Enable Smart Connect בנתב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
moss5 פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 467
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים

פניתי בפרטי ל 2 חברים וקיבלתי מהם תשובה,ואני מודה להם על כך.
בנוסף,פניתי גם ללביא שיפמן NetCHEIF המומחה כדי לקבל אסמכתא סופית לנושא וקיבלתי ממנו תשובה זו:
"זו שאלה קלאסית לפורום שאשמח לענות עליה שם"
ולכן אני אשאל כאן:

בנתב שרכשתי יש אפשרות להיכנס באמצעות התקני WIFI ל 2.4 GHz ובנוסף גם דרך 5 GHz (כל אחד בנפרד,רק לבחור איזה).

בנוסף,יש אפשרות לסמן "וי" על:
Enable Smart Connect - Let the router intelligently select the best WiFi band 2.4 GHz or 5 GHz for your WiFi connections. Smart Connect requires the 2.4 GHz and 5 GHz networks to use the same WiFi network name (SSID), security options and password.

ואז אני מתחבר דרך חיבור יחיד (שם משתמש אחד וסיסמה אחת) ולהבנתי הנתב יבחר לבד את התדר האופטימלי והכי פחות עמוס.

מה עדיף לביצוע ?
ולמה אני שואל?
כי יש לי הרגשה שאחרי ביצוע ה smart אני מקבל מהירות נמוכה יותר מזו שקיבלתי כשהתחברתי דרך ה 5GHz .
אבקש מלביא NetCHEIF להשיב.
תודה

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

כלומר רק ללביא מותר להשיב לך?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

moss5 פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

mp3lll כתב:כלומר רק ללביא מותר להשיב לך?
...
·לא חלילה.
כבודו מוזמן(f)

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #4 

כמו כל דבר בחיים, אם זה היה מושלם, לא היה אופציה לבחור בזה... הכי טוב זה לנוסת כמה קונפיגורציות ולראות מה עובד לך הכי טוב...

mosheg
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

מצטרף לשאלה עם חידוד ספציפי יותר:
ברשותי Archer C9 חדש. לא מצאתי בו שום הגדרה עבור Smart Control.
האם מספיק להגדיר את שתי הרשתות עם אותו SSID וסיסמה כדי לקבל מהירות מקסימלית בניהול של הראוטר?
תודה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #6 

mosheg כתב:מצטרף לשאלה עם חידוד ספציפי יותר:
ברשותי Archer C9 חדש. לא מצאתי בו שום הגדרה עבור Smart Control.
האם מספיק להגדיר את שתי הרשתות עם אותו SSID וסיסמה כדי לקבל מהירות מקסימלית בניהול של הראוטר?
תודה.
...
בנתבי TPLINK זה לא קיים
רק בנתבים של לינקסיס החדשים ונתגייר מסדרת AC למיניהם

mosheg
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@MrYair
·
תודה, אז אני אמור לקבל מהירות 1900 מקסימלית באופן אוטומטי?

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

לא בהכרח. לפעמים הראוטר לא בוחר ערוץ טוב. גם 5GHZ מוגבל טווח בין קירות, לכן לפעמים שימוש אוטומטי בו יכול לגרום דווקא לירידה בביצועים אם זה על אותו SSID.

mosheg
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ממה שבדקתי קודם על 5GHz נראה שהמהירות בסדר, אז אשאיר כך בינתיים ואעקוב.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

moss5 כתב:שלום חברים

פניתי בפרטי ל 2 חברים וקיבלתי מהם תשובה,ואני מודה להם על כך.
בנוסף,פניתי גם ללביא שיפמן NetCHEIF המומחה כדי לקבל אסמכתא סופית לנושא וקיבלתי ממנו תשובה זו:
"זו שאלה קלאסית לפורום שאשמח לענות עליה שם"
ולכן אני אשאל כאן:

בנתב שרכשתי יש אפשרות להיכנס באמצעות התקני WIFI ל 2.4 GHz ובנוסף גם דרך 5 GHz (כל אחד בנפרד,רק לבחור איזה).

בנוסף,יש אפשרות לסמן "וי" על:
Enable Smart Connect - Let the router intelligently select the best WiFi band 2.4 GHz or 5 GHz for your WiFi connections. Smart Connect requires the 2.4 GHz and 5 GHz networks to use the same WiFi network name (SSID), security options and password.

ואז אני מתחבר דרך חיבור יחיד (שם משתמש אחד וסיסמה אחת) ולהבנתי הנתב יבחר לבד את התדר האופטימלי והכי פחות עמוס.

מה עדיף לביצוע ?
ולמה אני שואל?
כי יש לי הרגשה שאחרי ביצוע ה smart אני מקבל מהירות נמוכה יותר מזו שקיבלתי כשהתחברתי דרך ה 5GHz .
אבקש מלביא NetCHEIF להשיב.
תודה
...
·

הסיבה שביקשתי להעלות את השאלות בפורום ברורה - מתן תשובה בפרטי לא חושף את הנושא לכל החברים בפורום ובכך מוחמצת כל המטרה שלשמה הוא קיים. כמובן שכל אחד יכול לענות והדיון שמתפתח הוא כמובן לתועלת כולם. מי שחושב "חוכמת המונים" לא טועה...

ולנושא עצמו - בבסיסו, הרעיון של SMART CONNECT הוא חיובי - אם בעבר הנתב ידע לבחור רק את הערוץ ה"שקט" ביותר בתדר הרלוונטי, עכשיו הוא גם יודע לדלג בין התדרים ולבחור את זה המספק את התעבורה האופטימאלית. לצד היתרון הקיים בכך צריך לזכור שעל מנת ליישם את העניין הראוטר צריך לבצע פעולות ברקע ובמקביל גם לדגום את המכשיר. הפעילות הזו באה על חשבון התעבורה "האמיתית" ולכן סביר שהיא תקטין במעט את הקצב האפקטיבי.

כמו כן קחו בחשבון את הסיטואציה הבאה - אתה נמצא קרוב לנתב ולכן תקשורת ב-5GHZ היא זו שנבחרת. אתה יוצא מהחדר ומתרחק מהנתב - בשלב הזה הקצב הולך ויורד ובשלב מסויים הנתב מעביר אותך לתדר 2.4GHZ. כל התהליך הזה לוקח זמן ובמהלכו הקצב נפגע מאוד. ההעברה האוטומטית אמנם מקלה על החיים אבל יש לזה מחיר.

לכן, ולמרות היתרון שקיים בכך, אני הייתי נשאר בקונפיגורציה הסטנדרטית - אני מרגיש יותר נוח כשהשליטה בתהליך ההעברה בין התדרים השונים ושלא הכל נעשה באופן אוטומטי באמצעות אלגוריתם שאין לי עליו שליטה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

mosheg כתב:@MrYair
·
תודה, אז אני אמור לקבל מהירות 1900 מקסימלית באופן אוטומטי?
...
·ממש לא - זה תלוי בכרטיס האלחוטי שיש לך - אם הוא אינו תומך ב-AC1900 הרי ברור שלא תגיע למהירות הזו. ובכל מקרה 1900 זו מהירות תאורטית כך שגם אם יש לך כרטיס רשת שתומך בכך, באופן אופטימאלי לא תקבל יותר מ-600Mbps.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

moss5 פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #12 

החלטתי לפנות גם לנציג מומחה מטעם היצרן עם 2 שאלות,וזו תגובתו:

1. Is it true that frequency of 5 GHz is better than 2.4 in terms of speed?

- Yes. The maximum wireless output of the 2.4 GHz is at 600 while the 5 GHz is at 1300 Mbps. The 2.4 Ghz connection is more common than the 5 Ghz connection. If you have noticed, not all your wireless devices can detect the 5 Ghz connection. Also, the 2.4 Ghz connection is more reliable when it comes to distance; however, it is more prone to wireless interference since it is common than the 5 Ghz. While the 5 Ghz connection is less prone to wireless interference.

5GHz is the strongest connection however this is good to use if your wireless device is close or near to the router. If you are using your wireless device all over the house it would be better that you connect it to the 2.4 connection because this has a wide range or coverage when it comes to wireless.

The reason why your devices are not seeing the 5GHz even though it is broadcasting because your devices have 2.4GHz capability, which means they have built in 2.4Ghz wireless card which is common in most wireless devices.

2. I would like to ask whether the making of "Enabled Smart Connect" Is this recommended action to perform to get maximum performance using a combination of WiFi and Wired connection?

- The Smart connect feature will allow you to let the router select the best wireless network band for your wireless devices. The router will separate the slower devices from the fast devices to get the maximum wireless performance for each devices. The router will also perform load balancing to avoid overloading one band. Once this is enabled, the router's 2.4 and 5 GHz network will be on the same wireless settings (SSID, security option & passphrase). The 5 GHz band will copy the 2.4 GHz settings. I would highly recommend that you enable this feature to get the best connection for your wireless devices. Lastly, it will not affect the wired connection.

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אל חידשו, רק לא הבנתי איך הוא מבצע:
The router will separate the slower devices from the fast devices to get the maximum wireless performance for each devices.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”