המלצות לרכישת מיני PC שישמש כמחשב עיקרי.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
אופריק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם, חג שמח :)

אני מעוניין במחשב מיני שישמש כמחשב העיקרי שלי (נסיתי בפורום באתר אחר אך נראה שפחות מבינים שם בנושא),
תקציב בסביבות 3K לפי המפרט למטה.

הכיוון היה על משהו כמו NUC של אינטל עם המעבד i5-6260U שעל פניו יכול לספק ביצועיים ראויים למחשב בגודל כזה.
(הלכתי לכיוון ה-i5 משום שיש לו מעבד גרפי iris 540 שעדיף משמעותית המעבד הגרפי ב-i3)
אני מתלבט גם על העדיפות של nuc לעומת סדרות דומות של חברות אחרות (למשל Cubi,Brix, Vivo) ושלחלקם גם עיצוב נחמד יותר נחמד.

יש כאלו שטוענים שלוחות האם של אינטל לא משהו ולכן כדאי ללכת על חברות כמו MSI או gigabyte.
למרות שחיפשתי באינטרנט לא ממש הצלחתי למצוא השוואות טובות בין החברות השונות.

פירוט של המפרט והצרכים:

שימוש המחשב - המחשב אמור לשמש בעיקר לשימוש כללי, כגון גלישה ואופיס, אבל עם זאת לעיתים מדובר בשימוש מרובה חלונות (ותוספים בכרום) שמעמיס על המחשב הקיים שלי (לפטופ בן חמש i3 עם 4 מ"ב זיכרון)
מעבר לכך השימוש הכבד ביותר שאני מתאר לעצמי, אולי יהיה בעתיד עריכת סרטוני וידאו באופן ביתי מזדמן.

שקט – חשוב מאוד, עדיף מה שיותר שקט.

כונן קשיח- מעוניין רק בכונן SSD בשביל לשמור על מהירות גבוהה. בגלל המחיר שוקל להסתפק בכונן 500 גיג'ה ואולי להוסיף בעתיד לאחד נוסף (אם המערכות מאפשרות).
לכן חשוב שיהיה אמין (שמעתי דברים טובים על הכוננים של אינטל ו-corsair אבל אני לא מומחה בעניין).

זכרון – מתלבט בין 8 ל-16 ג'גה RAM, אך בגלל שמחירים נראים נמוכים יחסית, אני מניח ש-16 ג'יגה הוא החלטה שתצדיק את עצמה מבחינת עלות-תועלת לעתיד.

מה דעתכם?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם אתה לא מתכנן לשחק משחקים במחשב, אני לא חושב שיש לליבה הגראפית הרבה חשיבות בבחירת המעבד.
הייתי הולך על I5 הכי מהיר שיש מבחינת מהירות שעון של ה-CPU.
אישית, אני אוהב את המחשבים של EGLOBAL. הם זולים והם שקטים לחלוטין, מאחר והמארז משמש כגוף קירור למעבד, ואין לו מאווררים. תוסיף לזה SSD וקיבלת מחשב שקט לחלוטין, ללא חלקים נעים.
המחשב מאפשר התקנה של כונן 2.5" ועוד כונן mSATA (אולי M.2 בגרסאות החדשות, צריך לבדוק).
יש לי מחשב כזה (i3 5005U), ובחדר שקט אני שומע יותר את הזמזום מהספק כוח של המסך ולא שומע שום דבר מהמחשב. אישית ממליץ עליהם בחום.
החסרון העיקרי של המחשבים האלה הוא בקבלת האחריות במידה ותצטרך, מאחר ובמצב של תקלה תצטרך לשלוח אותו בחזרה לסין.
אני מסכים שהיום אין טעם לקחת פחות מ-16GB של זכרון.

אופריק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@TheCoolest
תודה ארתור :) לגבי מה שכתבת-
לגבי ליבה גרפית ומעבד, אני חושב קצת אחרת -
דווקא המעבדים בשנים האחרונות מספקים כמעט כל צורך (למעט עבודות מקצועיות מאוד כבדות/משחקים) די בקלות.
דווקא שילוב של ליבה גרפית טובה עם מעבד i5 נראה לי מאוד מאוזן ונותן מענה כמעט לכל שימוש.
זה יכול לעזור אם ארצה בעתיד לעשות מידי פעם שימוש יותר כבד כמו עריכת סרטוני וידאו או ארצה להקרין ב-4K .

מסתבר שיש הבדל די גדול בין המעבד הגרפי HD 520 ו-iris 540 שנפוצים במעבדים לניידים מהדור השישי. ה-iris 540
מראה ביצועים טובים בעשרות אחוזים. כאן יש דיון על זה

אם כי אחרי שאמרתי את כל זה, רוב מחשבי המיני מגיעים עם HD 520 ככה שזה משאיר בעיקר את ה-NUC, לפחות בארץ אם רוצים ללכת על דור מעבדים ה-6 :)

וכמו שאמרת, זה באמת קצת בעייתי לשלוח את המחשב לסין, במיוחד שזה המחשב העיקרי ולא מחשב מדיה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

הסתמכתי על זה שבדור החמישי מעבדים עם הליבה IRIS צרכו כמעט פי 2 הספק מהמעבדים הרגילים, ולכן לא היו בחירה ממש טובה למחשב קטן עם קירור פסיבי. אני רואה שההפרש לא כזה גדול בסקיילייק. עם צריכה של 15W אני חושב שגם המעבד שבחרת יעשה את העבודה במחשב פסיבי, ובהחלט אין סיבה לא לקחת אותו, למעט תדרי עבודה נמוכים יותר.
1.8GHZ מול 2.3GHZ ללא טורבו. אבל בסה"כ נראה לי שלא יהיה הבדל ממש משמעותי ביניהם למעט בעומס כבד וקבוע.

אופריק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

היי לא לא ברור לי איזה מעבדים בדיוק השוואת (באתר של אינטל יש פירוט של הדגמים מהשנים האחרונות)

אבל נחמד שהגענו למסקנה דומה :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”