב למערכות, כדי לבחור מה מספק אותך.
רשמת:
אני מקציב לכול הסיפור הזה 3.500 שקל, אני יותר מישמח לקבל עצות על מה עדיף לעשות ואיזה ציוד לקנות כדי להגיע לצליל איכותי ונקי
...
אני הקצבתי 10,000 ש"ח, ועליתי ל- 15,000, כי -
כשמצאתי רמקול שענה לדרישה שלך, של צליל איכותי ונקי, עבורי, עלה לי רמקול אחד במחיר גבוה יותר מכל התקציב שלך.
ובהחלט יש אנשים שקונים רסיבר וסט 5.1 בתקציב שלך ומרוצים.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

Amir64 כתב:הרסיבר לא מעביר לרמקולים אודיו המגיע ביחד עם וידאו (סרט) דרך HDMI.
.
...
·

אמת , אבל ניתן להשיג DTS \ DD עם כבל אופטי

והרסיבר בכל מקרה לא תומך בפורמטים המתקדמים יותר

אז אני לא רואה שזה יכול להגביל בצפייה בסרטים .

לדעתי עדיף להישאר עם הרסיבר הזה ולהפנות את התקציב לרכישת רמקולים

ממותג איכותי , לא LG ולא סוני :wink:

Amir64
גורו
גורו

שליחה #14 

@pessik
נכון,
רק ציינתי זאת לפותח השרשור, כי נתקלתי כמה פעמים בשאלות של אנשים שלא מבינים למה לא שומעים, ומחפשים פתרון.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #15 

הדרישות שלך כלליות מדי, "נקי חזק וצלול" זה עניין של טעם, מה שנשמע נקי לאחד, למישהו אחר נשמע כצליל לא טבעי.

כמו ש pessik הציע , אתה צריך לשמוע רמקולים. תתחיל בכמה חנויות מתמחות, תגדיר להם תקציב ותראה איפה אתה עומד. תמיד יש לוחות יד שניה כתחליף ראוי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”