מסך קעור או רגיל? התלבטות לפני רכישת 55C6Y או 55B6Y
בימים הקרובים אזמין לי אחת מהשתיים.
המיקום הוא לחדר ולא לסלון.
לא יודע מה עדיף מבין השתיים. איך הקעור משתווה לעומת מסך ישר ורגיל. האם הוא נותן תחושת עומק או שזה סתם גימיק נחמד?
נוסף על כך, רציתי לשאול אותכם בקשר למחירים המופיעים באתר אולסייל.
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=22996243
http://www.olsale.co.il/itemdetails.asp ... d=22996325
מדובר במחירים נמוכים משמעותית ממחירי השוק. בדקתי באתר היבואן ומצויין שם שאולסייל היא משווק מורשה מטעמו. האם זה הגיוני? איפה הקאטץ? או שאני סתם מלחיץ את עצמי?
לגבי הטלויזיה - יש לה HDMI 2 נכון? כי הכוונה היא לקנות במקביל נגן בלורי 4K מחו"ל, ולפי מיטב הבנתי ללא HDMI 2 לא ניתן באמת להינות מה4K. חיפשתי חנות בארץ שמוכרת נגני 4K ובינתיים לא מצאתי כלום, לצערי.
תודה מראש על כל העזרה,
ליאור
המיקום הוא לחדר ולא לסלון.
לא יודע מה עדיף מבין השתיים. איך הקעור משתווה לעומת מסך ישר ורגיל. האם הוא נותן תחושת עומק או שזה סתם גימיק נחמד?
נוסף על כך, רציתי לשאול אותכם בקשר למחירים המופיעים באתר אולסייל.
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=22996243
http://www.olsale.co.il/itemdetails.asp ... d=22996325
מדובר במחירים נמוכים משמעותית ממחירי השוק. בדקתי באתר היבואן ומצויין שם שאולסייל היא משווק מורשה מטעמו. האם זה הגיוני? איפה הקאטץ? או שאני סתם מלחיץ את עצמי?
לגבי הטלויזיה - יש לה HDMI 2 נכון? כי הכוונה היא לקנות במקביל נגן בלורי 4K מחו"ל, ולפי מיטב הבנתי ללא HDMI 2 לא ניתן באמת להינות מה4K. חיפשתי חנות בארץ שמוכרת נגני 4K ובינתיים לא מצאתי כלום, לצערי.
תודה מראש על כל העזרה,
ליאור
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
שים לב שמדובר ב"מכרז" וזה רק המחיר הראשוני (שכמובן לא יתקבל), סביר שהמחירים שתוכל להשיג מהם הם באותו הטווח שתוכל להשיג מטעם שאר המוכרים.
כיוון שמדובר משווק של היבורן הרשמי (ח.י.) לא סביר שיהיו בעיות.
שים לב להפרש המשמעותי בזמני המשלוח שעלול להיות רלוונטי אליך.
דגם B6 נשלח תוך 3 ימי עסים, דגם C6 תוך 28 ימי עסקים!
כיוון שמדובר משווק של היבורן הרשמי (ח.י.) לא סביר שיהיו בעיות.
שים לב להפרש המשמעותי בזמני המשלוח שעלול להיות רלוונטי אליך.
דגם B6 נשלח תוך 3 ימי עסים, דגם C6 תוך 28 ימי עסקים!
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
אין לך מה לדאוג מבחינת חיבור ה-hdmi זה hdmi 2 עם תמיכה מלאה ב-hdcp 2.2 אתה כמובן תצטרך נגן חדש -ואם העסק עובר דרך מגבר אז גם המגבר צריך לתמוך.
תתחדש
תתחדש
קמור או שטוח זה בעיקר עניין של טעם,
אם אתה מתכנן לתלות על קיר, מבחינה עיצובית שטוח יראה יותר טוב,
למסך קמור יש sweet spot, נקודת צפייה שמי שיושב בה ירגיש שהתמונה עוטפת אותו אבל בשאר הסלון סתום תראה תמונה מעט מעוותת,
היתרון הוא בחדר מואר שהקמורה שוברת את ההשתקפויות,
אלא אם כן יש חדר ממש מואר מהרבה כיוונים שונים ו\או אתה ממש אוהב קמורה במחינה עיצובית אני ממליץ על שטוחה,
זה לא לפחות מה שאני הייתי בוחר.
במסך מחשב לעומת זאת שיש שימוש של אדם אחד בדרך כלל לדעתי קמור ממש שווה.
אם אתה מתכנן לתלות על קיר, מבחינה עיצובית שטוח יראה יותר טוב,
למסך קמור יש sweet spot, נקודת צפייה שמי שיושב בה ירגיש שהתמונה עוטפת אותו אבל בשאר הסלון סתום תראה תמונה מעט מעוותת,
היתרון הוא בחדר מואר שהקמורה שוברת את ההשתקפויות,
אלא אם כן יש חדר ממש מואר מהרבה כיוונים שונים ו\או אתה ממש אוהב קמורה במחינה עיצובית אני ממליץ על שטוחה,
זה לא לפחות מה שאני הייתי בוחר.
במסך מחשב לעומת זאת שיש שימוש של אדם אחד בדרך כלל לדעתי קמור ממש שווה.
·Nunatak כתב:הC6 חסר במלאי אצל היבואן (גם ב65"), בגלל זה זמן האספקה הארוך.
בחדר אני מניח שמדובר בהתקנה על הקיר, אני הייתי מעדיף את הB6....
התלייה של מסך קעור על הקיר זהה בדיוק לתליית מסך שטוח על הקיר - אין הבדל בכלל.
גם המתקן שלהם זהה (צריך לשים לב רק לאיזה VESA)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
נכון, אבל מסך קעור יהיה עבה יותר על הקיר, בגלל הקעירות שלו הוא יתפוס יותר נפח.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
·אם לא מפריע לך ה"אוזניים" הבולטות מהקיר אז לך על זה. אני באופן אישי חושב שזה מכוער טילים מסך קעור/עקום על הקיר.movieman כתב:·......
התלייה של מסך קעור על הקיר זהה בדיוק לתליית מסך שטוח על הקיר - אין הבדל בכלל.
גם המתקן שלהם זהה (צריך לשים לב רק לאיזה VESA)...
לטעמי, מסך על הקיר צריך להיות פלטה, דבוק לקיר בלי בליטות ועדיפות להתקנה כמה שיותר קרובה לקיר (ראיתי בעבר מתקני תלייה של סמסונג להתקנה FLAT על הקיר, המסך נראה ממש כמו תמונה)
אתם שוכחים שזה מסך עבור חדר שינה ???
מסך שכזה יש לתלות עם מתקן תלייה שיש לו הטייה (בד"כ עד 15 מעלות) ואז - גם ככה הוא יהיה רחוק מהקיר.
זה לא סלון שבו מצמידים את המסך עד לקיר שייראה כמו תמונה .
בח. שינה הצפייה צריכה להיות גם פרקטית.
מה שזה שווה אם הוא ישים מסך שטוח בהתקנה צמודת קיר וישבור את הגב בשביל לצפות ???
מסך שכזה יש לתלות עם מתקן תלייה שיש לו הטייה (בד"כ עד 15 מעלות) ואז - גם ככה הוא יהיה רחוק מהקיר.
זה לא סלון שבו מצמידים את המסך עד לקיר שייראה כמו תמונה .
בח. שינה הצפייה צריכה להיות גם פרקטית.
מה שזה שווה אם הוא ישים מסך שטוח בהתקנה צמודת קיר וישבור את הגב בשביל לצפות ???
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
תודה רבה לכם על ההסברים השונים.
בסוף בחרתי בB6 השטוחה. נראה לי הכי ריאלי עבורי. הקעור נראה גימיקי מידי בשבילי.
מה שכן, אני לא יודע אם המתקין יתלהב להתקין לי את המסך על הקיר כי יש בעיית מקום ודלת הזזה שדי צמודה.
אולי אלך על מתקן הטיה כזה שמאפשר להרחיק את המסך מעט מהקיר ואז לא תיהיה בעיה.
מקסימום, אני אניח אותה על הארונית שמסך ה40 אינץ ישב עליה עד כה. מקווה שהוא יתאים.
בהערת אגב, אציין לטובה את השירות המהיר של ח.י
רק אתמול בוצעה ההזמנה וכבר היום קיבלתי טלפון שבישר לי שמחר תבוצע ההספקה וההתקנה. שאפו!
אשמח לדעת אם עלי לשים לב לדברים מסויימים לפני שהמתקין הולך. פיקסלים שרופים וכדומה.
תודה!
נ.ב: עכשיו כל מה שנותר לי הוא להשיג נגן 4K. ממה שהבנתי, לארץ לא הגיעו כאלה והאפשרות היחידה היא הזמנה מאמזון, דרך שליחים צד ג כדוגמת מסטופ (כי אמזון מסרבת לשלוח אותם היישר לישראל).
בסוף בחרתי בB6 השטוחה. נראה לי הכי ריאלי עבורי. הקעור נראה גימיקי מידי בשבילי.
מה שכן, אני לא יודע אם המתקין יתלהב להתקין לי את המסך על הקיר כי יש בעיית מקום ודלת הזזה שדי צמודה.
אולי אלך על מתקן הטיה כזה שמאפשר להרחיק את המסך מעט מהקיר ואז לא תיהיה בעיה.
מקסימום, אני אניח אותה על הארונית שמסך ה40 אינץ ישב עליה עד כה. מקווה שהוא יתאים.
בהערת אגב, אציין לטובה את השירות המהיר של ח.י
רק אתמול בוצעה ההזמנה וכבר היום קיבלתי טלפון שבישר לי שמחר תבוצע ההספקה וההתקנה. שאפו!
אשמח לדעת אם עלי לשים לב לדברים מסויימים לפני שהמתקין הולך. פיקסלים שרופים וכדומה.
תודה!
נ.ב: עכשיו כל מה שנותר לי הוא להשיג נגן 4K. ממה שהבנתי, לארץ לא הגיעו כאלה והאפשרות היחידה היא הזמנה מאמזון, דרך שליחים צד ג כדוגמת מסטופ (כי אמזון מסרבת לשלוח אותם היישר לישראל).
אתה מתכוון לנגן bluray?
נראה ששולחים מה שאמזון לפחות מוכרת (לא צד 3)
https://www.amazon.co.uk/Panasonic-4K-U ... ray+player
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_ ... ray+player
אני מאמין שאתה מודע שנטפליקס עם 4K וHDR יש לך מובנה במסך וחוץ מזה סטרימר פנימי, ככה שאם לא בלוריי לא ברור איזה עוד נגן צריך
אני מאמין שאתה מודע שנטפליקס עם 4K וHDR יש לך מובנה במסך וחוץ מזה סטרימר פנימי, ככה שאם לא בלוריי לא ברור איזה עוד נגן צריך
·sagioto כתב:אתה מתכוון לנגן bluray?
אני מאמין שאתה מודע שנטפליקס עם 4K וHDR יש לך מובנה במסך וחוץ מזה סטרימר פנימי, ככה שאם לא בלוריי לא ברור איזה עוד נגן צריך...
הייעוד העיקרי הוא צפיה בכותרי 4K, תוך עדיפות לבלורי 4K.
זה אכן הנגן שאני מעוניין, אך שים לב שרשום שם באדום שאמזון אינה שולחת את הפריט לישראל.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
תתחדש.
אף אחד לא ציין את זה אבל חוץ מעניין של טעם אישי (כי הקעירות מעוררת הרבה אמוציות - כמעט כמו מכשיר אנדרואיד מול אייפון) ה-C6 יכולה להציג תלת-מימד. אני אישית (אם נתעלם מהעלות) הייתי מעדיף את ה-C6 בגלל התלת-מימד.
תוכל לשתף אותנו באיזה מחיר הצלחת לקבל אותה? תודה!
אף אחד לא ציין את זה אבל חוץ מעניין של טעם אישי (כי הקעירות מעוררת הרבה אמוציות - כמעט כמו מכשיר אנדרואיד מול אייפון) ה-C6 יכולה להציג תלת-מימד. אני אישית (אם נתעלם מהעלות) הייתי מעדיף את ה-C6 בגלל התלת-מימד.
תוכל לשתף אותנו באיזה מחיר הצלחת לקבל אותה? תודה!
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@Alon_Solo
·
מסכים לגמרי, גם לי התלת-מימד מאד חשוב. אם כי צריך גם להכיר בעובדה שאנחנו במיעוט.. זן נכחד..
אני פשוט מחזיק אצבעות שבעתיד כשאחליף מסף, עוד שנה-שנתיים, עדיין יציעו מסכים עם תלת-מימד..
·
מסכים לגמרי, גם לי התלת-מימד מאד חשוב. אם כי צריך גם להכיר בעובדה שאנחנו במיעוט.. זן נכחד..
אני פשוט מחזיק אצבעות שבעתיד כשאחליף מסף, עוד שנה-שנתיים, עדיין יציעו מסכים עם תלת-מימד..
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
@jacko-il
·אני ממש סקרן להבין מה החיסכון הגדול בלהוריד את הפיצ'ר הזה לגמרי כי הרי עדין יש מי מחפש את זה. אני גם סקרן לראות אם ימשיכו לצאת כותרים חדשים בתלת מימד במגבלה הקיימת (נתמך רק בבלו ריי רגיל ולא ב-UHD החדש).
דווקא עכשיו, שסוף סוף יש שילוב בין תלת פסיבי ל-4K שאמור לתת את החוויה הכי נוחה לצופה, יורדים מזה...
במקרנים אגב, לא נראה שזונחים את זה. עדין.
·אני ממש סקרן להבין מה החיסכון הגדול בלהוריד את הפיצ'ר הזה לגמרי כי הרי עדין יש מי מחפש את זה. אני גם סקרן לראות אם ימשיכו לצאת כותרים חדשים בתלת מימד במגבלה הקיימת (נתמך רק בבלו ריי רגיל ולא ב-UHD החדש).
דווקא עכשיו, שסוף סוף יש שילוב בין תלת פסיבי ל-4K שאמור לתת את החוויה הכי נוחה לצופה, יורדים מזה...
במקרנים אגב, לא נראה שזונחים את זה. עדין.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כן, באמת מעניין לראות מה יהיה בעתיד. לקולנוע עדיין יוצאים סרטים בתלת מימד אז אין מניעה עקרונית להמשיך להוציא כותרים לבלוריי. הרי גם כיום יש המון כותרים שמגיעים עם שני דיסקים, אחד גרסא רגילה ושני בתלת מימד וכו'.
לא ברור לי למה סמסונג קפצו כל כך מהר לבטל את הפיצ'ר הזה בהינף יד. פשוט החליטו שמה שהם שיווקו כמה שנים לפני כדבר הבא הוא כבר כלום ושום דבר. ואם יש לך אוסף של עשרות סרטים שרכשת לך חפש ת'חברים שלך. נכון לעכשיו סמסונג וויזיו הם היחידים שזנחו לגמרי את התלת מימד, שאר היצרנים עדיין מציעים פה ושם, בהתאם לדגם וכו', אבל כבר לא משווקים או דוחפים את זה, זה פשוט שם.
עלות היישום של זה במסך (בטח אם מדברים על השיטה האקטיבית, כמו זו שסמסונג השתמשה בה) די זניחה סה"כ ולדעתי לא מצדיקה את הביטול של הפיצ'ר. כן יכלו להפסיק לשווק משקפיים עם המסכים או להציע את זה בדגמים ספציפיים, אבל הנטישה הטוטאלית הזו מאד מעצבנת.
למזלנו, LG עדיין לא פרשו מהעניין. ולפי מה שקראתי בסקירות (מודה שעדיין לא יצא לי לבחון בעצמי) - התלת מימד הפאסיבי ב OLED 4K החדשים הוא מהטובים ביותר שיש. זו הפיסגה של הביצועים מבחינת תלת מימד.
לא ברור לי למה סמסונג קפצו כל כך מהר לבטל את הפיצ'ר הזה בהינף יד. פשוט החליטו שמה שהם שיווקו כמה שנים לפני כדבר הבא הוא כבר כלום ושום דבר. ואם יש לך אוסף של עשרות סרטים שרכשת לך חפש ת'חברים שלך. נכון לעכשיו סמסונג וויזיו הם היחידים שזנחו לגמרי את התלת מימד, שאר היצרנים עדיין מציעים פה ושם, בהתאם לדגם וכו', אבל כבר לא משווקים או דוחפים את זה, זה פשוט שם.
עלות היישום של זה במסך (בטח אם מדברים על השיטה האקטיבית, כמו זו שסמסונג השתמשה בה) די זניחה סה"כ ולדעתי לא מצדיקה את הביטול של הפיצ'ר. כן יכלו להפסיק לשווק משקפיים עם המסכים או להציע את זה בדגמים ספציפיים, אבל הנטישה הטוטאלית הזו מאד מעצבנת.
למזלנו, LG עדיין לא פרשו מהעניין. ולפי מה שקראתי בסקירות (מודה שעדיין לא יצא לי לבחון בעצמי) - התלת מימד הפאסיבי ב OLED 4K החדשים הוא מהטובים ביותר שיש. זו הפיסגה של הביצועים מבחינת תלת מימד.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
היי חברים. שמח לעדכן שהטלויזיה המדהימה הזאת כבר אצלי.
איכות התמונה פשוט לא נורמלית! צריך לראות כדי להבין.
החבר'ס שבאו להתקין את הטלויזיה מטעם ח.י היו מאוד אדיבים ונחמדים.
נראה לי שבמערבולת ההתרגשות שחשתי מעצם הגעת הטלויזיה וההתפעלות ממנה, קצת ניספו איתי עם עלויות ההתקנה. מקווה מאוד שלא "נעקצתי" אבל ההרגשה היא שכן.
התקנה שולחנית לא באה בחשבון כי הטלויזיה היתה גדולה מידי, והתקנה צמודת קיר, ללא עלות, גם לא באה בחשבון. כל מה שנותר לעשות הוא להתקין מתקן קיר מיוחד שיכול לזוז ימינה ושמאלה.
נאמר לי בתחילה כי אני יכול לקבלו למעשה חינם, אם אעשה שדרוג לאחריות.
אני הבנתי מהם שאם אני משלם על האחריות המורחבת, המתלה הוא בחינם, או כמעט חינם.
הלכתי על זה..... וכאמור קצת נסחפתי כנראה.
בשורה התחתונה זה מה שנרכש/התקבל מהם:
1. אחריות מורחבת לשלוש שנים (סה"כ 6 שנות אחריות).
2. מגן ברקים (לטענתו, מגן הברקים שהיה אצלי בחדר מתאים יותר למקררים ולא לטלויזיות).
3. 3 כבלים של HDMI 2.0 של 3 מטר
4. הזרוע המיוחדת שיכולה לנוע ימינה ושמאלה.
5. מתקן הצמוד קיר שניתן בחינם, נשאר אצלי.
סה"כ שולם 3200 ש"ח.
כמו כן, הם גם עשו לי טובה שהתקינו את הסאונדבאר שלי בצורה די יפה על המתקן, מתחת לטלויזיה).
על העבודה אין לי תלונה - ההפך. החבר'ה היו מאוד שירותיים ומקצועניים. אני רק מקווה שמבחינת הסכום, מישהו לא נסחף קצת.
איכות התמונה פשוט לא נורמלית! צריך לראות כדי להבין.
החבר'ס שבאו להתקין את הטלויזיה מטעם ח.י היו מאוד אדיבים ונחמדים.
נראה לי שבמערבולת ההתרגשות שחשתי מעצם הגעת הטלויזיה וההתפעלות ממנה, קצת ניספו איתי עם עלויות ההתקנה. מקווה מאוד שלא "נעקצתי" אבל ההרגשה היא שכן.
התקנה שולחנית לא באה בחשבון כי הטלויזיה היתה גדולה מידי, והתקנה צמודת קיר, ללא עלות, גם לא באה בחשבון. כל מה שנותר לעשות הוא להתקין מתקן קיר מיוחד שיכול לזוז ימינה ושמאלה.
נאמר לי בתחילה כי אני יכול לקבלו למעשה חינם, אם אעשה שדרוג לאחריות.
אני הבנתי מהם שאם אני משלם על האחריות המורחבת, המתלה הוא בחינם, או כמעט חינם.
הלכתי על זה..... וכאמור קצת נסחפתי כנראה.
בשורה התחתונה זה מה שנרכש/התקבל מהם:
1. אחריות מורחבת לשלוש שנים (סה"כ 6 שנות אחריות).
2. מגן ברקים (לטענתו, מגן הברקים שהיה אצלי בחדר מתאים יותר למקררים ולא לטלויזיות).
3. 3 כבלים של HDMI 2.0 של 3 מטר
4. הזרוע המיוחדת שיכולה לנוע ימינה ושמאלה.
5. מתקן הצמוד קיר שניתן בחינם, נשאר אצלי.
סה"כ שולם 3200 ש"ח.
כמו כן, הם גם עשו לי טובה שהתקינו את הסאונדבאר שלי בצורה די יפה על המתקן, מתחת לטלויזיה).
על העבודה אין לי תלונה - ההפך. החבר'ה היו מאוד שירותיים ומקצועניים. אני רק מקווה שמבחינת הסכום, מישהו לא נסחף קצת.