תקשורת קווית חדשה לבית .

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Gynecolog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי , הגעתי למסקנה שנמאס לי מתקשורת אלחוטית, מנתב חלש ביותר של הוט ולכן החלטתי להשתדרג לרשת חוטית .
חשוב לציין שקראתי המון בפורום ולמדתי מלא , אני פותח את השרשור רק במטרה לסגור כמה פינישים אחרונים.
הבית יחסית חדש שנת 96 , ולכן הבנתי שאני יכול להעביר כבלים על הצינורות הקיימים בבית שמשמשים את הוט .

התכנון הוא כזה ,
להשאיר את ההוט בוקס בסלון , לחבר אליו נתב LINKSYS חדש שאקנה .
להעביר כבל מהנתב החדש לארון תקשורת שבחוץ ושם לחבר אותו לסוויץ 8 כניסות במהירות ג'יגה (כנראה של netgear) .
משם להעביר כבל לכל חדר וכך יהיה לי פריסה לכל הבית .
תכלס יש חדשים שהייתי שמח להעביר אליהם שניים אבל לא חושב שהצינור יכול להכיל את זה.

אני חושב שאלך על כבל CAT 6 כי אני יהיה מעוניין בסטרימינג ומהירות גבוהה.

עכשיו לחלק המעשי, השאלתי מסבא סטלבנד 10-15 מטר כזה שנראה דיי סטנדרטי (צבע שחור) עם ראש קפיצי.
ניסיתי לדחוף אותו בצינור שבין הסלון לארון אך ממש לפני הסוף הוא נתקע , לא משנה מה לא ניסיתי , סבון , ווזלין , אפילו מרגרינה...
כאשר אני מנסה מהצד השני אני נתקל באותה התופעה בדיוק כך שכנראה לא מדובר בסתימה .
למישהו יש רעיון למה הוא לא עובר לי ?!

בנוסף אני צריך המלצות לשקעים לקיר (עדיפות לכאלה שיש להם גם חיבור קואקס ).
אני לא ככ רוצה להזמין איש מקצוע ,גם כי אני בן 20 ובא לי ללמוד קצת וגם כי אין לי כסף ):
מה לעשות חייל ..:oops:

מעריך מאוד אם קראת עד פה ,
דביר (:

אה אגב ... אם למישהו יש סטלבנד ארוך יותר באזור ירושלים אשמח מאוד להשאיל (:

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

אתה יודע להגיד מה קוטר הצינור?
אני מבין שבצינור בין הסלון לארון כבר יש כבל קואקס TV של הוט. אם כך, סביר להניח שבאחד מכיפופי הצינור (בד"כ זוית עם הרצפה) הכבל שבפנים חוסם לך את המעבר. אתה יודע להגיד אם הכבל TV שבפנים נע חופשי (אם תנתק אותו בשני הצדדים ותנסה למשוך - הוא נע בחלקות?)

נראה שניסית כבר כל מה שצריך לטובת השחלת כבל נוסף בלי להוציא את כבל ה-TV. בהנחה שקוטר הצינור מספיק להעברת כבל קואקס של הוט וכבל רשת (אמור להיות כך, אבל לך תדע מה "התכווצ'ץ' באחד מכיפופי הצינור), ייתכן שלא יהיה מנוס מלהשתמש בכבל שבצינור כמוביל/מוליך ולמשוך בעזרתו כבל TV חדש ביחד עם כבל תקשורת...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

מה לגבי צינורות לנקודות טלפון בדירה? שם יש בדרך כלל כבל דק הרבה יותר מאשר כבל הטלוויזיה, ולכן שם יהיה לך סיכוי טוב יותר להשחלת כבל רשת בנוסף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Gynecolog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

איינשטיין כתב:אתה יודע להגיד מה קוטר הצינור?
אני מבין שבצינור בין הסלון לארון כבר יש כבל קואקס TV של הוט. אם כך, סביר להניח שבאחד מכיפופי הצינור (בד"כ זוית עם הרצפה) הכבל שבפנים חוסם לך את המעבר. אתה יודע להגיד אם הכבל TV שבפנים נע חופשי (אם תנתק אותו בשני הצדדים ותנסה למשוך - הוא נע בחלקות?)

נראה שניסית כבר כל מה שצריך לטובת השחלת כבל נוסף בלי להוציא את כבל ה-TV. בהנחה שקוטר הצינור מספיק להעברת כבל קואקס של הוט וכבל רשת (אמור להיות כך, אבל לך תדע מה "התכווצ'ץ' באחד מכיפופי הצינור), ייתכן שלא יהיה מנוס מלהשתמש בכבל שבצינור כמוביל/מוליך ולמשוך בעזרתו כבל TV חדש ביחד עם כבל תקשורת...
...
·
תאמת שזאת אופציה ממש ממש אחרונה . אני לא ככ רוצה לצאת קרח מכאן ומכאן .
לא ניתקתי אותו ממש אבל הוא כן זז שמושחים אותו ...
לא יכול להיות שזה בגלל סטלבנד באיכות ירודה?

pixies כתב:מה לגבי צינורות לנקודות טלפון בדירה? שם יש בדרך כלל כבל דק הרבה יותר מאשר כבל הטלוויזיה, ולכן שם יהיה לך סיכוי טוב יותר להשחלת כבל רשת בנוסף.
...
·

תאמת שיש נקודות לכל הבית אבל אין לי מושג לאן הם הולכות ...
אני לא רואה את הצינורות שלהם בארון תקשורת..

תודה רבה חברה (:

plataoplomo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

אם יש כבר כבל בתוך הצינור יהיה ממש קשה להעביר כבל נוסף אחריו.מניסיון צריך להוציא את הכבל שבצינור ואז להעביר את שני הכבלים יחד הסטלבנד יתקע אם יש כבר כבל קיים בצינור בהנחה שלא מדובר בקוברה 50 ממ

Gynecolog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

plataoplomo כתב:אם יש כבר כבל בתוך הצינור יהיה ממש קשה להעביר כבל נוסף אחריו.מניסיון צריך להוציא את הכבל שבצינור ואז להעביר את שני הכבלים יחד הסטלבנד יתקע אם יש כבר כבל קיים בצינור בהנחה שלא מדובר בקוברה 50 ממ
...
·

אני ממש רוצה להמנע מצעד כזה.
מה יקרה אם לא אצליח להחזיר את הכבל קואקס ? אני תקוע בלי אינטרנט טלפון וטלוויזיה בסלון.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אני הייתי מנסה בכל זאת לעקוב אחרי צינורות הטלפון.
תתחיל מאיפה שקו הטלפון נכנס לדירה.
בגלל שהדירה היא משנות התשעים, ייתכן שנקודות הטלפון משורשרות אחת לשנייה במקום שיהיו בתצורת כוכב.

Gynecolog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

pixies כתב:אני הייתי מנסה בכל זאת לעקוב אחרי צינורות הטלפון.
תתחיל מאיפה שקו הטלפון נכנס לדירה.
בגלל שהדירה היא משנות התשעים, ייתכן שנקודות הטלפון משורשרות אחת לשנייה במקום שיהיו בתצורת כוכב.
...
איך אני יכול לדעת מאיפה הוא נכנס לדירה ?
אני רק יודע שיש לו קשר להוט בוקס . הוא גם אחראי על הטלפון ...

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #9 

Gynecolog כתב:
...
...
·

אני ממש רוצה להמנע מצעד כזה.
מה יקרה אם לא אצליח להחזיר את הכבל קואקס ? אני תקוע בלי אינטרנט טלפון וטלוויזיה בסלון.
...
·

תדביק לקצה שלו את הכבלים שאתה מושך לבפנים, כך שבאותה פעולת הוצאה אתה גם מכניס את הכבלים החדשים.
כך בכל נק' זמן אתה לא נמצא במצב שאין לך כלום בתעלה, ואתה יכול לתקן ולמשוך מהכיוון השני אם נתקעת ולהחזיר את המצב לקדמותו.
רק אם לא תדביק טוב וזה יקרע בתוך התעלה באמצע עלולה להיווצר לך בעיה.

היה אמיץ! :wink:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

חשוב מאוד לעבוד על זה עם עוד מישהו ולא לבד, כדי שאחד ידחוף והשני ימשוך בו זמנית בצד השני.
זה תורם לכך שהכבלים לא יימשכו/ייקרעו או נוצר לחץ שקורע את החיבור בין הסטלבנד לכבל, וכמובן מקל מאוד על ההשחלה.
כשנתקלים בפינה או פיתול ונתקעים, מומלץ למשוך קדימה ואחורה וחוזר חלילה כדי לסייע לכבל להיחלץ ממנו ולהמשיך הלאה.

Gynecolog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

pixies כתב:חשוב מאוד לעבוד על זה עם עוד מישהו ולא לבד, כדי שאחד ידחוף והשני ימשוך בו זמנית בצד השני.
זה תורם לכך שהכבלים לא יימשכו/ייקרעו או נוצר לחץ שקורע את החיבור בין הסטלבנד לכבל, וכמובן מקל מאוד על ההשחלה.
כשנתקלים בפינה או פיתול ונתקעים, מומלץ למשוך קדימה ואחורה וחוזר חלילה כדי לסייע לכבל להיחלץ ממנו ולהמשיך הלאה.
...
תודה !

אעדכן שאהיה בבית ...
קודם עליי למצוא סטלבנד ארוך יותר..

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”