קצת סדר בנושא זמן חליטה
היי,
יש לי אסקאסו בייסיק ועד היום הייתי מכין אספרסו לפי זמן חליטה של 25+- שניות ל30 מ"ל, כאשר הספירה החלה מהשניה שהקפה החל לזלוג מהידית לכוס. (כמובן שהזמנים היו רק בהתחלה לכיול ועם הזמן השתנו לפי הרגשה וטעם אישיים).
השבוע פגשתי מישהו שאמר לי שזמן החליטה צריך להיות 22 שניות ולהתחיל מהשניה שלוחצים על כפתור החליטה. בהתחשב בזה שמרגע הלחיצה על הכפתור ועד שהקפה מתחיל לזלוג מהידית עוברות בין 5-7 שניות, זה נראה לי קצב לא הגיוני.
אני יודע שמביני דבר ובעלי ניסיון לא מודדים זמנים אלא כבר יודעים לפעול מתוך רגש וטעם, ועדיין - רציתי לדעת איך אתם ממליצים לכייל את הפעמים הראשונות. כמה זמן, כמה מ"ל ומאיזה רגע אתם מתחילים לספור את השניות? (מרגע הפעלת החליטה או מרגע זליגת הקפה מהידית).
(לגבי משקל ועובי טחינה אני עושה את "המשחקים" שלי. כרגע מעניין אותי רק מ"ל, זמן חליטה וממתי מתחילים לספור).
תודה ושנה טובה!
יש לי אסקאסו בייסיק ועד היום הייתי מכין אספרסו לפי זמן חליטה של 25+- שניות ל30 מ"ל, כאשר הספירה החלה מהשניה שהקפה החל לזלוג מהידית לכוס. (כמובן שהזמנים היו רק בהתחלה לכיול ועם הזמן השתנו לפי הרגשה וטעם אישיים).
השבוע פגשתי מישהו שאמר לי שזמן החליטה צריך להיות 22 שניות ולהתחיל מהשניה שלוחצים על כפתור החליטה. בהתחשב בזה שמרגע הלחיצה על הכפתור ועד שהקפה מתחיל לזלוג מהידית עוברות בין 5-7 שניות, זה נראה לי קצב לא הגיוני.
אני יודע שמביני דבר ובעלי ניסיון לא מודדים זמנים אלא כבר יודעים לפעול מתוך רגש וטעם, ועדיין - רציתי לדעת איך אתם ממליצים לכייל את הפעמים הראשונות. כמה זמן, כמה מ"ל ומאיזה רגע אתם מתחילים לספור את השניות? (מרגע הפעלת החליטה או מרגע זליגת הקפה מהידית).
(לגבי משקל ועובי טחינה אני עושה את "המשחקים" שלי. כרגע מעניין אותי רק מ"ל, זמן חליטה וממתי מתחילים לספור).
תודה ושנה טובה!
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
כל הרעיון של המדידת זמנים די מיצא את עצמו.
בגדול אם אתה מתעניין קצת בכל הנושא של הגל השלישי, שים לב שכל קפה לגופו, כלומר כל קפה קלוי מתנהג מעט שונה.
אם טעים לך, והקרמה סבבה וכו' אז גם אם החליטה הייתה 35 שניות הכל בסדר.
זאת דעתי האישית כמובן
בגדול אם אתה מתעניין קצת בכל הנושא של הגל השלישי, שים לב שכל קפה לגופו, כלומר כל קפה קלוי מתנהג מעט שונה.
אם טעים לך, והקרמה סבבה וכו' אז גם אם החליטה הייתה 35 שניות הכל בסדר.
זאת דעתי האישית כמובן
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
22 שניות זה קצר מדי = מתאים לבתי קפה בארץ ולא לקפה טוב באמת
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
@yoni_gr
·
תשכח מזמנים, זה גס מאד.
אצלי זה פשוט, מפסיק ברגע שמתחיל הבלונד.
מהו הבלונד ? הבלונד זה הרגע שבו צבע הקפה בחליטה מתחיל להיות צהבהב (בלונדיני, ומכאן שמו), זה אומר שמיצית את הקפה ומה שיצא ממנו מכאן והלאה הם טעמים שאתה לא רוצה.
אם תסתכל על השוט, הוא מורכב מ 3 חלקים:
1. החלק הראשוני: צמיגי ביותר, סמיך, חום עשיר עם טיגר סקין יפה.
2. החלק השני, קצת יותר שחור ופחות חום, עם/בלי טיגר סקין, קצת פחות צמיגי ועשיר.
3. הבלונד, נוזל צהבהב, דליל יותר שמלווה בזרימה איטית ודקה יותר ביחס לחלקים הקודמים.
זאת בהנחה שאין לך בעיות בשוט, כי בלונד יכול להגיע גם במהלך השוט כתוצאה מפיזור/דחיסה לא טובים שגורמים ל channeling ואז אתה רואה בלונד מוקדם מהצפוי.
בגדול אני כן מכוון לבערך 25 שניות ל 30 מ"ל לסינגל, דאבל בדרך כלל באזור ה 30 שניות, הספירה היא מרגע שהקפה יוצא מהפיה, במכונות שיש pre-infusion יהיה זמן של 5-7 שניות שבו מצע הקפה מורטב ואז מתחילה החליטה.
כמו בכל דבר בקפה, תן לטעם להוביל אותך ולא לכללי אצבע.
·
תשכח מזמנים, זה גס מאד.
אצלי זה פשוט, מפסיק ברגע שמתחיל הבלונד.
מהו הבלונד ? הבלונד זה הרגע שבו צבע הקפה בחליטה מתחיל להיות צהבהב (בלונדיני, ומכאן שמו), זה אומר שמיצית את הקפה ומה שיצא ממנו מכאן והלאה הם טעמים שאתה לא רוצה.
אם תסתכל על השוט, הוא מורכב מ 3 חלקים:
1. החלק הראשוני: צמיגי ביותר, סמיך, חום עשיר עם טיגר סקין יפה.
2. החלק השני, קצת יותר שחור ופחות חום, עם/בלי טיגר סקין, קצת פחות צמיגי ועשיר.
3. הבלונד, נוזל צהבהב, דליל יותר שמלווה בזרימה איטית ודקה יותר ביחס לחלקים הקודמים.
זאת בהנחה שאין לך בעיות בשוט, כי בלונד יכול להגיע גם במהלך השוט כתוצאה מפיזור/דחיסה לא טובים שגורמים ל channeling ואז אתה רואה בלונד מוקדם מהצפוי.
בגדול אני כן מכוון לבערך 25 שניות ל 30 מ"ל לסינגל, דאבל בדרך כלל באזור ה 30 שניות, הספירה היא מרגע שהקפה יוצא מהפיה, במכונות שיש pre-infusion יהיה זמן של 5-7 שניות שבו מצע הקפה מורטב ואז מתחילה החליטה.
כמו בכל דבר בקפה, תן לטעם להוביל אותך ולא לכללי אצבע.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
כולל הקרמה
ורק לחדד זמן החליטה נמדד מרגע הלחיצה על כפתור
החליטה או הרמת הידית בe61
בהצלחה
ורק לחדד זמן החליטה נמדד מרגע הלחיצה על כפתור
החליטה או הרמת הידית בe61