קצב אינטרנט לא עקבי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
lanton פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני כשבועיים עברתי מחבילה משולבת של בזק בינלאומי ובזק לחבילה משולבת של פרטנר ובזק, רציתי להתחבר דרך 012 אבל מסתבר שכל המנויים החדשים שלהם מתחברים דרך פרטנר. בשני המקרים החבילה היא של 40 מגה.
מצורף צילום מסך (speedtest1) של המהירות שקיבלתי בזמן שרשמתי את הפוסט, במחשב שמחובר באופן אלחוטי.

1. האם זה תקין לקבל מהירות כל כך נמוכה?
2. בהרבה מקרים אני מבצע בדיקת מהירות שמראה שהכל תקין אבל עדיין הטעינה של הרבה אתרים מאוד איטית, האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון?
3. האם יכול להיות שיש קשר לציוד של בזק בינלאומי / פרטנר? האם אני יכול לקבל אינטרנט יציב ואיכותי יותר אם אני אקנה מודם/ראוטר פרטי?
4. בהרבה מקרים האינטרנט מספיק לעבוד / נתקע / נופל וחוזר לאחר כמה דקות, זה קרה גם כשבזק בינלאומי היה הספק שלי, מה יכול להיות שגורם לזה?

המון תודה לעוזרים,
שלומי

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

אם האינטרנט משחק גם במחשב שמחובר ישירות עם כבל לנתב, זה כנראה מגעים רופפים או כבל שבור בדרך לארון של בזק.

lanton פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

בדקתי עכשיו ב- fast.com (שזה שירות בדיקת מהירות של נטפליקס) ובשני המחשבים קיבלתי מהירות של 5.3 (דרך speedtest.net והאתר של בזק קיבלתי מהירויות גבוהות יותר). נסיתי להחליף את המסנן שבזק שמו לי על השקע טלפון שבקיר אבל לא נראה שזה שינה משהו.

האם יש עוד משהו שאני יכול לעשות מלבד להתקשר לאורנג ולהתלונן?

תודה

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #4 

אם זה הפרעות בקו, אתה אמור לראות את זה בנתוני התחברות בחיבור למודם (וגם בזק יכולים לראות את זה).

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #5 

חיבור אלחוטי הוא לא קנה מידה לבדיקת מהירות אינטרנט.
קודם תחבר את המחשב שלך עם כבל רשת ישירות לראוטר ותבדוק ואחרי זה, אם המהירות עדיין לא תקינה תמשיך לבדיקות נוספות.
חוץ מזה שמנוי בזק מעדיף לבדוק את מהירות הגלישה שלו בכתובת speedtest.bezeq.co.il

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #6 

1. האם זה תקין לקבל מהירות כל כך נמוכה? ממש לא, אתה מראה מהירות מאוד נמוכה. אבל בחיבור אלחוטי אין לדעת. זה חיבור מאוד לא יציב ולא מומלץ
2. בהרבה מקרים אני מבצע בדיקת מהירות שמראה שהכל תקין אבל עדיין הטעינה של הרבה אתרים מאוד איטית, האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון?אתה מסביר מצב שבו יש סיכוי שהספקית עושה תיעדוף לאתר בדיקת המהירות
3. האם יכול להיות שיש קשר לציוד של בזק בינלאומי / פרטנר? האם אני יכול לקבל אינטרנט יציב ואיכותי יותר אם אני אקנה מודם/ראוטר פרטי?הציוד אכן יכול להשפיע, בעיקר הראוטר ובגלל שאתה מחובר באלחוט אז גם הכרטיס האלחוטי במחשב
4. בהרבה מקרים האינטרנט מספיק לעבוד / נתקע / נופל וחוזר לאחר כמה דקות, זה קרה גם כשבזק בינלאומי היה הספק שלי, מה יכול להיות שגורם לזה?האם הנפילה קורית לכל המחשבים? אם זה במחשב 1 אז הבעיה היא בחיבור האלחוטי ואם זה בכל הרשת זה או הראוטר או התשתית עצמה. תפרט על הרשת שלך (באיזה מודם, ראוטר, כרטיסי רשת אתה עובד)

lanton פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@loko11 תודה על התשובה המפורטת.
אני משתמש בראוטר מודם של פרטנר D-Link שאפשר לראות את הפרטים שלו פה: http://www.012.net/contentassets/05edc4 ... k--225.pdf

רוב המחשבים שלי מחוברים בצורה אלטוחית ולכן כשאני רואה נפילות זה בעיקר בעבודה מולם ולא תמיד אני מספיק לראות גם מה המצב במחשב שמחובר בכבל כי הנפילה היא לכמה שניות.

לגבי הבדיקת מהירות שציינתי בהודעה הקודמת ביצעתי אותה במחשב שמחוברת אלחוטית וגם במחשב שמחובר בצורה חוטית וקיבלתי את אותם המספרים (מהירות).

אני בטוח שהספקיות עושות תעדוף לאתרים של בדיקת מהירות כי ככה הן מראות לך שאצלן הכל בסדר ולכן השאלה שלי היא איזה מידע אני יכול להציג כשאני מדבר איתם כדי להוכיח להם שלמרות שהאתר של הבדיקת מהירות טוען שהכל תקין המצב לא באמת ככה כי הוא לא משקף את המצב האמיתי.

תודה

koby50
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 483
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

lanton כתב:@loko11 תודה על התשובה המפורטת.
אני משתמש בראוטר מודם של פרטנר D-Link שאפשר לראות את הפרטים שלו פה: http://www.012.net/contentassets/05edc4 ... k--225.pdf

רוב המחשבים שלי מחוברים בצורה אלטוחית ולכן כשאני רואה נפילות זה בעיקר בעבודה מולם ולא תמיד אני מספיק לראות גם מה המצב במחשב שמחובר בכבל כי הנפילה היא לכמה שניות.

לגבי הבדיקת מהירות שציינתי בהודעה הקודמת ביצעתי אותה במחשב שמחוברת אלחוטית וגם במחשב שמחובר בצורה חוטית וקיבלתי את אותם המספרים (מהירות).

אני בטוח שהספקיות עושות תעדוף לאתרים של בדיקת מהירות כי ככה הן מראות לך שאצלן הכל בסדר ולכן השאלה שלי היא איזה מידע אני יכול להציג כשאני מדבר איתם כדי להוכיח להם שלמרות שהאתר של הבדיקת מהירות טוען שהכל תקין המצב לא באמת ככה כי הוא לא משקף את המצב האמיתי.

תודה
...
אם אתה מעוניין לחזור לבזק בינלאומי שלח לי הודעה בפרטי .
·

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”