אני מעוניין במחשב מיני שישמש כמחשב העיקרי שלי (נסיתי בפורום באתר אחר אך נראה שפחות מבינים שם בנושא),
תקציב בסביבות 3K לפי המפרט למטה.
הכיוון היה על משהו כמו NUC של אינטל עם המעבד i5-6260U שעל פניו יכול לספק ביצועיים ראויים למחשב בגודל כזה.
(הלכתי לכיוון ה-i5 משום שיש לו מעבד גרפי iris 540 שעדיף משמעותית המעבד הגרפי ב-i3)
אני מתלבט גם על העדיפות של nuc לעומת סדרות דומות של חברות אחרות (למשל Cubi,Brix, Vivo) ושלחלקם גם עיצוב נחמד יותר נחמד.
יש כאלו שטוענים שלוחות האם של אינטל לא משהו ולכן כדאי ללכת על חברות כמו MSI או gigabyte.
למרות שחיפשתי באינטרנט לא ממש הצלחתי למצוא השוואות טובות בין החברות השונות.
פירוט של המפרט והצרכים:
שימוש המחשב - המחשב אמור לשמש בעיקר לשימוש כללי, כגון גלישה ואופיס, אבל עם זאת לעיתים מדובר בשימוש מרובה חלונות (ותוספים בכרום) שמעמיס על המחשב הקיים שלי (לפטופ בן חמש i3 עם 4 מ"ב זיכרון)
מעבר לכך השימוש הכבד ביותר שאני מתאר לעצמי, אולי יהיה בעתיד עריכת סרטוני וידאו באופן ביתי מזדמן.
שקט – חשוב מאוד, עדיף מה שיותר שקט.
כונן קשיח- מעוניין רק בכונן SSD בשביל לשמור על מהירות גבוהה. בגלל המחיר שוקל להסתפק בכונן 500 גיג'ה ואולי להוסיף בעתיד לאחד נוסף (אם המערכות מאפשרות).
לכן חשוב שיהיה אמין (שמעתי דברים טובים על הכוננים של אינטל ו-corsair אבל אני לא מומחה בעניין).
זכרון – מתלבט בין 8 ל-16 ג'גה RAM, אך בגלל שמחירים נראים נמוכים יחסית, אני מניח ש-16 ג'יגה הוא החלטה שתצדיק את עצמה מבחינת עלות-תועלת לעתיד.
מה דעתכם?