כתמים מוזרים / רעשים על טלויזיה 65" Samsung KS8500 4K
שלום חברים,
אשמח להתייעץ איתכם לפני שמגיע אליי טכנאי של חברת סמליין,
רכשתי טלויזיה לפני פחות מחודש, כשאני עובר בין ערוצים / מקורות בטלויזיה
פתאום שמתי לב שבתמונות כהות רואים את המצב הבא:
[img2=320x240]https://s22.postimg.org/j7oligixt/photo ... _49_45.jpg[/img2]
אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם בנושא, יש לכם רעיונות מה יכול לגרום למצב הזה?
האם לדעתכם זאת תקלה שדורשת החלפה שלה?
תודה מראש,
חג שמח ושנה טובה.
אשמח להתייעץ איתכם לפני שמגיע אליי טכנאי של חברת סמליין,
רכשתי טלויזיה לפני פחות מחודש, כשאני עובר בין ערוצים / מקורות בטלויזיה
פתאום שמתי לב שבתמונות כהות רואים את המצב הבא:
[img2=320x240]https://s22.postimg.org/j7oligixt/photo ... _49_45.jpg[/img2]
אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם בנושא, יש לכם רעיונות מה יכול לגרום למצב הזה?
האם לדעתכם זאת תקלה שדורשת החלפה שלה?
תודה מראש,
חג שמח ושנה טובה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
הכוונה היא לכתמים הלבנים/בהירים הללו שזולגים מכיוון המסגרת?
אם כן, לדעתי פשוט התנהגות טיפוסית של מסך עם תאורה מסגרתית עצמתית כל כך כמו שיש בסמסונג.
אם כן, לדעתי פשוט התנהגות טיפוסית של מסך עם תאורה מסגרתית עצמתית כל כך כמו שיש בסמסונג.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אחרי הכל זה מסך LCD.
וכששמים מאחורי מטריצת LCD תאורה מסגרתית כל כך חזקה (והתאורה בסמסונג בדגמי ה KS היא מהחזקות שיש כיום) ככה זה בערך נראה. מטריצת ה LCD לא מסוגלת לחסום אור באופן מוחלט - תמיד כמות מסויימת של האור תעבור למרות שהמטריצה (גבישי הקריסטל המרכיבים את התת הפיקסלים) חוסמים לגמרי. אז למה בעצם זה בהיר יותר רק באזור המסגרת ודי "בסדר" באזור המרכז? מפני שהתאורה יושבת במסגרת המסך ולא מאחורי הפאנל. דיפיוזר האור לא מחלק את האור באופן אחיד ושווה על כל הפאנל וכך יכולים להתקבל אזורים מסויימים שבהירים באופן שונה. (ככל שקרובים למסגרת, לאזור ממנו נפלט האור, כך הם בדרך כלל בהירים יותר)
בהגדרות התמונה, על איזו עצמה מוגדרת התאורה האחורית במסך?
והאם מופעל פיצ'ר ה- Smart LED ?
*הביצועים של המסך הזה אמורים להיות די טובים בסה"כ.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8500
נסה אולי להעלות תמונות ברורות יותר ובחדר מעט מוחשך יותר כדי שיהיה ברור יותר סדר גודל של התופעה שאתה מתאר. התשובה שעניתי לך מתארת באופן כללי למה התכוונתי קודם. מהתמונה שלך ספציפית קצת קשה להבחין מי נגד מי..
וכששמים מאחורי מטריצת LCD תאורה מסגרתית כל כך חזקה (והתאורה בסמסונג בדגמי ה KS היא מהחזקות שיש כיום) ככה זה בערך נראה. מטריצת ה LCD לא מסוגלת לחסום אור באופן מוחלט - תמיד כמות מסויימת של האור תעבור למרות שהמטריצה (גבישי הקריסטל המרכיבים את התת הפיקסלים) חוסמים לגמרי. אז למה בעצם זה בהיר יותר רק באזור המסגרת ודי "בסדר" באזור המרכז? מפני שהתאורה יושבת במסגרת המסך ולא מאחורי הפאנל. דיפיוזר האור לא מחלק את האור באופן אחיד ושווה על כל הפאנל וכך יכולים להתקבל אזורים מסויימים שבהירים באופן שונה. (ככל שקרובים למסגרת, לאזור ממנו נפלט האור, כך הם בדרך כלל בהירים יותר)
בהגדרות התמונה, על איזו עצמה מוגדרת התאורה האחורית במסך?
והאם מופעל פיצ'ר ה- Smart LED ?
*הביצועים של המסך הזה אמורים להיות די טובים בסה"כ.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8500
נסה אולי להעלות תמונות ברורות יותר ובחדר מעט מוחשך יותר כדי שיהיה ברור יותר סדר גודל של התופעה שאתה מתאר. התשובה שעניתי לך מתארת באופן כללי למה התכוונתי קודם. מהתמונה שלך ספציפית קצת קשה להבחין מי נגד מי..
קודם כל, תודה על התגובה המפורטת מאוד.
@jacko-il
·
בהגדרות התמונה, על איזו עצמה מוגדרת התאורה האחורית במסך? - 10 (המקסימום זה 20)
והאם מופעל פיצ'ר ה- Smart LED ? - לדעתי כן, אענה בוודאות מאוחר יותר כשאהיה בבית.
בנוסף אצלם עוד תמונות כשחשוך יותר ומזוויות נוספות.
חשוב לי לדעת שאם זאת איזו שהיא בעיה במסך אז שיחליפו כי הוא ממש חדש,
כדי שלא אתקל בבעיות בעתיד.
·
בהגדרות התמונה, על איזו עצמה מוגדרת התאורה האחורית במסך? - 10 (המקסימום זה 20)
והאם מופעל פיצ'ר ה- Smart LED ? - לדעתי כן, אענה בוודאות מאוחר יותר כשאהיה בבית.
בנוסף אצלם עוד תמונות כשחשוך יותר ומזוויות נוספות.
חשוב לי לדעת שאם זאת איזו שהיא בעיה במסך אז שיחליפו כי הוא ממש חדש,
כדי שלא אתקל בבעיות בעתיד.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20190
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
שים לב שמדובר בממיר של יס. גם בטלויזיה שלי השחור בזמן החלפת הערוץ לא היה שחור, אלא היה למסך רקע אפור דומה (כנראה, כי התמונה ממש פצפונת) לתמונה ששמת.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@TheCoolest
·
אכן ביס במעבר בין ערוצים הרקע הוא אפור ולא שחור. אך לדעתי הוא מתכוון להראות התמונה שבצדדים שקרובים יותר למסגרת המסך התמונה נוטה לכיוון בהיר יותר או סוג של לבן.
מה שכן, קשה לומר הרבה מהתמונה שצירף כי לא ברור מה בא מהמסך ומה אולי נראה ככה מהשתקפויות וכו' שנובעות מהחדר.. עדיף לצרף צילום איכותי יותר ובחדר חשוך יותר כך שיהיה ברור מה בכלל קורה שם. (ומומלץ להעלות לאתר שיתוף תמונות כמו למשל https://postimage.org/ ורק לצרף לכאן קישור בפורום שכן תמונות שמעלים לפורום עצמו הן באיכות מאד נמוכה.
·
אכן ביס במעבר בין ערוצים הרקע הוא אפור ולא שחור. אך לדעתי הוא מתכוון להראות התמונה שבצדדים שקרובים יותר למסגרת המסך התמונה נוטה לכיוון בהיר יותר או סוג של לבן.
מה שכן, קשה לומר הרבה מהתמונה שצירף כי לא ברור מה בא מהמסך ומה אולי נראה ככה מהשתקפויות וכו' שנובעות מהחדר.. עדיף לצרף צילום איכותי יותר ובחדר חשוך יותר כך שיהיה ברור מה בכלל קורה שם. (ומומלץ להעלות לאתר שיתוף תמונות כמו למשל https://postimage.org/ ורק לצרף לכאן קישור בפורום שכן תמונות שמעלים לפורום עצמו הן באיכות מאד נמוכה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מאחר ואין לי יס כבר יותר מחודשיים (ובקרוב גם לא יהיה הוט
) אני לא זוכר בדיוק איך זה נראה, אבל אני כמעט בטוח שגם אצלי המסך הזה לא נראה אחיד לחלוטין.
אם הכוונה לזליגה שוראים למעלה (ואולי בצדדים) יכול להיות שזה עניין של overscan? לא מכיר את העניין בסמסונג, אבל אם הטלויזיה מציגה את האות איך שהוא מגיע מהממיר, אולי היא מציגה גם את הקצוות של התמונה וזה בעצם ארטיפקט ולא בעיה במסך.
בכל אופן, צריך תמונות באיכות טובה יותר. @Gal916 את התמונות שתצלם, תתמקד בנקודות הבעיתיות ותעלה אותן ל- www.imgur.com ואז תקשר בהודעה שלך בפורום, כך תוכל לשמור על איכות מלאה שלא התמונה.
אם הכוונה לזליגה שוראים למעלה (ואולי בצדדים) יכול להיות שזה עניין של overscan? לא מכיר את העניין בסמסונג, אבל אם הטלויזיה מציגה את האות איך שהוא מגיע מהממיר, אולי היא מציגה גם את הקצוות של התמונה וזה בעצם ארטיפקט ולא בעיה במסך.
בכל אופן, צריך תמונות באיכות טובה יותר. @Gal916 את התמונות שתצלם, תתמקד בנקודות הבעיתיות ותעלה אותן ל- www.imgur.com ואז תקשר בהודעה שלך בפורום, כך תוכל לשמור על איכות מלאה שלא התמונה.
אחי אני צריך לקבל את המסך הזה ביום ראשון בגודל 49 אינץ, ויותר מדי בלאגן מסביב למסך תופעות והרכבות גרועות כבר. ניהיה לי ממש רע לגבי הקניה של המסך כשאתה צופה ביס, או קונסולה, או דברים כאלו איך המסך ? יש עוד תופעות שצריך לדעת ?.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Snirrrr
אין לי את המסך הזה, יש לי VIZIO 55" M 2015.
אין לי את המסך הזה, יש לי VIZIO 55" M 2015.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא יודע להגיד מה פשר הרעשים האלה, אני מניח שהכוונה שלך היא לפסים שמופיעים בחצי התחתון של המסך בחלק מהתמונות? אפשרות אחת שעולה לי לראש היא שאלו ארטיפקטים. אם כיוון החדות (Sharpness) אצלך במסך מכוון גבוה מדי, אולי זה מה שגורם לזה.
ה"כתמים" נראים כמו עננות, וזה נראה ממש רע (לדעתי). הייתי ממליץ ליצור קשר עם סמסונג, כי אין משהו שאפשר לעשה במקרה של עננות כדי לתקן את זה, דרושה החלפת פאנל\מסך. אפשרות שאולי תעזור להקטין את התופעה היא עיסוי זהיר מאד של האיזור עם מטלית מיקרופייבר איכותית (כדי לא לפגוע בציפוי של המסך).
ה"כתמים" נראים כמו עננות, וזה נראה ממש רע (לדעתי). הייתי ממליץ ליצור קשר עם סמסונג, כי אין משהו שאפשר לעשה במקרה של עננות כדי לתקן את זה, דרושה החלפת פאנל\מסך. אפשרות שאולי תעזור להקטין את התופעה היא עיסוי זהיר מאד של האיזור עם מטלית מיקרופייבר איכותית (כדי לא לפגוע בציפוי של המסך).
@TheCoolest
תודה רבה על התשובה והאינפורמציה נתת לי נקודה למחשבה, ביום ראשון מגיע טכנאי של סמסונג לבדוק את הנושא,
נראה מה יש לו להגיד על מה שקורה בטלויזיה, היא חדשה לא אסכים שהיא תלך לתיקון / מעבדה וכד.
ותודה לכולם, עזרתם לי מאוד עם חוות הדעת שלכם נתתם לי מספר כיוונים עכשיו נעשה את הבדיקות !
תודה רבה על התשובה והאינפורמציה נתת לי נקודה למחשבה, ביום ראשון מגיע טכנאי של סמסונג לבדוק את הנושא,
נראה מה יש לו להגיד על מה שקורה בטלויזיה, היא חדשה לא אסכים שהיא תלך לתיקון / מעבדה וכד.
ותודה לכולם, עזרתם לי מאוד עם חוות הדעת שלכם נתתם לי מספר כיוונים עכשיו נעשה את הבדיקות !
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ארתור, הוא לא מדבר על הפסים האופקיים אלא על הכתמים הלבנים הללו. הפסים האופקיים הללו הם חלק מהתצוגה של יס כאשר מעלים את המידע על התכן המוצג. תקין לגמרי.
מה שלא נראה תקין בכלל אלו הכתמים הלבנים. נראה שמדובר בפגם במסך.
רק חשוב לוודא - הכתמים תמיד שם? גם בלי קשר ליס כן? גם על התפריט של המסך וגם בכניסות אחרות כן?
מה שלא נראה תקין בכלל אלו הכתמים הלבנים. נראה שמדובר בפגם במסך.
רק חשוב לוודא - הכתמים תמיד שם? גם בלי קשר ליס כן? גם על התפריט של המסך וגם בכניסות אחרות כן?