תרשים בפנים - תליית מסך + רמקולים שקועים על הקיר - האם זה התכנון הנכון?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים

אני עומד לתלות את המסך על הקיר ולעשות חורים בגבס בשביל הרמקולים.
אני עם מסך של פנסוניק DX700 ורמקולים שקועים של Bose מדגם 691

אשמח אם תסתכלו על התרשים המצורף ותגידו לי אם התכנון שלי נכון ונותן מענה.

חשוב לי שזה יהיה נכון לפני שאני עושה את החורים בגבס.

תודה

[img2=1650x1275]http://3.1m.yt/F836Blx.jpg[/img2]

shoko555
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #2 

נראה אחלה, בהצלחה!.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

חסרים פרטים, כמו מה מרחק הצפייה שלך.

על פניו נראה שהרמקולים צמודים מידי לטלויזיה.
איזה גודל מסך?
אתה צריך להשאיר מרווח של כמה ס"מ מכל צד של המסך לדופן הגבס מסביב, כדי לאפשר פיזור חום תקין.

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

היי
מחקר צפייה 2.5-3 מטר.
מסך של 58 אינץ.

השארתי בסביבות 4 ס״מ

Amir64
גורו
גורו

שליחה #5 

אם אתה יושב במרחק 2.5 מטר, מהקיר שמולך, והרמקולים שקועים,
הם צריכים להיות לפחות במרחק 2 מטר אחד מהשני (שני הקדמיים).
ככל שאתה עולה במרחק הישיבה, גם המרחק בין הרמקולים צריך לגדול.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #6 

שאלה מורכבת. צריך להקריב דברים אחד על חשבון השני. ראשית בגלל שמדובר ברמקול שקוע, יש אתגרים נוספים.
ראשית בו נתחיל מהטלוויזיה. המיקום האופטימאלי שלה הוא שמרכז המסך יהיה בגובה העיניים. זה יותר חשוב במסכי לד כי כל זווית אנכיות או אופקית עלולה לפגוע באיכות התמונה (הגדלת הזווית תחמיר את התופעה). האופנה לשים אותה גבוה יותר כפי שעשית אך חשוב שתדע את החיסרון. דבר נוסף שאולי כדאי לקחת בחשבון זה מה אם יבוא יום ותרצה מסך גדול יותר (והיום הזה עלול להגיע הרבה יותר מהר ממה שנדמה לך). האם אתה משאיר מקום להתרחבות כשאתה עושה סקיצה כ״כ צפופה?
לגבי הרמקולים - המיקום הנכון ביותר של הסנטר הוא בגובה האוזן של המאזין. אם זה לא אפשרי, רצוי לתת לו הטיה כך שיפנה לכיוון האוזן. לגבי הקדמיים - המיקום נגזר מהמרחק כך שהקדמיים יהיו בזווית של 30 מעלות למאזין. בגלל שיש לך רמקולים שקועים אז העיקרון דומה לסנטר: טוויטר בגובה האוזן והטיה לכיוון המאזין. היות ולהטות לא תמיד אפשרי אז שמים את הרמקול הכי קרוב לאופטימום - ממש מעל או מתחת למסך וכך גם הקדמיים, מצידי המסך. להרחיק אותם ללא הטייה כפי שנכתב לך, לפחות לדעתי, ישפיע לרעה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

אלון, אתה צודק שהטלויזיה צריכה להיות נמוך יותר
דרך אגב מקובל שהעיניים יהיו בקו השליש התחתון של המסך ולא במרכזו.
בצפייה בטלויזיה לא יושבים זקוף, ולכן ההגדרה של מרכז גובה המסך לא הכי נכונה.

אתה גם צודק חלקית לגבי ההטייה של הרמקולים.
לכן השתמשתי במידה הקטנה ביותר המומלצת, ומחושבת לפי זווית של 22 מעלות למאזין, ולא 30 מעלות.
לכל רמקול יש זווית אופקית, וזווית אנכית, שבה הוא נשמע אותו דבר, ללא איבוד עוצמה, גם אם הוא לא בדיוק פונה אליך.
לרמקולים קטנים, ללא אלמנטים גדולים עבור באסים, יש אלומה רחבה שבה רמת ה- SPL נשמרת, ללא איבוד מורגש לעומת ציר הרמקול.
חוץ מזה שמערכת כיול נורמאלית מתקנת במידה מסויימת גם את זה.

זו אחת הסיבות שאני לא אוהב רמקולים בקיר.
אי אפשר לשחק ולבדוק איך הם נשמעים הכי טוב, במרחקים שונים והטיות פנימה, לפני שמתקינים אותם במקום.

גם הרמקולים שלו לא בדיוק פאר היצירה, אז לא יודע להגיד כמה הוא יאבד בגלל הזווית.
מה שבטוח, שבמרחק של 1.5 מטר בין הרמקולים, ובמרחק ישיבה של 3 מטר, תהיה לו במה צרה כל כך שיהיה קשה להבדיל בין הרמקולים.

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה לכולם

אתם צריכים להבין שבהיבט הרמקולים יש לי מגבלה רצינית , מצד ימין הקיר אינו קיר גבס ומדובר על סגירה של הקיר אך לא לכל אורכו, ולכן שמתי את הרמקול השקוע ממש צמוד לקיר הרגיל על מנת לגרום למפתח גדול יותר , בנוסף המגבלה הנוספת היא שהמסך צריך להיות במרכז הקיר , שמחברים את 2 הדברים יחד זה לא משאיר לי הרבה אפשרויות בהרחקת הרמקולים מהמסך למפתח גדול יותר.
אם לדעתכם המסך גבוה מידי , בכמה תמליצו להוריד אותו ? כרגע הוא החלק הנמוך שלו הוא 90 , ישיבה על הספה בהסתכלות לטלויזיה , גובה העניים הינו בין 100 ל115 תלוי בזוית שהישיבה על הספה ולפעמים גם נמוך יותר שנזרקים...גובה המסך עצמו הינו 75.3 ס״מ מה שאומר שאמצע מסך הוא בסביבות 38 ס״מ , שאני מחבר את זה עם גובה 90 מגיעים לגובה של כמעט 130 מה שאומר שהעניים הם בשליש תחתון, הרם לדעתכם כדאי להוריד אותה ב10 ס״מ ?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”