lilbiggie כתב:
...
...
·סליחה, לא בדיוק הגרלה אלא יעד כלשהו.
אולי זה רק אני שלא הבין אבל מה כוונתך במשפט האחרון שכתבת? "בהירות וטווח צבעים תהנה 0% עד 10% מהזמן (
בהנחה שיש לJS נחיתות).
מה זאת אומרת "בהנחה שיש לJS נחיתות"? המשפט על נחיתות בבהירות וטווח נשמע כאילו הוא מתבסס על עובדות.
...
·אז כל הכבוד לאישתך על עמידה ביעדים
אני פשוט מתעניין בשביל להבין מי מספק את המסך? למשל היא עובדת סמליין ויש להם במלאי 78JS9500 או שזה דרך ספק אחר שיש לו אפשרות לספק את המסך. כי אולי גם אני יכול לגשת לאותו מקום ולומר שאני מוכן לרכוש את ה-78JS9500 במחיר של ה-65KS9500 ואם זה באמת אפשרי, אני הולך לשקול את זה במלוא הרצינות כי לי יותר חשוב הגודל מאשר השיפור האיכות. לצערי, גדלים מעל 65 מתומחרים בצורה לא שפויה וכאן נראה שיש מי שמוכן למכור מסך 78" ישן במחיר של 65" חדש.
לשאלתך - מאוד קשה להשבות את ה-JS ל-KS כי ביקורות של שנת 2015 לא כללו בדיקות שעושים השנה ושבאות לבחון את כל הפיצ'רים החדשים. זה לא רשמי אבל סמסונג אומרים (חובה לוודא) של-JS יש HDMI 2.0a וזה מה שחשוב. השיפורים על הנייר אמורים להיות - ציפוי חדש נגד השתקפויות, עוצמת הארה גבוהה יותר, טווח צבעים רחב יותר, סמארט חדש. השימוכים זה תאורה צידית במקום אזורית והורדת התמיכה בתלת מימד. לכן קשה לכמת את ההיתרון של ה-KS בתחום של HDR וטווח הצבעים אבל בהינתן שהרוב המוחץ של התוכן הזמין הוא עד 1080P ב-REC709 ולא 2160P עם DCI3 ו-HDR שלא לדבר שרוב המקורות של ה-UHD הם בהזרמה, מה שגורע מאיכותם, אז בשנים הקרובות אני לא חושב שתראה יותר מ-10% מהזמן משהו שבכלל כולל HDR או טווח צבעים רחב, ככה שלפחות 90% מהזמן השיפורים בסדרת ה-KS לא יוכלו לבוא לידי ביטוי.
בסופו של דבר, השיקול הרציונאלי הטהור, אמור להיות לא מחיר השוק (כי עבורך הוא 0 לשניהם) אלא התועלת שלך מכל מסך:
JS: גודל ותלת מימד
KS: דגם חדש יותר עם שיפורים טכנולוגיים, בעיקר בכל הנוגע ל-HDR ו-COLOR GAMUT
תחליט אתה מה יותר מדבר אליך. אם מספיק לך 65" כי לא כולם אוהבים שיש להם ממוטה בגודל 78" (או רמקולים רצפתיים) בסלון ותלת מימד לא חשוב לך אז הבחירה ברורה. לי אישית דווקא גודל ותלת מימד כן חשובים ויש אישור מההנהלה. (ולכן אני מאוד אשמח אם קיימת האפשרות לרכוש את ה-JS במחיר טוב מאותו המקום שמספק לך אותה בחינם)