התלבטות לגבי פטיפונים יד 2

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Danielelmaleh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם אשמח לעזרכתם :)

לי ולחברה שלי יש תקליטים רבים שאספנו מכל מיני חברים\הורים ואנחנו רוצים לקנות פטיפון.
כרגע יש לנו רסיבר צנוע של נאד (7020i), ורמקולים tannoy mx3 (יכול להיות שנשתדרג בעתיד).

קיבלתי הצעות כרגע ביד 2 לשני פטיפונים:
technics sl-q3 ב 850 שח
reloop rp-1000 ב 550 שח

קודם כל האם המחירים הוגנים? ושנית האם אני אשים לב להבדל באיכות? כי ראיתי פטיפונים גם ב 400 שח ביד 2 של סנסוי וכו'.

תודה!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

ה- Technics SL-Q3 הוא פטיפון הנע ישיר מצויין, עם מנוע יציב, מבוקר גביש, איכות בניה טובה, וזרוע סבירה.
לטעמי, המחיר המבוקש הוא בערך כפול מהראוי, וממה שהפטיפון הזה נמכר "בעולם", אבל אילו הם המחירים בארץ, ובטח של כל דבר שכתוב עליו Technics .

תתווכח על המחיר?

ב- reloop אל תגע...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

מסכים עם קודמי; הטכניקס אמנם ישן יותר באיזה 30 שנה מהרילופ, אבל אין ספק שהוא טוב יותר - בתנאי שהוא שמור מבחינה טכנית (וגם חיצונית לא מזיק). גם אני חושב שהמחיר המבוקש בעדו מוגזם, אלא אם כן מדובר על אקזמפלר שמור במצב חדש. מנסיוני - בארץ כמעט בלתי אפשרי לאתר דבר כזה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה רבה על העזרה!

חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

שאלה נוספת, איך ה Technics SL-220 בהשוואה ל Q3? אני יודע שהוא פחות טוב (הוא קצת יותר זול), השאלה כמה הבדל יהיה לי בסאונד או בהיבטים אחרים?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

Danielelmaleh כתב:שאלה נוספת, איך ה Technics SL-220 בהשוואה ל Q3? אני יודע שהוא פחות טוב (הוא קצת יותר זול), השאלה כמה הבדל יהיה לי בסאונד או בהיבטים אחרים?
...
אם הוא רק קצת יותר זול, עדיף ה-Q3. אי אפשר לכמת הבדלי סאונד, אבל אלא אם ה-Q3 במצב גרוע וה-220 במצב מצוין, דגם הקוורץ עם ההנעה הישירה מומלץ יותר.

חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה, שניהם במצב מצוין. הפרש של 250 ש"ח

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

קצת חולק עליך, אילן,
ה- SL220 הוא אחד הפטיפונים הכי בסיסיים ש- technics יצרה. הנע רצועה, זרוע בסיסית וקצת קצרה, צלחת וגוף קלים - באמת המינימום שהחברה הרשתה לעצמה להפיץ תחת השם שלה.

ה- Q3 כבר חיה אחרת לגמרי מכל קנה מידה.
אישית, לא הייתי בכלל מתייחס ל- 220. הסתכלתי ב- Ebay ולא מצאתי אפילו מכשיר תקין אחד שהיתה עליו התמחרות, והשאר נמכרו נ- 300-350 ש"ח.
ה- Q3 כבר פטיפון מעניין, עם פלטה וגוף כבדים יחסית ומבודדים, זרוע עדיפה, מנוע מיוצב. בהחלט ראוי, רק לא במחיר של 850 ש"ח.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אין לך מה לחלוק עלי מאחר שאנחנו באותה עמדה. ה-220 הוא פטיפון בסיסי שעדיין יכול לספק תוצאה סבירה (תלוי גם בראש) מאחר שיש לו את האיכות הבסיסית המובנית לכל פטיפון של טכניקס (בשונה מכל מיני No Names למשל). התכוונתי שאם הוא זול משמעותית - למשל אם הוא עולה 300 במקום 850 - ייתכן שיש מקום להעדיף אותו אם הדרישה לא גבוהה מדי. אבל אם הפער הוא רק 250 שקלים, ברור שמומלץ לבחור ב-Q3 וכמובן להשתדל להשיג הפחתה במחיר המבוקש :) .

חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה לכולם על העזרה :)
קניתי היום את ה Q3, היה מעבר לתקציב שהקצבתי לעצמי. אבל מאוד מרוצה ממנו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

(Y) תתחדש!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יופי - פטיפון מצויין!
כשיהיה לך כסך לזה, שים עליו Denon DL110 ותהייה מרוצה ועם סאונד מצויין לנצח, או לפחות עד שהמחט תשחק :)

TalThorens
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #13 

מתוך סקרנות נכנסתי לאיביי ונדהמתי מהמחיר של ראש כזה.
בעיקר כי זכור לי מחירים הרבה יותר זולים לפני כמה שנים של אותו ראש.
זה אני מבולבל או שעשו לנו תרגיל הקוטג' של תנובה?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לא בדיוק "תרגיל".
כל מחירי הראשים והמחטים עלו מאוד בשנים האחרונות. יש מחסור גדול במי שיודע ויכול ללטש יהלומים באיכות טובה, בעיקר בחיתוכים מתקדמים וברמות ליטוש גבוהות. יש גם מחסור באלמנטים נוספים כמו זרועות מחט מבריליום לדוגמא. במקביל, הביקוש עלה פי עשר ומעלה.

אתה זוכר את ה- 110 בסביבות ה- 100$ שהיה מחירו לפני כ- 4-5 שנים. היום זה מחיר של ראשי כניסה ברורים כמו M2 Red או Shure 97.
ל- Denon לא היתה לא האפשרות להמשיך ולייצר את הראש למחיר הזה, וגם לא האפשרות לעמוד בביקוש שהיה נוצר, אילו עדיין היה אחד הראשים הזולים בשוק. המחיר נדחק לסביבות 210-200$ בשתים-שלוש "קפיצות" וגם במחיר הזה הוא טוב ברמה מכל מתחרה שווה מחיר, ותמורה מדהימה (לדעתי) לכסף.

תכל"ס אני לא מצליח לחשוב על שום ראש ראוי, שייעשה צדק לפטיפון שלך (שהוא מצויין!) בפחות ממחירו. אילו היית שואל על אלטרנטיבות ראויות, הייתי ממליץ לך על ראשים בטווח של 250-500$ ככאלו שיעשו צדק ליכולות הפטיפון, וה- 110 משתווה ועולה על רבים מהם. לא כולם - יש גם טובים ממנו :)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”