בחירת טאמפר 58ממ לרנציליו סילביה
הי לכולם
אני מתלבט בין שני טאמפרים למכונת רנציליו סילביה
1. טאמפר מוטה איטלקי - 15.3 לירה סטרלינג כולל משלוח
2. טאמפר סיני שהומלץ עליו בפורום וקיבל תגובות מעולות גם באלי אקספרס - 15 דולר כולל משלוח.
התמונות שלהם מצורפות
אז מה אתם הייתם בוחרים ולמה?
אני מתלבט בין שני טאמפרים למכונת רנציליו סילביה
1. טאמפר מוטה איטלקי - 15.3 לירה סטרלינג כולל משלוח
2. טאמפר סיני שהומלץ עליו בפורום וקיבל תגובות מעולות גם באלי אקספרס - 15 דולר כולל משלוח.
התמונות שלהם מצורפות
אז מה אתם הייתם בוחרים ולמה?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
רצוי לרכוש טמפר עשוי מפלדת-אלחלד = stainless, המשקל גדול יותר והעמידות מעולה.
בכל מקרה, אני ממליץ לכם לקרוא ולרכוש טמפר בקוטר 58.4 ולא 58 רגיל !
הפורטפילטר שלכם ייראה אחרת...
וכן, זה מתאים גם לסלסלה המקורית של סילביה.
בכל מקרה, אני ממליץ לכם לקרוא ולרכוש טמפר בקוטר 58.4 ולא 58 רגיל !
הפורטפילטר שלכם ייראה אחרת...
וכן, זה מתאים גם לסלסלה המקורית של סילביה.
@coffeeavi
·
אבי,
היש מקום \ אתר ספציפי שאתה ממליץ עליו ,שניתן לרכוש ממנו טמפר 58.4 ? (במחיר שפוי)
(מהי דעתך לגבי המוצר הבא:
http://www.ebay.com/itm/Black-Adjustabl ... SwHoFXrEvm
)
·
אבי,
היש מקום \ אתר ספציפי שאתה ממליץ עליו ,שניתן לרכוש ממנו טמפר 58.4 ? (במחיר שפוי)
(מהי דעתך לגבי המוצר הבא:
http://www.ebay.com/itm/Black-Adjustabl ... SwHoFXrEvm
)
הטאמפרים עשויים מתכת
המוטה עשוי אלומיניום ומשקלו 230 גרם
הכחול גם כן ממתכת (לא מצוין איזו) ושוקל 415 גרם
המחיר והמשקל של הכחול מפתים אותי יותר כמו גם המראה הארגונומי שלו.
האם מישהו מכחר או ניסה?
אבי, אתה בטוח ש58.4ממ זה לא יותר מדי ? באתר של מוטה כתוב בפירוש שצריך לבחור טמפר שקוטרו קטן ב1 מילימטר מקוטרו של הסל של הפורטפילטר. ומצוין שם שרנציליו מצריך טמפר של 58ממ.
במה אתה חש הבדל כשהטאמפר שלך ארוך יותר ב0.4 ממ? למה הוא עדיף?
המוטה עשוי אלומיניום ומשקלו 230 גרם
הכחול גם כן ממתכת (לא מצוין איזו) ושוקל 415 גרם
המחיר והמשקל של הכחול מפתים אותי יותר כמו גם המראה הארגונומי שלו.
האם מישהו מכחר או ניסה?
אבי, אתה בטוח ש58.4ממ זה לא יותר מדי ? באתר של מוטה כתוב בפירוש שצריך לבחור טמפר שקוטרו קטן ב1 מילימטר מקוטרו של הסל של הפורטפילטר. ומצוין שם שרנציליו מצריך טמפר של 58ממ.
במה אתה חש הבדל כשהטאמפר שלך ארוך יותר ב0.4 ממ? למה הוא עדיף?
"לפעמים אני מסוגל למות ממנת יתר של שביעות עצמית". סלבדור דאלי.
אני יכול לספר מנסיון שלי שאני משתמש כבר שנים בטמפר של 58 מ"מ עם הסילביה ותמיד נשארים לי שוליים בסלסלה של הסילביה, שהטמפר לא הצליח להגיע אליהם. יש מרווח של מילימטרים ספורים בין הסלסלה לבין הטמפר של ה 58..
אם אבי אמר 58.4 מ"מ, רצוי לא לחלוק עליו
אם אבי אמר 58.4 מ"מ, רצוי לא לחלוק עליו
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
אני משתמש בכחול לדעתי התחתית עשויה מסטיינלס והחלק העליון מאלומיניום.
התופעה שאבי והמהנדס מדברים עליה אכן קורית מדי פעם,
לא השתמשתי בשני כדי לדעת להשוות ביניהם.
התופעה שאבי והמהנדס מדברים עליה אכן קורית מדי פעם,
לא השתמשתי בשני כדי לדעת להשוות ביניהם.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
נתחיל מהסוף,
@Lotanco
- המוצר הכחול בתמונה ששמת רשום stainless steel כך שזה נירוסטה ולכן המשקל. מן הסתם זה רק הבסיס והידית כנראה אלומיניום.
- אם מוטה כתבו מה שרשמת, זה פשוט כסת"ח. לפי מה שאתה אומר אתה צריך בסיס של 57, וזה ממש שטויות.
- ותיקון קטן, שיהיה ברור, אנחנו מדברים כאן על קוטר הבסיס ולא על אורך הטמפר כפי שרשמת ☺
לגבי מידה
58.4 מתאים לכל סלסלה סטנדרטית. הטמפר לא ממש נכנס לעומק הסלסלה כי פשוט יש שם קפה,
ובאזור עד לטבעת הקוטר גדול מ-58 מכיוון וצורת השקע של סלסלה אינה צילינדר, אלא קונוס (ממגבלות ייצור).
למה צריך?
58.4 יגרום ליצירת עוגיה נקייה ללא קירות דקים מסביב.
זה חוסך דחיסה נוספת, מייצר עוגיה אחידה בעובי ומונע שאריות קפה שמסתובבות חופשי בחליטה.
לא חובה בכלל. למי שלא איכפת מהשאריות הללו, אהלן וסהלן. זה מאוד אישי.
אני מכיר גם משתמשים שלא מנקים כלל את הפורטפילטר בין חליטה לחליטה ועדיין מפיקים קפה טוב, הכל עניין של הרגלים ורצון.
לגבי רכישה, אני מציע לשקול לרכוש בסיס בנפרד וידית בנפרד. זה נותן את החופש לקבל מה שאתם רוצים,
גם לגבי הבסיס וגם לגבי עיצוב הידית.
שימו לב שמידת הבורג והתבריג בבסיס יהיו זהים כדי שיתאימו.
והערה לסיום, כל מידה שתבחרו אינה אבסולוטית כי פשוט אין כזה דבר בייצור.
בעולם האמיתי יש מה שנקרא טולרנסים, ולכן בסיס 58.4 יכול להיות שתקבלו 58.36 או 58.44 הכל תלוי ביצרן ובדיוקי הייצור.
לסלסלות שעשויות לרוב במכבש, זה ממש לא קריטי, כל סלסלה יש לה מידות מעט שונות וכל מידה תעבוד. כמובן ככל שהבסיס יותר צמוד לסלסלה הספציפית שלכם התוצאה תהיה נקייה יותר.
רק אם תייצרו/ את הבסיס בעצמכם תוכלו לשלוט על המידה ותוכלו להגדיר ליצרן מה טווח המידות שאתם רוצים שקוטר הבסיס יעמוד בהן, ו...ככל שתדרשו דיוק גבוה יותר, עלות הייצור תהייה גבוהה יותר, ככה זה בחיים
בהצלחה
@Lotanco
- המוצר הכחול בתמונה ששמת רשום stainless steel כך שזה נירוסטה ולכן המשקל. מן הסתם זה רק הבסיס והידית כנראה אלומיניום.
- אם מוטה כתבו מה שרשמת, זה פשוט כסת"ח. לפי מה שאתה אומר אתה צריך בסיס של 57, וזה ממש שטויות.
- ותיקון קטן, שיהיה ברור, אנחנו מדברים כאן על קוטר הבסיס ולא על אורך הטמפר כפי שרשמת ☺
לגבי מידה
58.4 מתאים לכל סלסלה סטנדרטית. הטמפר לא ממש נכנס לעומק הסלסלה כי פשוט יש שם קפה,
ובאזור עד לטבעת הקוטר גדול מ-58 מכיוון וצורת השקע של סלסלה אינה צילינדר, אלא קונוס (ממגבלות ייצור).
למה צריך?
58.4 יגרום ליצירת עוגיה נקייה ללא קירות דקים מסביב.
זה חוסך דחיסה נוספת, מייצר עוגיה אחידה בעובי ומונע שאריות קפה שמסתובבות חופשי בחליטה.
לא חובה בכלל. למי שלא איכפת מהשאריות הללו, אהלן וסהלן. זה מאוד אישי.
אני מכיר גם משתמשים שלא מנקים כלל את הפורטפילטר בין חליטה לחליטה ועדיין מפיקים קפה טוב, הכל עניין של הרגלים ורצון.
לגבי רכישה, אני מציע לשקול לרכוש בסיס בנפרד וידית בנפרד. זה נותן את החופש לקבל מה שאתם רוצים,
גם לגבי הבסיס וגם לגבי עיצוב הידית.
שימו לב שמידת הבורג והתבריג בבסיס יהיו זהים כדי שיתאימו.
והערה לסיום, כל מידה שתבחרו אינה אבסולוטית כי פשוט אין כזה דבר בייצור.
בעולם האמיתי יש מה שנקרא טולרנסים, ולכן בסיס 58.4 יכול להיות שתקבלו 58.36 או 58.44 הכל תלוי ביצרן ובדיוקי הייצור.
לסלסלות שעשויות לרוב במכבש, זה ממש לא קריטי, כל סלסלה יש לה מידות מעט שונות וכל מידה תעבוד. כמובן ככל שהבסיס יותר צמוד לסלסלה הספציפית שלכם התוצאה תהיה נקייה יותר.
רק אם תייצרו/ את הבסיס בעצמכם תוכלו לשלוט על המידה ותוכלו להגדיר ליצרן מה טווח המידות שאתם רוצים שקוטר הבסיס יעמוד בהן, ו...ככל שתדרשו דיוק גבוה יותר, עלות הייצור תהייה גבוהה יותר, ככה זה בחיים
בהצלחה
@coffeeavi
·
אבי תודה רבה על המענה העשיר
לגבי מוטה, הם מסבירים שקוטר הבסיס צריך להיות קטן במילימטר אחד מקוטר הסלסלה כך שלרנציליו צריך טאמפר של 58ממ. כנראה הם יוצאים מנקודת הנחה שהסלסלה של רנציליו היא 59ממ אם כי זה כמובן לא מדויק כי היא קונית ולא צילינדרית.
לגבי הטאמפר, חיפשתי מידה גדולה יותר מ58ממ קרי 58.4 אך לא מצאתי כמעט אופציות ריאליות באיביי ודומיו. כל האפשרויות יקרות להפליא עקב משלוח לישראל בתעריף חסר הגיון.
הטאמפר היחיד שמחירו סביר הוא זה שהוצע מעליי בהודעה השניה אך צורתו משונה ואשמח שתיתן עליו את הדעת קודם.
ובנימה זו,
יש כאן מישהו שרוצה למכור טאמפר 58 או 58.4 ממ במקרה ?
שבוע טוב
·
אבי תודה רבה על המענה העשיר
לגבי מוטה, הם מסבירים שקוטר הבסיס צריך להיות קטן במילימטר אחד מקוטר הסלסלה כך שלרנציליו צריך טאמפר של 58ממ. כנראה הם יוצאים מנקודת הנחה שהסלסלה של רנציליו היא 59ממ אם כי זה כמובן לא מדויק כי היא קונית ולא צילינדרית.
לגבי הטאמפר, חיפשתי מידה גדולה יותר מ58ממ קרי 58.4 אך לא מצאתי כמעט אופציות ריאליות באיביי ודומיו. כל האפשרויות יקרות להפליא עקב משלוח לישראל בתעריף חסר הגיון.
הטאמפר היחיד שמחירו סביר הוא זה שהוצע מעליי בהודעה השניה אך צורתו משונה ואשמח שתיתן עליו את הדעת קודם.
ובנימה זו,
יש כאן מישהו שרוצה למכור טאמפר 58 או 58.4 ממ במקרה ?
שבוע טוב
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
זה הלהיט החדש בקרב עולם הבריסטה התחרותי, כל החברה של הגל השלישי וכו, המחיר ממש מפתיע אותי כי לא נתקלתי באחד כזה שעולה פחות מ70$ לא כולל משלוח 😅
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
חפש 58.4 וגם 58.4mm
לגבי מחיר, הכל יחסי. נסה לפנות למוכר מארה"ב ולבקש משלוח first-class שהוא הזול מכולם, אולי יסכים.
כדאי גם לחפש ב-aliexpress ובחנויות ברשת, אולי יש ויסכימו לשלוח.
לגבי הטמפר עם הלהבים, לא מכיר ולכן לא יכול להתייחס אליו. סורי.
לגבי מחיר, הכל יחסי. נסה לפנות למוכר מארה"ב ולבקש משלוח first-class שהוא הזול מכולם, אולי יסכים.
כדאי גם לחפש ב-aliexpress ובחנויות ברשת, אולי יש ויסכימו לשלוח.
לגבי הטמפר עם הלהבים, לא מכיר ולכן לא יכול להתייחס אליו. סורי.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
@RuslanAbramovRuslanAbramov כתב:זה הלהיט החדש בקרב עולם הבריסטה התחרותי, כל החברה של הגל השלישי וכו, המחיר ממש מפתיע אותי כי לא נתקלתי באחד כזה שעולה פחות מ70$ לא כולל משלוח 😅...
נשמע מאוד מעניין מה שאתה אומר. תוכל לשים בבקשה כמה לינקים שנלמד למה זה להיט ואיך זה קשור לגל השלישי?
תודה
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

כמובן שתמיד אפשר להשתנש בדוזר של גלעד שעושה את העבודה ועולה פחות מ150$
:lol:
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
תודה
עכשיו ברור שהמוצר המוצג בסרטונים הוא דוזר וצריך טמפר בנוסף.
הסרטון השלישי הוא טמפר בעיצוב דומה שמתפקד כמו טמפר רגיל רק שמופעל בשיטת לחיצה קצת שונה בגלל הידית הקטנה.
כל אחד שיעשה את השיקול עד כמה ובמה הוא משקיע את זמנו וכספו....
עכשיו ברור שהמוצר המוצג בסרטונים הוא דוזר וצריך טמפר בנוסף.
הסרטון השלישי הוא טמפר בעיצוב דומה שמתפקד כמו טמפר רגיל רק שמופעל בשיטת לחיצה קצת שונה בגלל הידית הקטנה.
כל אחד שיעשה את השיקול עד כמה ובמה הוא משקיע את זמנו וכספו....